sona doğru gidiyoruz kahroluyorum...

ISSIZZ

Guru
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2012
3.793
15.488
408
Merhaba arkadaşlar. ..
Bütün gece uyuyamadim sabaha kadar ağladım gözlerim şiş içim acıyor...
günden güne umudumuzu kaybediyoruz. .
meleğim gelmiyor biz onu bekliyoruz gelmiyor dualar ediyoruz gelmiyor...
çok istiyoruz sağlıklı hayırlı bi yavrumuz olsun.. bizim evin tek konusu bebek ..
tek tartışması bebek...
doktora gittik esimde Varikosel vardı acil ameliyat oldu... bende hsg yaptiracaktim ikimizde kontrol olalım dedik. .
Varikosel i duyunca şok olduk doktor kagitlara resmen kısır yazdı. . şoka girdik beklemiyorduk o durumda bide hsg yaptiramadik zaten çok korkuyor dum. ..
eşimin ameliyatı iyi geçti ilaç kullanıyor şuan ama ben hala hsg yaptirmadim korkuyorum agridan ve sonucundan daha da çok korkuyorum. .
çok zayıf bi karekterim var. . tüpler kapalı çıkması beni çok yipratacak...
hergün acaba larla yaşıyorum sonra kendimi avutuyorum bi problem yok sadece esimde Varikosel vardı ondan olmadı bebeğimiz diye. .
ben bu sorunlara savasirken bi akrabam doğum yaptı yanına gittim. ..
ağlamak için kendimi çok tuttum. ..
bebek elleri yumuk yumuk cildi yumuşacık çok tatlı bi bebek çok etkilendim o kadar çok isterdimki o benim olsun herseyi verirdim onun için. .. hastaneden geldim günler geçti hala aklımda o ruyalarima giriyor ağlıyorum. ..ben agladikca eşim kendini suçlu hissediyor çok üzülüyor.. elimde değil çok istiyorum çok. ..
gel nolur gel gelde kanayan yüreğime merhem ol gelde evimizin neşesi ol içim çok acıyor çok. .. sanki hiç gelmeyecekmis korkusu var içimde. .
tam biraz unutup sakin bi hayat sürüyordum yeniden kötü oldum hastaneye gidip bebeği görünce. ..
kız sende dogur artık bitane yavruma arkadaş olsun. . neyi bekliyorsun kaç yasindasin birlikte buyutelim dogursana sende. .
hiç çıkmıyor sesi beynimden haykırmak geldi içimden ben doguramammm diye hastaneyi ayağı kaldırsam herkes duysa artık kalbimi kimse acitmasa istiyorum. .
ailelerimiz bile bilmiyor esimin Varikosel olduğunu bebek düşündüğümüzü kimseye bişey anlatmayiz biz kimse bilmez sorunlarımızı. ..
mübarek günler yüzü suyu hürmetine sağlıklı hayırlı evlat gondersin Rabbim bana ve her isteyene inşallah. .
herkesin sınavı farklı işte. .. allahım bol sabır versin bana hiç iyi değilim hiç. ..

Senin hissettiklerini hiç anlayamam ama yazından etkilendim, üzüldüm.. Allah hayırlı bir evlat nasip eder inşallah. Ama biliyorsun o 'ol' deyince olur. Sen sadece tedavini ol ve dua et. Ağlayıp kahretme kendini. Doğru bi zamanı var belki kimse bilemez. Kendini de eşini de üzme adam napsın.. Hayatına devam et eşinle mutlu olarak. Başka şansın yok.. Sen ağlayıp kendini yıpratınca olmaz bu işler. Hatta daha kötü etkilenirsin..

Bir son olarak duşunme bence, ıcınde bulundugun ruh halını cok cok ıyı bılıyorum,bende yasadım aynı seylerı,esım varıkosel amalıyatı oldu, hemen bebek sahıbı olmadık zorluydu, ama 8 yıl sonra 2 yasında normal yoldan kendılıgınden hamıle oldum. Kızımvar şimdi allah bagıslasın..
Benım tavsıyem, bebeksız olarak eşinle hayatını yaşa morelını bozma kendını mesgul et ,nasılolsa bebegın gelme zamanı var ,ozmna kadar pısıklojık olarak kendını ıyı hısset,emın ol bebegın oluck ıns, sadece sabırsızlık yapıyorsun,sabret ama bu arada eşinide kendınıde cevrenıde Mutsuz etme . Olumlu düşün, Rabbım ıns en kısa zamanda bebek nasıp eder saglıklı sıhatlı ıns

Allah tez zamanda hayırlı bir evlat nasip eder. Annelik sadece doğurmak diil ki yüreğin sevgi dolu çocuk evlat edinsen öz çocuğundan farkı olmayacak. Yetimhanede ki çocuklarda bizim çocuklarımız. Bu da senin sınavmış sabredeceksin elbet güzel günler gelecek.

Valla gözlerim doldu ya Allahım inşallah nasip etsin.. 17 yıl sonra kavuşan bile var o yavruya.. Allah imtihanınızı mutlu sonla vuslata erdirsin .. Bekar olduğum halde feryadınızı yüreğimde hissettim . İnşallah en kısa zamanda bebeğiniz olur.

tuplerin cik oksa dhi hsg sonrasi hamile kaan okdar cok insan biliyorum ki...
esini bu derece yipratirsan o bebegin gelecegi varsa da gelmeZ...
tup bebek annesiyim surecini yuregini anliyorum ama eger sen tasin altina elini atmazsan boyle aglayip durursun...
bian once toparlan harekete gec....

Kendini uzme lutfen..elinde olmadan agliyorsundur ama sitres gebeligi cok engelliyor..kac yillik evlisin bilmiyorum ama doktorlarin hic cocugu olmaz dedikleri bile dogal yollardan hamile kaliyor.ailemde cocugu cok uzun yillar olmayip sonra bir kac cocugu olan
anneminde yedi yil olmamasi umutlari kalmamas suan bes cocugu var

Dedigin gibi herkesin sinavi farkli sabir etmenin mukafatini alirsin insallah.tedavilerini ihmal etme bebegin zamanini bekliyor hic beklemedigin anda sana cok guzel bir spriz yapacaktir

Hsg de eger tuplerde hafif bir tikaniklik varsa aciliyor. Ayrica agrisindan korkuyorsaniz ozel hastanede 10 dakikaligina hafif bir narkoz veriyorlar. Sahsen ben oyle yaptim.

Bir de hsg sonraki 6 ay dogurganlik oranini arttiriyor. Ben tup bebek tedavisine baslamistim. Hsg den sonraki dogal yolla hamile kaldim.

Uzulme diyecem ama uzulmeden edilmiyor biliyorum. Hersey zaman meselesi stres yapinca hic olmuyor. Bizim cok uzun sure degil 2.5 sene olmadi, esimde sorun vardi doktor normal yolla asla olmaz dedi bizi tup bebek klinigine yolladi. Sonuc olarak daha randevuya girmeden hamile oldugumu ogrendim ve kizim dunyaya geldi. Arkadasim var sperm sayisi 0 demis doktor dusun tup bebekle ikizleri oldu sonra ikizler 4 aylikken dogal yolla hamile kalmis. Rabbim buyuk doktorlar kisir yazar baska bisey yazar ama yaradanda bitiyor is. Dua ve sabir canim.. boyle yaparak evliligini yipraticaksin. Esinle birbirinize destek olmaniz lazim. Sizinde testlerinizi yaptirip tedaviyle kalabilirsiniz daha bisey bitmis degil

Bi tanidigim 7sene sonra hamile kalmıştı şimdi iki tane çocuğu var. Tüpleri kapaliymis sanırım hsg yaptırdıktan onra hamile kaldım demişti inşaallah Allah sana da nasip eder ümidini kaybetme..

Bu hayatta her insanın bir varoluş amacı olduğuna inanıyorum. Belki sizinkisi sahipsiz bir yavruya ebeveynlik yapmaktır. Belkide hayat sizi bu şekilde onurlandıracaktır kim bilir. Belkide çok acı çekmiş bir yavru sizin onun yaralarını sarmanızı bekliyordur.

Keşke büyük resme bakabilsek.

Ayrıca biraz abartı buldum duygularınızı. Ya tüpleriniz, yumurtalıklarınız ve rahminiz olmasaydı?

Sizin için umut var, kendinizi üzmeyin bu kadar.

Benim de eşim varikosel ameliyatı oldu bunda bir şey yok korkma keçiboynuzu pekmezi içirebilirsin eşine spermleri daha çabuk toparlıyor.Rahim filminden de korkma 10 dakikalık birşey hem sonrasında hamile kalan çok var.Diyelim ki tüplerin kapalı tüp bebek yaparsın.Daha yolun başında bu kadar umutsuz olma gebeliği geciktiren en önemli şey stres

Hee şeyin bir zamanı vardır. Kendinizi yıpratmayın kısmetinizde var ise, o yavru sizinle bu dünyada buluşacak ise gelir. Onun dışında tevekkül etmek ve her şeyde bir hayır aramak gerekir. Ne hastalıklar ne zamansız ölümler var şu dünyada önemli olan umudu kaybetmemek ve akışına bırakmak. Allahım size ve isteyen herkese umarım tez vakitte sağlıklı bir evlat nasip etsin

Canim bi sn sen direk bebegimiz olmayacak seklinde anlatmissin ama
Erkekte kisirlik sebebi varikosel ise ameliyat ile cok çok yüksek oranlarda düzeliyor zaten konusmadiniz mi doktorunuzla bunlari bu herseyi bitirmisligine anlam veremedim ben bi sakin ol

Canım ortada umitsiz bi durum yok ki kendini neden bu kadar yıpratıyorsun
Bende 2.5 yıldır bekliyorum Rabbim ne zaman ol derse o zaman butun engeller kalkacak inşallah. Bu süreçte ben narkozlu hsg cektirdim.6 ay içinde olur dedim olmadı.eşimde varikosel vardı tam bir yıl once ameliyat oldu 6 ay içinde olur dedim gene olmadı degerler duzelmesine ragmen.çoğu kişinin oluyor ama bizde olmadı..Şimdi agustosta tüp bebek yaptıracagız. Napalım üzülerek bebek gelmiyor faaliyete gecmek birseyler yapmak gerekiyor herkesin normal yolla olmak zorunda degil vesile olsun gelsin yeterki.Allaha şükür sperm var yumurta var. Ne kotu durumda olan insanlar var biz yinede şükredelim.Allah dermansız dert vermesin sana bana ve isteyen herkese Rabbim tez zamanda saglıklı hayırlı evlatlar nasip etsin.şimdi her zamankinden dik ve cesaretli olma zamanı bunu unutma

1. Stresin olduğu yerde gebelik olmaz olacagı varsada olmaz. Çünkü vücut sağlıklı çalışamaz git tüm saglik taramalarından geç. Bu kadar kahrolcak bişey yok sakin ol. Tıp gelişti çaresi var herşeyin. Tatil yapın kafadan herşeyi çıkartın.

Ne kadar abartmissiniz böyle. Yapmayin Allah aşkına, dünyanın sonu değil.. Evet istiyorsunuz ama verilmemesinde de bir hayır vardir. Kudret yalnizca Allahin elinde. O, ol derse hemen oluverir..
Ve ayrica unutmayin olmayanla imtihan zor degil, Allah olanla imtihan etmesin.
Tedavilerinizi olun, her seyden kacarsaniz bebegin gelme sansiniz erteledikce ertelersiniz.
Baskalarina bakip da uzulmeyin. Ben seviniyorum baskalarinin bebegini görünce. Sonuçta insanlar farkli, imtihanlar farkli. Allah beni evlatla siniyorsa yapacak bir sey yok. Hayirsiz bir evlat verecegine hic vermesin diyorum sadece..
Boyle guzel dualar edin. Elinizde olmayan bir sebep icin kiyametleri koparıp ah vah etmenin anlami yok.
Umarim tez vakitte hayirli saglikli evlatlariniz olur..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…