sömestr tatili - görümcem ve ailesi ile

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Uzun yolda sık sık gelmiyorlar diyorsun olabildiğince güzel ağırla eğer kapalıysanda dikkat edersin bunda birşey yok. Yabani görümcem gibi her hafta sonu gelmeye kalsaydı? Neyse ki şimdi öyle değil
. Öyle ie konu olmuş ki bugün bizde annemlere İzmir e gideceğiz acaba annemde böyle hesap yapıyor mudur diye düşünmedim değil. Ama onlar sizi görmek için o kadar yoldan gelirken zaten masraf yapıyorlar ayrıca illa ellerini cebine atarlar. Şahsen ben anneme gidince illa mutfak ve saire için para harcarım yemek bulaşık işini üzeriöe alırım. Gezilecek ise bizim araba olduğu için onunla gezilir. Bence iyi düşünün iyi olsun herşey. Kardeş bu el değil sılayı rahim çok güzel birşey Allah sizden razı olur inşallah sıkmayın kendinizi

gelebilirler bu normal
umarım misafirliğe geldik diye ellerini ceplerine atarlar.
sömestr azmış benim halamlar yaz tatilinde gelip en az 1 ay kalırlardı
evde temizlik yapacağımız zamanda uzandığı yerden bak şurada toz kalmış falan derdi , akşam ne yicezzz falan derdi :)

aman ilahi adaleti görmek güzel şey ama her şeye rağmen :) kimsenin hakkı kimsede kalmıyor...

Benim de yaza ablamlar geliyor, şimdiden onlarla harcamak için para ayırmaya başladım. Eşim de laf ederse ağzına kürekle vururum.

Yorumlar arasında şöyle bir yorum arıyordum sonunda buldum

Cok bencil ve fazlasiyla cimrisiniz. Dayi ziyareti icin yaş sinirimi var yani senin yaşın buyuk sen gelme gibi bir durum sizde duydum. Sizin tek olayiniz gezerken yer içerken bir kisilik daha bogaz eklenmesi bu kadar ufak hesaplar yapmayin baska bir yerden cikartir Mevlam. Esiniz sonucta olmayan parayi harcamayacak tefeciden yada bankadanda kredi cekmeyecek kardesini agirlamak icin. Ben utandım yazdiklarinizdan ve esinizede uzuldum. Benim gorumcem gelse bu sekilde planli yemeyi icmeyi bile esime birakmam ben yapar harcatirim sonucta her zaman olan birsey degil.

Babamın doğru düzgün geliri yoktu ama annem misafir dendi mi mutfakta ne varsa misafirin önüne dökerdi.
Misafirin bereketine inanırdı ben de öyle büyüdüm.
Şimdi benim misafirlerim olcak birkaç güne.
Durumumuz sıkışık ama en güzeli ile doldurcam dolabı.
Ha dışarıda yemeyiz o kadara yetmez ama 150 maks 200 tl’ye dolap fullenir envai çeşitle.

Bayramlarda, resmi tatillerde kendi evinden çıkıp başkasının evine gezmeye gidip günlerce kalanları asla anlamayacağım. Uçakla 45 dk mesafe. Günlerce kalmaya ne gerek var maddi durumunuz sıkışıkken. 2-3 gün kalıp gitsinler, bu ne ya.

Yok her sene gelmiyorlar. inş. çok para harcanmaz.
Gorumceye paraci demissiniz de sizin de farkiniz yok galiba.

Her sene gelmiyor madem birakin adam kardeşini yegenlerini rahat rahat agirlasin. Bütçesini biliyordur sonucta disina cikmaz.

Onlem olarak aman butce disina cikmayalim zorlanmayalim sonra dersiniz olur biter.

Ama karismak engellemek vs cok hos olmayabilir.

Maddi sikintiniz yoksa, surekli de zirt pirt gelmiyorlarsa gelsinler canim ne var bunda :)

Ah su misafirler. Bir de benimkiler kismetiyle gelse ne var yaa ne zaman misafirim gelse(ki her hafta en az bir yatili misafirim olur) maddi olarak zorlaniriz. Bugun en son kumbarayi acmak zorunda kaldik sabah ekmek vs.. almak icin. Pazartesi yine misafirim geleceek ve mecbur borc alcaz birinden. Onumuzdeki hafta sonu bir misafirim daha var hem de kalabalik. Meyve sebze kahvaltilik cesit cesit donatmam gerekecek. Yine maddi olarak cok zorlu bir doneme girecez yani. Misafir agirlamaktan para biriktiremiyoruz. Benimkiler hic kismetli gelmiyor

Neden bu kadar çok geliyor yatılı misafiriniz,konu sahibinin görümcesi her sene gelmiyormuş ama.

Madem bu kadar zorlanıyorsunuz niye sürekli misafir ağırlıyorsunuz?

Silah zoruyla mı geliyorlar?
Bir insanın durumu varsa vardır, yoksa da yoktur. Kabul edip edip sonra arkalarından atıp tutmak yanlış. Ya misafiri kabul etmezsin ya da bile bile ettiysen böyle ay borç aldım ay meyve ay sebze ağlanmazsın.
Sizinki biraz dostlar alışverişte görsün durumu oluyor..

Dogrudur efendim. Siz oyle yaparsiniz :) biz misafiri kabul etmezsek bizden kotusu olmaz. Bana gelenler cogunlukla habersiz gelir. Cat kapi bir bakarsin misafirim olur yatili. Bu durum da bana da soylenmek duser cogu zaman. Cunku hazirliksiz yakalmayi sevmiyorum.

Tamam anladım maddi açıdan orta hallisiniz durumunuz pek iyi değil. Ama durumunuz iyi değil diye sağda solda sürekli maddiyatı düşünüp “para para para” diye kafayı yersiniz benden söylemesi. Hani “gıcık tip” bayanlar olur ya onlara benzersiniz. İnsanoğlu akıllıysa imkansızlıkların içinde imkan sunabilir.
Her gün sürekli gelse, sizi rahatsız etse anlayacağım da gereksiz düşüncelere kapılmışsınız. Elbette ablası için para harcayacak bu abla, kardeş sonuçta. Eşiniz sizin kardeşiniz veyahut ablanız hakkında sizin düşündüklerinizi düşünse eminim kötü olursunuz. Empati özelliğinizi geliştirin derim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…