İyileşebildi mi peki arkadasınız
Okulu Bıraktı telefonlarını kapattı sosyal medyadan çıktı kendisinden bir daha hiç haber alamadım .İyileşebildi mi peki arkadasınız
AminnnHay allah. Allah yardımcı olsun zorda olanlara
İhtiyacınız olan tek şey sevilmek. Birileri için bir şeyler için çok çabalamışsınız. Ama her seferinde hayal kırıklığı yaşamışsınız. Fazla fedakarlığın sonu fazla vefasızlıktır derler. Vefasızlığa maruz kalmışsınız. İnsan dibe vurmadan yükselemiyor. Diptesiniz ve inanın bu saatten sonra hayatta hiç bir şey sizi bu kadar çok üzemeyecek ve huzuru bulacaksınız. Biraz sabırlı olun. Zamana ve en önemlisi Allah'a güvenin. Daha güçlü daha bencil daha kendini düşünen bir insan olun diye bunları yaşadınız. İyileşeceksiniz. Ve bir daha hiç bir güç sizi yıkamayacak.Olmuyor iyilesemiyorum hayat bitmiş benim için her şeyi yasamısım ve bitmiş ... hiç bir şey zevk vermiyor her şey bos her şey anlamsız kime derdimi söylesem spor yap hobi bul diyorlar olmuyor buİhtiyacınınız bir seymis hiç bir şey yapamıyorum zorla diyorlar olmuyor zorlayamıyorum elimde degil hayatı sorguluyorum yaptığım her şeyi sorguluyorum yediğim yemeği bile sorguluyorum yemek bile anlamsız geliyor televizyon izlemek kitap okumak gezmek her sey bos anlamsız altı aydır yaşıyorum ama öylesine....
altı aydır dipteyim kendımı bastan yaratacak ıstegım yok kı bir gelse o ıstek bır baglanabılsem yıne hayata yaptıgım şeylerden yedıgım yemekten zevk alsam eskısı gıbı hıc gecmeyecek sankı hıc bıtmeyecek gibi geliyor bu kabusIyilesmen icin heralde dibi vurmak lazim. Insan kendini agir depresyon gecirdikten sonra 0 dan bastan yaratmali. Zor bir sürüc. Ama ilaclarin yaninda sana terapi lazim. Tek ilaclar sorunu cözmüyor. Ve bunun altinda yatan nedenler olmali sen ne kadarda yok diyorsan
altı aydır dipteyim kendımı bastan yaratacak ıstegım yok kı bir gelse o ıstek bır baglanabılsem yıne hayata yaptıgım şeylerden yedıgım yemekten zevk alsam eskısı gıbı hıc gecmeyecek sankı hıc bıtmeyecek gibi geliyor bu kabus
Saglıgım gıttı zaten dünyada kı en zor hastlıklardan biri bu yasamak ıstemıyordum ılk zamanlar hayat bıtmıstı benım ıcın bitkisel hayatta gibiydim kişisel ihtiyaclarımı zorla karsılıyordum olmek ıstıyordum ve bunu yapmaya da meyilliydim ailem olmasaydı suan başka bir durumda olabilirdim şimdi ben saglıklı mı oluyorum onun ıcın şımarıklık demeyın lutfen yasamayan anlamaz kanser hastaları bıle hayata tutunurlar yasamak ısterler ve ben onların yasama ıstegıne bile ozeniyorumKendini zorla at dışarı. Kendini dinleme. Etrafa kulak ver kuşlara kedilere vs. Sağlığın var onun kıymetini bil, gitti mi anlıyor insan “rahat batıyormuş”
Içine kapanma o kadar gerçekten bunun için psikolojik destek al çünkü bazen mutsuzluk inanı çıkmaza sokarOlmuyor iyilesemiyorum hayat bitmiş benim için her şeyi yasamısım ve bitmiş ... hiç bir şey zevk vermiyor her şey bos her şey anlamsız kime derdimi söylesem spor yap hobi bul diyorlar olmuyor bu bambaska bir seymis hiç bir şey yapamıyorum zorla diyorlar olmuyor zorlayamıyorum elimde degil hayatı sorguluyorum yaptığım her şeyi sorguluyorum yediğim yemeği bile sorguluyorum yemek bile anlamsız geliyor televizyon izlemek kitap okumak gezmek her sey bos anlamsız altı aydır yaşıyorum ama öylesine....
Çok güzel ve anlamlı bir söz gerçektenŞair ne demiş:
“Yok öyle umutları yitirip karanlıkta savrulmak
Aynı gökyüzü altında bir direniştir yaşamak.”
Amaç edinin kendinize, sosyal sorumluluk projelerine katılabilirsiniz, başkalarının hayatına anlam katarak o anlamsız bulduğunuz şeyleri anlamlandırabilirsiniz. Sizin silkinip kendinize gelmeye ihtiyacınız var.
Başladım bıraktım o kitabı da çok okuyamadım çok büyük bir beklentim yoktu aslında sağlığım yerinde ailem yanımda olsun yeterdi bana her zamanAcaba beklentiler mi seni üzen iyi hissetmek diye bir kitap var onu oku bakalım
Teshisim major depresyon olduğu için ilaç almak zorundayım ilaçsız gecermiydi bilmiyorum ama o zaman da bu kadar bile dayanamayabilirdim. . Inancım beni ayakta tutuyor zaten pozitif dusunemiyorum sanki o yetim elimden alınmış beynim de sürekli olumsuz düşünceler var umarım o kaybettiğim mutlulugu mu tekrar bulabilirimSorgulamak iyidir ama odaklanamiyorsan cozume ozaman fazla dusunme.
Bedensel olarak seni yoracak seyler yapmaya calis ilk önce. Zihin bi dursun vucut calissin. Vucudun yorulursa pek dusunmeye vakit kalmaz. Suan ki negatif bakis acinla biryere varamazsin.
Birde bazi seylerin cevabi zihin dingin, sakin iken gelir.
Mutluluk da bir secimdir. İcten gelen birsey. İcindeki mutlulugu tekrar kesfedebilirsin.
Gerisi zaten gecici seyler..disardan gelen mutluluk baki degildir. Yani mesela suan anlayabilirsin bunu. Arkadaslarinla gezmek bile mutluluk vermiyorsa mutluluk bunlarda degil demek. Maneviyata yonel. Kisisel gelisim hakkinda birseyler oku.
Sonum kotu deme. Belki iyidir. Belki icsel bir geziye cikma vakti gelmistir.
Anlam veremedigimiz seylerden korkariz. Korkacak birsey yok. İcindeki sevgiyi mutlulugu tekrar kesfedebilirsin.
Fazlaca yemekle doldurmaya calisma ayrica o bosluk hissi. Ve farkli bir psikolojik sorunun yoksa o agir ilaclari alma derim. Yasam kocu veya psikologa git. Onlarin esligi ile sorgularsin kendini hayati tek basina ustesinden gelemiyorsan.
mutluluğu kaybetmiyoruz aslında sadece görmüyoruz. belki görmek istemiyoruz. iyi olmak istiyorsan iyi olucam diyip kendini toparlaman gerekiyor. ilacın psikolojik hastalıklara çok etkisinin olduğunu düşünmeyenlerdenim. ilaç içtim iyi olucam diye düşünüp bekleme. dışarıya bak hava ne güzel hazırlan çık dışarıya biraz yürüyüş. ertesi gün daha uzun bir yürüyüş. kalabalığa karış çarşıya in. hoşuna giden yerlere git gör. tam anlamıyla yaşamaya bak hayatı. hastayım ben psikolijisine girdiğin için üzerinde bir ağırlık taşıyorsun. sen hasta değilsin. sen bir dönemden geçiyorsun. atlatmak için yine sen lazımsın. o yüzden iyi olman gerekiyor. böyle bir dönemden geçen bir sen değilsin. biraz dışarıya açıl kendini ve düşüncelerini aç. hobi el işi seni yalnız bırakır niye yalnız kalasın. kalabalığa karış diğer insanlarla aynı olduğunu gör içini rahatlat. mutlu ol.Teshisim major depresyon olduğu için ilaç almak zorundayım ilaçsız gecermiydi bilmiyorum ama o zaman da bu kadar bile dayanamayabilirdim. . Inancım beni ayakta tutuyor zaten pozitif dusunemiyorum sanki o yetim elimden alınmış beynim de sürekli olumsuz düşünceler var umarım o kaybettiğim mutlulugu mu tekrar bulabilirim
Terapi de alabilirsiniz ama ben de bunalimdaydim sizin ki kadar değil. Nazardan da olabiliyor hoca olan akrabamiza kendimi okuttum ve boynumda dua ayeti tasiyorum kaç aydır çok iyiyim kötü seylerim hiç yok nazar olabilir okumayı da deneyin derimOlmuyor iyilesemiyorum hayat bitmiş benim için her şeyi yasamısım ve bitmiş ... hiç bir şey zevk vermiyor her şey bos her şey anlamsız kime derdimi söylesem spor yap hobi bul diyorlar olmuyor bu bambaska bir seymis hiç bir şey yapamıyorum zorla diyorlar olmuyor zorlayamıyorum elimde degil hayatı sorguluyorum yaptığım her şeyi sorguluyorum yediğim yemeği bile sorguluyorum yemek bile anlamsız geliyor televizyon izlemek kitap okumak gezmek her sey bos anlamsız altı aydır yaşıyorum ama öylesine....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?