Sömestrde misafir ağırlamak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Mrs-cicek

🍀
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2010
5.375
5.394
723
Merhaba herkese
Ben öğretmenim ve güya şuan tatildeyiz ama ben ilk günden beri yatılı misafir ağırlıyorum çok yıprandım
Yatılı Misafir genel olarak sevmem hele ki tatil günlerimde..
Düğün var dediler şehir dışından geldiler düğüne daha günler var (biraz da gezeriz diye düşünmüşler) düğün benim dibimde ben,hem soğuk hem hastalık var diye gitmek istemiyorum onlar bi araba dolusu insan çoluk çocuk şehir dışından geldiler

Yakınlık derecemiz öz be öz 2 ablam 1 kardeşim ve 3 er çocukları..
Yani yakınız diye tatil günlerimin bu şekilde zehir edilmesine katlanmak zorunda mıydım ?
İç dökmeydi biraz
Biraz da sizler nasılsınız merak ettim,ben mi düşünüp kendimi geriyorum
(Bedenen dinlenmeyi beklerken okuldan daha çok yorulmak yıprattı bu da geriyor insanların düşüncesizliği üzüyor)

Güncelleme: Herkes sevgisiz anlayışsız olarak yaftalamış beni ancak şu açıklamayı da ekleyeyim şuraya :)

Asla bir işin ucundan tutmazlar,beraber gezelim yapalım yok,biz gezelim sen hep buradasın deyip,çocuklarını bana bırakıp gezmeye gidiyorlar,salata yapın derim,yıkamaya bile üşenirler,çocuklarının banyosuna kadar “ee yap nolcak yeğenin” deyip yaptırıyorlar bana.
Yemeğim lokanta kaynaklı geç gelir benden kaynaklı değil,bana atar yaparlar vs vs

Yani sizin empati kuran anlayışı abla kardeşleriniz gibi olsa başımla beraber ağırlarım herkesi..

Lohusa iken geldiler,sütüm kesildi (erken doğum ikiz vs) diye üzüldüğümde bizi istemiyorsun ondan suratın asık deyip bana moral vermek yerine bana kızıp bağırıp tamamen sütümün kesilmesine sebep olan ablalarım var benim :)

Son düzenleme:
Daha neler.
Bende dıdının dıdısı ya da eş ailesinden uzak akrabalar falan sandım okurken.
Kardeşiniz ve yeğenleriniz gelmiş, mutlu olmaniz gereken yerde nasil bahsediyorsunuz.
Işleri kardeslerinizle birlikte yapabilirsiniz pek ala. Kardesten yardim istemekte ne var?
Ama bence siz yardim istemeyin acikca bu yazinizi kardeslerinize okutun, eminim evden cekip giderler, bir daha da orda bir kardesimiz var demezler, siz de rahat edersiniz.
He ayrica umarim bir gün kardeslerinize ihtiyac duymazsiniz...

Yani tatil günüm ne bileyim sabahçıyım okulda,bol bol yatar dinlenirdim diye beklerken habire hizmet ediyorum
Onların en fazla yaptığı yemeği kurup kaldırmak
Yemeği ben yapıyorum
Bi de evde ekstra 12 kişi ile 15 gün geçirmek çok yorucu değil mi ya başlı başına

Ayyy ne kadar anlayışsızca yazılmış bir yorum kusura bakmayın da normalde çalışıyorum diyorum uykuya hasretim diyorum
Yani düğüne 2-3 bilemedin 5 gün önceden gidilir 10 gün önceden neden gidilir ki

İnsan zaman zaman kendine tahammül edemiyor tabi ki yorucu, hiç bir şey yapmasanız bile insan kalabalıktan yorulur.

Ohaa gelen altı üstü ablanmış ya.
Allahım böyle kardeşleri görünce , kızım kardeşsiz kalsın daha iyi diyorum.
Cidden hiç utanmıyor musunuz böyle konular açarken ?
Kimseye hizmet etme, burası sizin de eviniz de. Madem yorumlara yok anlayışsız yok bilmem ne yazacaktın , ne diye açtın ?

Aksinee çok eğlenirsiniz. Şehir dışından geliyorlar. Sadece hastalık bakımından sorun. Arka mahalledeki aileme gidemiyorum keşke sürekli bir arada olabilsem. Hafta sonları var kar tatili var dinlenirsiniz gene

Belli ki yeterince sevgi yok. O zaman daha mesafeli davransanız? Onlar da bu kadar samimiyet göstermezler.

Ama düşününce özlemiş gelmişler. Belli ki onlara karşı güleryüzde eksik etmemişsiniz onlar da çekinmemiş gelmiş. Ayrıca ne zaman gekeceklerdi? Okul zamanı çalışırken mi?

Ne kadar kötü bir kalbiniz var. Kardeşlerimi sevmiyorum demiyor ki insanın o kadar kalabalıkta yorulması çok normal. Neymiş umarım kardeşlerize ihtiyaç duyarsınızmış. Ben de umarım siz de kalbinizin ekmeğini yersiniz.

İnsan zaman zaman kendine tahammül edemiyor tabi ki yorucu, hiç bir şey yapmasanız bile insan kalabalıktan yorulur.
Yani kendi başınayken belki yumurta kırar yersiniz belki eşinizle gece yarısına kadar oturacaksınız belki sabah uyanmak istemeyeceksiniz
Şimdi sürekli 12 kişiye göre hareket ediyorsunuz
Yemekler vs hadi tmm yapılır edilir sorun değil ama uykuya çok ihtiyacım varken gece 2-3 e kadar mutfaktayım onlar o arada uyur uyanır bu defa gece oturuyorlar yine ben uyumamış oluyorum
İnanın maksimum uyuduğum 3 saat oldu
Onlar geldi geleli.

Aksinee çok eğlenirsiniz. Şehir dışından geliyorlar. Sadece hastalık bakımından sorun. Arka mahalledeki aileme gidemiyorum keşke sürekli bir arada olabilsem. Hafta sonları var kar tatili var dinlenirsiniz gene
Kar kış kıyamet eğlenemiyoruz sorun orda
Sürekli evdeyiz dibdibe
Yaz olsa dediğiniz olur
Bi çarşı pazar gün geçer
Şimdi hep evde ve hep hizmet

Hasret giderirdiniz kardes ve yegenlerinizle , birlikte yapar yer toplardiniz, calissaniz da haftasonuna plan yapardiniz.
Ben anlayissiz degilim ama siz cok sevgisizsiniz. Zerre kardes sevgisi ve aile bağı yok kalbinizde.
Tekrar ayni seyi soyluyorum, bunu gidin kardeslerinize okutun, siz de rahatlarsiniz, yazik insanlar da istenmedigi yerde durmamis ve sizin o kotu negatif enerjinizi almamis olur...

Işte cocuguma kardes yapmamakla bencil mi oluyorum, onu yalniz mi birakiyorum diye dusunen bir cocuk anneleri, hic uzulmeyin. Ben hep bunu anlatmaya calisirim, bakin bazi karakterler oyle oluyor ki kardesinin varligindan rahatsizlik duyuyor. O yuzden kendinizi hic bosuna yipratmayin..

Ya şöyle üsturupsuz yorum yapanlara tahammülüm yok siz konumu saçma absürt bulduysanız ya da beni tuhaf bulduysanız okuyup geçin.!

Ailenize evde yokuz tatilde olacağız deyip başınızdan savmanız gerekirdi , bende öğretmenim inanın okul temposundan sonra davul olmuş bir kafa ile ne kendi ailemi ne de eşimin ailesini çekemezdim, eşime de baştan dedim misafir istemiyorum hastayım dinlenmek istiyorum, çok şükür gelen giden yok evimde rahatım, aileniz bile olsa taviz vermeyin derim...

Vayy be yazdıklarımdan bunu anladıysanız tebrik edin kendinizi ve Türkçe öğretmenlerinizi (!) iyi günler

Ayy çok şükür anlayan biri çıktı
Sevgisizmişim :)
Yahu düğün için gidilir ama zaten kısa olan bi tatil dönemi düğüne 3-5 gün kala gidilir kafii..
Yazın gelin 1 ay kalın çünkü illa dinlenecek vaktim olacak
Şimdi okulun açılacağı hafta Sonuna kadar bendeler hangi ara dinlenebilirim ki

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…