Sonunda benlerimi aldırdım..

5 tane ben aldırdım 4 ü yüzümde 1 tanesı bacagımda ama buyuk bandajlar var yuzmde sizinde mı öyle mıydı ben aldıran arkadaşlar? ben zarıf mınık bı bant yapıştırı dıye düşünmuştum cunku doktorum ertesi gün işime bıle başlayabılecegımı söylemıştı.ama bandajlar buyuk insan içine cıkamıyrm vallah cok mutsuzm(( bıde ne zamn acar bunları amelıyattan 3 gun sonra pansuman için çağırdı acaba bandajı acar mı kı??bacagımdakı sargı acılmıştı ordan dikişi gördüm bana büyük gibi geldi yüzümdekılerde böyleyse ben mahvodumm moralım alt üst(( cok pişman oldum aldırdıgıma moralım daha fazla bozulmasın dıye yüzmdekılere hiç bakmadım bıle..üstelik özel bı hastanede plastık cerraha aldırdım nıye böyle oldu anlamadımm.offf korkuyorm moral alt üst zaten

ben de burdakı yorumlardan kucuk zarıf bı bant yapıstırıldıgını ogrendım aldırmadım ben aldırmayı dusunuyorum bu arada
ben de okul agıttıgım ıcın cekınırım dıye sımdı aldırmıyorum sızın gıbı
sızın yuzunuzden 4 tane ben alınmıs acaba ondan bant buyuk mu sectıler bılemıyorum cunku 4 de az degıl yanı hanı tedbır olsun dıye olabılırmı kı

bilmıyorum neden boyle oldu merve ama ben pişman oldum oyuzden yazıyrm buraya başkaları benım durumuma düşmesın dıye eger cok sorunlu degılse benın bence hiiçççç aldırma asla tavsıye etmem.benmım yuzumde 8 tane ben vardı coktu artık dayanamdım barı göze batan 4 tanesını aldırayım dedım.bır iki bişey olsa asla aldırmazdım.şimdi bıle cok pişmanım varsın kalsaydı kocaman dikiş izi olacagına böyle yuzmde ben olsaydı.

yaa yınede kımseyı yanlış yönledırmak istemem bende burayı uzun zamandır takıp edıyrodum sonuçlar cok olumlu olunca karar verdım aldırmaya ama yuzum şuanda bı görmesınz sankı savaştan cıkmış gıbıyım her yanım sargı içinde bu sargılara baktıkca izinde çok kalacagını düşünuyorm ben aldırp pişman oldum.başkalaır benım gibi pişman olmasın dıye yazıyrm burayada..bılemıyrm belkı cok erken yorum yapıyrm bıraz zaman eçsın gelışmelerı yazarım ama şuan için fikrim bu düzelecegınıde pek sanmıyrm...uzman plastık cerraha aldırdım bıde artık olan oldu gerı dönüşü yok ama ağlamamk için zor tutuyorum kendımı.sizler pişman olmayın kızlar dikkat edın(((((((

am asızın dah acok erken degılmı bunları solemek ıcın zaten doktorlar 1 sene sonra gecıyo tamamen dıyolarmıs bende umıtsız olmayın ben bırıncen ornek verım eskı bı arkımın annesının yuzund ecok benlerı vardı aldıra aldıra azaldı kalmadı ız mız bı de hepsını bırden aldırdınız ta onda bence dah abı karamsar oldunuz
bı doktorla da alakalı tabı ama gecer bence ya
doktor hıc krem falan tavsıye ettmı

ya cnm benım alnımda et benı var ve sınır oluyorum olmuyodum ama buyumeye basladı en con saclarımı topladıgımda sınır oluyorum bellı oluyo cunku ama acınca o kadar degıl ne bılım buyuyo ya dah ada buyurmeden aldırmak ıstıyorum vıze donemımde aldırıcam devlete mı ozalemı aldırım bılmıyorum ıste ben de yuzeysel ben olsa hıc aldırmam zaten varda bı ıkı zaten am goze batmıyo o yuzden dusunmuyorum tek etlı benımı sevmemeye basladım babam cok eskıden aldıralımdıyodu keske o zamanlar aldırsaymısım

bu arada arkadaslar ankarada ozel hastanede benını aldırıp cok cok memenunkalan varmı doktor ısmıyle bırlıkte solersenız cok ıyı olur

bacağımdaki beni aldırdım geçen cuma, yarın da dikişlerimi aldıracağım, benim bacağıma da küçük bir bant yapıştırılmadı, baya bildiğin avucun yarısı kadar yer kapatıldı.4 dikiş var çünkü zaten küçük kapatılacak diye düşünmemiştim ben.ben de alımdan 3 gün sonra pansuman yapıldığında baktım bacağıma baya bir kesmiş doktor dün tekrar pansuman yapıldı daha iyi gözüktü gözüme.yarın zaten o dikişler çıkınca sadece kesik kısmı kalacak o da zamanla daha iyi olur zaten,sen de moralini bozma ilk başta kötü gözükmesi normal, zamanla iyileşecek çünkü.doktor bana ağrı kesici ve antibiyotik yazdı ama çok şükür benim hiç ağrım sızım olmadı. inşallah yaralarınız çabuk iyileşir.bu arada doktor iz kalma konusunda birşey dedi mi çok iz kalır az iz kalır gibi?Allah acil şifa versin.

Serap cım yazdıklarını okurken kendimi görür gibi oldum.Ben de aldıralı 35 gün olmuş.İlk on gün nasıl depresyondaydım anlatamam.Dikişler yeni alındığı zaman o kadar büyük ve kırmızı görünüyorlar ki kalp ameliyatı olmuş gibiydim.2-3 hafta sonra boyu hemen kısalıyor.İlk alındığında benin çapının iki katı kesik uzunluğu vardı.Şimdi kesik uzunluğu benin uzunluğuna yaklaştı.2 metreden falan sadece hafif kızarık görünüyor.Sadece yakından bakılınca dikiş izleri görülüyor.Onların da zamanla geçeceğine inanıyorum artık.İlk zamanlar senin gibi deli gibi pişmandım.Beni bu işe iten arkadaşa ne kadar kızıyordum.Şimdi ona teşekkür ediyorum:)

benimde lacivert bi iple dikmişti.Yalnız üzerine sadece dikişi gerdirmemem için sıkı tutacak strip denilen bir bant yapıştırmıştı.O da zarif duruyordu.Hiç üzülme yaranın üzeri açılınca ve dikişler alınınca hava aldığı için çok çabuk iyileşiyor.İlk zamanlar bir kabuk oluşacak.o kabukta senin izi büyük algılamana sebep olabilir.kendiliğinden düşmesini bekle bir şey sürme.Kabuk tamamen yok olunca yaklaşık 3.hafta da falan yara iyileşmiş demektir.O zaman vakit geçirmeden contraktubex kullanmaya başla.60 küsür lira.ama devlet bi kısmını karşılıyor.

Ama en önemlisi benim gibi kendini boş yere üzme .sabret.zamanla kesinlikle küçülecek inan bana:)....

sen aldıralı ne kadar zamna oldu canım? bir de benin büyük müydü

Benimin çapı 5mm di.Yani yarım cm.Ama bayağı bi kabarıktı.Tam burnumun altında profilden bakılınca çok belli oluyodu.1 şubatta aldırmıştım.İlk iki üç hafta iz çok büyüktü.Şu anda çok hafifledi pembeliği geçse hiç belli olmayacak.

Merhaba silvermoon ve Serap ben de 9 marta yüzümden 2 benimi aldırdım.Dikişlerim 4 gün önce alındı strip bantı da dün çıkardım. Benlerim çok büyük değildi biri kırmızı mercimek kadar diğeri onun yarısından da küçüktü. Birine 3 diğerine 4 dikiş attı doktor. Plastik cerraha gittim daha önce kardeşim burun estetiğini bu doktora yapmıştı ve şimdi çok memnun. Buna güvenerek gittim. Allaha şükür enfeksiyon iltihap kanamam fln olmadı hiç şu an dikiş izlerim belli. Doktor incecik bir iple dikiş attı bu işlerden pek anlamam ama aynen kıl gibiydi lacivertti.

Şu an çok endişeliyim kırmızılık var, biraz da dikiş kısmı sert yani sanki normal derim gibi değil. Allah günah yazmasın ama bu görüntüsü çirkin geldi bana bugün ilk kez fondöten sürüp dışarı çıktım arkadaşlarım belli değil dediler.Ama benim gözüme çok batıyor. Doktor en az 50 faktörlük güneş kremi kullanmamı söyledi bende harfiyen uyuyorum. Contractubexi aldım fakat onu 1 ay sonra kullan dedi daha 20 gün beklemem gerek. Siz nasıl bakıyorsunuz nelere dikkat ediyorsunuz paylaşırsanız sevinirim. Silvermoon yaralarının iyileşmesine ve memnun olmana çok sevindim inşallah hiçbirşey kalmaz. Serap inşallah seninkiler de kısa zamanda iyileşir. Bence bir anda o kadar çok ben alınınca moralin bozulmuş tatlım. Ben iki tane aldırdım doktor hiç canımı yakmadı sohbet etti benimle çok rahatlattı herşey muntazamdı ona rağmen heycandan korkudan kocaman uçuklar çıktı yüzümde inan daha yeni iyileşti. Hiç sivilce çıkmayan yüzümde sivilceler çıktı. İster istemez insan etkileniyor bence. Bir de ben çok narinim sanırım herkes bunu söylüyor.

Sana moral olur mu bilmiyorum ama bir yazı okudum yabancı bir sitede. Açıkçası bana çok umut verdi.
Scar Treatment After Removing Stitches

I recently had a small accident that required 9 stitches between my upper lip and nose (mustache area). The stitches were removed a week ago. In terms of removing and minimizing the scar, is it better to look at it now or give it more time since it's been only 2 weeks since I had the accident?

Also, I can now feel a lump under the area where the stitches were. Is this normal and will it go away?

+1
Scar improvement time frame

The scar will definitely improve cosmetically over the next several weeks and months. I wouldn't worry that the current appearance will be the final cosmetic result. While the upper portion of the skin (epidermis) will heal in a week or two (no scab left), the portion of the scar in the deeper skin (dermis) takes 6-8 weeks to heal, and even then will continue to improve cosmetically for 6 months to 1 year.

The lump that you feel is normal. One of the principles of cosmetic reconstruction is to suture the skin so that it is everted (poking out rather than flat or inward) for the first few weeks; this gives the best cosmetic result as the scar matures. It will likely persist for another 4-6 weeks, then begin to smooth out and flatten out as the scar matures (after 6-8 weeks from the time of injury). Occasionally, the lump will still be present at 2-3 months. If this happens, see your skin care physician to discuss options for improvement. Usually a small injection will help the area flatten out.

I think you will like the result much more in 1 month. And save your money on "scar therapies" for sale. Silicone sheeting is the only proven product to aid in the appearance of scars.

Burda kaza geçiren bir kadının yüzüne burun ve dudak arası (çok zor bir bölgeye benziyor) dikiş atılmış. Henüz 2 hafta olmuş ve kadıncağız kabarıklıktan ve izlerinden bahsediyor.

Doktor dikiş atılmasının öneminden bahsetmiş. Bizim gördüğümüz derinin bir iki haftada iyileştiğini fakat daha derin kısmın 6-8 haftada iyileştiğini söylemiş ve bu sürecin 6ay bir yıl sürdüğünü söylemiş.

Kabarıklık ve çöküklüğünde zamanla geçtiğinden bahsetmiş.bu görüntü 6-8 haftada düzelmeye başlarmış Eğer 2-3 ay içinde düzelmezse başka tedaviler düşünülebilirmiş.

Benim anladığım sabırlı olmak gerekiyor. Olmazsa artık fraksiyonel lazere ya da dolgu yönetemlerine başvurucam.

Sizler de süreçleri paylaşırsanız çok sevinirim. Birbirimize destek olmuş oluruz.

Silvermoon sence ekstra özel bir kapatıcı kullanayım mı vichyin dermablendi gibi yoksa hiç gerek yok mu ne dersin?

Canım daha dikişlerin çok taze.Bence hiç bi şey sürme elleme mümkünse dokunma:)Ben de dikişlerim alındıktan bir hafta sonra işe giderken fondöten sürmüştüm bi kaç gün.Sonra bi baktım kenarlarından çok hafif şişmeye başlamış böye iltihaplanır gibi.Sonra görüştüğüm doktorlar yara yeri iyileşmeden hiç bir şey sürmenin doğru olmadığını söylediler.Belki de o zaman hiç dokunmasaydım daha çabuk iyileşecekti.Sadece çok güneş varken gideceğim yere kadar strip yapıştırıyordum.Dikişlerin alınmasından 3 hafta sonra contraktubex sürmeye başladım.Onun içinde mikrop öldürücü madde de var ve iltihaplanmayı engelliyor.Onu sürmeye başlayınca iyileşme de hızlandı.Daha önce dediğim gibi kesik izi sadece çok çok yakından belli oluyor.Ama kızarıklık hala var.Benim cildim beyaz ve çok hassas bir cilt.Heralde kızarıklığın geçmesi 6 ayı bulacak.İnşaallah seninki çabuk geçer.Şu an sadece güneş koruyucu sürüyorum.Fondötene gerek kalmadı.

Bence insanların ne diyeceğini düşünme ,hiç bir şey sürme.Çabuk iyileşmesi daha önemli.Bir ay olduktan sonra sürersin kapatıcı falan.Dediğin gibi tek gereken biraz sabır.

Canim selam,
Soylediklerin cok mantikli benim gorunurde kotu bir durum yok ama hani hep derler ya hava alsin yaraniz diye ona dikkat etmek lazim. Ben de avene nin gunes koruyucusunu kullaniyorum. Yapisi hafif ve kokusu cok hosuma gitti. Contractubexi kullanmaya baslarsam cok iyi olcak ama daha zamani var.

Senin yaranin enfeksiyon kapmasina cok uzuldum. Neyse ki gecmis. Kizariklik icin doktor 6 ay surer dedi bana da.sonra da izi siliklesir dedi.bu arada ben beyaz teni cok begenirim ne guzel beyaz tenliymissin :) belki birazcik daha narindir cildin ama bence daha guzel.

Sabirli olalim birbirinizle paylasiriz gelismeleri. Senin de guzel haberlerini bekliyorum.

herkese merhaba b kaç hafta önce amelıyattan cıkınca buraya baya olumsuz şeyler yazmıştım ama amelıyatım üzerınde 20 gun geçtı dikişler aalındı evet iz bellı ama benım bekledıgım kadar da kötü bır göruntu yok.benini aldırmak isteyen arkdaşları yanlış yönlendirmek istemem cok iz kalmıyor kızlar.

Yarın 4 tane benimi aldiracam insallah pişman olmam.ama çok korkuyorum bukadar sitres yapacağımı hiç tahmin etmiyordum

Selam nasıl geçti operasyon? Geçmiş olsun. Başlarda ben de çok stres yapmıştım yaptırınca geçti endişem bantı çıkarınca yine kötü olmuştum ama şimdi zamana bıraktım yavaş yavaş iyileşecek artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…