- Konu Sahibi pinkangell
-
daha yeni evliyken , bunlari yasamaniz cok aci, gecmis olsun.
benimde bir arkadasim var , esi istemezmis ailesine gitmesini, fakat nasil cozdulerse artik hersey yolunda, ve suanda sanirim 10yildir evli. konusarak halledebilirsin, karsiniza alin, acik acik konusun, uzuldugunuz noktalari anlatin.
benim esimde evlendigimizde ''eger SIKILirsan evde (esim isteyken) ,annenlere git, ama artik evliyiz canim, SIKca gitmen gerekmiyor zemuszemus '' tamamen iyi niyetli bir sekilde , problem yaptim dersem esime haksizlik etmis olurum, hicbir zaman sorun teskil etmedi:asigim: fakat sizde goruyorumki sizi aglatmis bu durum....esiniz sogukkanliligini muhafaza etmis.
muhakkak konusmalisiniz, eminim sizin bu konuda bu denli uzgun oldugunuzu gordugunde oda pisman olup ,hatasini anlayacaktir..
evliliginizin baslarinda bunlari yasamissiniz, bunlarin devami gelecek diye birsey yok , halledilmeyecek bir durumda degil kanimca, ama adam akilli konusmaniz sart. sizinle evlendigine gore sizi cok seviyor, ciddi ciddi bu durumun sizi ne kadar etkiledigini gormesi lazim , hissettirmeniz gerekiyor...
gecmis olsun canim.:teselli:
Pinkangellim seni buradan cok öpüyorum, simdi isim var cikacagim, sadece sakin ha sakin esinin kalbini kirma derim. Neticede akrabalarini ara önceden deki, ben geliyorum babamin evinde bulusalim. Yine orda istedigin gibi eglen kime ne?
Ama esinin hep arkasinda ol, o senin artik kocan, bir bildigi vardir inan. Annenede deki, hersey iyi sakin üzülme annem de , ama gercektende üzülecek bir durum yokki ortada.
Seni cok seven bir esin var, inan ailesine bile yollamayanlar var, birde onlarin derdini dinle, benimki neymiski diyeceksin.
Sen akilli birisisin belli, ne demek istediginide cok iyi anladim ama inan gercekten esin dogrulari söylemis.
akrabalarımla görüştürmüyorlar ya bu ne allahım ya!!siz eşinizle evlenirken nasıl karakterde bir insan olduğunu bilmiyor muydun allah korusun ya benim eşim görüştürmese neyaparım bilmiyorum ama asla kabul edilir bir durum değil ama bencede annene anlatma yazık kadına ya
işte kötü örnekler çevrede çok. ama eşinle konuşup herkezin art niyetli olmadığını bilmesine yardımcı olmanız gerekiyor. açık açık konuşunn.
ben babamdan biliyorum. çok kıskançtır kendileri. annem babama zıt şekilde konuşsa babam herseferinde kızar bağırır. gezmeye gitmesine izin vermezdi. ama daha ılımlı konuşsa. sonrada hadislerden örnekler verse."akrabalarınızla bağınızı koparmayın" gibi. babam sesini çıkarmazdı. sonra sonra alıştı. ama yinede hepimiz dikkat ederdik. birşey istiyeceğimiz zaman aç ve sinirli olduğu anı denk getirmezdik. huyunu sende yavaş yavaş öğrenirsin canımm.
akrabalarınla görüşmeni istememesinin bir sebebi vardır elbet. bunu oturup konuşmalısınız. ki benim eşim istemiyorsa görüşme oda benim istemediğim kişilerle görüşmez. elilik budur işte. nasıl ki bekarken ailelerimizin istemediklerini yapmıyoruz evlenincede eşlerimiz için geçerli. bir sebebi vardır mutlaka diye düşünüyorum. çünkü bizdede var böyle görüşmediğimiz akrabalarımız tabiiki sebebide var. bizim yuvamızla uğraşıp bozmaya çalışmaları. ağlamak yerine oturup konuşmanız en mantıklısı. birde diretmeyin illaki görüşeceğim diye.
Kuzenlerimden kıskanıyor
herkez bi kalıptan çıkma şeklinde düşünemiyor. en yakından tanıdığım erkek babam kızar bağırır (bazen haksız bile olsa) ama gelip özür dilemez. ama eşim kızgın olduğu zaman sonrasında özür diler.
senin eşin özür dilemiyenlerden, takma ağlama, demiyenlerden. evlenmeden önce anlamak zor. ki birde aşk varsa. mantık devreden çıkıyor. üzülme canım inş. en yakın zamanda düzelirsiniz. eşinde sonunda seni anlar.
Başta da sordum yanıt vermediniz..
Flört,nişanlılık döneminde hiç mi akrabanızı,kuzeninizi görmedi bu adam? O zamanlardan nasıl farketmediniz ki?
Kuzenden kıskanmak da tamamen kötü niyet bence!!!!!
Kendi kuzenlerine o gözle mi bakıyor da normal geliyor bu kıskançlık acaba ona?
Tövbe Yarabbim Tövbe!!!!
arkadaşlar daha 5 aylık evliyiz ve bugunlerde herseye tartışır olduk.artık çok bunaldım.kendimi evli değil yanlız hissediyorum.ailemden uzaklardayım.burda ne bir arkadasım ne dertleşeceğim bir insan var.sorunlarımı anneme anlatıyorum ama annem çok üzülüyor birşeyde yapamıyor.kötü olmamak için.eşim benim akrabalarla görüşmemi istemiyor.ki biz çok bağlıyızdır akraba ve ailece.ama eşimin ailesinde yok böle birşey.annende istedğin kadar kal ama akrabalara giderlerse onlar sen benim annemin yanına gitceksin diyor.bu haksızlık değilmi? benim günahım ne?zaten aile hasretiyle yaşıyorum bi arkadsım yok.birde akrabalarımdan uzaklaştırmaya çalışıyor.benim ailem bana gelince sorun yaşıyoruz.rahatsız oluyor.dün 1 saat hıçhıkararak ağladım artık katıldım ama gamsız bikere sarılmadı.askım üzme kendini orta yol buluruz demedi.hiç anlayış göstermiyor.hiç merhamet yokmu bunda ya.gece yine insanlık bende kaldsın dedim sarıldım yatarken.hala sırtı dönük yatıyor.annem de artık bu olaylardan dolayı kalp çarpıntısı başladı.
ne yapmalıyım bu durumda? siz olsanız ne yapardınız? lütfen yardımcı olun çok ihtiyacım var...
canım ya bende 5 aylık evliyim.
seni çok iyi anlıyorum.
ailemin eviyle oturduğum yer arası yürüme ile 15 dk.
birgün eşim kendi ailesine sinirleniyor.bende o gün annemlerdeyim.beni arabayla alacaktı.sinirlenince almadan gitti.bende peşinden yürüyerek gittim eve.
bana bağırdı çağırdı (ki benim hiçbir suçum yok) bundan sonra annenlere gitmeyeceksin dedi.
bende tamam gitmem dedim (ki evleneli 1 ay bile olmamıştır).sonra sen gidersin ama ben gitmem dedi.bende sen benim kocamsın senin gitmediğin yere bende gitmem dedim.
aradan 2 gün geçti eşim hadi annenlere gidelim dedi.
bence yapman gereken biraz zaman vermen.ve bu gidip gelme konusunda ısrarcı olma.eğer ısrarcı olursan daha kötü olur.
gördü hepsini kuzenleriminde kıskanıo.kendi kuzenleriyle görüşmüyor
olur böyle şeyler.
benim eşim nişanımızda kuzenlerim bana sarıldılar diye resim çekilirken 1 hafta boyunca surat yaptı.
eşimde kendi kuzenleriyle görüşmez.
onları böyle kabullenmek gerek.
bizde de akrabaya çok önem verilir.bi de hep bi arada büyüdüğümüzden kardeş gibiyizdir.ama eşim buna tahammül edemiyor.
o nedenle bende onun hoşgöreceği şekilde davranıyorum.yoksa evde boş yere huzursuzluk çıkar.
Sizi akrabalarınızdan kimseyle görüştürmüyor olması,
sizi sahiplenmesi ve saygı duyduğu anlamına gelmiyor.
Tam aksine hiç saygı duymadığı anlamına geliyor.
Anlaşılan eşiniz kendi ailesi ve akrabaları içinde,
pek samimi değiller, sizinki ni de kabullenemiyor bu durumda.
Ne yapacakmışsınız, yabancıyla mı görüşüyorsunuz,
yalnız başınıza evde kafaya mı yiyecekmişsiniz
Haklı olduğunuz konularda da gidip adım atıp sarılmayın bence.
Böyle alıştırırsanız, hep böyle gider.
Akrabalrınızla ve yeri geldiğinde arkadaşlarınızla görüşmek,
sizin hakkınız, evlendiniz diye bütün dünyayı silecek haliniz yok.
Bu da insanca bir ihtiyaç, hayat kocadan ibaret değil.
evet aynen cnm benm kuzende benm düğünde bana sarıldı die çıldırdııı
Size söyleyeceğim 2 şey var:
1) Annenize anlatmayın sorunlarınızı, sonuçta yaşlı kadın onu böyle şeylerle üzmeyin... :umursamaz:
2) Eşinize sadece şunu sormanızı istiyorum:
'Anneme laf ediyorsun, kardeşime, akrabalarıma laf ediyorsun. Hayatında onlar olmadan sadece beni istiyorsun. Söyle bakalım, ben ağaç kovuğundan mı çıktım?'
Vereceği cevabı çok merak ediyorum... boshayallersmile
...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?