Sonunda benlerimi aldırdım..

birde benim yanağımın içinden çıkmış çokta büyük değil ama mavi gibi duruyor doktor diğerleri önemli değil bunun alınması gerekiyor dedi .OFF ne yapıcam ben bilmiyorum bu konuda bilgisi olan varsa ya da benimle aynı durumda olan özelden mesaj atarsa eğer çok sevinirim

Merhaba gizem. Benimde burnumun yanında yani yüzümün en görünür yerinde 0.4 cm büyüklüğünde hafif kabarık bir ben vardı. Küçüklüğümden beri hep takmışımdır ona, en sonunda aldırayım gitsin dedim. En kötü ihtimalle iz kalacaksa bile benden daha kötü olamaz diye düşündüm. Devlet hastanesinde bir cildiyeye gittim. O da beni plastik cerrahiye yönlendirdi. Dün aldırdım. 5 dk.lık bir işlem acısız.Daha suratımda bandaj var. Yarın cıkaracağım. Buraya yazarım ona göre aldır gitsin ya da bi daha düşün derim :)

Bu gün bandajı açtım. Baya korkarak açtım ama açtığımda 'ohh bee bu muymuş dedim?'. Ufacık bir dikiş. Bunda doktorumun da büyük bir etkisi olduğunu düşünüyorum. Çok kafanıza takıyorsanız aldırın gitsin derim.

konuyu tesadüfen görmesem eskiden yüzümde 3 ben olduğunu bile hatırlamayacaktım:)))

ben 11 yıl önce üçünü de aldırdım. iz kalmadı..

cnm sonucları yaz lutfen ve benının derı altında mı ustunde mı oldugunu da..51

hafif kabarık bir bendi. Dikişleri aldırdığım gün açıkcası biraz canım sıkıldı. Çünkü çukur bir şekilde iz vardı ve kızarıktı. Ama verdği krem etkisni çok çacuk gösterdi. Bu gün 3.gün ve çukurluk düzeldi gibi bir şey sadece hafif kızarıklık ve çok hafif bir iz var. Yalnız genelde 'contranctubex' diye bi krem verılıyomus bana allerjik olabilir diye başka bir krem verdi

3gün önce bende yüzümdeki benlerimi aldırdım 2 taneydi ikisiniede 2 tane dikş atıldı ama suan kötü gözüküo moralim bozuk acaba dkişleri alınnca nasıl durcak çok merak ediyorum

3gün önce bende yüzümdeki benlerimi aldırdım 2 taneydi ikisiniede 2 tane dikş atıldı ama suan kötü gözüküo moralim bozuk acaba dkişleri alınnca nasıl durcak çok merak ediyorum

'Ben'den daha kötü durmayacağından emin olabilirsin :) İnsan tedirgin oluyor suratında siyah siyah ipler.. Hoşlanmayacağın bir görüntü çıksada dikişler bir kaç gün içerisinde alınıyor zaten, alındıktan sonra da yoğun bir kızarıklık oluyor ancak doktorunun vereceği krem 'conranctubex' ya da 'dermatix' izleri bir hafta içerisinden acayip hafifletiyor. Sadece hafif kızarıklıklar kalıyor. Yani için rahat olsun, büyütülcek hiç bir şey yok:)

merhaba kızlar bende 2 gün önce benlerimi aldırdım yüzümde var ama onlara cesaret edemedim hem seviyorumda sanki omzum ve boynumda olan takı ve çanta taktığımda hep problem çıkaran 3 benimi aldırdım şuan hafif iltihaplanma oldu gibime geliyo ama gerçi antibiyotik deri pomadı sürüyorum günde 2 kez ve antibiyotik hap içiyorum birazda kaşınıyo ama acı veya ağrı yok birde iz kalmaz yada çok az kalırsa ne mutlu bana izlerin az kalması için önerebileceğiniz bir krem var mıdır bide doktorum çarşamba günkü ameliyatta yaptığı bandajları perşmbe günü çıkartıp bidaha yapmana gerek yok dedi açık gezmem iyi midir ki gerçi evdeyim çalışmıyorum ama haftaya çarşamba dikişlerimde alıncak şimdilik kötü gözüyo mavi mavi iplerim var daha duşta alamadım yarından sonra duşa girebilirmişim bakalım ama ameliyattan hiç korkmayın derim hiç birşey yok umarım dikişlerde alındıktan sonra iz kalmazda rahat bi nefes alırım dikişlerim alındıktan sonra tekrar yazarım :)

dikişlerim bugün alındı normalden 3-4 gün fazla kaldılar ama sonuç gerçekten iyi hafif bi kırmızılık var bide izi belli oluyo kesik sonuçta ama çok az iyiki aldırmışım yüzümden aldırmadım
boynumdaki çok iyi gözüküyo kaşımışımda kızarmış gibi doktorum contractubex verdi 1 hafta sonra kullanmaya başla dedi bakalım şmdilik iyi zamanla çok daha iyi olr bence varsa vücudunuzdan aldırın önce görün sonra yüzünüzden aldırın bakalım fırsatım olursa belki sonra yanağımdaki benimide aldırım kesinlikle korkmayın benden daha kötü olamaz ilk başta ipler kötü duruyo ama 1 hafta yada 10 gün sonra alınıyo sonuçta

salı günü bende ege tıpta yüzümden iki tane ben aldırdım. Derinin altına dikiş attı yüzeyde dikişim yoktu ve ben doku bantlarından alıp götürmüştüm en üstü onunla kapattı. 3. gün açtım kalemle suratınızı çizmişsiniz gibi ince bir çizik var yavaştan kabuk da bağlıyor biraz da morluk ve kızarıklık doğal olarak ama iyi olacak gibi hayırlısı...

Derinin altına dikiş attırma kişinin kendi tercihine mi kalmış bir seçim merak ettim de ..
Plastik cerrahların hepsi aynı şekilde dikiş atmıyor mu ?

İLK önce ben hernerede olursa olsun ilk gitmeniz gereken dr cildiye yada dermotolijidir. çünkü benlerin durumuna göre ve risk faktörüne göre hangi yöntemle alınacağaını belirleyecekler..YANİ CERRAHİ DONDURARAK YADA YAKARAKMI? EĞER BENLERİNİZ BULUNDUĞU YER ŞEKİL VE BÜYÜKLÜK BAKIMINDAN illede kesilerek çıkarılması gerekiyorsa be kalacak iz bakımından yuz gibi çok göze batan yerdeyse sizi zaten daha az iz kalması daha ince işçilik yapılması bakımından plastik cerraha bizzat kendileri yönlendirecekler.ÇIKARILAN BENLERDEN BİR YADA BİRKAÇINI MUTLAKA AMA MUTLAKA PATOLOJİYE GÖNDRMENİZ ÇOK ÖNEMLİ KANSER HÜCRESİ TAŞIYIP TAŞIMADIKLARI ANCAK VE ANCAK PATALOJİDE KESİN BİLGİ VERECEKTİR.

KEndi isteğime bağlı olan kısmı sadece doku bandı kullanılmasıydı ben doku bandı aldım goturdum en üstü onunla kapattıkları için dikişi sadece derinin alt katlarına atmıs oldular yuzeyde dikişim yoktu

kime aldırdınız?

bunu bende çok merak ediyorum

ben de barış çakırı düşünüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…