Son pismanlik neye yarar..

Kayra19

Guru
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2012
2.013
1.005
333
Merhaba yine yeniden,

Kizlar konularimdan bilenler 7 yil bitiyor 8 senenin icindeyiz. Evliligimizin 3 senesi esimin o mendebur ailesiyle gecti. Zor bela para biriktirip ev aldim. Aldim diyorum cunku her nekadar esimle almis olsakta o parayi biriktirene kadar benim burnumdan geldi ve en son o paranin peşinde oldugumu bile soylemisti esim.. Neyse ben hep ayri oturalim nasil olsa duzelir hersey diye dusunuyordum.

Neyse gel gelelim bugune ufak capli tartismalarimiz hep buyuyor arada elini kaldiriyor ama 1 kez bile vurmadi ama benim icin elini kaldirmasi bile yetiyordu.

Disarida kedi evde aslangillerdendir kendileri.. Neyse konumuza gelecek olursak oglum oldu 15 aydir evdeyim esimin ailesi esim tek maasa dusunce arayi actilar. Para isteriz diye korkuyorlar sanirim.

Benim ailem destekci oglum 2 yasina geldiginde calisacagim. Cunku calistigim isyerinde cok maas almiyordum bebek kresleri cok pahali en yakin yere minibusle goturup ustune para verip krese oyle vermem gerekiyor.

Ama gel gelelimki esimle aramizda sorunlar bitmiyor en ufak seyde parlamasi lanet kadin kitapsiz gibi laflarindan biktim. 3 hafta oldu yeni ise gireli hep gec geldi is stresini oldugu gibi eve yansitiyor.

Ben bugunden itibaren ailemden alacagim parayi kesecegim çünkü almazsam evi satmak zorunda kalacagiz tek maasla ödeyemiyor cunku. Agzinda hep kendi isyerini acma lafi var. Sonucta ailem esimi severler gecim derdine dusmesin araniz kotu olmasin der. Artik yeter ama bunu dusunmek sadece benim aileme kalmadi.

Peki bu durumda siz olsaniz ne yaparsiniz?

+++ konuya ilaven;

Kizlar esimle tartismamiz devam etti bana sinirle anneni cagir herseyi anlaticam dedi sinirle. Bende annem ne alaka dedim. Konusacakmis.Neyse bu birsuru sey saydi. Yapamayacagimi zannetti bende aradim annemi cagirdim.

Annem kapidan girdi ne hosgeldin var.ne birsey var. Aldi telini eline telefonuyla oyalaniyor. Annem laf atti oglum nasilsin diye. Oyle kalkti optu felan. Konustuk annemde dedi oglum isini bu kadar stres yapma vs vs hersey hallolur diye. Neyse pazar gunu dolastik felan ama hatirlattim ona anneme yaptigi saygisizlikti. 8 yildir neler duymadim ailesinden yeri geldi halasi bile sacma sapan seyleri bahane ederek gecenin 12 sinde bile evimi basti resmen. Sacmma sapan insanlari idare ettim ama benim annemle ilgili bir sorunun yokken anneme Surat astin hosgeldin bile demedin dedim. Bundan sonra bende guleryuz göstermeycegim dedim.

Son düzenleme:
Daha evin borcu dururken işyerı acmak çok mantıklı gelmedi bana . Zaten tek maaşla olacak işler değil bunlar cnm

Ben ailelerin maddi desteklerinden hoslanmiyorm. Ha 1-2 sefere mahsus bisey olur,ev alinacaktr pesinatina yardim veya ekstra onemli bisey cikar neyse.. onun haricinde aylik yardim nedir yahu,kendilerini gecindiremeyen insanlar evlenmesin. Ailenize soyleyin,artk gondermesinler,biraz gecim derdiyle ugrassin,sorumluluk alsn.
Kenarda duran parayla is yeri acilir,borca acilmaz,neyine guveniyor anlayamadim

İş açmak hele de bu ekonomi ortamında delilik onu söyleyeyim. Ama her konunuz eşiniz ve kavgalar hakkında. Ben olsam bu mutsuz evliliğe katlanmazdım.

Evimizin yeri okadar iyiki annemler kiyamuyor satmamiza zaten artio bende bitti bu kadar devri davranmasindan biktim. Almayacagimi soyledim aileme vermeyin artik dedim.

İş açmak hele de bu ekonomi ortamında delilik onu söyleyeyim. Ama her konunuz eşiniz ve kavgalar hakkında. Ben olsam bu mutsuz evliliğe katlanmazdım.

Oglum olmasa 1 dakika durmayacagim da.. Her kavgada lanetler okumasi dinsiz kitapsiz ilan etmesi beni biktirdi artik.

Daha evin borcu dururken işyerı acmak çok mantıklı gelmedi bana . Zaten tek maaşla olacak işler değil bunlar cnm

Evleri var imar girdi orayi bekliyor aslinda yazmamisim ama 2 senesi var hayalo ordan gelen parayla acmak. Bende nasil olsa annemler olmadan tek maasla yapamayacaksin ki artik istemiyorum dedim vermelerini. Baksin bakalim el kaldirmakla olmuyor erkeklio.

Ne kadar sıkısık ta olsak birbirimize baglanmak kenetlenmek yerine daha da kotu olduk. Sonucta maddi sikinti yapacak derdi yok suanda. Bekledigi bir yer var 2 sene sonra iyi para gelecek onla is yapmayi dusunuyor ama gorurmuyuz gormezmiyiz ikide bir ben sana gostercem daha zamani var diyor soyle diyorum napcaksin elinden geleni ardina koyma diye. Delircem yemin ederim.

ama şimdi yanlış anladı isem düzeltin

adam yeni bir işte 3 haftadır ve yeni işe alışamıyor bu da onu gergin yapar

eve geç gelmesi vs de olağan

siz en son ne için tartıştınız

yani ailemden para almayacağım kararınızı ne tetikledi

bir de anladığım kadarı ile yurt dışındasınız bebek kreşi vs demişsiniz, siz çalışmayınca devlet desteği vs yok mu bebek için

ben bu forumda görüyorum bu kadar girişimci kocaları yeminle. yahu 60 yıllık koca koca firmalar çatır çatır kapanıyor. ekonomi ne halde, savaş kapıda, terör belası her yerde. ne işiymiş bu Allah aşkına? ben kendime elbise almaya korkuyorum yarın bir gün bişi olur diye. cesarete bak. işe devam etsin, siz de çalışmaya başlayınca hala huzursuzluk varsa bi güncelleme yaparsınız evliliğinizde. şimdi bence biraz rahata alıştırmışsınız az sıkın da görsün bakalım beyefendi öyle iş kurmak nasıl oluyormuş.

3 haftalik girdigi isyerinde 4 5 tane tanidik var. Bildigi bir is yani ama saglik sektoru sikintilidir. Eve gelince dinliyorum onu ama yatana kadar benn hicbirsey konusmasam konusmuyor.

Soyleki Oglumun karnini doyurdum 1.5 saat kadar oluyor esim mama hazirlayalimmi dedi bende ac oldugunu sanmiyorum dedim oglum tv ile oynuyordu esimde kizdi sonra bakti olmayacak ben yatiyorum dedi. Oglumu odasina götürdüm yatmadi bi turlu agliyordu sonra esime dedimki mama yaparmisin uyumuyor dedim. Yatiyorum demisti esim ama mac ozetlerini izliyordu. Cok soylendi kizdi. Bende sen dur ben hazirlarim dedim. Elimden su termosuni sert bir sekilde almaya calisti. Parmaklarimi buktu sonra elini kaldırdı. Bende dayanamadim birsuru laf ettim. Lanet kadin dinsiz kitpsiz ben sana yapacagimi biliyorumda zamani bar daha dedi. birsuru sey saydi. Ben bu son soyledigini sordum napcaksin diye soylemedi ve bunu hep tekrarliyor.

Ama bunun gibi seylerden cok ustume geliyor.

Bende yardim aliyorum ailemdem yani binevi kredimizi onlar oduyor nankorsun sen sana degmez diyorum.

Bebek kresleri var turkiye de. Suan 15aylik oglum ama var yinede.

ben yorum yapmasam daha iyi sanki. aklıma çözüm gelmiyor ayrılmaktan başka. aranızdaki saygı bile bitmiş

Aileler yakindaysa bebeğe onlar baksa bi müddet siz de calismaya başlarsınız rahatlarsiniz

Daha zamanı var dediği ailenizin gönderdiği para kesinlikle. . Neticede krediyi onlar ödüyor.. ee izinle kötü olsa kredi parası kesilecek. Zamanı dediği kesinlikle bu. Parayı kesmesinler sizin için biriktirsinler yada siz eşinizden gizli biriktirin. O adama daha fazla para yedirmeyin.

yok bebek kreşi kullanımı için demiştim onu

var tabii de biz genelde bebekler için kreş vs diyoruz ya almanyada öyle dedikleri için yurt dışında sandım sizi

eşiniz bunalmış, o sözleri de diline dolamış; ama geçinemiyorsanız çocuk için bakıcı vs gibi alternatifleri düşünmeniz lazım yani aile desteği hem sizi hem eşinizi psikolojik olarak yıpratmış gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…