Evet var 5.5 yaşında bir kizim var :)
Cocuk siyah posete koymus agzini baglamis, çöpe birakmiskonteynir da yok o zamanlar neyse ki... oyle cop birakilan yere birakmis, tabi hemen kopekler dolusmus basina, once sokaktaki cocuklar farketmis bisey oldugunu, hemen bufedeki adamlar cikmis acmislar torbayi, eski ev arkadasim da gormus aldi getirdi. Nasil zayif anlatamam, annesi emzirmemis muhtemelen, acliktan öldü ölecek, hemen vetetinere kostuk, hic umitlenmeyin dedi... ama 1 aya kalmadi canavar gibi oldu bizimki :)
Yok hic koku birakmadi, en ufak sorun yasamadik.
Surekli sosyal medyada (kedi manyaklari vs sayfalara) sahiplendirme ilanı birakan biri olarak imkansiz diyorum, dunya guzeli yavrularimiz oluyor (sitede sokak canlarimizin yavrulari) 40 kisi ariyor bazen biri gelip aliyor, cogunlukla sokakta buyuyorlar. ha ne olur, cinsle ciftlestirseniz ureticiler atlatlar, onlara da vermeyin, kiymayin... domates ureticileri bile daha ozenli davraniyorlar urettikleri şeye.
Hahaha cok komıkmıs yabızde hafıften suphelenıyorduk kızım kızlar byle yapmaz dıye uyarıyorduk her hareketı erkeksıydı zaten
Hayır ıste bı yavru sahıplenmek ıstıyorum dısı, es olsun yavrularını sahıplendırırım dıyorum. Aramakla dısı bulunmuyor kac aydır bulamadım
Bende siyah kedileri çok severim. Esrarengiz görünüyorlar. . tesadüf eseri kömür karası iki kedim var. Ve birbirlerine aşıklar. Erkek olanın gözleride sarı. Çeyrek altın gibi parlıyor bazan.
Evet var 5.5 yaşında bir kizim var :)
Cocuk siyah posete koymus agzini baglamis, çöpe birakmiskonteynir da yok o zamanlar neyse ki... oyle cop birakilan yere birakmis, tabi hemen kopekler dolusmus basina, once sokaktaki cocuklar farketmis bisey oldugunu, hemen bufedeki adamlar cikmis acmislar torbayi, eski ev arkadasim da gormus aldi getirdi. Nasil zayif anlatamam, annesi emzirmemis muhtemelen, acliktan öldü ölecek, hemen vetetinere kostuk, hic umitlenmeyin dedi... ama 1 aya kalmadi canavar gibi oldu bizimki :)
Yok hic koku birakmadi, en ufak sorun yasamadik.
Surekli sosyal medyada (kedi manyaklari vs sayfalara) sahiplendirme ilanı birakan biri olarak imkansiz diyorum, dunya guzeli yavrularimiz oluyor (sitede sokak canlarimizin yavrulari) 40 kisi ariyor bazen biri gelip aliyor, cogunlukla sokakta buyuyorlar. ha ne olur, cinsle ciftlestirseniz ureticiler atlatlar, onlara da vermeyin, kiymayin... domates ureticileri bile daha ozenli davraniyorlar urettikleri şeye.
Sahiplendirme işi bir yerde tıkanır. Ve gerçekten hızlı çoğalıyorlar. Devamlı kedilerle ilgilenen, onların içler acısı durumuna tanık olanlar ister istemez psikolojik olarak çöküntüye uğruyor. Böyle sert çıkışlar yapabiliyorlar. Ben bile dün bir yaşlı adamla istemeden ağız dalaşına girdim. Anne kedi onun bahçesine yavrularını taşıdı diye yavruları sağa sola savurdu. Bir tanesini bulduğumda korkudan tir tir titriyordu. Of gerçekten insanın sinirleri yıpranıyor.Pekı bayan ornek kedı annesı bır ara toplanıp madalya takalım sıze ustun sabrınız ıcın.
Kisirlastirmya ne kadar karsi olsamda ben cok pismanim kisirlastirmadigim icin.oglum artik iyice huysuz bi oglan olmustu.surekli kapida miyavliyordu.koku birakiyordu yatak koltuk heryere.ilk kizisma nobetleri kisa suruyordu.ama buyudukce bu sure dahada uzadi.apartmanin icinde gezmesine izin veriyordum.ben kapida bekliyordum o komurluge catiya gidip gezip geliyordu.ama bi aksam komsunun cocugu dis kapiyi acmis ve ben bunu duymadim saniyeler icinde kayboldu.gunlerce aradim evede donmedi.cok uzuldum.erkek kedilerin kisirlastirilmasi kolay oluyormus.hem bu ciftlesme olayi bi kereyle gecmiyor.disi kedi olsa hadi senede sayisi belli.ama erkek kedi surekli ciftlesme derdinde oluyo.iyi dusun derim sonra pisman olma."ay bu mu dert" demeyın lutfen, valla dert oldu :) yıne de derdıme sukur...
Bır yasında brıtısh shorthaır kedım var, son 3 aydır hatta artık 4 oldu kızgınlıkta ve bu aralar ıyıce cıgırdan cıktı ya, bır dısı bulamadım... facede bır suru sayfaya ılan verdım, evcıl hayvan sıtelerıne uye oldum yok veterınerlere haber bıraktım yok yok yok, koca ankara'da bır dısı kedı bulamadım yakedım heryere koku bırakıyor, camasır makınası onun koku bıraktıklarını yıkamaktan normal camasır yıkıyamıyor, sıra gelmıyor cok sukur halıydı koltukdu yatakdı oyle seylere bırakmıyor sadece laminanta kendı yatagına yapıyor... Yınede gunde ıkı defa koku bırakıyor... resmen tazı gıbı koku bıraktıgı yerı arıyorum temızlıycem dezenfekte edıcem dıye canım cıkıyor cok yoruldum ya var mı dısı kedınız eslestırelım o kadar caresız kaldım halımı sız anlayın cıldırıciğim
bu arada kısırlastır dıyenler olacaktır, kısırlastırmayı ıstemıyoruz vebalınden korkuyorum, zaten es aramak cok sıkıntılı bır surecmıs, yanına kızgınlıgı gecınce bır es almaya nıyetım var, onu da bebekken alıcam, su an kızgın oldugu ıcın kucuk bı dısı alamıyorm
Emin olun kedi sahiplendirmek dişi kedi bulmaktan daha zor bişey.Başınıza gelmeden bilemezsiniz.Ayrıca o kedinin doğurduğu yavrulara alışacaksınız sonra verirken vicdan azabı çekmeyecek misiniz.Bence kısırlaştırma işini bi daha düşünün.Hem söyleyen oldu mu bilmiyorum ama kısırlaşmayan erkek kedinin evden kaçma ihtimali çok yüksek.Evde dişi kedi olsa da yüksek çünkü kediler tek eşli değildir, kızgınlığa girdi mi bulabildiği kadar dişi bulmak isteyecektir.
Sahiplendirme işi bir yerde tıkanır. Ve gerçekten hızlı çoğalıyorlar. Devamlı kedilerle ilgilenen, onların içler acısı durumuna tanık olanlar ister istemez psikolojik olarak çöküntüye uğruyor. Böyle sert çıkışlar yapabiliyorlar. Ben bile dün bir yaşlı adamla istemeden ağız dalaşına girdim. Anne kedi onun bahçesine yavrularını taşıdı diye yavruları sağa sola savurdu. Bir tanesini bulduğumda korkudan tir tir titriyordu. Of gerçekten insanın sinirleri yıpranıyor.
Kisirlastirmya ne kadar karsi olsamda ben cok pismanim kisirlastirmadigim icin.oglum artik iyice huysuz bi oglan olmustu.surekli kapida miyavliyordu.koku birakiyordu yatak koltuk heryere.ilk kizisma nobetleri kisa suruyordu.ama buyudukce bu sure dahada uzadi.apartmanin icinde gezmesine izin veriyordum.ben kapida bekliyordum o komurluge catiya gidip gezip geliyordu.ama bi aksam komsunun cocugu dis kapiyi acmis ve ben bunu duymadim saniyeler icinde kayboldu.gunlerce aradim evede donmedi.cok uzuldum.erkek kedilerin kisirlastirilmasi kolay oluyormus.hem bu ciftlesme olayi bi kereyle gecmiyor.disi kedi olsa hadi senede sayisi belli.ama erkek kedi surekli ciftlesme derdinde oluyo.iyi dusun derim sonra pisman olma.
İşkence yapmak için bile kedi sahiplenen var.Konu kedi olunca beni hiç çağırtmıyorsunuz aşkolsun
Kedinizi mutlaka kısırlastırın
Kediler insanlar gibi aman evim barkım çoluk çocuk olayım bir gayeleri yok tamamen dürtüleri ile hareket ediyorlar. Erkek kediler oh işim bitti hallendim bir duş alayım keyif sigarası yakayım moduna geçmiyor daha fazla dişi getirin yok mu arttıran diye deli divane oluyorlar. Kızgınlığı yüzünden pencereden atlayıp kaçan versiyonları var aman diyim dikkat et. Kızgınlığı geçmesi 12 günü bulur biraz sabır o çığlıkları deli etse de valla bak geçiyor. Kızgınlıktan çıkar çıkmaz ameliyat ettirme oda zararlı 1 hafta bir geçsin kendine gelsin.
Kısırlaşmazsa 2 haftada bir kızgınlığa girecek ve dişi bulmak için pencere kapı kaçacağı her deliği denilecektir. Ola ki bir dişi buldun öyle hop gel yatalım olmuyor anlaşmaları gerek bu da birden fazla dişi kedi aramana neden olacak.
Çiftleşme oldu en az 4 en fazla 6 yavru demek 6 ayda bir kızgınlığa girecek ger defasında yavru popülasyonu artacak. Hepsini sahiplendiydin diyelim ama bunları takip etmesi var verdiğin kişi iyi bakacak mı? Bir heves alıp aman kaçtı bakamadım başkasına verdim annem eşim istemedi sokağa saldım diyenleri tanıyacaksın illa ki
Çok tatlı ya=)Ben erkek kedimi kısırlaştırdım ama üzüldüm sonra, dediğiniz gibi vicdan yaptım. Şundan üzüldüm benim kedim dışarda gezip tozuyor, akşam alıyorum. Madem çıkıyor ben bunu niye kısırlaştırdım diye ah vah ediyorum ama o zaman bilemezdim. Çünkü dışarıya alışık değildi, ve başına bir şey gelir sandım şimdi kediler çiftleşirken onları seyretmekle yetiniyor. İçgüdüsel olarak o da koşup dişileri ensesinden yakalıyor ama o da anlamıyor sanırım devamı neden gelmiyor diye. Çok üzülüyorum. O kadar ki oluyorsa testislerine yumurtalık nakli bile yaptırabilirim mahallenin kabadayısı bir kedi var. Benimkinide dövüyor. Onun yumurtalarını çıkartıp benim kedime takacağım ki dayak neymiş görsün! Bu arada benim kedim insanların ürktüğü kara kedilerden. Buyüzden biri çalacak diye endişem yok. Görünce besmele çekiyorlar zaten
bi veteriner hekim eşi olarak şaştım doğrusu=)Bence veteriner abartmış. O hevesle getirip ameliyat ettirmeni bekliyor, emin olabilirsin.
Herkes için söylemedim ama kötü doktorlar gibi sadece para düşünen veterinerlerde var.Çok tatlı ya=)
bi veteriner hekim eşi olarak şaştım doğrusu=)
Her meslekte kötüye kullanan vardır.Kısırlaştırmak kötüye kullanmak değildir.Herkes için söylemedim ama kötü doktorlar gibi sadece para düşünen veterinerlerde var.
Çok tatlı ya=)
bi veteriner hekim eşi olarak şaştım doğrusu=)
Evet malesef bir heves alıyorlar sonrası sokak. Yada alıyorlar sürekli çiftleşsin yavru satalım para kazanalım.İşkence yapmak için bile kedi sahiplenen var.
Konu kedi olunca beni hiç çağırtmıyorsunuz aşkolsun
Kedinizi mutlaka kısırlastırın
Kediler insanlar gibi aman evim barkım çoluk çocuk olayım bir gayeleri yok tamamen dürtüleri ile hareket ediyorlar. Erkek kediler oh işim bitti hallendim bir duş alayım keyif sigarası yakayım moduna geçmiyor daha fazla dişi getirin yok mu arttıran diye deli divane oluyorlar. Kızgınlığı yüzünden pencereden atlayıp kaçan versiyonları var aman diyim dikkat et. Kızgınlığı geçmesi 12 günü bulur biraz sabır o çığlıkları deli etse de valla bak geçiyor. Kızgınlıktan çıkar çıkmaz ameliyat ettirme oda zararlı 1 hafta bir geçsin kendine gelsin.
Kısırlaşmazsa 2 haftada bir kızgınlığa girecek ve dişi bulmak için pencere kapı kaçacağı her deliği denilecektir. Ola ki bir dişi buldun öyle hop gel yatalım olmuyor anlaşmaları gerek bu da birden fazla dişi kedi aramana neden olacak.
Çiftleşme oldu en az 4 en fazla 6 yavru demek 6 ayda bir kızgınlığa girecek ger defasında yavru popülasyonu artacak. Hepsini sahiplendiydin diyelim ama bunları takip etmesi var verdiğin kişi iyi bakacak mı? Bir heves alıp aman kaçtı bakamadım başkasına verdim annem eşim istemedi sokağa saldım diyenleri tanıyacaksın illa ki
Iyide bu sefer disi kedinin omrunu kisaltacaksiniz. Surekli yavrulayacak 3 4 yavrulamadan sonra dagligini kaybedecek 2 senede bir es mi değiştireceksiniz.Hayır ıste bı yavru sahıplenmek ıstıyorum dısı, es olsun yavrularını sahıplendırırım dıyorum. Aramakla dısı bulunmuyor kac aydır bulamadım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?