Sona yaklaşan bir evlilik

Eşimde bikere telefon mevzusunda öyle yapmıştı sonrasında kavga çıkınca aldım zorla baktım ve hiçbişey yoktu utanmıştım. Meğer sadece rahatsız olmuş:) sonra acaba alışkanlık edinirim diye mi istemedi belki bazen bişeyler oluyor diye düşündüm ara ara çaktırmadan baktım bikere gördü bozuldu haklıydı çünkü o yakaladığı gün meğer bi kızla komuşuyormuş ama kızı tanıyorum müzik aletleri satan biyerde çalışıyor bende ney üflüyorum Neyim kırılmıştı d.günümde ney alıp süpriz yapacakmış meğer ben berbat etmiş oldum. Telefon konusuna takılmayın yani şüphe etmek normal ama illa biri var diye saklamıyorlar
 
Anlıyorum zor bir şey. Geçmişle yaşıyorsunuz bence. Bende dügün zamanı biraz kendi ailemden dolayı sıkıntı yasadım. Simdi umrumda degil. Esimle mutluyum evde. Esiniz belki de fark etmiyor daha ayrıntı bir konusma yapsanız
 
ailesiyle ilgili tek kelime duymak istemiyorum, onlarla ilgili asla birşey anlatmıyor ama evlendikten sonra demiştim, sen git görüş konuş ama bana tek kelime etme. Tabi eşim, sakız gibi sündüre sündüre gelip anlatıyordu, ben rahatsız oluyordum. Tatlım anlatma, canım anlatma duymak istemiyorum bak sinirlerim yıpratıyor... En sonunda canavara çevirdi beni. Psikoloğa gittiğimde sordum, psikolog hanım ben duymak istemiyorum demek ne demek dedim, bilmek istemiyorum demek ne demek. Eşim bunu anlamıyor istemiyorum diyorum zorla anlatıyor biz anlaşamıyoruz dedim. Eşimde vardı o sırada çok bozuldu. Şuan anlatmıyor ama ben çok yıprandım, ilk söylediğimde beni zorlamasaydı belki bende kolayca aşabilirdim.

evlilik elbette zor ancak benim evlilikten beklediğim karşılıklı sevgi saygı, ne yazık ki eşimin bana tavır ve davranışlarından kaynaklı ona saygı duymuyorum. Bir başkası iyi olur diye değil ki zaten, evlenmeden önce çok mutlu bir hayatım vardı, kendi öz annem bile benim ne hale döndüğümde inanamıyor.

telefonda birşey mi var ki acaba mesajlar vs
ondan değil beni gıcık etmek için vermedi telefonu. Ben şüphe duyacağım, merak edeceğim, üzüleceğim, tüm bunları bile bile vermedi. Hattı vs zaten benim üstüme, kurtarma mailleri benim mail adresim daha bir çok şeyi. İstediğim herşeye bakabilirim zaten.

eşim 32 yaşında. Ancak hala kişiliği oturmamış biri, yani yaptıklarının başka açıklaması yok. Zaten geçmiş geçmişte kaldı ancak eşim geçmişten bir parça ara ara yaşattığı için ne güvenebiliyorum ne inanabiliyorum. Şuan sadece günü kurtarıyoruz.

evet eskiden evlilikler öyleymiş ancak benim daha çocuğum yok, eşim böyle davrandıkça nasıl çocuk doğurabilirim. Onun yanında kavga etse psikolojik olarak nasıl etkilenir. Birde dışarıya karşı eşim çok iyidir, kendini dini bütün gösterir, herkesin namazı niyazi kendine. İnsanlarsa sanar ki, abdestli namazlı içkisi yok sigarası yok ne güzel adam. Kalp kıran, karısı ağlama krizine girince gaddarca davranan gözlerinden ateş saçılan o değil sanki. İşte bunlar iyi şeyler değil. Merhametli olsa ben üzülünce oda üzülse yada bilmşyorum işte, evlilik yolunda birlikte yürüyemiyoruz sanırım biz.

mesele telefon değil ki birşey olmadığını bende biliyorum. Mesele, eşim şüphe duymamı sağlayacak ben üzüleceğim ve onun umrunda olmayacağım.

Eşimde sizin gibi davransaydı bende mutlu olabilirdim sanırım. Ama o, ailesi bana onca şey yapmasına rağmen sanki birşey olmamış gibi evliliğimiz ilk yılında durmadan laf taşıdı görüşelim edelim diye, şeytan görsün onların suratlarını
 
Bu arada vakit ayırıp okuyan cevap yazan herkese çok teşekkür ederim. Adeta dertleşmek gibi oldu çok sağolun.
 
Canım kendini cok güzel ifade ediyorsun. Bir erkeğin laf taşıması da hic hos degil. Mutlu degilsiniz gerekli çabayı göstermişsin daha ne yapacaksın. Olgun degilse cocuk gibi hareket eden kişiyle de cok zor. Dediğin gibi cocuk nasıl yapacaksın bu kişiden. Öyle bir yıpratmıs ki seni. En basta senin önem verdigin seye önem vermesi lazım. En dogru kararı sen vereceksin canım. Bütün hayatın boyunca böyle mutsuz olmak mı yoksa bitirip baska hayatlara yol acmak mı karar senin. İnsan mutlu olmak icin evlenir huzur yoksa o evde her sey hic bence.
 
böyle bir evlilik yaşadı ablam ailesiyle evlenmicem dedi ailemle çelişti eşi ikna etti onu evlendi sonra kaynana dolduruşu baskı yaptı eşi heep kendi ailem yaptı hakaretler uyuşmazlıklar yalvarışlar yapmıcam deyip yapınca inkar gelişler bitti evlilik çocukyok ablam ypmadı güven bitmişti çünkü.......ben ce aile çok önemli aileye küs deildi ama bize göre deildi
 

En değerli servet huzur. Gerçekten öyle. Valla buraya yazdım siz bile beni anladınız ama eşim anlamıyor. Önem verdiğim şeyler önemli değil onun için. İnadı var en başta inadı.

Eşimin ailesi de bize göre değil. Bir kere evde birbirlerine saygıları yok. Eşimin babası yıllarca karısını ve çocuklarını dövmüş, doğru düzgün çalışıp evine bakmamış biri. Bir ablası evli, bakkal dükkanları vardı kocası kaç iş batırmış, maddiyatları iyi değildi ama kadın bir işe gireyim asgari ücret olsun kazanayım demezdi. Anca eşime, bize şunu al bunu al para gönder. Ha birde eşim bana birşey aldıysa alacaksa, asılan suratlar... Eşimin babası evlenmeden kendince gözdağı vermişti, diğer gelin kp ona kızınca susar saygı gösterirmiş. İçimden banane sanki demiştim, çünkü kendi babam bana birgün bile kızmadım. Ama sonradan anladım benide öyle yapmak istiyorlar, gelin eski eşyaya gelsin para harcanmasın evin paspası olsun niyetindeler. Ama suç eşimde, evimize defalarca geldi gitti ailemin bana davranışını gördü. E be adam desene benim ailem böyle değil, bu kız onlarla yapamaz. Demedi... Aksine daha çok bağlandı. Bilmiyorum belki benim ailemin ona verdiği değeride sevdi. Süreç böyle ilerledi. Ailem de ben aşık oldum çok istedim diye verdi. Şimdi eşime sorsalar, ilk görüşte evleneceğim kız dedim ne yaptım ettim kaptım der. İnsanlarda bu sözlere hayran olur. Ama kimse bilmez benim içimdekileri.
 
eşin dışa dönük iyidir çevreye ,aynı iki çekyat alırız yeter iki bilezik yeter sözlerini duyduk eskiye usmalar ......küslük yoktu ama aile nereyeçekerse uyguluyodu baştaki sorun hep geldi aile çok önemli
 

Evet aile çok önemli ancak şuanda yapacağım birşey yok. Ailesiyle görüşmem söz konusu bile olamaz. Eşimin ailesini de değiştiremem. Ve evliyiz artık kaç zamandır. İş için bir süre ayrı kalacağız. Bu sürede kafamı dinleyip karar vermek istiyorum.
 
Selam arkadaşlar. Telefon mevzusu olduğu zamandan beri eşimle konuşmuyorum. Zorunlu haller dışında tabi ki. Bu süre zarfında haftasonu planları yaptık gezdik vs ama konuşmadan. Ben bireysel olarak o bireysel olarak vakit geçirdi. Birgün bir baktım almış yastığını gelmiş odaya. Aynı odadayız ama bu sefer ben arkamı dönüyorum. Açıkcası çok kırıldım, evliliğin başından beri. Artık tahammülüm kalmadı. Eşim ise işten gelince hiçbirşey olmamış gibi davranıyor, hatta bir defa geldi sarıldı. Noluyor hayırdır dedim. Yok işte ben onun karısıymışım. Sarılma bana dedim uzaklaştım. Ben şuan hiç mutlu değilim. Keşke zamanı geriye alsak ve onunla evlenmemiş olsam....

Boşanmayı düşünüyorum, sonra eşimi başka biriyle hayal edince gözlerim doluyor. Aşık olarak evlenmiştim ben birçok soruna göz yumdum mücadele ettim. Ama evlendiğim adamdan beklediğim özellikleri eşimde bulamadım.

Kendimi çok kötü hissediyorum ya
 
Bence eskileri unutmak icin gercekten caba sarfediyosun sen. Ama karsi taraf hep yikiyor bu cabayi. Eski sevgilimde oyleydi. Bana yalanlar soylerdi aramiza kocaman bi duvar orerdi tabiri caizse kendi elleriyle. Snra gelir ozur dilerdi" ben sana kendimi affettiricem,guvenini kazanicam" derdi. Oysaki o duvarlari kendisi ormemisdi? Guvenimi yerle bir eden yine kendisi degilmiydi? Ben yapamadim. Ayrildim. Yoruldum cunku. Bi iliskide guvenin en onemli sey oldugunu vurguladim durdum. O guven al gulum ver gulum oldu. Bi guven verdi bi puff ucurdu. Drup dusunuyodum " guven ve sadakati ogretiyorum ona ogretmn gibi, kendimi savasip savasip zaferi goremeyecek savasci gibi hissediyorum" dedim onada. Ben ona guveni sadakati ogretirm belki seneler gecsede. Ama bu zafer ugruna ben kendimi paralarim, hastalanir yataklara duser ölur giderim, snra bi el kizi hazira konar.
 
Çok doğru ben artık ona güvenmiyorum. Eşimde dışarıya karşı o kadar iyi ki. Birisi birşeyi anlamasın sabırla anlatır defalarca yada biri bir hata yapsın vay güzel kardeşim diye başlar cümlesine. Etrafta insanlar varken adımı ağzından düşürmez, ben odaklı gibi görünür. Ama evin içi öyle mi.tamam hakkını yiyemem iyi olduğu zamanlarda oldu ama benim ihtiyacım olan zamanlarda değil. Mesela ağlıyorum sinirim bozulmuş moralim bozuk, umrunda olmam. Yada markete alışverişe gittik diyelim herşeye çok detay bakar, yorulurum yüzüm düşer, hadi çabuk olalım derim, daha demez ki sen yorgun görünüyorsun hayatım tamam gidelim. Sen suratını asıl problem çıkarmadan gidelim der. Hoşluk yok. Bağıra bağıra ağlamak istiyorum duvarlara yumruk atmak istiyorum resmen. Neden diyorum ya neden. Sözde seviyor hemde çok.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…