Sömürülüyor muyum?

Yani cok fazla detay vermedigin icin biraz haksiz gibi duruyosun bence aile demek zor zamanlarda da birbirine destek olmak demek arkadasina 1000tl geri gelmeyecegini bile bile vermissin ailene de evine de destek olmalisin ki zaten buna ailenin de ihtiyaci varmis

Anladığım kadarıyla eve 300- 400 lira kadar bir para bırakıyorsun.
Bence 1500 kazanan biri için (asgari ücretten biraz az olunca böyle düşündüm) 300- 400 lira eve vermek için normal bir para.
Zaten ev arkadaşıyla kirada da otursa bu kadar bir parayı,hatta daha da fazlasını verecektin.
Bu parayı veriyorsun ama konaklama için, yemek için vs başka para odemiyorsun. Günlüğe bölsek eve günde 12 lira harcıyorsun. Bu paraya kendin yaşamak istesen 6 kişi aynı odada hostel bile tutamazsın.
Böyle kendini sakinleştirebilirsin...
Ayrıca eve nakit bırakıp faturaları ödemek seni rahatsız hissettiriyorsa her ay eve 1 çeyrek altın bırak. Annenlere de ki: 'nasıl bundan önce evi döndürüyordunuz,yine siz döndürün. Ben de her ay ev adına bir ceyreklik alıp saklayayim. Kötü gün için. Yarın bir gün hastalık olur birşey olur,elimizde toplu para olsun'
Hem para birikmiş olur,hem ne verdiğin belli olur hem de yakın tarihlerde evlenirsen onları bütünletir bütünletir sana takarlar :))
Hem de paran havaya gidiyormuş gibi hissetmezsin...

Anladığım kadarıyla eve 300- 400 lira kadar bir para bırakıyorsun.
Bence 1500 kazanan biri için (asgari ücretten biraz az olunca böyle düşündüm) 300- 400 lira eve vermek için normal bir para.
Zaten ev arkadaşıyla kirada da otursa bu kadar bir parayı,hatta daha da fazlasını verecektin.
Bu parayı veriyorsun ama konaklama için, yemek için vs başka para odemiyorsun. Günlüğe bölsek eve günde 12 lira harcıyorsun. Bu paraya kendin yaşamak istesen 6 kişi aynı odada hostel bile tutamazsın.
Böyle kendini sakinleştirebilirsin...
Ayrıca eve nakit bırakıp faturaları ödemek seni rahatsız hissettiriyorsa her ay eve 1 çeyrek altın bırak. Annenlere de ki: 'nasıl bundan önce evi döndürüyordunuz,yine siz döndürün. Ben de her ay ev adına bir ceyreklik alıp saklayayim. Kötü gün için. Yarın bir gün hastalık olur birşey olur,elimizde toplu para olsun'
Hem para birikmiş olur,hem ne verdiğin belli olur hem de yakın tarihlerde evlenirsen onları bütünletir bütünletir sana takarlar :))
Hem de paran havaya gidiyormuş gibi hissetmezsin...

Eve ayda 10 bin tl de girse o para 1 günde biter.
Aldığım para çok daha az. Maaşım artınca bir iki fatura öderim ama sınır koymazsam başıma gelecekleri biliyorum.

Borç verdiğim kişiden 2, 3 ay sonra tekrar isteyeceğim. Parası olsa verirdi diye düşünüyorum ama emin değilim.

Sizin hayatınızla ilgili detayları bilmiyorum siz de benimkini...

Eline para geçtiği zaman bana borcunu ödemek yerine erkek kardeşime gezme parası veriyor ama...
Sonucta arkadaşınızda o parayı geri vermicek bilmiyorum bu konularda ben çok fedakarım ve hassasım sanırım ..
Çok çalıştığım yer oldu işsiz kalmıyım diye bir mağazada çok uygun olmayan şartlarda da çalıştım kardeşim okuduğu ve çalışıcak durumda olmadığı için gezmek istediğinde de destek çıktım harçlık konusunda da yardımcı oldum ailemede yardımcı oldum ..
Ama hiç bir zaman siz sigara içiyorsunuz bu lüks diye paramı beklemedim ..
Ailem nasıl beni okuttuğunda beni bugüne getirmesinde karşılık beklemediği gibi.
Heleki bassettiğiniz tutar 100 lira ya ..
Şuanda bir kuaför parası bir dışarda yemek parası ..
Ben aile arasında para lafının yapılmasına çok karşıyım bana tiksinc geliyor kusura bakmayın

Arkadaşınıza vermeyebilirdiniz dönmeyeceğini düşünüyorsanız. Aile konusuna gelince aynı evi paylaşıyorsanız bir şekilde katkıdabulunmak gerektiğini düşünüyorum. Yani alışverişi aileniz yapıyor olabilir, kira ödüyor olabilirler sizinde faturaları ödemeniz normal geliyor bana. hiç bir şeye katkı sağlamadan sadece kendim için yaşamak bana göre değil.

Arkadaşınıza vermeyebilirdiniz dönmeyeceğini düşünüyorsanız. Aile konusuna gelince aynı evi paylaşıyorsanız bir şekilde katkıdabulunmak gerektiğini düşünüyorum. Yani alışverişi aileniz yapıyor olabilir, kira ödüyor olabilirler sizinde faturaları ödemeniz normal geliyor bana. hiç bir şeye katkı sağlamadan sadece kendim için yaşamak bana göre değil.

Kimseye borç verecek lüx'üm olmadığı halde böyle bir hata yaptım. Mesela şuan extra bir harcamam çıktı sağlıkla ilgili kenarda biraz param olsaydı daha güvenli hissederdim ve işimi hemen halledebilirdim.

sKsEsLsEsBsEsK sKsEsLsEsBsEsK

Hiç kimse ailesini ömür boyu sırtında taşımak zorunda değil. Ben yanlışlarımın bedelini ödedim, ödüyorum... Herkes yaptığı hataların, sorumsuzlukların bedelini ödesin. Yeterince verici oldum bence...

Kimseye borç verecek lüx'üm olmadığı halde böyle bir hata yaptım. Mesela şuan extra bir harcamam çıktı sağlıkla ilgili kenarda biraz param olsaydı daha güvenli hissederdim ve işimi hemen halledebilirdim.

sKsEsLsEsBsEsK sKsEsLsEsBsEsK

Hiç kimse ailesini ömür boyu sırtında taşımak zorunda değil. Ben yanlışlarımın bedelini ödedim, ödüyorum... Herkes yaptığı hataların, sorumsuzlukların bedelini ödesin. Yeterince verici oldum bence...
Bence düşünce tarzınız çok yanlış ailenizi yük olarak görüyorsunuz bence ailenizin yanından ayrılın ..
Hiç hoş bir düşünce tarzı değil .
Yaşınızıda gerçekten merak ettim .

Asgari ücretten az para kazanıyorum. Bunu bildikleri halde benden faturaları ödememi istiyorlar ki 300 küsür dolaylarında fatura ödedim. Ayrıca 100 TL ye yakın borç verdim babama henüz bana ödeme yapmadı ama yapacakmış, anneme verdim baya o geri ödedi. Eve ve evcil hayvanlara yiyecek bir şeyler alıyorum arada. Evdekilerin hepsi sigara kullanıyorlar babam her gün içer. Annem çalışıyor, babamın emekli aylığı yüksek yine de maddiyat sıkıntısı çekiyoruz. Yıllardan beri sürekli borç alarak ev geçimi sağlanıyor. Tamam aç açıkta kalmadık ama çok yıprandım artık. Beni ancak 1 yıl okutabildi ben okurken işten çıktı bir şekilde bitirdim okulu. Psikolojik sıkıntılarımdan dolayı iş hayatında çok tecrübem olamadı. Şuan iyiyim çalışıyorum. Aslında yazacak çok şey var ama...

Kardeşim konusuna hiç girmiyorum...

Ben de bilirim gezip tozmayı, alışveriş yapmayı ama harcamalarıma dikkat ediyorum kimseye muhtaç kalmayım diye. Biriktirdiğim param vardı yaklaşık 1000 TL sayılır yakın bir arkadaşıma borç verdim geri ödeme yapacağını sanmıyorum.

Not: Tamam hayat şartları zorlaştı geçim sıkıntısı var ama eve giren parayı hesaplı kullansalar gayet geçinilir... Çok fazla detay veremiyorum buraya yazsam hak verirsiniz.
İki seçeneğin var. Birincisi verdiğin parayı kira ve giderlere sayacaksın (elektrik, şu, ısınma, mutfak masrafı) ve orada kalmaya devam edeceksin ya da ayrı eve çıkacaksın ve daha çok masraf yapacaksın. Aldığın maaşla birinci seçenek uygun görünüyor. Yani somurulmuyorsun aslında.

Asgari ücretten az para kazanıyorum. Bunu bildikleri halde benden faturaları ödememi istiyorlar ki 300 küsür dolaylarında fatura ödedim. Ayrıca 100 TL ye yakın borç verdim babama henüz bana ödeme yapmadı ama yapacakmış, anneme verdim baya o geri ödedi. Eve ve evcil hayvanlara yiyecek bir şeyler alıyorum arada. Evdekilerin hepsi sigara kullanıyorlar babam her gün içer. Annem çalışıyor, babamın emekli aylığı yüksek yine de maddiyat sıkıntısı çekiyoruz. Yıllardan beri sürekli borç alarak ev geçimi sağlanıyor. Tamam aç açıkta kalmadık ama çok yıprandım artık. Beni ancak 1 yıl okutabildi ben okurken işten çıktı bir şekilde bitirdim okulu. Psikolojik sıkıntılarımdan dolayı iş hayatında çok tecrübem olamadı. Şuan iyiyim çalışıyorum. Aslında yazacak çok şey var ama...

Ben de bilirim gezip tozmayı, alışveriş yapmayı ama harcamalarıma dikkat ediyorum kimseye muhtaç kalmayım diye. Biriktirdiğim param vardı yaklaşık 1000 TL sayılır yakın bir arkadaşıma borç verdim geri ödeme yapacağını sanmıyorum.

Not: Tamam hayat şartları zorlaştı geçim sıkıntısı var ama eve giren parayı hesaplı kullansalar gayet geçinilir... Çok fazla detay veremiyorum buraya yazsam hak verirsiniz.
seni anlıyorum.yeni çalışmaya başladın ve kendi gayretinle bir yerlere geldin.çok yoruluyorsun muhtemelen ama sonuçta ailen.onlar seni büyüttü okuttu aynı evdesiniz.katkıda bulun biraz nefes alsın onlar da...içki ve sigara konusunda haklısın, içmeseler pekala elektrik su ödenir.ne diyim ki, sonuçta aynı evdesin, ortak ol

ben de seninle aynı durumdaydım.yaşım 29 du ve babam beni evden kovdu.sinirine dokunduğumu söylüuordyu ve maaşımdan 500 lira istedi.bedava evde oturamazmışım vs.uslübü hoşuma gitmedi vermedim paramı.evde kavga çıkarırıdı.sürekli işim oldu, başka şehre geçtim de, orada iyi geçin arkadaşlarında, orada da işten çıkarsan evime gelme deid, seni kabul etmem, etsem bile annen istediği için ederim, pek keyfin olmaz burda dedi, hala sevemiyorum onu

Ailenizden önce arkadaşlarınıza karşı varsa böyle tutumlar bunu değiştirin derim. Ayrıca ailenizden almanız gereken paradan önce arkadaşınızdakini dert edin derim.

Şimdilik, kazancınız doğrultusunda belki ailenizin az bulacağı ama kesin bir miktarı belirleyip, her ay düzenli olarak onlara verin.
Kendiniz dar günleriniz için de 50 lira bile olsa her ay kenara koyun.
Ve geleceğinizin bile olmadığına inandığınız bir erkeğe asla zor günü vs diye acıyıp para vermeyin.
Kazancınızla verdiğiniz miktara bakıldığında; gerçekten sömürülmüşsünüz .
Umarım geri öder de, siz de rahatlarsınız biraz.

Acil dişçiye gitmem gerekiyor yine istedi para, sonra vermesi mühim değil benim işim acil çünkü. Dişçiye hafta sonu gidecektim iş yerinden hafta içi izin almak istemiyorum. İnsan biraz utanır ya. Param kalmadı, zaten veteriner için yine verdim. Dişçi için biraz param olduğunu biliyordu yok diyemedim. Çok pişmanım keşke hayır deseydim. Sabahın köründe ne diyeceğimi bilemedim.

Bu işe girerken 'çalışma orada, o kadar paraya çalışılır mı' diye laf ettiler. Kardeşim yine aynı şekilde (çalışmıyor) aldığım parayı küçümsedi. Benden para istemeyi biliyor ama...

Borç verdiğim için çok pişmanım tamamen benim hatam ben ısrar ettim sıkışırsan iste diye...

Back
X