- 24 Ekim 2019
- 1.390
- 7.602
- 158
Vicdanim sevgim merhametim o kadar yuksek ki duaniza amin derim ancak.Ne kadar kötü bir kalbiniz var. Kardeşlerimi sevmiyorum demiyor ki insanın o kadar kalabalıkta yorulması çok normal. Neymiş umarım kardeşlerize ihtiyaç duyarsınızmış. Ben de umarım siz de kalbinizin ekmeğini yersiniz.
12 kişi değilseniz sorun olmaz tabii kiŞuan ablamın evine ziyarete geldim hemde iki hafta kalacağım. Kendisi ısrar etti uzun uzun görüşemiyoruz yigenler vakit geçirsin çok özledim diye. Bende seve seve geldim şuan günler ne kadar çabuk geçiyor diye üzülüyoruz.Bizde durumlar böyle
12-15 kişi bir evin içinde tabikii çok zor ,üstelik siz hastalık var corona var diye gitmiyorsunuz ama düğüne gidecekler oradan size gelecekler ....Yani tatil günüm ne bileyim sabahçıyım okulda,bol bol yatar dinlenirdim diye beklerken habire hizmet ediyorum
Onların en fazla yaptığı yemeği kurup kaldırmak
Yemeği ben yapıyorum
Bi de evde ekstra 12 kişi ile 15 gün geçirmek çok yorucu değil mi ya başlı başına
Çat kapı gelmediler değil mi? Mutlaka konuşmuşsunuzdur önceden ve bahsi geçmiştir ve gelin demissinizdir.Ayyy ne kadar anlayışsızca yazılmış bir yorum kusura bakmayın da normalde çalışıyorum diyorum uykuya hasretim diyorum
Yani düğüne 2-3 bilemedin 5 gün önceden gidilir 10 gün önceden neden gidilir ki
O anlamayanlar gelip kocaman okulda bin tane çocuğa ders anlatsınlar o zaman sizi anlarlardı, kafa doluyor kimseyi kaldırmıyor ki, ev hanımı olsanız bu yorumu yapmazdım zaten, mesleki yorgunluk üzerine bir de misafir hiç çekilmiyor, ben aileme evde olmayabiliriz dediğim için kimse memleketten kalkıp gelmeye kalkmadı , size tavsiyem aileniz de olsa önce kendi rahatınızı düşünün, evde de uykunuzu bölmeyin bırakın onlar da kalkıp kahvaltı hazırlasın, temizlik vs herşeyi yapsınlar, hastayım deyip bol bol yatın yoksa 2. Dönem okulda perişan olursunuz heleki sınıf öğretmeni iseniz ...Ayy çok şükür anlayan biri çıktı
Sevgisizmişim :)
Yahu düğün için gidilir ama zaten kısa olan bi tatil dönemi düğüne 3-5 gün kala gidilir kafii..
Yazın gelin 1 ay kalın çünkü illa dinlenecek vaktim olacak
Şimdi okulun açılacağı hafta Sonuna kadar bendeler hangi ara dinlenebilirim ki
Hıhhh sorun biraz da bu12-15 kişi bir evin içinde tabikii çok zor ,üstelik siz hastalık var corona var diye gitmiyorsunuz ama düğüne gidecekler oradan size gelecekler ....
böyle kalabalık ailelerde düğüne aileden bir taraf katılır aslında, örneğin 7 çocuklu aile hepsi birden çoluk çocuk tombalak düğüne gitmemeliler ordu gibi, bana göre tabiii ...çok yakın kişinin düğünü değilse...
ama gelen kişi yakınınız ablanız yeğenleriniz , o yüzden misafir gözüyle görmeyin, siz uyumak istiyorsanız uyuyun onlar yabancı değil, kalkar kahvaltı hazırlar yemek yaparlar ,uzun sürelide kalacaklarmış sabahın köründe kalkıp 15 kişiye yemek hazırlamanız şart değil yani... illa dört dörtlük beklemezler diye düşünüyorum
ablanıza abla ben biraz yatıp dinlenicem siz kafanıza göre takılın burası yabancı yer değil deseniz alınmaz değil mi?
Yabancı değiller ablalarınız. Her işi yapmak zorunda değilsiniz, onlardan da rica edersiniz yemeği vs. Çocuklar da varmış el birliği ile yapın her şeyi. Onlarda oturmasın yani. Büyükler değil ama çocukların sık sık yeme ihtiyacı oluyor o da yormuş olabilir.Yani tatil günüm ne bileyim sabahçıyım okulda,bol bol yatar dinlenirdim diye beklerken habire hizmet ediyorum
Onların en fazla yaptığı yemeği kurup kaldırmak
Yemeği ben yapıyorum
Bi de evde ekstra 12 kişi ile 15 gün geçirmek çok yorucu değil mi ya başlı başına
12 kişilik misafir size sormadan mi geldi ?12 kişi değilseniz sorun olmaz tabii ki
Merhametinizi, vicdanınızı bilmem ama bir bakışta açlıktan öleceğimi anladığınıza göre zekanız tavan yapmış durumdaVicdanim sevgim merhametim o kadar yuksek ki duaniza amin derim ancak.
Ama siz de kalbinizin ekmegini yiyecekseniz korkarim aclıktan ölebilirsiniz..
Ayy ağzınıza sağlık :)12 kişi 15 gün mü kalacak yani? Neden herkese normal gelmiş anlamadım anam babam olsa tatil günü 12 kişi kafa kaldırmaz.
Kadın bütün bir dönem o tatilim hayalini kurmuş, evinde işi mi vardı temizlik mi yapacaktı. Sonra oturup kahve kitap keyfi mi yapacaktı. 3-5 gün kalınır da 15 gün başkasının evinde nasıl kalabiliyorlar anlamadım.
Merhaba herkese
Ben öğretmenim ve güya şuan tatildeyiz ama ben ilk günden beri yatılı misafir ağırlıyorum çok yıprandım
Yatılı Misafir genel olarak sevmem hele ki tatil günlerimde..
Düğün var dediler şehir dışından geldiler düğüne daha günler var (biraz da gezeriz diye düşünmüşler) düğün benim dibimde ben,hem soğuk hem hastalık var diye gitmek istemiyorum onlar bi araba dolusu insan çoluk çocuk şehir dışından geldiler
Yakınlık derecemiz öz be öz 2 ablam 1 kardeşim ve 3 er çocukları..
Yani yakınız diye tatil günlerimin bu şekilde zehir edilmesine katlanmak zorunda mıydım ?
İç dökmeydi biraz
Biraz da sizler nasılsınız merak ettim,ben mi düşünüp kendimi geriyorum
(Bedenen dinlenmeyi beklerken okuldan daha çok yorulmak yıprattı bu da geriyor insanların düşüncesizliği üzüyor)
Neden 15 gün tatilleri olan insanlar bu kadar kişiyi kardeşi dahi olsa ağırlamak zorunda mı? Çok gezmek istiyorlarsa otelde kalsınlar.Çalışırken ağırlamak daha mı hoşunuza gidecekti? Bu sefer de gündüz işteyim akşam misafir ağırlıyorum diyecektiniz. Hoş misafiri sevmediğinizi yazmışsınız zaten.
Ben özbeöz kardeşlerimi misafir olarak görmediğim için size hak veremedim. Benimkiler de defalarca çocuklarıyla yatılı geldiler, ama yemek de yaptılar evi de süpürdüler, ortalık da topladılar. misafir ağırlıyorum demedim yani. Yapmasalar da sorun olmazdı. Böyle düşündüğünüzü bilseler gelmezlerdi zaten.
Ayy keşke size de birgün böyle denk gelse sonra böyle diyebilseniz :)Çalışırken ağırlamak daha mı hoşunuza gidecekti? Bu sefer de gündüz işteyim akşam misafir ağırlıyorum diyecektiniz. Hoş misafiri sevmediğinizi yazmışsınız zaten.
Ben özbeöz kardeşlerimi misafir olarak görmediğim için size hak veremedim. Benimkiler de defalarca çocuklarıyla yatılı geldiler, ama yemek de yaptılar evi de süpürdüler, ortalık da topladılar. misafir ağırlıyorum demedim yani. Yapmasalar da sorun olmazdı. Böyle düşündüğünüzü bilseler gelmezlerdi zaten.
Hıhhh sorun biraz da bu
Hep sizden bekliyorlar yani hizmeti dört dörtlük yapın
Ayy başım ağrıyor deyin
Bizi istemiyor deyip küserler
Alıngan ve hep mana arayan tipler biraz da o beni yoruyor
Anlatıldığı gibi beraber ye iç temizle yok
Ben sürekli yapıp beğenmeleri memnun olmaları için dört dönüyorum
Abla ya da görümce fark etmez. 12 kişi 15 gün bir evin içinde kalacaklar. İnsanlara bu kadar yük olmaya, can yakmaya ne gerek var.Ohaa gelen altı üstü ablanmış ya.
Allahım böyle kardeşleri görünce , kızım kardeşsiz kalsın daha iyi diyorum.
Cidden hiç utanmıyor musunuz böyle konular açarken ?
Kimseye hizmet etme, burası sizin de eviniz de. Madem yorumlara yok anlayışsız yok bilmem ne yazacaktın , ne diye açtın ?
Mülteci kampı gibi olmuştur evAyy keşke size de birgün böyle denk gelse sonra böyle diyebilseniz :)
Diyorum ki her şeye ben koşuyorum her şey :)
Sonra 3-4 kişi değil evde 16 kişi var diyorum, 16 :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?