• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Son durum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Konu sahibi bu araba muhabbeti hiç sağlıklı değil. Burada bu kadar konu açıyorsunuz artık evde eşinizi ne kadar sıktığınızı düşünemiyorum bile.
Böyle yapa yapa evliliğinizi de zedeliyorsunuz.
Bu kadar takıntılı olmanın bir sebebi olmalı.
Çok zor bir hayat bu ya. Her yapacağın konuşacağın her şeyi böyle düşünmek, beyninde döndürüp durmak.. İnsan delirir.

Benim çevremde kv yüzünden falan sorun yaşayan olmadı. Bu tarz sorunları kimse yaşamadı. Düşünüyorum da bir amca kızının sıkıntılı. Ama onunda eşi problemli.
Tam tersi sıkılıyorum sorunlardan. Buraya yazma sebebim, eşimi darlamamak.
Bazı şeyler tek benimle olmuyor.Düşünsene eş ailesiyle evler uzak. Her hafta araba götür getir derdin oluyor. Pazarları akraba ile ugraşıyor eşin.Mevlüde gitmiyorsun diye tavır yapıp laf söylüyorlar.Domatesi bile başına kalkan aileyi nasıl seveyim ben.
Kardeşi desen hayatında neredeyse hiç çalışmamış.Ailesi bakıyor.Annesi evliligimize müdahale etmeye çalışıyor. Eşim hep polyanna.
Benim kv derdim artık olmaz herhalde. Gidip gelme olmayacak.Telefon konuşması bile yapmayacağım. Eşimi uyarıyorum, bana aile şakası yapma diye.Aslında problemleri azaltmaya ve önlem almaya çalışıyorum.
Ben 1 buçuk ayda bir gidiyordum. Ama gene müdahale ediyor.Şimdiki işim uzak, kv işi bırak diyor. Son gitmemde domates sosu verdim, yemek verdim diye başıma kalkıyor. Kedine mama alma ev yemegi ver diyor. Kadına benim harcadığım batıyor bunu anladım. Ruh saglıgım için uzak duracagım.Bazıları takma etme diyor. Ama kazandığım paraya kadar laf yapınca takılıyor.

Bazi seyler sadece benimle olmuyor demissin ya benim hic boyle dertlerim olmadi, neden biliyor musun cunku ortada boyle bir araba olsaydi daha en basta evlenmeden once ben boyle bir araba istemiyorum derdim. Esim ben istiyorum diye diretseydi ben bu evlilikte yokum isine gelirse derdim ve hic evlenmezdim. Cunku sen butun bu sureclere daha sevgiliyken hakimdin ama senin de isine gelmis. Ortada sizin demiyorum cunku sizin olmasi icin birlikte calisip edindiginiz mal olmasi lazim o yuzden araba esinin bile degilken ustune sen soz sahibi olmussun. Yetinmemis kayninin calismasina, sevgilisine takilmissin. Sana ne butun bunlardan? Dert bunlarin neresinde? Sen sectigin hayati yasiyorsun ve bundan bence cok mutlusun. Esin kredi kartini veriyor sen bidaha vermem diyorsun ama sana fikrini soran bile olmadi. Evi soyle idare ediyorum boyle idare ediyorum yaziyorsun esin 0-3 yas grubunda degilse nedir bu esi idare etme durumu? Butun bunlar sana uymasa bosanmadan bahsedersin ama bosanmanin b si bile yok konularinda. Demek ki sen mutlusun boyle, ayni konudan 5-10 defa acip biraz da baskalarini darlayayim diyorsun. Huzur diye bir sey yok cunku senin hayatinda nasil bir duygu oldugunu bilmedigine eminim. Huzurlu olsan zaten bu sana baslibasina dert olacak cunku sen bu huzurla bas edemeyeceksin aliskin degilsin. Hic sorun olmasa sen 2 dk.da yeni sorunlar bulmakta hic zorlanmayacaksim cunku sen bu iste ustasin.

Ne güzel dünya, kaynın çalışmasın bedelli askerlik parası ödensin, abisi kiradayken iki kardeşin ortak bölüşmesi gereken eve konmaya çalışsın (ki eşin de hakkını vermeye dünden razı, ben kiradayım karım işi bıraksa nolur demiyor). Yine bir kuruş katmadığı halde o arabayı buraya getirin demeyi kendisinde hak görüyor. Kusura bakma ama buna çanak tutan da senin eşin. Bence seni hala kendi ailesi olarak görmüyor, bu nedenle o arabanın sigortasını kaskosunu vs senelerce sana ödetmiş ve rahatsızlık duymamış. Beş senedir burda bu araba konusu var, eğer bu evliliği yuvan olarak görüyorsan artık arabanın a sını ağzına alma lütfen. Ayrıca eğer engelli aracı muhabbeti doğruysa kul hakkına girilerek alınan maldan hayır gelmediğine maalesef ki kendi ailemde de şahit oldum. Allah ağız tadıyla kullanmayı gerçekten nasip etmiyor.

Çok zor bir hayat bu ya. Her yapacağın konuşacağın her şeyi böyle düşünmek, beyninde döndürüp durmak.. İnsan delirir.
Aslında en büyük eziyeti kendine yaptığının farkında değil. Bu takıntı umarım ilerde vücuduna zarar vermez. Böyle hayattan zevk mi alınır.

Birde bu engelli arabası değil diyordu. Araba 2017 de alınmış, eski konuları da ortada. Bal gibi engelli arabası işte.
Babaanne üzerine alınan çoğunluğu eş ailesi tarafından ödenmiş arabaya nasıl sahip çıkıyor böyle rahat rahat.
Aile senin azlc gözlü gibi hakkın olmayan arabaya göz koymana sessiz mı kalsın?
Ev huzuru bozuluyormuş. Yememiş kimse blöfünü.
eş ailesi valla sorunsuz.asıl sorunlu kendisi.babası annesine neler yaptı üstüne kadın getirdi.eşi ve ailesiyse sahip çıktı konu sahibine.ama kayınvalidenin evine çağırmasından bile rahatsızdı.herşeye kafasını takıyordu.ismine bile.en sonunda ismini değiştirdi.bu arabaya taktı kafayı .arabanın tamamını istiyor.ondan kayına yok işsiz yok şu yok bu diye çamur atıyor.işsizse işsiz tabi doğruysa.anne babasını ilgilendirir.konu sahibine ne?

Bazi seyler sadece benimle olmuyor demissin ya benim hic boyle dertlerim olmadi, neden biliyor musun cunku ortada boyle bir araba olsaydi daha en basta evlenmeden once ben boyle bir araba istemiyorum derdim. Esim ben istiyorum diye diretseydi ben bu evlilikte yokum isine gelirse derdim ve hic evlenmezdim. Cunku sen butun bu sureclere daha sevgiliykem hakimdin ama senin de isine gelmis. Ortada sizin demiyorum cunku sizin olmasi icin birlikte calisip edindiginiz mal olmasi lazim o yuzden araba esinin bile degilken ustune sen soz sahibi olmussun. Yetinmemis kayninin calismasina, sevgilisine takilmissin. Sana ne butun bunlardan? Dert bunlarin neresinde? Sen sectigin hayati yasiyorsun ve bundan bence cok mutlusun. Esin kredi kartini veriyor sen bidaha vermem diyorsun ama sana fikrini soran bile olmadi. Evi soyle idare ediyorum boyle idare ediyorum yaziyorsun esin 0-3 yas grubunda degilse nedir bu esi idare etme durumu? Butun bunlar sana uymasa bosanmadan bahsedersin ama bosanmanin b si bile yok konularinda. Demek ki sen mutlusun boyle, ayni konudan 5-10 defa acip biraz da baskalarini darlayayim diyorsun. Huzur diye bir sey yok cunku senin hayatinda nasil bir duygu oldugunu bilmedigine eminim. Huzurlu olsan zaten bu sana baslibasina dert olacak cunku sen bu huzurla bas edemeyeceksin aliskim degilsin. Hic sorun olmasa sen 2 dk.da yeni sorunlar bulmakta hic zorlanmayacaksim cunku sen bu iste ustasin.
Boşanmanın B si bile yok. Çünkü deli gibi korkuyor boşanmaktan. Eminim evin içinde o konu geçmedi bile.

Araba konusunda haklı olduğun taraflar var tabii. Her kullandıklarında benzini sıfırlayıp devamlı senin doldurmanı beklemeleri, şu arabanın bakımını sigortasını yaptır diye konuşmaları vs. Bunlar artık sınır çizmen gereken konular. Bence evliliğinde kaynının işsizliğinden, kayınvalidenin kedine ettiği sözden ziyade daha ciddi problemlerin var. Önce eşinin seni konumlandırdığı pozisyona bakmanda fayda var diye düşünüyorum.

eş ailesi valla sorunsuz.asıl sorunlu kendisi.babası annesine neler yaptı üstüne kadın getirdi.eşi ve ailesiyse sahip çıktı konu sahibine.ama kayınvalidenin evine çağırmasından bile rahatsızdı.herşeye kafasını takıyordu.ismine bile.en sonunda ismini değiştirdi.bu arabaya taktı kafayı .arabanın tamamını istiyor.ondan kayına yok işsiz yok şu yok bu diye çamur atıyor.işsizse işsiz tabi doğruysa.anne babasını ilgilendirir.konu sahibine ne?
Belki şimdiye kadar kötü şeyler yaşadığı için kimseye güvenemiyor. İlerde üzüleceğini düşündüğü için (geçmişte böyle olmuş) eşinin ailesine karşı bu kadar tavırlı. Bilinçaltına bu şekilde yansımış olabilir mi ?

Eşimi sıkmıyorum. Konusu açılmıyor bile.Dün sadece gece konuştuk.
Hatta temelli verene kadar konusu açılmadı.Sadece eşime geçen, benim hakkımı ailene yedirme dedim. Çünkü araba onlarda kalsın ama biz destek oluruz onlara tarzı bişey söyledi.Durumları çok iyi. Kiradayız.
Tabii sıkmıyorsunuz canım.
Eşinizin kredi kartlarını kapatacağını söylüyorsunuz mesela.
Ne münasebet kapattırmak.
Dediğiniz gibi eşiniz pasif sanırım bir ailesi bir siz pinpon topu gibi oynuyorsunuz adamla.
Umarım akıllanıp herkesten uzaklaşıp bir ezikliğini atar üstünden

Tek kişi binecekse alır. Zorla bindirecek hali yok ya. Heryere birlikte gidiyoruz.
Az önce konusu açıldı.Bayramda tatil için, bazı oteller ulaşımı saglıyormuş, öyle yapalım dedi.Eşimde öyle olmaz ugraşamam dedi. O zaman gitmeyiz dedim. Tamam dedi. Akraba gezmesi de yok, otobüsle akraba gezemem dedim.
Eşinizle sürekli araba konusu mu konuşuyorsunuz? 🤮

Acaba şimdiye kadar kötü şeyler yaşadığı için kimseye güvenemiyor belki. İlerde üzüleceğini düşündüğü için (geçmişte böyle olmuş) eşinin ailesine karşı bu kadar tavırlı. Bilinçaltına bu şekilde yansımış olabilir mi ?
olabilir evet.çok sorunlu bir ailesi vardı.eski üyeliğiyle çok anlatmıştı biliyoruz.akrabalarından da çok kazık yemiş.maddiyatı az bir ailedendi.okumuş öğretmen olmuş.uzun zaman marketlerde çalıştı.evlendikten hemen sonra 15 tane kayınvalide konusu açtı.kendini farklı bir konumda görüyor ama değil.öğretmen ama az bir maaşa çalışıyor .eşi de öyle.eş ailesini beğenmemeye başlamış baksanıza.bunların hepsi sadece kendine zarar veriyor.ders çalış atan dedik eski konularında.buraya hergün girme dedik.ama hiçbirini yapmadı.hep konu açtı kaynana hakkında araba hakkında.32 li yaşlardadır şimdi.böyle gelmiş böyle gider.

eş ailesi valla sorunsuz.asıl sorunlu kendisi.babası annesine neler yaptı üstüne kadın getirdi.eşi ve ailesiyse saip çıktı konu sahibine.ama kayınvalidenin evine çağırmasından bile rahatsızdı.herşeye kafasını takıyordu.ismine bile.en sonunda ismini değiştirdi.bu arabaya taktı kafayı .arabanın tamamını istiyor.ondan kayına yok işsiz yok şu yok bu diye çamur atıyor.işsizse işsiz tabi doğruysa.anne babasını ilgilendirir.konu sahibine ne?
Kınasını bile eşinin ailesinin evinde yapmıştı.
O süreçte herşey, yapılıp edilirken sorun yoktu, evlendi aile dünyanın en kötü insanları oldu.
Ailenin evinde Mevlüt olmuş gitmeyince niye gelmedin demişlermiş. Buradan gaz alıyor resmen. Herkesin aile yapısı farklı. Kayınvalidem mevlüt okutsa gitmemi ister, iş çıkışı da olsa giderim makul bir mesafedeyse. Gider iki tabakta toplarsın duruma göre. Kendisi nasıl bir aile yapısından geliyor sanki.
Ufak ufak şeyleri büyüte büyüte insanları gözünde canavara çevirdi. Madem bu kadar bireysel takılıp, aileyle ilgili en ufak şeye tepki verecektin, küfür ediyorlar gibi algılayacaktın kınana kadar niye onların evinde yaptın?
Tamam dünyanın en kötü insanları onlar, düşme arabalarının peşine o zaman.

olabilir evet.çok sorunlu bir ailesi vardı.eski üyeliğiyle çok anlatmıştı biliyoruz.akrabalarından da çok kazık yemiş.maddiyatı az bir ailedendi.okumuş öğretmen olmuş.uzun zaman marketlerde çalıştı.evlendikten hemen sonra 15 tane kayınvalide konusu açtı.kendini farklı bir konumda görüyor ama değil.öğretmen ama az bir maaşa çalışıyor .eşi de öyle.eş ailesini beğenmemeye başlamış baksanıza.bunların hepsi sadece kendine zarar veriyor.ders çalış atan dedik eski konularında.buraya hergün girme dedik.ama hiçbirini yapmadı.hep konu açtı kaynana hakkında araba hakkında.32 li yaşlardadır şimdi.böyle gelmiş böyle gider.
Ceycey konu sahibi elinde büyümüş resmen kız... :-) Ben sadece arabalı konuları biliyorum valla ama üzüldüm sen anlattıkça.... inşallah huzur bulur bir gün

Kınasını bile eşinin ailesinin evinde yapmıştı.
O süreçte herşey, yapılıp edilirken sorun yoktu, evlendi aile dünyanın en kötü insanları oldu.
Ailenin evinde Mevlüt olmuş gitmeyince niye gelmedin demişlermiş. Buradan gaz alıyor resmen. Herkesin aile yapısı farklı. Kayınvalidem mevlüt okutsa gitmemi ister, iş çıkışı da olsa giderim makul bir mesafedeyse. Gider iki tabakta toplarsın duruma göre. Kendisi nasıl bir aile yapısından geliyor sanki.
Ufak ufak şeyleri büyüte büyüte insanları gözünde canavara çevirdi. Madem bu kadar bireysel takılıp, aileyle ilgili en ufak şeye tepki verecektin, küfür ediyorlar gibi algılayacaktın kınana kadar niye onların evinde yaptın?
Tamam dünyanın en kötü insanları onlar, düşme arabalarının peşine o zaman.
eşimin ailesiyle ne giyim tarzım ne yaşam tarzım ne siyasi görüşüm benzer.ama birbirimize saygılıyızdır.bir mevlüt e gitsek ne olacak kötü bir yer mi?kızlarını görmeye ankaraya gelince 2 3 günde ben de kalırlar e kalsınlar .2 3 gün şort vs giymem evde ne olacak?yaşlı komşum kahveye gelir arada.aynı şeyi unutur defalarca anlatır. e anlatsın ilk kez duyuyormuş gibi dinlerim.neden kırayım gönlünü?konu sahibi insanları idare etme sayma sevme sanatını öğrenememiş.o yüzden daima mutsuz olacak.

eşimin ailesiyle ne giyim tarzım ne yaşam tarzım ne siyasi görüşüm benzer.ama birbirimize saygılıyızdır.bir mevlüt e gitsek ne olacak kötü bir yer mi?kızlarını görmeye ankaraya gelince 2 3 günde ben de kalırlar e kalsınlar .2 3 gün şort vs giymem evde ne olacak?yaşlı komşum kahveye gelir arada.aynı şeyi unutur defalarca anlatır. e anlatsın ilk ekz duyuyormuş gibi dinlerim.neden kırayım gönlünü?konu sahibi insanları idare etme sayma sevme sanatını öğrenememiş.o yüzden daima mutsuz olacak.
Son sözün aslında herşeyi anlatıyor. Ama geçmişe nokta koyup devam ederse mutlu olabilir diye düşünüyorum. Eminim birçoğumuzun geçmişten travmalarımız vardır ama işte adı üstünde geçmiş. Geriye dönüp düzeltemezsin ama şu an yaşadığın şeylerin tadını çıkarmayı öğrenirsen çok da mutlu olursun.

Son sözün aslında herşeyi anlatıyor. Ama geçmişe nokta koyup devam ederse mutlu olabilir diye düşünüyorum. Eminim birçoğumuzun geçmişten travmalarımız vardır ama işte adı üstünde geçmiş. Geriye dönüp düzeltemezsin ama şu an yaşadığın şeylerin tadını çıkarmayı öğrenirsen çok da mutlu olursun.
aynen öyle.ben de çok kötü çocukluk yaşadım bir ailem yoktu annemden başka ama bunları unuttum doya doya yaşadım ergenliğimi okul hayatımı iş hayatımı.çalışamaz hale geldim hastalıklardan umursamadım.böyle olacakmış dedim üzülmedim.bir evladım var.olmasaydı da nasip değilmiş der bir şeylerle oyalanır gene mutlu olurdum.hayat inişli çıkışlıdır.geçmişe takıntılı yaşanmaz ki.ayrıca hayatında hiç sorun yaşamamış insanlar da var.onlara kin mi duyalım yani?konu sahibi takıntılarıyla günü anı yaşamıyor yıllar akıp gidiyor farkında değil.

eşimin ailesiyle ne giyim tarzım ne yaşam tarzım ne siyasi görüşüm benzer.ama birbirimize saygılıyızdır.bir mevlüt e gitsek ne olacak kötü bir yer mi?kızlarını görmeye ankaraya gelince 2 3 günde ben de kalırlar e kalsınlar .2 3 gün şort vs giymem evde ne olacak?yaşlı komşum kahveye gelir arada.aynı şeyi unutur defalarca anlatır. e anlatsın ilk ekz duyuyormuş gibi dinlerim.neden kırayım gönlünü?konu sahibi insanları idare etme sayma sevme sanatını öğrenememiş.o yüzden daima mutsuz olacak.
Aynen öyle.
Burada bile nerede eş ailesine o yapılmaz, bu yapılmaz konuları var orada buluyor kendini. Ama her aile, eş farklıdır.
Burada yazılan eş ailesi ilişkilerinin çoğu benim hayatıma, gerçekliğime uymuyor mesela.
Kimsenin mesafesinden, öyle görüşmem, böyle bakmam, evimde o kadardan fazla duramaz lafından etkilenmiyorum.

Kendisi evlenene kadar eş ailesinin merkezinde tuttu, evlenince öyle dedi, böyle baktı, evine gitmemi istedi diye bireysel bir hayat yaşama derdine düştü. Ne eşi öyle bir eş ne kendi öyle bir yapıdan geliyor. Dediğin gibi biraz insan idare etme, yaşadığı hayatı, getirilerini kabul etme olgunluğunda olsaydı çok daha huzurlu olacaktı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X