Sonunda bu da oldu. kayınvalidem ve evin tapusu..

canım sakın yapmayın evi onların üstüne. bak benim arkadaşımın eşinin evlenmeden önce askere giderken bi ev parası birikmişi varmış. anneside çocuk askerdeyken ev bulmuş kendi evlerinin yakınından, oğluna demiş sen gelince beğenmezsen satarız başka ev alırsın. bu fiyata iyi denk geldi alalım demiş. ve üstüne yaptırıp almış evi. şuanda evliler 4 senedir. arkadaşım la konuşuyoruz. kaynanası mirasa kaldı ev sattırmam kesinliikle diyomuş.

var gerisini sen düşün. benim malım deyip sahiplencek kaynanan. bence paranızı bankada tutun dursun faizde. ama kesinlikle ev almayın kayınvalidenin üstüne. gerekirse restini çek hayır de. sonradan çok üzülürsün keşke sesimi çıkarsaydım diye ama iş işten geçer canım. allah yardımcınız olsun.a.s.

Peki senin ailen türkiyede mi? Belki onlarin üzerine yapabilirsin?! Aksi takdirde pek yolu yok ya vergiyi ödemeyi göze alcaksiniz yada evi tehlikeye atacaksiniz. Bence eviniz tehlikeye girecegine vergi ödeyin derim ben.

Veya amerikadan ev alsaniz daha mantikli olmaz mi? Kiranizi ödeyeceginize amerikada evinizin borcunu ödersiniz. Benimkide sadece bir fikir bacim. Allah yardimciniz olsun.

ev konusu cok ciddi.. ben asla böyle birsey yapmazdim. vaktinde babam ayni hatayi yapmis. babaannem evin üstüne yatti. benim diyor. babamin kardesleri bile bildikleri halde miras hakkimizi aliriz evden diyorlar. kimse de senin evin demiyor... bizimkiler de coktan unuttular.

vekaletnameyle sizin üzerinize gayet kolay alim yapilabilir. ev alacakken kendinizi güvenceye almak icin ücün besin hesabini yapmamaniz gerek. hem de öyle ucuk pahali olmamali. arabami aldigimda sahibi amerikadaydi. erkek kardesine vekalet göndermisti. hem araba hem evi satsin diye - kş zor durumdaydilar. cok pahali olsaydi yapamazlardi...

Yarın bigün burda
Kaynanam öldü eltileri kayınlar kayınpeder görümceler
Evde hak eddia ediyor diye konu açmak zorunda kalmazsın inşallah
Bildiğim kadarıyla bi vekaletle kayınpeder evi sizin üstünüze alabilir
Sizin gitmenize gerek kalmadan
Bence bunu bi araştırın

Vekalet işini araştırdım arkadaşım
Bi vekaletle evi sizin üstünüze almalarını sağlayabiliyorsun
Sizin Türkiye'ye gelmenize gerek yokmuş
Sakın sorup soruşturmadan bi hata yapmayın
O ev sizinse tapusu da sizin olmalı
Yoksa bidaha geri alamazsınız
Kaynana zaten oğlum bana ev alıyor demeye başlamış

eğer kayınvalideniz oğlum bana ev alacak diye konuşmaya başladıysa, işiniz zor derim, e yani yalancı mı düşsün kadın okadar havasını atıyor. bi de sizin istemediğinizi öğrenirse tam karışır olaylar.
eşinizle annene güvenmiyorum diyerek başlarsanız iş inada biner bence, zor bi durum nasıl olur bilmiyorum ama güzellikle atlatmaya bakın, Allah yardımcınız olsun

okurken şöyle düşündüm insan annesinede güvenemiycekse başka hiç kimseye güvenmez bu dünyada anneye güvenmiycek kadarda art niyetli olmaya gerek yokdie ama yorumların hepsini okuyınca fikrim değişti kayınvalidene bişey olsa,,,bu işler zor sen en iyisi vekalet yöntemini iice araştır en iyisi tapuyu ya eşinin yada senin üstüne alınması sevgilerimle

gerçekten içinden çıkılamaz bir durum...
ama sen sen ol sakın o evi kaptırma..
zaten tapu kayınvalidenin üzerine geçerse unut derim....
baksana şimdiden sahiplenmiş oğlum ve gelinim ev alıcak ev sahibi olacak demiyor...
oğlum bana ev alacak diyor...
dikkat ettinmi aradaki ince çizgiyi..
işte o niyetini ortaya koyuyor..
aman diyim aman şimdi üz/üzül gerekirse ama sonra kafan rahat olsun !!!!

sahrud72 çok tşk araştırmısn benm için.evet bizde öğrendik.ve ev işi hala askında..beklemedeyiz yani..

Rica ederim canım
Sizin işiniz görülsün ben araştırırım nolucak :lepi:
Ev kaynanaya alınacağına askıda kalsın
Eşin vekalet işine ne diyor :uhm:

Arkadaşım..Ev sizin üstünüze olsun da ,ne olursa olsun..
Vergisi çokmuş azmış a bakma..Evi kiraya verecekseniz, zaten ev kendi vergisini ödemiş olur..
Şayet kayınvalidenin üzerine olursa,yine vergi vereceksiniz.
.Hemde tapusu size ait olmayan ,ev vergisi..

canım sakın yapmayın evi onların üstüne. bak benim arkadaşımın eşinin evlenmeden önce askere giderken bi ev parası birikmişi varmış. anneside çocuk askerdeyken ev bulmuş kendi evlerinin yakınından, oğluna demiş sen gelince beğenmezsen satarız başka ev alırsın. bu fiyata iyi denk geldi alalım demiş. ve üstüne yaptırıp almış evi. şuanda evliler 4 senedir. arkadaşım la konuşuyoruz. kaynanası mirasa kaldı ev sattırmam kesinliikle diyomuş.

var gerisini sen düşün. benim malım deyip sahiplencek kaynanan. bence paranızı bankada tutun dursun faizde. ama kesinlikle ev almayın kayınvalidenin üstüne. gerekirse restini çek hayır de. sonradan çok üzülürsün keşke sesimi çıkarsaydım diye ama iş işten geçer canım. allah yardımcınız olsun.a.s.

ya cnm haklısın gerçekten..yaşanmış bi olay bu..kimsye güvenecek zaman değil gerçekten

o parayı koyarım kenara daha iyi yani yapmayın kızım tapu mapu ben olsam yapmam valla kendi malımla deli etcekler beni

ollldduuuuuuuuu

Back
X