• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sonunda Boşanmaya Karar Verdim!

en doğru kararı vermişsin canım hakkında hayırlısı olsun inş.en kötü şey arada kalmak boşver bitsin gitsin nerde kimle napıyor diye düşünmektense bir kalemde silmek en mantıklısı zaten.işe de başlamışsın,nafakada alırsın en kötüsü 1 senede atatırsın inş.Rabbim yardımcın olsun aptal kocan kendi haline ağlasın aman dik durmaya çalış her aşamada...bak bizde her yıl bu dönemlerde gel gitler yaşarız,yine o dönemlerdeyiz umarım şu mübarek günlerin hürmetine rabbim hepimizin hakkında hayırlı olanı nasip eder.Mevla görelim neyler neylerse güzel eyler...

Anlaşmalı boşanırsanız 5 dakika sürüyor mahkeme, tanığıda gerek yok.
Çocuğunuz olduğu için mutlaka babaya da görme süresi ya da günü vereceklerdir,
hiç görmeme şansınız yok gibi bu durumda.
Hayırlısı olsun hakkınızda.

o kadar kolay boşandımki 3 dakika bile sürmedi anlaşmalıydı.

avukatım maddi manevi tazminat yazmıştı sadece hakime velayetin bende olması şartıyla vazgeçtiğimi söyledim.

kabul etti bitti..

belkide bizde alacak verecek yoktu ondandır.

Ayrılık sürecimi tümüyle burda anlatmıştım ve konumu kapatmak zorunda kalmıştım..Bugüne kadar derdimi okuyarak beni anlamaya çalışan ,destek olan ve özel mesajlarıyla durumumu soran herkese teşekkür ederim öncelikle,artık kararımı verdim..Eşim zaman istemişti en son ve hiçbir aşama kaydedemedi..Sonra da yıllık iznine çıkarak benim son kalan sabrımı da taşırdı...2haftadır şehirdışında ve ''gel artık imza atalım''dedim..Şimdi bu süreci yaşayan ve anlaşmalı boşananlar bana yardım eder misiniz?
-Randevu almak şart mı,adli tatil girmeden nasıl halledebilirim bu işi?
-Avuktasız anlaşarak boşansak kaç saatte biter?
-Boşanma sonrası asla görüşmek istemiyorum,bunu başarabilen var mı?
-Çocuğum için dahi aramasını istemiyorum .Bu mümkün mü?

Kızlar gerçekten de insan başta çocuğunu düşünüp ''bekle'' diyor kendine ,ama bir süre sonra kafası bir anda netleşiyor ve diyor ki ''yok yaa sen salak mısın ,neden ve neyi bekliyorsun..Bu adam kim ki seni hak etsin''dediğin anda olay bitiyor..Silkinip kendine geliyorsun ve noktayı koyuyorsun ..Bu hafta aradığı anda işten izin alıp boşanmaya gitmek istiyorum..Desteğinize ve yorumlarınıza ihtiyacım var..Hemen buluşup imzalayabilir miyiz?Adli tatile kalmak istemiyorum..

İşten izin alıp demişsin, işe mi girdin? İnan cok sevindim. Hayatın bir tarafından tutmaya baslamıssın. Aylar gecti, yıl dolmak üzere eşin hala aynı noktada, en güzel kararı vermişsin.

Adli tatil girer sanırım, yetiştirmeniz zor.
Eğer anlaşırsanız eşinle, tek celsede boşanırsınız.
Ortada bir cocuk olduğu icin görüşmek zorundasınız fakat, cocuğu bir refakatci eşliğinde gönderiyorsun sanırım.

..

- Randevuya gerek yok, sabah git dilekçeni ver harcını yatır..
- Avukatla daha kolay biter, daha çabuk gün alıyorlar, avukatsız düşeceğin hakimin keyfine kalmış vereceği gün..
- Çocuğun varsa zor...
- Arayacak sen eşinden boşanıyorsun, çocuğunuzdan değil! Ne olursa olsun o çocuğunun babası, bu değişmez.

ben ıstanbuldayım anadolu adlıyesıne verdık dılekcelerı bırden dılekce ıstedıler kapıda yazdırdık sen evde hazırla gotur dah ıyı olur eger mal varlıgınız varsa protolol hazırlanması gerekıyo yanı araba ev bunların tapusu ve ruhsat bılgılerı sonra dılekceyı mahkemeye verıyosun ben 26 nısanda dılekceyı verdım mahkeme tarıhım 24 eylul cok atıyor ıst. Eger verebılırsen daha kucuk bır sehırde ver ha cabuk sonuclanır

benim davam çekişmeliydi mahkeme günü anlaşmalıya döndü 3 dk. bile sürmedi hemen bitti fakat avukatım vardı herşeyle o ilgilendi..

çocuklara gelince biz farklı şehirlerde olunca hakimin kararı 6 yaşına kadar göremeyecek 6 yaşından sonrada çocuklar isterse Ağustos ayında 1 ay yatılı olarak babada kalacaklar şeklinde oldu ki ben görmesinide refakatçi eşliğinde istemiştim onada gerek kalmadı..
hoş boşanalı 2 ayı geçti halen aramadı bile çocuklarını çocuklarda bir haber babadan..

hakkınızda hayırlısı olsun....

Hakkında hayırlısı olsun bence de bu kararı vermene sevindim diğer konunu okumuştum eşinin seni bu zamana kadar oyalamasına inanamadım.Kendini ne sanıyor bulunmaz hint kumaşımı umarım adli tatil girmeden boşanırsın kendine ve kızına yeni mutlu bir hayat kurarsın

benim davam çekişmeliydi mahkeme günü anlaşmalıya döndü 3 dk. bile sürmedi hemen bitti fakat avukatım vardı herşeyle o ilgilendi..

çocuklara gelince biz farklı şehirlerde olunca hakimin kararı 6 yaşına kadar göremeyecek 6 yaşından sonrada çocuklar isterse Ağustos ayında 1 ay yatılı olarak babada kalacaklar şeklinde oldu ki ben görmesinide refakatçi eşliğinde istemiştim onada gerek kalmadı..
hoş boşanalı 2 ayı geçti halen aramadı bile çocuklarını çocuklarda bir haber babadan..

hakkınızda hayırlısı olsun....

Canım benim konularını tam biliyorum desem yalan olur. Ancak çocukları 6 yaşına kadar göremeyecek derken, bu çocukların ruh sağlığı açısından zararlı birşey. Böyle birşeye hakim nasıl hükmetti ve sen nasıl kabul ettin.

Bildiğim yavrular daha küçük. Başka şehirde de olsanız gelip görebilirdi ? 6 yaşına kadar baba onlara yabancı olacak , nasıl ısınacaklarda nasıl bir ay kalacaklar.

Erkekler, boşanınca çocuklardan da boşanıyorlar bu bir gerçek. Burada bizlere düşen şey, görmeyen adamın gırtlağına çöküp çocuğu görmesini sağlamak değil mi ?

Kusura bakma hiçböyle bir karar duymadım o yüzden merak ettim.

Canım benim konularını tam biliyorum desem yalan olur. Ancak çocukları 6 yaşına kadar göremeyecek derken, bu çocukların ruh sağlığı açısından zararlı birşey. Böyle birşeye hakim nasıl hükmetti ve sen nasıl kabul ettin.

Bildiğim yavrular daha küçük. Başka şehirde de olsanız gelip görebilirdi ? 6 yaşına kadar baba onlara yabancı olacak , nasıl ısınacaklarda nasıl bir ay kalacaklar.

Erkekler, boşanınca çocuklardan da boşanıyorlar bu bir gerçek. Burada bizlere düşen şey, görmeyen adamın gırtlağına çöküp çocuğu görmesini sağlamak değil mi ?

Canım şehir dışından gelip görebilecek ama yatılı alamayacak demek istemiş uhde.

Canım şehir dışından gelip görebilecek ama yatılı alamayacak demek istemiş uhde.

ben çok isterim gelsin görsün ilgilensin çocuklarıyla ki ben göstermeme taraftarı biri değilim sonuçta çocukların babası çocuklarım içinde çok ama çok iyi olacaktı bu durum..
fakat hakim böyle bir karar vermiş 6 yaşına kadar görmeyecek daha sonrada çocuk isterse görebilecek...

şu var ki bugün arasın ben çocuklarımı görmeye geliyorum desin inanın gösteririm, aksini düşünemem bile ama adam arayıp sormuyor ki bende boğazına sarılıp yalvarıp yakaramam çocukları görmeye gel diye..

biliyorum ki ben gel diye aradığımda bana gelecek param yok sen gönder bende geleyim olacak ben zaten bunları yaşamamak için boşandım....

ben çok isterim gelsin görsün ilgilensin çocuklarıyla ki ben göstermeme taraftarı biri değilim sonuçta çocukların babası çocuklarım içinde çok ama çok iyi olacaktı bu durum..
fakat hakim böyle bir karar vermiş 6 yaşına kadar görmeyecek daha sonrada çocuk isterse görebilecek...

şu var ki bugün arasın ben çocuklarımı görmeye geliyorum desin inanın gösteririm, aksini düşünemem bile ama adam arayıp sormuyor ki bende boğazına sarılıp yalvarıp yakaramam çocukları görmeye gel diye..

biliyorum ki ben gel diye aradığımda bana gelecek param yok sen gönder bende geleyim olacak ben zaten bunları yaşamamak için boşandım....

görmek isteyen ne yapar ne eder gelır gorurduuu bırseylerı senın ıteklemenle yapacaksa bosver yapmasın ........

siyahbeyaz senin konularını biliyorum eşini çok bekledin boşanmamak için elinden geleni yaptın ama eşin aklını başına toplamadı demek ki sende en sonunda boşanma kararı aldın sorularının cevaplarını bilmiyorum pek bilgim yok ama inşallah bundan sonra çok mutlu olursun:31:

Ayrılık sürecimi tümüyle burda anlatmıştım ve konumu kapatmak zorunda kalmıştım..Bugüne kadar derdimi okuyarak beni anlamaya çalışan ,destek olan ve özel mesajlarıyla durumumu soran herkese teşekkür ederim öncelikle,artık kararımı verdim..Eşim zaman istemişti en son ve hiçbir aşama kaydedemedi..Sonra da yıllık iznine çıkarak benim son kalan sabrımı da taşırdı...2haftadır şehirdışında ve ''gel artık imza atalım''dedim..Şimdi bu süreci yaşayan ve anlaşmalı boşananlar bana yardım eder misiniz?

Kızlar gerçekten de insan başta çocuğunu düşünüp ''bekle'' diyor kendine ,ama bir süre sonra kafası bir anda netleşiyor ve diyor ki ''yok yaa sen salak mısın ,neden ve neyi bekliyorsun..Bu adam kim ki seni hak etsin''dediğin anda olay bitiyor..Silkinip kendine geliyorsun ve noktayı koyuyorsun ..Bu hafta aradığı anda işten izin alıp boşanmaya gitmek istiyorum..Desteğinize ve yorumlarınıza ihtiyacım var..Hemen buluşup imzalayabilir miyiz?Adli tatile kalmak istemiyorum..

öncelikle senin ve çocuğun için hayırlısı olur inşallah.
benim eşim sürekli anlaşmalı bitsin bu iş deyip duruyordu ben önceden ayrılmak istemiyordum yenide doğum yapmıştım. ama öyle bir noktaya getirdi ki artık tamam bitsin dedim. güya anlaşmalı olacaktı ama kendine göre saçma sapan anlaşma protokolü hazırlamıştı. imzalamadım. gittim tek başıma avukatsız dava açtım. adliyenin oralarda parayla dilekçe yazanlar var. ruhen fikren uyuşamadığımızdan evlilik birliğinin temelden sarsılmış olması nedeni diye çok kısa bir dilekçe yazıldı. ayrıca eşiminde aynı fikirde olduğunu belirttik. tek talebim velayet ve nafaka oldu. tek taraflı açıldığı için çekişmeli açılıyor ama karşı taraf da gelip davayı kabul ederse tek celsede anlaşmaşı bitiyor. dava günü geldi biraz sorun çıkartmaya kalksada anlaşmalı bir şekilde bitti. başta avukat tutmamıştım ama eşimin dengesizliklerinin sonucunda davaya kısa bir süre kala tuttum. faydası oldu mu diye sorarsan zaten anlaşmalı dava gidiş hatına çok bir katkısı olmuyor ama sadece süreci hızlandırmak açısından iyi oldu. avukat gitti hakimle konuştu anlaşmalı olacak dedi, hakim hemen dava günü verdi. sonraki evrak nafaka işiyle falan uğraşmadım.

açıkçası bende ne onu görmek istiyorum nede onun çocuk için bile olsa hiçbir şekilde bir irtibatım olsun istiyorum. ama görmek istese kaçış yok. sonuçta çocuk olduğu için buna imkan yok. mahkeme biteli 3 ay oldu şimdiye kadar hiç gelmedi zaten ondan öncede 3 ay görmemişti yani 6 aydır bir görme talebi yok. farklı şehirlerdeyiz hiç bir ahberim yok ondan sadece arada bir annesi arıyor kızı soruyor ona da hiç sormuyorum. kısa konuşup kapatıyorum.

eşinde kabul ediyorsa birlikte protokol hazırlayarak gidin adliyeye 2 tarafta davanın öne alınması talebind ebulunursa anlaşmaşı olduğu için hemen gün verirler.

Evet kızlar iş buldum şükür hayata sıkıca tutundum..Tam düşündüğüm aşamaları yaşadım acısıyla tatlısıyla çabamı verdim..
Çocuğum için direndim,sustum ..Evli kalıp ayrı olan kimsenin gösteremeyeceği sabrı gösterdim..Zaten ayrı olduğumuz 9 koca
ayda insan alışıyor..O 2haftada 1 görüyordu ve yazları haftada bir gördü,sınavlarıma çalıştım ben de...Sonra da maaş günleri
belli miktar da verdi..Yani boşanan herkesin yaşadığı sürece zaten alışmış oldum..O yüzden sonrası da zaten böyle olacağı
için velayet benim olacak,haftada 1 pazarları o görür,nafakada anlaşırsak ne mal var ne mülk tek celsede biter diye düşünüyorum..
Ben çalışmazken biliyorsunuz avukat tutmustum fakirlik belgesıyle devletten..Ama kararımı verene kadar aramadım,şimdi de
çalıştığım için sanırım o avukatla görüşmem mümkün değil doğru muyum??
Ama ben dün adli yardım için baroya sordum avukatsız boşanacaksanız 2şer şahitle dilekçe hazırlayıp gelin dedi..Şok oldum,
bu şahiti ilk kez duyuyorum ve anlaşmalı boşanma için dedi bunu..İşe gireli az süre olduğu için dava öncesi izin de almak istemiyorum,
ona söyledim araştır ve bu hafta hallet dedim..Devamlı lafı dolandırıyor ve sorularıma cevap vermiyor..Kızımla ilgili soru yazıp
geçiştiriyor..Hala utanmadan oyalayıp adli tatile girmeye çalışıyor sanki..Ben İstanbuldayım o zaman gün almam çok mu zor:((
Avukat tutacak param yok çıktı alsam hazır dilekçelerden doldurup ona imzalatıp adliyeye götürsek olmaz mı aynı gün içinde?
Ben gerçekten çok hazırım aşama aşama gereken herşeyi yaşadım..Dibe vurdum okuduğunuz günlerde,şimdi ayağa kalktım dimdik..
İstemiyorum benim bebeğimi babasız bırakan sorumsuz birini..Gitsin hayatımdan lütfen..8günüm kaldı ne önerirsiniz..Adliyeye mi
dilekçe veriliyor gün almak için ..?

Evet kızlar iş buldum şükür hayata sıkıca tutundum..Tam düşündüğüm aşamaları yaşadım acısıyla tatlısıyla çabamı verdim..
Çocuğum için direndim,sustum ..Evli kalıp ayrı olan kimsenin gösteremeyeceği sabrı gösterdim..Zaten ayrı olduğumuz 9 koca
ayda insan alışıyor..O 2haftada 1 görüyordu ve yazları haftada bir gördü,sınavlarıma çalıştım ben de...Sonra da maaş günleri
belli miktar da verdi..Yani boşanan herkesin yaşadığı sürece zaten alışmış oldum..O yüzden sonrası da zaten böyle olacağı
için velayet benim olacak,haftada 1 pazarları o görür,nafakada anlaşırsak ne mal var ne mülk tek celsede biter diye düşünüyorum..
Ben çalışmazken biliyorsunuz avukat tutmustum fakirlik belgesıyle devletten..Ama kararımı verene kadar aramadım,şimdi de
çalıştığım için sanırım o avukatla görüşmem mümkün değil doğru muyum??
Ama ben dün adli yardım için baroya sordum avukatsız boşanacaksanız 2şer şahitle dilekçe hazırlayıp gelin dedi..Şok oldum,
bu şahiti ilk kez duyuyorum ve anlaşmalı boşanma için dedi bunu..İşe gireli az süre olduğu için dava öncesi izin de almak istemiyorum,
ona söyledim araştır ve bu hafta hallet dedim..Devamlı lafı dolandırıyor ve sorularıma cevap vermiyor..Kızımla ilgili soru yazıp
geçiştiriyor..Hala utanmadan oyalayıp adli tatile girmeye çalışıyor sanki..Ben İstanbuldayım o zaman gün almam çok mu zor:((
Avukat tutacak param yok çıktı alsam hazır dilekçelerden doldurup ona imzalatıp adliyeye götürsek olmaz mı aynı gün içinde?
Ben gerçekten çok hazırım aşama aşama gereken herşeyi yaşadım..Dibe vurdum okuduğunuz günlerde,şimdi ayağa kalktım dimdik..
İstemiyorum benim bebeğimi babasız bırakan sorumsuz birini..Gitsin hayatımdan lütfen..8günüm kaldı ne önerirsiniz..Adliyeye mi
dilekçe veriliyor gün almak için ..?

eğer karşılıklı protokol yapıp başvurursanız anlaşmalı oluyor şahide gerek yok. ama tek taraf açarsa o zaman şahit istiyorlar ama ben o zamanda göstermedim nasıl olsa mahkemeye gelecek boşanmayı kabul edecek diye. gene barodan avukat talebinde bulunabilirisn istersen. protokolle anlaşmalı açmayınca dava günü uzuyor. ama eğer o da kabul ediyorsa hemen bir protokol hazırla internette örneği çok yada dilekçecilere yazdır eşinede imzalat dilekçeyi öyle ver ve dilekçede de belirtin davanın bir an önce olması talebinizi.

$images.webp sanirim calisiyorsun hayirli olsun umarim bosanmayida kolay atlatirsin

bu resim bana cok anlamli geldi paylamak istedim

İşin hayırlı olsun. Evet yukarı çıkmak için en dibe gitmek gerekiyor. Sen de yukarı çıkmaya başlamışsın. Ben de senin gibi dibi boyladım, şimdi ben de yukarı çıkmaya başladım. Geçen hafta aradı, ilk cümlesi çekişecek miyiz, anlaşacak mıyız oldu. Çok mutlu. Çok kötü olmuştum. 11 yılımı feda ettiğim insan nasıl böyle oldu dedim.
Sana gelince neden hala oyalıyor anlamadım. Seni yedekte mi tutmak istiyor? Bitmiş olan birşey artık tat vermez ki.
Sen işine ve kızına sıkı sıkı sarıl. Sanırım anlaşmalı boşanmada şahit gerekmiyor. Dilekçeyi verdikten sonra gün alınıyor ve o gün bir kere hakimin karşısına çıkıp 3 dakikada olay bitiyormuş. Bir de siz de sanırım mal paylaşımı da yok. Daha kolay olmalı.
Allah senin ve benim gibi durumda olanları yardımcısı olsun. Değmeyecek insanlar için ömür tüketmeye değmez.

Back
X