- 6 Ağustos 2021
- 514
- 1.611
- 33
E bu cevabın neresini beğenmediniz ki sizler nasılsınız demişsiniz bende nasıl olduğumu yazdım. Abla sen misin yoksaŞuan ablamın evine ziyarete geldim hemde iki hafta kalacağım. Kendisi ısrar etti uzun uzun görüşemiyoruz yigenler vakit geçirsin çok özledim diye. Bende seve seve geldim şuan günler ne kadar çabuk geçiyor diye üzülüyoruz.Bizde durumlar böyle
Sanırım kötü düşünmek daha kolay :)ya niye son zamanlarda konu sahiplerine kalbin kötü ruhun pis falan diyorsunuz ? bunu demeden yorum yapamıyormusunuz arkadaşlar ? kadın corona zamanı evinde 15 kişi istemiyor olabilir ? bir tatilim vardı ondada hizmetle geçiriyorum diye dert yanabilir ?ablası olduğu için zaten konu sahibide geri çevirememiş evini açmış hemen kötü kardeş ilan etmişsiniz zaten hizmetini hürmetini yapıyor evini zaten açmış ama yorulmuş şuraya gelip yazıp rahatlayamasın mı ? herkesin tatile ihtiyacı yok mu birinizde keşke ablanız sizi de düşünseymiş o kadar erkenden gelmek yerine biraz siz tatil yaptıktan sonra en azından gelselermiş hem sen dinlenmiş olurdun hemde görüşürdünüz buna fırsat verseymiş dememişsiniz ya. Karşımızdaki insanı da düşünmek gerek çalısıyor tatil istemiş tatil yapsın 1 hafta en azından zaten düğün için gelecek zaten görüşülecek ama konu sahibine de bir müsaade etselermiş bunu düşünmenin nesi bu kadar zor empati lütfen
Evet işte ablamlar hem bişey yapmaz hem de mana arayan tipler..Ben size bu konuda hak verdim açıkçası.
Şimdi herkesin ailevi ilişkileri farklıdır. Yorum yapan diğer üyeler Kendi süper aile ilişkilerinize göre değerlendirdi için şok olmaları normal. Ama abla kardeş de olsa bin bir türlü karakter var, hiçbir şeye elini sürmüyor da olabilirler, çocuklar aşırı yaramaz olabilir, sizin piskoloji bozuk olabilir. Benim yeğenlerim de aşırı yaramazdır, 2 tane olduğu halde mümkün değil tutamıyoruz. Evet onları çok seviyorum. Ama geldiklerinde evde sürekli kaos ve curcuna oluyor. Ablamlar da alışmış, vurdumduymaz çocuklara ve yaramaslıklarına karşı ama beni yoruyor.
Bir insan için en temel hak biraz dinlenip nefes almak. Birkaç gün kaldılarsa tamam normal ama ama onların misafirliği uzuyorsa ve çok yorgunsanız bence dinlenmeye fazlasıyla hakkınız var.
Ha kardeşe gidip bir şey diyemezsiniz, siz de dememişsiniz zaten. Yine de bir şey demeyin tabi ki
Zorunda değil elbette. Kabul etmemeliydi o halde. Ben kardeşimi aynı şehirde otele gönderemem mesela. Herkes farklı işte.Neden 15 gün tatilleri olan insanlar bu kadar kişiyi kardeşi dahi olsa ağırlamak zorunda mı? Çok gezmek istiyorlarsa otelde kalsınlar.
Merhaba; ben de tam bu tavsiyede bulunacağım ama kardeş arasında böyle şeyler olduğunu öğrenince bu tavsiyemin yersiz olduğunu gördüm. Kardeşlerinizle frekanslarınız çok tutmuyor anladığım kadarıyla. Bir eve 12 kişi; üstelik de uzun süreli geliyorsan ve bu kişi çalışan biriyse ortak şekilde hareket etmeyi göze almalisin demektir. Ne demek ise el surmemek? Eğer o benim canım cigerim kardeşimse bana alınmayacak ve işleri ortak yapacak. Ama tam tersi bir durum varsa ben ona çok kardeşlik diyemiyorum. Ben kardeşime çorba yaparken hadi pilavı da sen yap; sen de sofrayı kur, ufaklık da yegenlerle ilgilensin diyemeyecek miyim? O zaman memnun kalmamalarini sağlayın! Onlar misafir değil çünkü. Canınız, kanınız... Eğer durum bu şekildeyse siz haklisinizHıhhh sorun biraz da bu
Hep sizden bekliyorlar yani hizmeti dört dörtlük yapın
Ayy başım ağrıyor deyin
Bizi istemiyor deyip küserler
Alıngan ve hep mana arayan tipler biraz da o beni yoruyor
Anlatıldığı gibi beraber ye iç temizle yok
Ben sürekli yapıp beğenmeleri memnun olmaları için dört dönüyorum
Toplan toplanŞuan ablamın evine ziyarete geldim hemde iki hafta kalacağım. Kendisi ısrar etti uzun uzun görüşemiyoruz yigenler vakit geçirsin çok özledim diye. Bende seve seve geldim şuan günler ne kadar çabuk geçiyor diye üzülüyoruz.Bizde durumlar böyle
15 gün kalınması uygun değil haklısınız bu konuda. Hadi en fazla 5 gün olsun. Yardım da etmiyorlarmış otele gelmiş gibi hiç hoş değil.Sanırım kötü düşünmek daha kolay :)
Teşekkür ederim
Dediğiniz gibi ikinci hafta gelseler tmm ama cumartesi geldiler tee diğer pazara kadar
Ve herşeye koşan benim ve tekrar ediyorum anlamak istemeyenlere 3-4-5 kişi değil şuan 16 kişiyiz evde.
Hıhı.E bu cevabın neresini beğenmediniz ki sizler nasılsınız demişsiniz bende nasıl olduğumu yazdım. Abla sen misin yoksa
Her şeye ben koşuyorum ayrıntısını sonraki mesajlarınızda okudum. Yani ben biraz uyuyayım bugün de kahvaltıyı siz hazırlayın diyemiyorsanız olmaz tabi ki.Ayy keşke size de birgün böyle denk gelse sonra böyle diyebilseniz :)
Diyorum ki her şeye ben koşuyorum her şey :)
Sonra 3-4 kişi değil evde 16 kişi var diyorum, 16 :)
tatilde dinlenmeye ihtiyacın var haklısın .Merhaba herkese
Ben öğretmenim ve güya şuan tatildeyiz ama ben ilk günden beri yatılı misafir ağırlıyorum çok yıprandım
Yatılı Misafir genel olarak sevmem hele ki tatil günlerimde..
Düğün var dediler şehir dışından geldiler düğüne daha günler var (biraz da gezeriz diye düşünmüşler) düğün benim dibimde ben,hem soğuk hem hastalık var diye gitmek istemiyorum onlar bi araba dolusu insan çoluk çocuk şehir dışından geldiler
Yakınlık derecemiz öz be öz 2 ablam 1 kardeşim ve 3 er çocukları..
Yani yakınız diye tatil günlerimin bu şekilde zehir edilmesine katlanmak zorunda mıydım ?
İç dökmeydi biraz
Biraz da sizler nasılsınız merak ettim,ben mi düşünüp kendimi geriyorum
(Bedenen dinlenmeyi beklerken okuldan daha çok yorulmak yıprattı bu da geriyor insanların düşüncesizliği üzüyor)
Davet etmedim açıkçası tatil günlerimde ilk birkaç gün derin temizlik yapar sonra dinlenirim arada çocuklarımı alır gezerim3 gün falan anlarım da siz davet etmediyseniz eğer 10 gün öncesi gelmekte çok olmuş yaa.
Bana gelseler ben de göndermem otele ama bana 15 kişi gelmezler. Geldiler mi yatıya kalmazlar.Zorunda değil elbette. Kabul etmemeliydi o halde. Ben kardeşimi aynı şehirde otele gönderemem mesela. Herkes farklı işte.
ha illa her türlü evin içinde 16 kişi olmak zorundalar yani konu sahibinin ablası vicdana gelip haftaiçi değilde tatilini hizmetle geçirttiği için şükretsin hatta :) alemsiniz yaÇalışırken ağırlamak daha mı hoşunuza gidecekti? Bu sefer de gündüz işteyim akşam misafir ağırlıyorum diyecektiniz. Hoş misafiri sevmediğinizi yazmışsınız zaten.
Ben özbeöz kardeşlerimi misafir olarak görmediğim için size hak veremedim. Benimkiler de defalarca çocuklarıyla yatılı geldiler, ama yemek de yaptılar evi de süpürdüler, ortalık da topladılar. misafir ağırlıyorum demedim yani. Yapmasalar da sorun olmazdı. Böyle düşündüğünüzü bilseler gelmezlerdi zaten.
yardım etmiyorlarsa. ve dört dörtlük bekliyorlarsa .Hıhı.
2-3 kişilik misafirlikten söz etmişsiniz ben de buyrun 12 kişiyi çekin dedim :)
Kesinlikle ben koşuyorumHer şeye ben koşuyorum ayrıntısını sonraki mesajlarınızda okudum. Yani ben biraz uyuyayım bugün de kahvaltıyı siz hazırlayın diyemiyorsanız olmaz tabi ki.
Toplama kampı gibi her yer zatenO kadar kişiyi nerede yatırıyorsunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?