Sömestrde misafir ağırlamak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
E bu cevabın neresini beğenmediniz ki sizler nasılsınız demişsiniz bende nasıl olduğumu yazdım. Abla sen misin yoksa

Sanırım kötü düşünmek daha kolay :)
Teşekkür ederim

Dediğiniz gibi ikinci hafta gelseler tmm ama cumartesi geldiler tee diğer pazara kadar

Ve herşeye koşan benim ve tekrar ediyorum anlamak istemeyenlere 3-4-5 kişi değil şuan 16 kişiyiz evde.

Evet işte ablamlar hem bişey yapmaz hem de mana arayan tipler..
Misal dün lahmacun yaptırdım gecikti biraz (benden kaynaklı değil lokanta yoğunluk var dedi)
Ablamlar o yemek gelene kadar başımın etini yedi
Anlayışlı tipler olsa yine çekilir..

Ya da çocuk mevzusu
Dediğiniz gibi hepsi küçük ve hepsi de çok yaramaz alt komşum da habire uyarı için geliyor

İstemsiz GERİLİYORUM

ANLAYIN

Neden 15 gün tatilleri olan insanlar bu kadar kişiyi kardeşi dahi olsa ağırlamak zorunda mı? Çok gezmek istiyorlarsa otelde kalsınlar.
Zorunda değil elbette. Kabul etmemeliydi o halde. Ben kardeşimi aynı şehirde otele gönderemem mesela. Herkes farklı işte.

Merhaba; ben de tam bu tavsiyede bulunacağım ama kardeş arasında böyle şeyler olduğunu öğrenince bu tavsiyemin yersiz olduğunu gördüm. Kardeşlerinizle frekanslarınız çok tutmuyor anladığım kadarıyla. Bir eve 12 kişi; üstelik de uzun süreli geliyorsan ve bu kişi çalışan biriyse ortak şekilde hareket etmeyi göze almalisin demektir. Ne demek ise el surmemek? Eğer o benim canım cigerim kardeşimse bana alınmayacak ve işleri ortak yapacak. Ama tam tersi bir durum varsa ben ona çok kardeşlik diyemiyorum. Ben kardeşime çorba yaparken hadi pilavı da sen yap; sen de sofrayı kur, ufaklık da yegenlerle ilgilensin diyemeyecek miyim? O zaman memnun kalmamalarini sağlayın! Onlar misafir değil çünkü. Canınız, kanınız... Eğer durum bu şekildeyse siz haklisiniz

Toplan toplan .. herkes bir olmuyor demekki cnm .. kadinda hakli uzanıp rahat tatil geçirmek istiyor. .. bazısı da kalabalıkta atar yorgunluğunu iki şamata iki kahve cay vs..

15 gün kalınması uygun değil haklısınız bu konuda. Hadi en fazla 5 gün olsun. Yardım da etmiyorlarmış otele gelmiş gibi hiç hoş değil.
Ben çalışmadığım halde bu kadar uzun çocuklu misafir ağırlayamam, evdeyim diye yatmıyorum sonuçta iki çocuğumun ihtiyaçları, evin işleri ,kendi işlerim bütün günümü alıyor.
Çocuklu misafir ağırlamak kolay değil.

Ayy keşke size de birgün böyle denk gelse sonra böyle diyebilseniz :)
Diyorum ki her şeye ben koşuyorum her şey :)
Sonra 3-4 kişi değil evde 16 kişi var diyorum, 16 :)
Her şeye ben koşuyorum ayrıntısını sonraki mesajlarınızda okudum. Yani ben biraz uyuyayım bugün de kahvaltıyı siz hazırlayın diyemiyorsanız olmaz tabi ki.

tatilde dinlenmeye ihtiyacın var haklısın .
gelenler abla ve kardeş olunca yardım ederler . yine seni dinlendirirler diye umuyorum.
kardeşime ben de gidiyordum pandemiden önce.
şimdi daha uzak bi ile atandı. o yüzden gidemiyorum.
benim de 3 çocuğum var . umarım sizin gibi düşünmüyordur. çok üzülürüm gerçekten.

gidince her işe koştururum . çocukları var onun da 2 tane . ilgilenir severim . can ciğer zaten onlar .

3 gün falan anlarım da siz davet etmediyseniz eğer 10 gün öncesi gelmekte çok olmuş yaa.
Davet etmedim açıkçası tatil günlerimde ilk birkaç gün derin temizlik yapar sonra dinlenirim arada çocuklarımı alır gezerim
Şuan hiçbirini yapamadım
Ne temizlik yapabildim ne dinlendim ne gezdirdim ikizlerimi..

ha illa her türlü evin içinde 16 kişi olmak zorundalar yani konu sahibinin ablası vicdana gelip haftaiçi değilde tatilini hizmetle geçirttiği için şükretsin hatta :) alemsiniz ya

düşünüyorum ben 3-4 kardeşe sahip olsam hepimiz birden bir yerde toplanmak istesek yazın yazlık devremülk falan var kiralarız yaz tatilini birlilkte geçiiriz oh mis
kışın görüşmek istesem tüm tatilini bana harcasın istemem kıyamam 2 hafta tatilse maksimum 1 haftası için ayarlama yaparım ki o da dinlensin diye onda da kalabalık olmam ve yardımda ederim... bence asıl kardeşlik bu olmalı

Hıhı.
2-3 kişilik misafirlikten söz etmişsiniz ben de buyrun 12 kişiyi çekin dedim :)
yardım etmiyorlarsa. ve dört dörtlük bekliyorlarsa .
başım ağrıyor der çıkmam . koşturmam . söylerlerse söylesinler . konuşsunlar . nolcak . bunları takmamayı dene.
hayat tecrübesi ediniyorsun şu an .
zamanla bugün yaptıklarını yarınlarda yapmayacaksın.

Her şeye ben koşuyorum ayrıntısını sonraki mesajlarınızda okudum. Yani ben biraz uyuyayım bugün de kahvaltıyı siz hazırlayın diyemiyorsanız olmaz tabi ki.
Kesinlikle ben koşuyorum
Dün koştur koştur markete gittim gitmeden gülerek dedim ki “ayy keşke ben gelene kadar salatayı yapsanız”
Geldim ki yıkanmamış bile :)
Varın siz düşünün bana yardımlarını..
(Markete gidelim sen yap da demek vardı ama ikisini de ben yaptım)

Son düzenleme:
Düğün kimin cok merak ettim bu karda kışta , hastalıkta her biri uç çocukla gelecek kadar yakın mi ?
Siz kendi memleketiniz de ablalarınız gurbette mi acaba kardeş ziyareti hem es dost aradan çıkar mantıcıyla mi geldiler ?
Abla , kardeş , yeğen tabiki sevilir ama 12 kişi cok abartı geldi . Bende ogretmenim memleketime gitmedim sırf dinlenmek için cok yoruluyoruz .
Benim evime 12 kişi misafir gelse ben sığdıramam ki
Ablalarınızdan biraz yardım isteyin , hersey hallolur cok takmayın güzel bir anı olarak kalsın tatiliniz .

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…