Sonunda Boşanıyorum.. Atlatması Çok mu Zor?

Bosanmaktan vazgeçmeseniz bile iki medeni İnsan gibi konuştuğunuz bi ara evlilik Terapisi falan teklif edin mesela duzeltilmeyecek bir şey göremedim ben mutluluk insanların beklentilerinde gizlidir belkide

Nefes almaya bos vaktin kalmasin. Hayallerini gerceklestir. Spora yazil. Kurslara git. Yeni hobi edin. Calismiyorsan ise basla. Is begenmemezlik yapma cunku cidden isteki yogunluk kafa dagitmaya birebir.

Hayat bu evlendin diye hep mutlu olmayı mi beklemeli insan bekarken hiç uzulmediniz mi yapmayın ağır depresyon lara girmedi mi çoğu yaşama umudunuz bile kalmadı belki kimi bosadik bekarken kimi suçlu tuttuk önce düzeltilebilir diye düşünmeli bence her mutluluk gibi her mutsuzluk da kalıcı değil dimi

Eşimle farklı dünyaların insanlarıydık, 4 senelik evliliğimizde kafalarımız hiç ama hiç uyuşmadı.. çocuğumuz da olmadı.. beni hep sıktı, kıyafetlerime karıştı, başkalarından sürekli kıskandı ve nihayetinde bu geçimsizlikler patlak verdi bir de benim bir yalanımı yakaladı(annemdeydim dedim ama kız arkadaşımdaydım yalan bu) ve bu da bahanesi oldu dün itibariyle boşanma kararı aldık..

Bu sızıdan hep korkmuştum ne kadar mutsuz olsam da ona alıştım, onun kokusunu özlemekten, pişman olmaktan hep korkmuştum ben bu yüzden bu kaçınılmaz sonu
Sürekli erteledim.. şimdi size sorum çok mu zor bu süreç? Nasıl atlatılır, ne yapmak lazımdır?
Kendinizi nasıl mutlu hissediyorsanız onu yapın.Eninde sonunda biter kafanızda bitirmisseniz.Daha fazla darbe alırsınız.Zararin neresinden dönülürse kardır.Hickimse vazgeçilmez değil.Aile hariç.Kendi dogrunuzdan şaşmayın.Laf olsun diye yazmıyorum.Bazilari kendi yapmaz akil verir.Enerjimi calan insanlara bayan erkek yol veriyorum gidiyor.Cok mutlu oluyorum.Deneyin görün.Cok rahatlayacaksiniz.

Çeşitli kurslara katıl dans, koro, resim ,ingilizce, İspanyolca vs , ailenle yaşa, sosyalles, , işe gir eger calismiyorsan, bir bakmışsın hiç bişey olmamış gibi geçip gitmiş hayat güzel tadini cikar

İşyerinizden ayrılmadan minik bi 1+1 ev tutup yaşama sansınız olmaz mı?
İş düzeniniz bozulmaz en azından.
Onun dışın kangren olmuş bir kolu kesmek gerekiyor.
Güzel gitseydi bu kararı almazdınız iyi yönleri değil kötü yönleri tekrar düşünün derim ben.

Eşimle farklı dünyaların insanlarıydık, 4 senelik evliliğimizde kafalarımız hiç ama hiç uyuşmadı.. çocuğumuz da olmadı.. beni hep sıktı, kıyafetlerime karıştı, başkalarından sürekli kıskandı ve nihayetinde bu geçimsizlikler patlak verdi bir de benim bir yalanımı yakaladı(annemdeydim dedim ama kız arkadaşımdaydım yalan bu) ve bu da bahanesi oldu dün itibariyle boşanma kararı aldık..

Bu sızıdan hep korkmuştum ne kadar mutsuz olsam da ona alıştım, onun kokusunu özlemekten, pişman olmaktan hep korkmuştum ben bu yüzden bu kaçınılmaz sonu
Sürekli erteledim.. şimdi size sorum çok mu zor bu süreç? Nasıl atlatılır, ne yapmak lazımdır?
Bütün yorumları okudum ama kimse de kalkıp yalan söylemeniz hakkında birşey dememiş.
Eşinize bu yalanı söylediyseniz en doğru kararı vermiş. Bu saatten sonra zaten istese de güvenemez ve en başından siz onu bu kıskançlıklarıyla kabul ederek evlendiniz diye düşünüyorum keşke en başından vazgeçseydiniz.

Canım bende geçen yıl boşandım etraf her zaman kendi fikirleriyle yönlendirme derdinde evin içinde yaşananı sen biliyorsun mutlu değilsen bu en geçerli boşanma sebebi ben geçen yılki sürecimde bir psikologtan psikolojik destek aldım Avukatımda inanılmaz bir kadındı tuttuğunu koparan valla çok iyi atlattım o yüzden her şey geçiyor merak etme

Allah yardımcınız olsun.
Galiba diğer konularınızada cevap yazmıştım, sanırım esinize gore yanliş arkadaş çevreniz yuzunden tartisma yasiyordunuz, ki esiniz bunda hakli idi, bana gorede çok yanlis bir cevre zira sadakatsiz aldatan insandan hickimseye ne dost ne arkadas ne eş hicbirsey olmaz.
Maalesef ipleri koparan yine bir arkadaş mevzusu ustelik bu sefer sizin bir yalaninizda var isin içinde.
Elbette gerisini siz bilirsiniz.
Umarim cok mutlu olursunuz.
Hakkinizda hayirlisini dilerim.
Güzel yorumlardan bir tanesi daha.. evet maalesef ki ben arkadaşlarımla eşim arasında bir denge kuramadığımdan ötürü bu noktaya geldim fakat beni yalan söylemeye teşvik eden yine eşimin baskıcı ve anlayışsız tutumuydu..

Bütün yorumları okudum ama kimse de kalkıp yalan söylemeniz hakkında birşey dememiş.
Eşinize bu yalanı söylediyseniz en doğru kararı vermiş. Bu saatten sonra zaten istese de güvenemez ve en başından siz onu bu kıskançlıklarıyla kabul ederek evlendiniz diye düşünüyorum keşke en başından vazgeçseydiniz.
Bende buna takıldım
Tek cümleyle ne güzel geçirmiş yalan konusunu
Ama misal eş kişisi yapmış olsaydı nasıl ballandırılırdı o gün ki havanın kaç derece olduğunu bile belirtip
“Tam şunu giymiştim şuraya gidecektik evde bekliyorum bana annemdeyim dedi aman allahım meğer arkadaşındaymış başımdan aşağı kaynar sular döküldü “ vs vs İnan’ın en hafif hali bu olurdu anlatımın!!!
Yapmayın biraz empati lütfen
Arkadaşınızla görüşürken annenizde olduğunuzu söylemek sizce olan güveni yerle bir etmez mi?
Bence eder

Bende buna takıldım
Tek cümleyle ne güzel geçirmiş yalan konusunu
Ama misal eş kişisi yapmış olsaydı nasıl ballandırılırdı o gün ki havanın kaç derece olduğunu bile belirtip
“Tam şunu giymiştim şuraya gidecektik evde bekliyorum bana annemdeyim dedi aman allahım meğer arkadaşındaymış başımdan aşağı kaynar sular döküldü “ vs vs İnan’ın en hafif hali bu olurdu anlatımın!!!
Yapmayın biraz empati lütfen
Arkadaşınızla görüşürken annenizde olduğunuzu söylemek sizce olan güveni yerle bir etmez mi?
Bence eder
Etti de zaten ama bu patlama noktasıydı bu aşamaya gelinceye dek biz neler yaşadık beni bu yalana mecbur etti

Boşanmaktan çok alışkanlık yoruyor insanı. Çalışıyorsan işine daha bir azimle çalış . İş ten sonra arkadaşlarınla çık eğlen , gez. Kendinle başbaşa kalmamaya çalış . kafanı hep meşgul olsun .

sizinkisi fikir ayrılığı gibi geldi öncelikle bir aile terapistine gitmeyi düşünmediniz mi...ben genelde burdaki dertlerden ötürü kolay boşan diyenlerdenim fakat fikir ayrılıkları üçüncü bir gözün farklı bir boyut yaratmasıyla farkındalıklarınızı değiştirip hayatınızı düzenleyebilir yani bir kurtuluşunuz olabilir.

Güzel yorumlardan bir tanesi daha.. evet maalesef ki ben arkadaşlarımla eşim arasında bir denge kuramadığımdan ötürü bu noktaya geldim fakat beni yalan söylemeye teşvik eden yine eşimin baskıcı ve anlayışsız tutumuydu..
Hakkınızda hayırlısını dilerim. Allah yardımcınız olsun.

Severek ayrılıyorsan , ölüm acısı gibi...

Eğer mutlu değilsen boşanmalısın tabi ki.
O bahsettiğin özlem vs geçiyor bir süre sonra. Sen hayatına adapte olunca iyi ki boşanmışım diyeceksin.

Back
X