Sonunda geldii

Bebeğiniz hayırlı olsun sağlıkla büyüsün inşallah ama bende başka bişeye takıldım burası bir derdim var, bebeğinizi müjdelemek için başka bölümler var keşke oraya yazsaydınız zira bdv de senelerdir bebek hasreti çeken ve bunu paylaşan arkadaşlarımızda konu açıyor biraz kırıcı olabilir bence bu.

Güzel haberler alınca şurada gerçekten mutlu oluyorum
Hayırlı olsun insallah :)

Kızlarr ikinci çocuğumu kucağıma aldım şükürr. Konu yanlış yere açılmış olacak ama isterseniz nasıl olduğunu anlatayım. Bi kaç gün azar azar akıntılarım oldu. Koyu renkli katı akıntı da oldu kaç kez. Geçen hafta pazar günü kahvaltı hazırlarken 5 dk bir hafif sancılar vardı. Eşimi kahvaltı hazırlamama yardım etti beraber yedik topladık.açılma olduğundan şüphelenmiştim ve emindim diyebilirim. Saat 4 gibi hastaneye gittim açılma 4 cm:eek:. Hemen yatış yaptık serum bağlandı sancı var ama çok hafif hatta bazen hissetmiyorum bile. Ebe bile şaşırdı iyi dayanıyorsun buda güzel bişey dedi. Benden önce bi hasta vardı zavallı kıvrana kıvrana titreye titreye doğurdu. Kansızlıktan ara ara fenalaştı. Ebenin elinde kalacaktı valla. Çıkınca hastanın yüzünü görmeniz lazımdı bembeyaz...:KK57: Ebe anne ve bebeğin zor yaşadığını anlattı hasta yakınına. Burdan kansızlara duyrulur:KK20:... Neyse sıra bendeydi ve takılan serum etkisini fena göstermeye başlamıştı. Saat akşam 8.. :ıslık:1 saat falan sancı çektim. Yatakta suyum patladı sırılsıklam oldum. Beni hemen çatala aldılar bi kaç kez ıkındıktan sonra o muhteşem an gerçekleşti. Kızımın sesini duydum..:KK61:. Anlatılmaz tarif edilemez bi duygu... Ebe benle ilgileniyor temizleme iğne dikiş falan ben gözlerimi bebeğimden ayıramıyorum.:emir_bebek: Kızımda sağımda giydiriliyordu.. Neyse çıktık annem abim ablam ve eşim koridorda beni heyecanla bekliyorlar bende kucağımda bebeğimle tekerlekli sandalyeyle onlara doğru gidiyorum. Gittim uzandım onlar bebeğe bakıyor bende artık kurtuldum doğurdum mu şokunu atamamışım üstümden daha. Gece eşim kaldı yanımda sabaha çıktık bebeği ablasıyla tanıştırmak için evimize döndük:KK4:. Herşey çok güzeldi. Her bir sancıda bebeğin sana biraz daha yaklaştığını hissedebiliyorsn. Herkese kolay doğumlar diliyorum allah sağlıklı bi şekilde kucağımıza almayı herkese nasip etsin. Olmayanlara da en yakın zamanda sağlıklı ve hayırlı bebekler nasip etsin inşallah. :KK68:
Hayırlı olsun bebeginiz benimde ilk doğumda kansızlıktan zor geçmişti ölüyordum şimdi de demir depom sıfırlanmış ve kansızlık baya var inşallah sağ salim atlatırım dogumu:(

Ebenin elinde kalacaktı.
Ders olsun onlara. Azıcık korksunlar falan
Pardon da, neyden korkacaklar. Ben de aşırı kansızım. Bu bir ders mi bana? Korkmam için neden mi?
Kansızlığı ben mi istiyorum?
Haftanın her günü ilaçlarımı alıp, hemen her günü et tüketip, pekmezler, baklagiller, meyveler, balıklar... Yine de yükselmiyorsa?

Bu nasıl bir yaklaşım tarzı arkadaşım iyi misin sen? Kadın ne kadar zor doğum yapmış. Ders olsun kansızlara, korksunlar diyor ya. Tövbestafurullah.
Bende öyle ne yaptıysam 9 10 'dan yukarı yukselmiyor kan ette yerim pekmezce herşey ama olmuyo ilk doğumda 2 ye düştü kanım 7 8 ünite kan ve 5 6 ünite sarı kan verdiler anca ayağa kalkabildim kanama yaşamıştım şahinle ilgili bi sorunmuş yine tekrarlayabilirmiş ve şuanda kanun 8 9 civarı demir sıfırlanmış ama iğne de oluyorum yinede olmuyo ne yapım inşallah bi sıkıntı çıkmaz bu sefer :( kanda bulamamışlardı darbeden sonra doğurmuştum kalmamıştı hiç bi yerde

Kansizlikla ne alakası var doğumun kolaylığının zorluğunun?

İlk bebegimde doğum yaptığımı kendim bile anlamadim ki aşırı kansizdim kan verdiler sonra.

İkinci ve ucuncu de kanım daha iyiydi birinciye nazaran zor geçmişti.

Kansizlikla ne alakası var doğumun kolaylığının zorluğunun?

İlk bebegimde doğum yaptığımı kendim bile anlamadim ki aşırı kansizdim kan verdiler sonra.

İkinci ve ucuncu de kanım daha iyiydi birinciye nazaran zor geçmişti.
Alakasi yok tabii ama cok kan kaybi risklidir..

Yani, sonuç ? :işsiz:
Allah anali babali buyutsun..

Ewet ama kansızlık kendine iyi bakarsan geçecek bişeydir öyle hep kansız kalacaksın diye bişey yok. Bende kansızdım. Doktorların tavsiyelerine uyarak kendimi topladım çok şükür. Korksunlar falanda espri yani. Herşeyi böyle terslemeye ne gerek var allah aşkına. Neden her konuda illa bi tartışma açma gereği duyuyorsunuz
Arkadaşlar kesin yazmıştır ama dayanamadım.
Ömrüm kansızlıkla geçti, geçiyor. Ne ilaç ne tüp fayda etmiyor gidip serum taktırıyorum ve yineleniyor sürekli.
Herkes sizin gibi az bi tedaviyle geçiremiyor, benim gibi kronik kansızlık çeken çok insan var.

Ayrıca 3 doğum yaptım hiç birinde de ebenin/doktorun elinde kalmadım, kalacak gibi olmadım şükürler olsun. Gayet normal bi doğum geçirdim.

O durum, ebenin ve doktorun beceriksizliği. Hamilelikten yeni çıkmışsınız, hamilenin doğunla korkutulmayacağını biliyor olmanız gerek.

Sağlıkla büyütün hayırlı olsun.

Dayanicam yazicam.

Aferin guzel dogurmussun. Bravo. Yanindaki kansiz kadindan bile daha iyi dogurmussun tebrikler. Ama bilmeni istiyorum dunyadaki ne ilk doguran ne de son doguran sen degilsin. Insanlar bazen heyecanlanabiliyor evet ama burada derdini anlatan insanlarin oldugu bir bolumde "bile bile" ay soyle dogurdum ay boyle dogurdum diye konu acmaniz bana bana hic masum gelmedi. Cocugu olmadigi icin maddi manevi sorunlari olan insanlar var burada.

Neyse yine de bi aferinle ugurlayalim sizi.
Aferin...

Kansizlik hakkinda cok bisey bilmedigin belli. Herkesin hastaligi farkli farkli. Babamin arkadasina haftada iki unite kan veriliyordu bazen haftada iki defa. Valla yasasaydi da karsisina gecip "kendine iyi bakarsan gecer" deseydin de cevabini alsaydin...
Haklisiniz , sonuna kadar..

Benim ki klavye delikanlılığı da sizin yaptığınız ne. İnternet üzerinden birine laf sokmak için her kelimeye bir bahane buluyorsunuz

Yüz yüze olsak yine söylerim, niye söylemeyeyim? Doğum hikayeleri anlatıp da bir de pişkin pişkin korksunlar bilmem neler diyen sizsiniz, ben değilim. Böyle söylemiş olmasanız, size yapılan eleştirileri ciddiye alsanız ve ben böyle söylesem yine de, o zaman haklı olursunuz. Ben de size 'laf sokmak' için bahane üreten olurum. Ama bunlar olmadığına göre..

Sizi kimse üzmek istemedi emin olun.

Ama siz dalga geçer gibi konu açınca bir çok kişiyi hem korkuttunuz hem üzdünüz.

Yani atarlanıcagınıza diyebilirdin en başta kusura bakmayın arkadaslar heyecandan.
Ne yazdıgımı bilmiyorum diye. Siz herkese yetiştiniz maşallah.
En sonda yaşa vermediniz lohusa demediniz diyosun hepsini söyledi arkdaşlar ama terslediniz anlatımınız hoş degildi.
Uslubunuzu begenmedi çogu kişi ve bu yüzden uyardılar ama malesef anlamadın.

Arkadaşlar hep birlikte r kişinin üzerine yürümek ne kola değil mi. Biriniz de çıkıp demiyor lohusa psikolojisi veya şakasına söylemiştir veya yaşına verelim vs vs... Herkes bir kelimeyi tutmuş ona göre yorumunu yapıyor. İyi niyetimden söylemek istemiştim anlatamamış olabilir miyim acaba. Bu kk da insan derdini veya sevincini yaşayamıyor. İlla birileri gelip moralleri bozup ortaya bi kelime atıp gidiyor. Azcık da güzelce anlatmayı deneyin lütfen. Sadece kendi konuma demiyorum. Okuduğum tüm konularda gereksiz tartışmalar ve ortalığı bozmaya çalışan bilmiş insanlar var. Kendinize gelin

Hadi yaşına, çocukluğuna verelim bu manasız hareketlerini. Olur, yapalım yapalım yaşıma verin, bilmem neye verin diyelim, sıyrılalım. Olur mu? Bence olmaz ya neyse.

Hani üst perdeden konuşmaya çabalamasan inan herkes yaşına, toyluğuna, lohusalığına vs verebilir. Ama maşallah her şeye karşılık vermişsin, köşeye sıkışınca da yaşıma, lohusalığıma verin demişsin. Neyse.

Ne ilk doğuransın ne son doğuran. Çok daha kötü vaziyette doğum yapanlar var, hatta hayatını kaybedenler var. Bir başkasının özelini manasızca burada paylaşmana değinmiyorum bile. Öte yandan birazcık da empati yapabilmek lazım. Sana yapılan eleştirilere birazcık da olsa kulak vermek lazım.

Ben empati yapıp sana geçmiş olsun diliyor, bebeğini sağlıcakla büyütmen temennilerimi sunuyor ve seni lohusalığınla başbaşa bırakıp reel hayatında etrafında olanlara yapacağın nazları da hesaba katarak herkese kolay gelsin diyorum.

Yeni dogum yapmis bir anneye de yuklenmek bize yakismaz hayirli omurlu olsun yavrunuz.sevgiyle buyutun insallah.

Back
X