İsveç Diyeti'ni uzmanlar değerlendiriyor...DiyetisyenAşkın Yüksel'e göre:
"İsveç beslenme biliminde alanında dünyada nerede ki, diyeti gündeme geliyor, anlamış değilim. "Ketojenik" diyet denen, çok düşük kalori alınarak vücuttan aşırı su ve kas kaybına neden olan zararlı bir diyet. Dünyada maalesef bir dönem çok yaygındı ama bu diyetle vücut yağ dokusu aynen korunmakta, aşırı bir sıvı ve kas yıkımı olmakta. Hızlı kilo verildiği için kişi bunu yağ kaybı sanmakta ama bir süre sonra aşırı bir halsizlik, dermansızlık, çabuk hastalanma, dikkat eksikliği gibi ciddi sağlık sorunları ile karşı karşıya kalınmaktadır.Kesinlikle önerilmez."
DiyetisyenSelahattin Dönmez'e göre:
"En önemli sıkıntıları halsizlik ve tansiyon düşüklüğü! Yeterli ve dengeli vitamin, mineral, protein, karbonhidrat alınmadığı için bu diyete başlayanlar sonuna kadar uygulayamıyor. Hızlı kilo verilebiliyor ama sadece kas kütlesi ile su kitlesinin kaybına neden oluyor. Bunu hiç uygulamamak lazım. Uygulandığı takdirde kalıcı tansiyon oluşabilir. Böbreklerde geri dönüşümsüz kronik sorunlar, kalp ritm bozukluğu ve psikolojik sorunlar olabilir.En tehlikeli diyet."
Yaaaa böyle demişler işte. Vazgeçtim. Amannn ben yine kafama göre takılacağım. Herşeyden biraz tırtıklayarak ve yürüyüşle...ideal kiloma yılbaşına kadar ulaşacağıma inanıyorum.