Sömürülüyor muyum?

GizliBirUye

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2018
148
96
13
Asgari ücretten az para kazanıyorum. Bunu bildikleri halde benden faturaları ödememi istiyorlar ki 300 küsür dolaylarında fatura ödedim. Eve ve evcil hayvanlara yiyecek bir şeyler alıyorum arada. Evdekilerin hepsi sigara kullanıyorlar babam her gün içer. Annem çalışıyor, babamın emekli aylığı yüksek yine de maddiyat sıkıntısı çekiyoruz. Tamam aç açıkta kalmadık ama çok yıprandım artık. Psikolojik sıkıntılarımdan dolayı iş hayatında çok tecrübem olamadı. Şuan iyiyim çalışıyorum. Aslında yazacak çok şey var ama...

Ben de bilirim gezip tozmayı, alışveriş yapmayı ama harcamalarıma dikkat ediyorum kimseye muhtaç kalmayım diye. Biriktirdiğim param vardı yaklaşık 1000 TL sayılır yakın bir arkadaşıma borç verdim geri ödeme yapacağını sanmıyorum.

Not: Tamam hayat şartları zorlaştı geçim sıkıntısı var ama eve giren parayı hesaplı kullansalar gayet geçinilir... Çok fazla detay veremiyorum buraya yazsam hak verirsiniz.

Son düzenleme:
Umarım daha iyi bir iş çıkar karşınıza en kısa zamanda :110:
Sigaraya kim için olsa para vermem. Biraz kendinize harcamayı öğrenmelisiniz. Çok daha mutlu olacaksınız emin olun.

Asgari ücretten az para kazanıyorum.

Bunu okumam yetti. Part time bir iş değilse, bu emek hırsızlığının bayrak taşıyanıdır, zalimliktir ve daha nicesi...
Asgari altı vermeye çalışan ve sigortasız çalıştıran yerlerde çalışmayın, şikayet edin, suçtur; buna çok mecbur kalsanız da yapmayın, yapmayın.

300 tl fatura bir ay için çok mu? Yani o evde yaşıyorsunuz faturaları ödemeniz bence sizi sömürdükleri anlamına gelmez. Bunun dışında başka şeyler varsa bilemem.

Aldığım ücret düşük ama. Eve azda olsa param geçiyor niye o kadar fatura ödemeliyim?

Aldığım ücret düşük ama. Eve azda olsa param geçiyor niye o kadar fatura ödemeliyim?
Sadece faturaları ödüyorsanız ve geri kalan para size kalıyorsa başka masrafınız da yoksa vs. kalan para size yetebilir diye düşündüm ama maaşınız düşükmüş.

Ailenden pek bilgi vermemissin, nereye harcarlar ne alip satarlar, gereksiz alim satimmi bilemem.
Ama o borc verdigin arkadasindaki mevzuda sorunu sende gordum. Eliniz bu kadr darda neden verdin borc? Sen kendiji dusunmezsen kimsede seni dusunmez maalsef. Kucuk kizlar buyumeli, kendi haklarini gozetleyebilmeli. Iyi niyetlilige her zaman yer yok bu dunyada.

Fatura ödeme konusuna bişey diyemem siz de o evde yapıyosunuz sonuçta elbette katkınız olması gerek ama maaşınız düşükmül zaten. Bence asıl sorun vermeyeceklerini bilmenize rağmen insanlara borç vermeniz. İki kere istedim demişsiniz para sizin utanacak bişey yok verene kadar isteyin gerekirse ailesine eşine dostuna duyurun alın paranızı. Sömürülmeye siz izin veriyosunuz vermeyin

Asgari ücretten az para kazanıyorum. Bunu bildikleri halde benden faturaları ödememi istiyorlar ki 300 küsür dolaylarında fatura ödedim. Ayrıca 100 TL ye yakın borç verdim babama henüz bana ödeme yapmadı ama yapacakmış, anneme verdim baya o geri ödedi. Eve ve evcil hayvanlara yiyecek bir şeyler alıyorum arada. Evdekilerin hepsi sigara kullanıyorlar babam her gün içer. Annem çalışıyor, babamın emekli aylığı yüksek yine de maddiyat sıkıntısı çekiyoruz. Yıllardan beri sürekli borç alarak ev geçimi sağlanıyor. Tamam aç açıkta kalmadık ama çok yıprandım artık. Beni ancak 1 yıl okutabildi ben okurken işten çıktı bir şekilde bitirdim okulu. Psikolojik sıkıntılarımdan dolayı iş hayatında çok tecrübem olamadı. Şuan iyiyim çalışıyorum. Aslında yazacak çok şey var ama...

Kardeşim konusuna hiç girmiyorum...

Ben de bilirim gezip tozmayı, alışveriş yapmayı ama harcamalarıma dikkat ediyorum kimseye muhtaç kalmayım diye. Biriktirdiğim param vardı yaklaşık 1000 TL sayılır yakın bir arkadaşıma borç verdim geri ödeme yapacağını sanmıyorum.

Not: Tamam hayat şartları zorlaştı geçim sıkıntısı var ama eve giren parayı hesaplı kullansalar gayet geçinilir... Çok fazla detay veremiyorum buraya yazsam hak verirsiniz.

Canım bence sen de biraz hesapsızsin gibi geldim zor bela biriktirdiğin 1000 lirayı arkadaşına vermen gerçekten çok anlamsiz olmuş. Ayrıca bu halinle evcil hayvanlara yem alıyorum demişsin. Evcil hayvan kimin hayvanı ise o alsın. Eğer sokak hayvanını kasteddiysen bilemiyorum tabi

Back
X