Cok sagolun Allah razı olsun bugünden ıtıbaren yapmaya baslıyorum ınsallah bana da faydası olur sizde mi yasadınız bu rahatsızlıgı21 fatiha
21 ayetel kürsi
21 tebbet suresi (keseb'e kadar)
21 ihlas
21 felak
21 nas
21 tevbe suresinin 129. Ayeti
İnancınızı bilmiyorum ama yukarıda yazdıklarımı 21 gün dener misiniz? Bana çok faydası olmuştu. Bu güzel ayda inşallah size de iyi geleceğine inanıyorum.
Bir de 'evinizdeki terapist' diye bir kitap var. Ben henüz okumadım ama okuyanlar çok faydalanmış. İçinde bilişsel davranışçı terapiler anlatılmış. Onu da bir okuyun isterseniz.
Çok geçmiş olsun. Umarım biran önce kendinizi daha iyi hissedersiniz. Ne lanet bir durum olduğunu iyi bilirim.
Mutlaka vardır bir sebep tabi iyi bir klınık psıkolog arıyorum bulursam hemen baslıycam ınsallah terapıyeIyilesmen icin heralde dibi vurmak lazim. Insan kendini agir depresyon gecirdikten sonra 0 dan bastan yaratmali. Zor bir sürüc. Ama ilaclarin yaninda sana terapi lazim. Tek ilaclar sorunu cözmüyor. Ve bunun altinda yatan nedenler olmali sen ne kadarda yok diyorsan
Resmen aklımın icindekilerini yazdınız düsüncelerimi okudunuz elimde degıl ama bır daha yasarsam ne yaparım nasıl dayanırım sonum ne olacak hayatım bu hastalıklamı gececek ya da daha kötüsünümü yasıycam aklımda sürekli bunlar var bir bırakabılsem düşünmeyi nasıl yaparım bunu bilmiyorumO kadar çok "ne olacak, nasıl olacağım, eskiye dönecek miyim, neden böyle, neden şöyle" diye düşünüyorsun ki... Buraya açtığın konulardan da çok eminim her gün her saat bunları düşünüyorsundur. Bunu ne kadar düşünürsen o kadar içine saplanırsın. Düşüncelerinin hükümdarı sensin emin ol, sadece bakış açını değiştirerek aşabilirsin. Belki 1 günde olmaz ama mutlaka olur. Sadece artık ne olacağını düşünmekten, korkmaktan vazgeç. Ne kadar meşgul olursan o kadar çabuk başka konulara adapte oluyorsun inan bana.
Mantıklı düşün, sen bu söylediklerini düşünerek bu hastalıktan kurtulabileceğini düşünüyor musun? Senin bu kadar düşünmemen gerek. Bu yüzden meşgul olman gerek. Güzel ortamlara girmelisin, çevrende güzel insanlar olmalı. Yeni insanlar. Ya da ne bileyim kendine ufak ufak hedefler koy bir şeyler yapmaya başla. Söylemesi kolay deme, yapmaya mecbursun. Yoksa bütün gün oturup düşünerek korktuğun yola gidersin. Senin fazla düşünecek zaman bulamaman gerek bence. Birinci gün olmaz, ikinci gün olmaz, ama bir gün mutlaka olur, geçer. Unutma her şey beyninin içinde.Resmen aklımın icindekilerini yazdınız düsüncelerimi okudunuz elimde degıl ama bır daha yasarsam ne yaparım nasıl dayanırım sonum ne olacak hayatım bu hastalıklamı gececek ya da daha kötüsünümü yasıycam aklımda sürekli bunlar var bir bırakabılsem düşünmeyi nasıl yaparım bunu bilmiyorum
Cok tesekkur edıyorum oncelıkle bu güzel ve umut dolu yazınız icin.. sızın ve dıger arkadasların tavsıyelerı hem benım hem de benım durumda olan dıger arkadaslar ıcın cok degerlı. Umarım bende bır gun ne kadar güzelmis hayat diyebilirim. sevgiyle kalın...Belirgin bir sebebiniz olmamasi bile sükür sebebiniz olsun..Insanlar bazen sebep varken veya yokken..Hayatin anlamini,nesesini,yasama istegini kaybedebiliyor.Sadece sebepler farkli..
Bir arkadasim kanserle mucadele ediyor oda arkadaslarindan biri 19 yasinda bir genc hayatini kaybetmis onu anlatiyordu.Askerligini yapamadan,sevgilisi varmis "daha elini tutamadan ölecegim abla" demis arkadasima..Gozyaslariyla anlatiyordu."Ben ona gore daha sansliyim" dedi..
Bu arkadasimin da cok bunalimlari skntilari oldu.Hep "Aman yasam dedigin nedir ki ha ölmüssün ha yasamissin" derdi.Simdi cocugunun bir gun daha kokusunu almak,yasamak icin dualar ediyor,istiyor..
Ben de anlatsam suraya,ve burdaki arkadaslar da ayni sekilde neden sürüklenmisim ki böyle bir skntiya diyeceksin belki de..Bilirim bazen ansizin gelir.Kimi zaman kisa sure kimi zaman uzun sure misafir kalir.Agirlamayin o misafiri gitsin
Hersey bizim elimizde.Inancli ol bu surecte bir cok sey seni geri cekecektir biseylerde.Bazen isyankar olacaksin.Olma..
Inanciniz ne asamada bilmiyorum.Ne guzel yorumlar paylasmis arkadaslar.Sagolsunlar..Size,bana,bize oldugu gibi bu skntiyla buraya girip okuyan insanlar icin ne kadar faydali öneriler..
Psikolog,size iyi gelene kadar degistirin.Ben ilaclarla tedavi olamadim zamaninda bilmiyorum.Ilac icerken yerimden kalkamazdim uyurdum gozum acikken de kapaliyken de..Bu beni mutlu etmedi.Ilaclari birakmaya calistim.Eziyetti..Bir kac gun öyle bir korku,aglama krizi geldi ki sanirim bu savasi kaybettim dedim..
Kaybetmedim ve ilaclarimi biraktim.Sonrasinda kendimi tedavi ettim.Bu siralar yine zor surecler yasiyorum.Yardim almak cok cok onemli tabi ama..
Ben artik kendi kendimi tedavi ediyorum..Hayata bakiyorum ve insanlara..Etrafimda onlarca olaylar,insanlar goruyorum ve yasadiklarini..Ögreniyorum,anliyorum,vazgecmiyorum..Iyilesmek istediginiz surece bu gerceklesir..Iyilesmek istemediginiz muddetce geldiniz noktada kalmaya devam edersiniz..
Zihninizi bos birakmayin.Deneyin yanilin.Size neyin iyi geldigini/gelmedigini kesfedin.Yavas yavas özgür hissetmeye basladiginizda.."Hayat,ne kadar güzel biseymis aslinda" diyeceksiniz ki gercekten öyle..
Insanoglu kendine hep bir dert,tasa bulur.Mutlu da olur..Herkesin anlatacagi bir hikayesi vardir basi belli sonu belli olmayan..
Yolun basindan baslayamazsiniz belki.Ortasindan baslayin ne cikar? Inanarak,cabalayarak,kendinize güvenerek..
Hikayenizin sonunu bilmiyorsunuz.Bu bile umut edebilmek icin kocaman bir sebep..
13 saat süren mesai sonrasi hala bunca seyi yazabiliyorsam neden vazgeceyim? :)
Yardim isteyip,yorum alacak ve yazacak kadar sagliginiz,akli melekeleriniz yerinde.. Neden vazgecesiniz?
Cok sagolun Allah razı olsun bugünden ıtıbaren yapmaya baslıyorum ınsallah bana da faydası olur sizde mi yasadınız bu rahatsızlıgı
Amin inşallah kesinlikle inanç insanı ayakta tutuyor dayanma gücü veriyorBende yaklasik 6 ay kadar once bu durumdaydim. Icinden cikilmaz gibi gorunen bi meseleyi kafanda milyon kere büyütmenden kaynaklanmis olmalı. Benim oyle olmuştu. Ayni senin hissettigin hislerle hayata tutunmaya calisiyordum. Hobi olarak ordugum örgü okuduğum kitap yarim kalmıştı. Silkelenmek zorundaydim. Ac fetih suresini bol bol dua et istigfar cek Allah yakinligini istiyordur belkide. Inanç bu psikolojide tek tutunacak dal oluyor.
Tabi tedavimi de ihmal etmedim bu surecte. Allah herseyinn dermanini vermiş. Atlatirsin insallah. Yaşamış biri olarak söylüyorum
Youtube de yazar hikmet anıl öztekinin videoları var senin Sorularına çok güzel cevap vermiş ben bunaldıgımda tekrar tekrar dinliyorum çok güzel ilaç gibiOlmuyor iyilesemiyorum hayat bitmiş benim için her şeyi yasamısım ve bitmiş ... hiç bir şey zevk vermiyor her şey bos her şey anlamsız kime derdimi söylesem spor yap hobi bul diyorlar olmuyor bu bambaska bir seymis hiç bir şey yapamıyorum zorla diyorlar olmuyor zorlayamıyorum elimde degil hayatı sorguluyorum yaptığım her şeyi sorguluyorum yediğim yemeği bile sorguluyorum yemek bile anlamsız geliyor televizyon izlemek kitap okumak gezmek her sey bos anlamsız altı aydır yaşıyorum ama öylesine....
yok degerlerıme baktırdım hepsı normal cıktı zaten doktoruma sordum degerlerın düsük olsa dahi bu kadar agır depresyon gecırmene sebep olmaz dedıBence bi tiroidlerine baktır. Onunda belirtileri depresyon hali yaratıyor. Ilk öğrendiğimde odamdan hic cikmadan yaşayan biriydim.
Asık olmaya bile istegim yok :):):)Sana bisi diiim mi?
Senin aşık olman lazım.
Bende yaklasik 6 ay kadar once bu durumdaydim. Icinden cikilmaz gibi gorunen bi meseleyi kafanda milyon kere büyütmenden kaynaklanmis olmalı. Benim oyle olmuştu. Ayni senin hissettigin hislerle hayata tutunmaya calisiyordum. Hobi olarak ordugum örgü okuduğum kitap yarim kalmıştı. Silkelenmek zorundaydim. Ac fetih suresini bol bol dua et istigfar cek Allah yakinligini istiyordur belkide. Inanç bu psikolojide tek tutunacak dal oluyor.
Tabi tedavimi de ihmal etmedim bu surecte. Allah herseyinn dermanini vermiş. Atlatirsin insallah. Yaşamış biri olarak söylüyorum
Evet ne yapsam da o sesten kaçamıyorum sürekli aklımda olumsuz kotu düsünceler hemen okuyorum zaten vesvese geldıgı zaman bunuda çekerim cok sagol tek dılegım eskısı gıbı hayatn kıymetini tekrar anlayabilmekVesvese bu donemde en buyuk düşman. Ic sesin hic gecmeyecek duzelmeyecek vs der duyma o sesi bi süre sonra kesiyo çenesini:) Ve emin ol bu surecleri atlatip tekrar normal hayatina döndüğünde diger insanlardan daha fazla mutlu olmayi ogreniyorsun. Algilarin açılıyor. Küçük detaylarda mutlulugu kesfediyorsun. Aklina geldikce 66 defa Ya Allah cek. Bu esma kalp ritmini bile düzenliyormus
Çok sağolun Rabbim hepimize şifa versin inşallahEvet sonbahar aylarında yaşadım kışa kadar sürdü. 6 tane kursum vardı. Çok hevesle kayıt olmuştum. Hepsini iptal ettim. Gidecek gücüm yoktu çünkü. Çocuğuma, evime dahi yetemiyordum. Kışın dr'a gittim. Verdiği ilaçların çoğu midemi ağrıttı (gastritim var) 12 ilaç denedik. O dönem daha çok yıprandım. "Allahım ya şifasını ver ya canımı al artık çok yoruldum" diye ağladığım çok oldu.
En son kullandığım ilacı şükür ki yarım alabiliyorum. Tam aldığımda da kemik ağrısı yapıyor.
Ocak ayından beri kullanıyorum. Şükür o zamana göre çok iyiyim.
Sebepsiz ağlamalarım yok, suçluluk hissim yok.
3 haftalıgına ailemin yanına gittim. O çok iyi geldi bana. Dönünce de yalnız kalmamaya çalıştım. Arkadaşlarımla ya dışarda buluştum, ya da onları eve davet ettim. Sağolsunlar çok destekleri oldu. Bu okuduğum duadan da fayda gördüm inan. Tuhaf bir iç huzuru verdi. İnşallh sen de bir an önce kendini çok iyi hissedersin.
Olmuyor iyilesemiyorum hayat bitmiş benim için her şeyi yasamısım ve bitmiş ... hiç bir şey zevk vermiyor her şey bos her şey anlamsız kime derdimi söylesem spor yap hobi bul diyorlar olmuyor bu bambaska bir seymis hiç bir şey yapamıyorum zorla diyorlar olmuyor zorlayamıyorum elimde degil hayatı sorguluyorum yaptığım her şeyi sorguluyorum yediğim yemeği bile sorguluyorum yemek bile anlamsız geliyor televizyon izlemek kitap okumak gezmek her sey bos anlamsız altı aydır yaşıyorum ama öylesine....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?