sona mı geldik..

Bahsi geçen konu elbette ki boşanmayı düşündürecek bir konu değil.

Eşim fırsat vermese demişsiniz;bence böylede düşünmeyin.Bazıinsanlar el kol hareketleri ile,konuşmaları ile rahat insanlardır ve bu insanların anlık hareketlerine ya da sözlerine tepki vermek ya da önlemek mümkün değildir.

Ne yapsaydı eşiniz;kadının bileğinden çevirip kolunu mu bükseydi?
Hayır ; sizin bu durumdan rahatsız olmanızı eleştirmiyorum ,olabilirsiniz amao an için eşinizin yapabilecek bişeyi yoktu bana göre.
Bu saatten sonra var ama;çünküo kadının tarzını ve sizin tepkinizi artık biliyor ; bu olaydan sonra mesafe koymaz ise söz hakkınız olabilir.

Evliliğinizin diğer boyutuile ilgili yorumyapamacağım ; diğer konularınızı okumadım.
Ama şiddet görüyorum diyorsanız;silkelenip tekrar düşünme zamanı gelmiştir.

Canım bu kadar huzursuz isen neden boşanmayı düşünmüyorsun ekonomik nedenlerle mi yoksa değişeceğine umudun olduğundan mı? Kpss olayına da çok sevindim ayrıca..

düşünüyorum aslında konuştumda bi kaç kez ama ağlamalar falan hep bi şekilde havada kaldı oda biliyor soguduğumu hatta bi kere senden tek bşy istyrm sadece beni sev diyerek agladı kavga halinde değildlk o böyle söyledignde birde daha güçlü bi neden Olmalı ailelern karsısına böyle çıkıp onlarlada mücadele etmek istmyrm boşanmazsak millete dağldıgyla kalcak çünki annem hep arkamda o konuda hiç bi sıkıntm yok tabi birde 1 ay sonra uzmanlık sınavım var şu ara düzen imi bozmadan sadece düşüneym diyrm sence doğrumu.. Bu arada çok teşekkür ederim geri döndün cnm kanm çok ısındı sana

Canım sanırım seni zor bir imtihan süreci bekliyor.Şiddet söz konusu, evliliğinin devam etmesi için bir telkin vermek gelmiyor içimden ne yalan söyleyeyim :( eşini gerçekten seviyor ve geleceğiniz için sabır gösterildiği takdirde daha iyi noktalara geleceğinizi düşünüyorsan sabır etmen ,eşini iyi tanımanı ,neyi niçin yaptığını,hangi sözünün öfke ile hangi sözünün gerçek olduğunu ve bunu neden yaptığını anlamaya çalışmalısın. Bir kadın devamlı uyanık olmalıdır bence.Hakaret ve küçümsemeleri karşısında asla üzüldüğünü belli etme ,güçsüzlük gösterme ve üzüldüğünü farkettirme.Çünkü bazı insanlar tartişma adabını bilmediklerinden muhatabını acıtmak için onun en can alıcı noktasından yanaşırlar..görünen o ki zorlu bir mücadele seni bekliyor ama bu noktadan sonra boşanmak da aynı şekilde zorlu bir mücadele.O yüzden en iyisi sen evliliğinde mücadele etmeye devam et.Her sırrını,sıkıntını,mutsuzluğunu eşine intikal ettirme.Bunu koz olarak kullanabilir.Bu arada sürekli kendini geliştir,oku, ruhunu geliştir,bilginle,ahlakınla,becerikliliğine,güleryüzünle ve kaynağını RABBİMİZDEN aldğın tevekkülle güçlü ol ve kendini eşine hayran ettir.Kaçan kovalanır sözünden yola çıkarak hep nazlı,bakımlı,şen şakrak ol, ol ki seni kaybetmekten korksun.Bu arada eşine sınırlarını öğret,senin neye kızıp neye üzüleceğini bilsin ve gerktiğnde ondan vazgçebileceğini hissettirki seni kaybetmekten korksun.
Evlilik cok ama cok zor olmasina ragmen bir gizemi var. Evlilikte aci gunlerinde agliyor ve uzuluyorsun da..Ben senin yerinde olsam ona her konuda uygar bir davranisla karsilik veririm.Mesela, o ben seni sevmiyorum artik dediginde..sen bilirsin ben istesem senden daha iyilerini bu yasimda bulabilirim fakat ben seni sectim ve seninle omrumu gecirmeyi planladim.O yuzden bana yonelik gosterdigin her davranista ayni tutumu gozetecegim. Sen de bana uymakta ozgursun.Ben senin benim bir parcam oldugunu dusunuyorum ve saygi duyuyorum.Sana serefimi namusumu teslim ettim.Sen de umarim beni kirdiginda en azindan tamir etmeyi dusunursun. O da kusurlu belki sen de kusurlusun. Ama sonucta kendini mutlu edecek seylerle mesgul olursan o da bakacak ki kadin kendini yeniliyor.Akillli ve sevdigim biri der.Hep basarili olma cabasinda ol.kocanin sana uyumu da bazen guzel sozlerde yatar.mesela hergun mutlu olacagi bir soz soylemeyi dene bakalim.Neler olacak? sonucu bize yazarsan sevinecegim.

Canım sanırım seni zor bir imtihan süreci bekliyor.Şiddet söz konusu, evliliğinin devam etmesi için bir telkin vermek gelmiyor içimden ne yalan söyleyeyim :( eşini gerçekten seviyor ve geleceğiniz için sabır gösterildiği takdirde daha iyi noktalara geleceğinizi düşünüyorsan sabır etmen ,eşini iyi tanımanı ,neyi niçin yaptığını,hangi sözünün öfke ile hangi sözünün gerçek olduğunu ve bunu neden yaptığını anlamaya çalışmalısın. Bir kadın devamlı uyanık olmalıdır bence.Hakaret ve küçümsemeleri karşısında asla üzüldüğünü belli etme ,güçsüzlük gösterme ve üzüldüğünü farkettirme.Çünkü bazı insanlar tartişma adabını bilmediklerinden muhatabını acıtmak için onun en can alıcı noktasından yanaşırlar..görünen o ki zorlu bir mücadele seni bekliyor ama bu noktadan sonra boşanmak da aynı şekilde zorlu bir mücadele.O yüzden en iyisi sen evliliğinde mücadele etmeye devam et.Her sırrını,sıkıntını,mutsuzluğunu eşine intikal ettirme.Bunu koz olarak kullanabilir.Bu arada sürekli kendini geliştir,oku, ruhunu geliştir,bilginle,ahlakınla,becerikliliğine,güleryüzünle ve kaynağını RABBİMİZDEN aldğın tevekkülle güçlü ol ve kendini eşine hayran ettir.Kaçan kovalanır sözünden yola çıkarak hep nazlı,bakımlı,şen şakrak ol, ol ki seni kaybetmekten korksun.Bu arada eşine sınırlarını öğret,senin neye kızıp neye üzüleceğini bilsin ve gerktiğnde ondan vazgçebileceğini hissettirki seni kaybetmekten korksun.
Evlilik cok ama cok zor olmasina ragmen bir gizemi var. Evlilikte aci gunlerinde agliyor ve uzuluyorsun da..Ben senin yerinde olsam ona her konuda uygar bir davranisla karsilik veririm.Mesela, o ben seni sevmiyorum artik dediginde..sen bilirsin ben istesem senden daha iyilerini bu yasimda bulabilirim fakat ben seni sectim ve seninle omrumu gecirmeyi planladim.O yuzden bana yonelik gosterdigin her davranista ayni tutumu gozetecegim. Sen de bana uymakta ozgursun.Ben senin benim bir parcam oldugunu dusunuyorum ve saygi duyuyorum.Sana serefimi namusumu teslim ettim.Sen de umarim beni kirdiginda en azindan tamir etmeyi dusunursun. O da kusurlu belki sen de kusurlusun. Ama sonucta kendini mutlu edecek seylerle mesgul olursan o da bakacak ki kadin kendini yeniliyor.Akillli ve sevdigim biri der.Hep basarili olma cabasinda ol.kocanin sana uyumu da bazen guzel sozlerde yatar.mesela hergun mutlu olacagi bir soz soylemeyi dene bakalim.Neler olacak? sonucu bize yazarsan sevinecegim.

yazarım canm valla evde ayrı bl dünyam var suan derslerle ilgilenlyrm onu görmezden geliyrm onunda umrunda değil gibi gelip adam gibi konuşana kadr bu böyle gitck ayrı yatcam yine aslında hiç cabalamak gelmiyo içimden gittiği yere kadar düşünme sürecindeyim oda bunun farkında yada öyledir ins. Bi kaç Gün önce beni sev diye ağlayan adamın şimdi kavgalıyız umrunda değil sanki. ben küsm o benden daha küs

yazarım canm valla evde ayrı bl dünyam var suan derslerle ilgilenlyrm onu görmezden geliyrm onunda umrunda değil gibi gelip adam gibi konuşana kadr bu böyle gitck ayrı yatcam yine aslında hiç cabalamak gelmiyo içimden gittiği yere kadar düşünme sürecindeyim oda bunun farkında yada öyledir ins. Bi kaç Gün önce beni sev diye ağlayan adamın şimdi kavgalıyız umrunda değil sanki. ben küsm o benden daha küs

girdi yattı hiç bsy demeden önceden ben yatıyrm hadi kalk sende falan derdi bende sonamı geldk diyrm adamın beni salladığı var sanki ne salagm ömrümü yaktığmla kaldım

Daha önceki konularına da bir göz attım da sanırım oldukça hassas bir yapın var.Ve eşinden oldukça soğumuşssun..evliliğin ilk zamanlarında bunlara benzer uyum problemleri yaşanıyor malesef..Her evlilik kendi bünyesinde değerlendirilmeli, ne yaşadığını ve ne istediğini ancak kendin bilebilirsin..Ya tamam ya devam demek için de çok erken..Takındığın şu tavırda biraz dirayet göster bakalım bu kez özür seviyesi nasıl olacak eşinin..Güçlü ol, dua et bol bol..asla kendini yalnız hissetme..Elbette her yokuşun bir inişi vardır..İyi düşün iyi olsun ..

ooff kızlar of içim o kadar daralıyorki eşimden çok uzaklaştım ciddi ciddi ayrılmayı düşünür oldum. hiç bir davranışı bana sıcak gelmiyor artık ondan çok soğudum... en son kavga nedenimiz şu birlikte dışarı çıkmıştık dışarda eski iş arkadaşlarından biriyle karşılaştık konuştuk ayak üstü konuşurken kadın ya ahmet saçların mıı dökülmüş sanki senin diye eşimin saçına dokundu bu durumda benni rahatsız etti ve eve geldiğimizde kavga kıyamet koptu ben sinirle bu ne şimdi diye eşimme sorduğumda o karşımda gevrek gevrek güldü.. ben ne gülüyosun dedikce tavrın çok hoşuma gitti bilmem ne dedi akşam kavganın boyutu iyice büyüdü ve ayrı yattım... benim ne sucum var ben mi dedim saçıma dokun diye kadının sevgilisi var zaten sacma sapan düşünme falan diye kendini savundu genel olarak umursamaz tavırları beni sinir ettikçe tartışmanın şiddetini artırdım ve bu benim iş hayatım sen hep bana böyle sorunmu çıkaracaksın bilmem ne falan diye saçmaladı sonuçta eskiçalıştığı yerdeki kadın hala iş arkadaşımı olmuş oluyo yani iş hayatına dahil mi kalmalı bu aralr çok soğumuştum zaten ondan bu olaydan sonra iyice ipler koptu bende ve seni artık hiç sevmiyorum dedim vve oturma odasına gittim yattım neerden evlendiysem diye kendi kendime söylendim oda içerden evet ben neden evlendim acaba diye bağırdı kapa çeneni yat zıbar falan dedi soğuma nedenimde gerek ailevi seyler yüzünden kavgalarımız gerek kendi saçma sapan hareketleri şiddet uyguladığı anlarda vardı önceki kavgalarda buda beni ondan çok uzaklaştırdı çocuğum yok yaşım 22 erken evlenmenin pişmanlığını çok hissettim herşey ağır geldiği zamanlar çok oldu ve hala zaman zaman nası eskiye dönebilirim diye düşünürken buluyorum kendimi o kadar salaklık ettimki evlenmekle baba evimi çok özlüyorum eski günlerimi çok özlüyorum bazen geceleri Allahım ne olur sabah uyandığıma geçmişe geridöneyim hersey bi rüya olsun diye dua ediyorum ... kafam çok karışık hiç bişy içimden gelmiyor.sizce sona mı geldik..

ah cnm sen evlilikten sıkılmışın
doğru kocanın bir suçu yok o mu dedi saçıma dokun diye
bencede boşan
3 4 yıl sonra bak bakalım kim daha mutlu
giden kaybedir
ben kazanın kim olduğunu yazdıklarından anladım cnmmm

Hala içinizde bişeyler olsaydı o kadın eşinizin sacına dokunduğu an elini kirardiniz ama üstüne üstlük eşinizin gicik hareketleri tiksjndirmis resmen, özellikle nedemek şiddet!! Gercekten cok üzüldüm sizin için :((( resmen depresyona girmişsiniz sanırım bence bi uzmandan destek alın herseyi iyce konusun enine boyuna sağlıklı bi karar almanızda yararlı olucaktir, hem iyiki cocuğunuz yok yasınızda cok genc yeni bir hayata başlamak için asla geç kalmış değilsiniz ama bu psikolog konusunu bi dusunun bence..

çok garip nerdeyse herkes normal karşılamış eşinizin eski iş arkadaşının eşinizin saçalrına dokunmasını, ben sizi haklı buldum buna sinirlenmenizde. çünkü gerçekten normal bir davranış değil bu. ne münasebet yani,, hadi diyelim kadın oturaksız bu şekilde davranan yılışık biri eşiniz kendisini biraz geriye çekebilirdi olay esnasında rahatsız olduğunu belirtmek için kaldı ki siz yanınızdasınız çok saygısızca bi davranış bu ne böyle cıvık cıvık harketler. hadi o anda da tepki veremedi siz rahatsız olduğunuzu belirttiğinizde kendisi de sizle aynı fikirde olduğunu söylemeliydi en azından..

bencede boşan
giden kaybedir
ne demek istediğini hiç anlamadım

bencede boşan
giden kaybedir

yazdıklarından hiç bşy anlamadım

basit bi kıskançlık kavgasının ötesine geçmiş artık...
işin içinde şiddette olunca artık ne denir bilemedim...
çok gençsin daha...
ne kadarlık evlisiniz çocuğunuz varmı bilemiyorum ama ciddi bi silkelenme zamanınız gelmiş ikinizinde...
oturup güzelce konuşmanız lazım..

Henüz çocuğu yokmuş konu sahibinin

düşünüyorum aslında konuştumda bi kaç kez ama ağlamalar falan hep bi şekilde havada kaldı oda biliyor soguduğumu hatta bi kere senden tek bşy istyrm sadece beni sev diyerek agladı kavga halinde değildlk o böyle söyledignde birde daha güçlü bi neden Olmalı ailelern karsısına böyle çıkıp onlarlada mücadele etmek istmyrm boşanmazsak millete dağldıgyla kalcak çünki annem hep arkamda o konuda hiç bi sıkıntm yok tabi birde 1 ay sonra uzmanlık sınavım var şu ara düzen imi bozmadan sadece düşüneym diyrm sence doğrumu.. Bu arada çok teşekkür ederim geri döndün cnm kanm çok ısındı sana

Madem sınavın var kendine de ailene de zaman tanı, kendi sesine de kulak ver asıl sen ne istiyorsun onu düşün..Biliyorum bir seçim yapmak çok zor bende bir seçim dönemindeyim ve karar veremiyorum.Ama elindeki nedenlerin ne kadar güçlü olduğu yada olmadığına kimseyi inandırmak zorunda değilsin.Kaldıki şiddet uygulamış sana al sana güçlü bir neden..:) canını sıkma ve beynini yorma biraz huzur ver kendine..

Back
X