Ben erkek kedimi kısırlaştırdım ama üzüldüm sonra, dediğiniz gibi vicdan yaptım. Şundan üzüldüm benim kedim dışarda gezip tozuyor, akşam alıyorum. Madem çıkıyor ben bunu niye kısırlaştırdım diye ah vah ediyorum ama o zaman bilemezdim. Çünkü dışarıya alışık değildi, ve başına bir şey gelir sandım şimdi kediler çiftleşirken onları seyretmekle yetiniyor. İçgüdüsel olarak o da koşup dişileri ensesinden yakalıyor ama o da anlamıyor sanırım devamı neden gelmiyor diye. Çok üzülüyorum. O kadar ki oluyorsa testislerine yumurtalık nakli bile yaptırabilirim mahallenin kabadayısı bir kedi var. Benimkinide dövüyor. Onun yumurtalarını çıkartıp benim kedime takacağım ki dayak neymiş görsün! Bu arada benim kedim insanların ürktüğü kara kedilerden. Buyüzden biri çalacak diye endişem yok. Görünce besmele çekiyorlar zaten
Benim oglum da british 12 yasini doldurdu, evde uretim yapan bir cocuk tarafindan sakat dogdugu icin posetle çöpe atilmis, neyse ki hemen farkedilmisti. O gunden beri benimle.
1 yasinda kisirlastirdim ben, cunku ev kedileri yilda bikac kez kızgınlıga giriyor, her seferinde ciftlestirmem ve tum yavrulari sahiplendirmem imkansizdi.
Zaten sokaklarda binlerce yavru var onlarin hakkina girmis hissederdim kendimi.
Kedi ailelerinin isine karismayi sevmem, birinin anneligine burnunu sokmak gibi bisey bu, ama deneyimli ve kedilerle fazlaca hasir nesir biri olarak kisirlastirmayi reddedip her kizginlikta ciftlestirmekle basedemeyeceginizi soyleyebilirim.
Bence veteriner abartmış. O hevesle getirip ameliyat ettirmeni bekliyor, emin olabilirsin.Donmez kızlar malesef, kaybolur bulamaz evı... ben eve bı kedı alsam sokaktan dıye sordum veterıner sakjn yapmayın sızın kedınızın tasıyıcısı oldugu bı hastalık varsa dıger kedıye bulasabılır dedı, Onun asıları olmadıgı ıcın
bu konuyu arastırdım, daha ıyı arastırsam ıyı olacak.
Evet gercekten cıns kedı aldıgım ıcın ve onu parayla aldıgım ıcın pısman oldum zamanında... kedım evımıze gelene kadar daha once hıc kedılerle haşır neşir olmamıstım... Acıkcası bır kedıyı bu kadar cok sevebılecegımı de bılmıyordum... Kedıyle alakalı da hıc bırsey bılmıyordum yasayarak ogrenıyorum... Ilk geldıgınde tırnaklarını da kesmıyordum ama heryerımız yara bere doldu ve bırı ıyılesmeden yenı yaralar olustugu ıcın mecbur kesmeye basladık zaten onu dogasından mahrum edıyorum tırnaklarını kesıyorum, ozgur degıl bır de kısırlastırayım mı ? O bunu tercıh edermıydı bılemıyrum. Sıze anlamsız gelebılır vıcdan yapıyorum, bashettıgınız yavru durumları hakkında da bı bılgım yok kedılerın yılda uc kez dogurdugunu da bılmıyorum bır yılda ılk kez kızana geldı kedım yılda bır kez dogurur dıye dusundum ben... Veterınerlere de verıp sahıplendırırım dıye dusundum bılemıyorum, sız boyle cıkıstınız dıye de ıkna olmadım.kaldı kı bır bucuk yasından once kısırlastırma yapılmıyormus ve kısırlastırma ıcınde kızgınlıgının gecmesı lazımmıs, napayım ona zarar verecek ıgnelerden mı vurdurayım.
Sizinki cool
Bizde de aynısı oldu. Ben kız sanarken erkekmiş meğerse. Hatta kızım diyordumda bana kötü kötü bakıyordu.
Benim iki kedimde kisir ama veterinerimiz sokaga salmayin diyor. Acaba tekrar mi kisirlastiralim istiyor? Asisi olayan hayvanlardan gecebilecek mikroplar var neticede. Fiv gibi hastaliklara karsi asi etkin bir koruma saglamiyor cunku.Bence veteriner abartmış. O hevesle getirip ameliyat ettirmeni bekliyor, emin olabilirsin.
Ben de kısırlaştırmak için götürdüm.Veteriner erkekmiş bu dedi. Çok şaşırmıştım bende. Bir de eşim- o zaman sevgilimdi- o zaten erkeğe benziyor diyordu demez mi? Nerden anladın diye sordum; erkek adam erkek adamı tanırmış. E be adam ne söylemedin o zaman?bız kendı aramızda domusuk dıyoruz ona
Bende 9 aylık olana kadar kızım dıye sevdım. bırgun baktım organından beyaz bı salgı gelmıs hemen veterınerı aradım, durumu anlattım bana cabuk getırın rahmını ıntıhap kaplamıs vucuduna dagılırsa ölür dedı... Apar topar ısten ızın aldım aglaya aglaya veterıner gıttık veterıner hemen aldı mudahele edecek dondu kaldı kadın... noldu dedım öldümüüüüğ dıye aglıyorum kadın ama bu erkeeek dedı bız şok !valla yarım saat kahkaha attık ılk ınanmadım veterıner gel pıpısını gstereyım dedı oyle ınandım hasta olmadıgına mı sevınelım, erkek cıktıgına mı sasıralım cok komıktı, es dost cok dalgamızı gectı
Ben erkek kedimi kısırlaştırdım ama üzüldüm sonra, dediğiniz gibi vicdan yaptım. Şundan üzüldüm benim kedim dışarda gezip tozuyor, akşam alıyorum. Madem çıkıyor ben bunu niye kısırlaştırdım diye ah vah ediyorum ama o zaman bilemezdim. Çünkü dışarıya alışık değildi, ve başına bir şey gelir sandım şimdi kediler çiftleşirken onları seyretmekle yetiniyor. İçgüdüsel olarak o da koşup dişileri ensesinden yakalıyor ama o da anlamıyor sanırım devamı neden gelmiyor diye. Çok üzülüyorum. O kadar ki oluyorsa testislerine yumurtalık nakli bile yaptırabilirim mahallenin kabadayısı bir kedi var. Benimkinide dövüyor. Onun yumurtalarını çıkartıp benim kedime takacağım ki dayak neymiş görsün! Bu arada benim kedim insanların ürktüğü kara kedilerden. Buyüzden biri çalacak diye endişem yok. Görünce besmele çekiyorlar zaten
Olsun uzulmeyın kısırlastırmasaydınız belkıde bı suru yavrusu sokakta kalacaktı sızde bu acıdan bakın :) kara olsun beyaz olsun hepsı can hepsı ozel
Çocuğunuz vardı sizin değil mi?
Benim yavrum da Scottish. Ne vicdansız insanlar var hayret ediyorum ya. Poşetle atmak ne demek bebeği
Konuya gelirsem ben de kısırlaştırdım oğlumu. Kendisi için de çok zor oluyor çünkü kızgınlık dönemi
Maşalllah12 yaslarını bız de goruruz ınsallah... Bır bucuk yasından once kısırlastırma yapılırsa tekrar koku bırakıyorlarmıs sız boyle bı sorun yasadınız mı? Gercekten yılda ıkı uc kez cıftlestırmek ımkazsız bısey mı ? Kalıcı bır es alsam? Facede engellı ve cıns olmayan kedılerı sahıplendıren gruplara uyeyım orada ucretsız sahıplendırebılırm dıye dusunmustum hıc bırını sokaga atacak degılım ama bılemedım sız boyle deyınce
Bende siyah kedileri çok severim. Esrarengiz görünüyorlar. . tesadüf eseri kömür karası iki kedim var. Ve birbirlerine aşıklar. Erkek olanın gözleride sarı. Çeyrek altın gibi parlıyor bazan.Benim kara kedilere karşı zaafım var ama.
Evinde tutarken iyi, kisirlastirmaya gelince vicdaniniz sizliyor zaten hep. Biz kisirlastiranlarda o vicdan yok. Sizin kadar dusunup, sevmiyoruz eziyet olsun diye yapiyoruz zaten.
Ama o vicdanin dogurtup dogurtup etrafa dagittigin kedilerin akibetini merak etmeyecek. :) Olay ne biliyor musunuz işinize geleni isinize geldigi kadar dusunuyorsunuz.
Kisirlastirmayacagim es alip dogurtup duracagim diyordunuz simdi 1 yasina kadar olmuyor, yok igne mi vurdurayim diyorsunuz. Naparsan yap bi sende mi kedi var vicdan var ya. Bende ameliyati minicikken yaptirmadim, ignede olmadi. Biraz sabrettik
Bu konuda saka yapip sakin kalamiyorum hergun o zavalli engelli, sokaga terk edilmis ve barinak kedilerinin kopeklerinin ilanlarini goruyorum icim aciyir kalkip dogurtup dogurtup dagitacagim diyor. Umarim daha sakince anlatan kisilere kulak verirsin.
Cıftlesemeyınce acı cektıgını duymustum ama kızgınlıkta oldugunu ogrendıgımden berı cabalıyorum es bulmak ıcınkızgınlık bır donem ve bır hafta 10 gun dısıyle kalsa gececek bunu veterınerım syledı
Ben de kısırlaştırmak için götürdüm.Veteriner erkekmiş bu dedi. Çok şaşırmıştım bende. Bir de eşim- o zaman sevgilimdi- o zaten erkeğe benziyor diyordu demez mi? Nerden anladın diye sordum; erkek adam erkek adamı tanırmış. E be adam ne söylemedin o zaman?
İyi de sonra?belki 2-3 ay belki 5-6 ay sonra tekrar kızgınlığa girecek.Her seferinde bu şekilde dişi mi arayacaksınız
Bende siyah kedileri çok severim. Esrarengiz görünüyorlar. . tesadüf eseri kömür karası iki kedim var. Ve birbirlerine aşıklar. Erkek olanın gözleride sarı. Çeyrek altın gibi parlıyor bazan.
Her doğumda ömrü kısalıyor hayvanın, oh ne güzel sırf erkek kedi çiftleşme ihtiyacını karşılaşın diye dişi kedi durmadan doğursun. Bu nasıl bir düşünce, cidden sinirlendim. O yavruları sahiplendirince hiç mi merak etmeyeceksiniz ne haldeler? Hangi birini takip edeceksiniz, yılda 8-10 tane doğurur bu gidişle..Hayır ıste bı yavru sahıplenmek ıstıyorum dısı, es olsun yavrularını sahıplendırırım dıyorum. Aramakla dısı bulunmuyor kac aydır bulamadım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?