SONUNDA GIDIYORUM.

Teşekkür ederim.
Ben burda psikolog yazdığımda birileri psikolog değil psikiyatriye gitmen lazim.
Psikolog daha ağır vaka ile uğraşıyor denmisti yanlış mi yaptım.
hayır canım yanlış bilgilendirilmişsin
psikiyatri tıp mezunudur.6 yıl tıp eğitimi üzerine tıpta uzmanlığını bu alanda yapar.ilaç yazar terapi de yapar ama bizde daha çok sorun dinlemek yerine direk ilaç yazar ne yazık ki.hele ki devlet hastanelerinde iki dakika neyin var der ilaç yazar.gönderdiğim tüm öğrencilerime bunu yaptılar.hata birinde risk alıp ilacı bıraktırıp gençle görüşmeyi ben devam ettirdim iki yıl boyunca.ilaçla uyuşuyordu çocuk bırakınca yine aynı sorunlar beynine üşüyordu.
psikolog üniversitenin psikoloji bölümünden mezun olur.tıp eğitimi almadığı için ilaç yazma yetkisi yoktur.sadece terapi uygular görüşme yapar.ben şahsen psikologa gitmeni öneririm intihar şizofreni öldürme içgüdüsü gibi ağır düşünceler yoksa.çünkü insan kendini dinleyen anlayan dışardan bakabilen objektif yardım edebilen birine ihtiyaç duyuyor daha çok.

Son düzenleme:
Teşekkür ederim.
Peki ne kadar süre kullandin. Kilo aldin mi . Işe yaradimi biseyler değişti mi

benim sorunum okuldaki bir hocamdı, evde de babamdı, annemin hastalığıydı, bir de eşimin askerde olmasıydı. anksiyete gibi kalp çarpıntıları, ağlamalar, bi fenalıklar gelmişti bana o dönemde. eşim askerden gelene kadar bir kaç ay kullandım
daha rahat ve sorunlarımı daha az düşünür olmuştum
o sırada eşim askerden geldi
babamlar kendi evlerine gitti
okulu da bitirdim :) böylece sorun kalmamıştı

kilo falan almadım
çok hafif bir ilaç kullanıyordum
biraz insanın kafası nasıl diyim böyle hafiften dumanlı gibi oluyor :)
başka bir yan etkisi olmamıştı

Anladım.Uykunuz etkilenmiş, fiziksel olarak yansımaları olmuş vs.. Siz ilk adım olarak psikiyatriste gidin o halde. Çünkü biraz rahatlamaya ve sakinleşmeye ihtiyacınız var gibi görüyorum yazdıklarınızdan. İlaç kullanmaktan korkmayın kesinlikle. Çoğu insanda ilaç kullanımına karşı önyargı oluyor ancak kişisel çaba ve ilaç birleşince ortaya çok güzel sonuçlar çıkabiliyor. Ayrıca aklınızda bulunsun ilaç kullanırken bir psikologtan terapi alan insanlar da var. İlle de birinden biri tercih edilecek diye birşey yok yani. Eğer durumunuz uygunsa sonrasında ilaç+terapi şeklinde bir planlama da yapabilirsiniz. Ki bence en etkili yöntem budur.

Elmas hayırdır ne oldu böyle,sen evlenip mutlu olacağını düşünürken sorunlarla uğraşman eşinle sorunların var gibi gözüküyor...

Canım çok güzel anlatmışin teşekkür ederim. Simdi hastaneyi arasam psikologa aldirabilir miyim.

Elmas hayırdır ne oldu böyle,sen evlenip mutlu olacağını düşünürken sorunlarla uğraşman eşinle sorunların var gibi gözüküyor...
Evet Ablacim. Sağol hep yanimdaydin.
Abla çok yorgunum ya. Ailemin eşime karşı bu zamana kadar ki tutumu, esimin askerligini beklemem, bir yandan goruculerle ugrasmam beni çok yordu.
Evleneli 1 ay oldu. Bir anda biseye uzulunce titremeye başladım. Dişlerim birbirine carpiyor. Sebebsiz yere bayilmaya başladım. Tahlillerim temiz.

Gitmem lazım abla. Daha once eşimle de güven sikintilarim var. Soz verdi bende tamam guvenmeye çalışacağım dedim. Ama sacmaliyorum artık. Çünkü biseyini görmüyorum doğru düzgün. Uğraşıyor oda ama sürekli aklimda kötüyü kuruyorum.
Hep kötü düşünüyorum. Hep beni aldattigini benim öldügümü onun öldügümü. Sacma sapan şeyler. O kadar gercekci yazıyorum ki kafamda.
Çok yorgunum.

Peki ilaç kullansam kilo alirmiyim. almamam lazım. Ne gibi etkiler yasarim. Ilaç bitince yine eski halime döner miyim

Anladım. Hastaneyi aradım da. O da psikiyatriye gitmeden psikologa gidemezsiniz dedi. O zaman gidince soylerim.
Canim hafiften dumanlı demek hani insan öğlen 2 3 saat uyuyup uyaninca mal giibi dolaşır ya öyle mi ? :)

Elmascım bak en zor günleri atlattın sen değilmi,yaşadıklarını sevinçlerini üzüntülerini anlattın bizlere.
Sabret dedik sana bu iş kısmerse olacak biraz sakin ol dedik değilmi.
Bak sonunda sevdiceğinle evlendin kavuştun ona,şimdi mutlu olman gerekirken neden bu sıkıntılar.
Madem eşinede güvenmeye başladın,bir kusurunu görmiyorsun kendini daha rahat bırak bence.
İstiyorsan bir psikoloğa git,otur dertleş faydasını görürsün..
Şu aklındaki kötü düşünceleride at lütfen,yoksa hem kendine hemde eşine çok fazla zarar verirsin..
Hadi biraz gayret et,toparla kendini olurmu.
Bak bizlerde ara ara sıkıntılarımız oluyor,hayat bize daha güzel olaylara sarılmamızı öğretti..

Peki ilaç kullansam kilo alirmiyim. almamam lazım. Ne gibi etkiler yasarim. Ilaç bitince yine eski halime döner miyim

İlle de kilo alacaksınız ya da bırakınca sorunlarınız tekrarlayacak gibi birşey yok tabiki. Bunların hepsi bir ihtimal sadece. İlaç kullananlar kilo alır ve uyuklar gibi genel bir kanı var ama bu kesinlikle doğru değil. Kilo alanlar olabildiği gibi aksine verenler de olabiliyor. Biraz bünyeden bünyeye göre değişiyor ve ne tür bir antidepresan verdiğine göre de değişir. Kilo konusundaki hassasiyetinizi özellikle belirtin doktorunuza bunu göz önünde bulunduracaktır. Olumsuz ihtimallere odaklanmayın, doktora gidin ve akışa bırakın biraz.

Ablacim çok güzel anlatmissin.
Biliyorum hep beni dinlediniz. Çok sikintidan sonra kavuştum.
Ama çok zor oldu abla. Nisanlilik döneminde esimin ailesi zerre bişey yapmadi. Bu sefer benim ailem gerildi.
Abla hiç abartmadan diyorum düğünde atilan silahin mermisinden tutta kayinvalidemgilin kiyafetini biz aldık.
Işte bunlar beni aşırı yordu gerdi.
Bi bilezik bile takmayan kaynanam gelirken sadece yorgan yastık bide evine gelince oturuyum diye minder verdi dusunebiliyor musun. O kadar soğudum nefret ettim ki. Eşim konuşurken resmen nefesim daraliyor. Ağlıyorum sinirden.
Kalbim carpiyor gelecek diye. It yurduna konmadim. Nisanliyken kimse beni aramadi. Simdi de kalkip beni niye aramiyorsun diyor. Uf neyse anlatmayacam.
Ağlıyorum çünkü

evet benim öyle olmuştu
ama işe falan da gidiyodum yani günlük hayatımı pek etkilemedi
psikiyatri servisi psikologa yönlendirebiliyor hastanenin dediği gibi

Inşallah bi sikinti olmadan kilo veririm. Evet doktora birakacagim artik

çok sık görüşmek zorunda mısın?
bence görüşme
yani küs de olma ama gidip gelme sık sık
olmaz mı?
eşin mi konuşcaksın ailemle diye baskı yapıyor?

benim kayınvalidemin bana yaptığı iftira ve hakaretleri anlatsam sen nasıl onunla aynı dünyada yaşıyosun bile diyebilirsin
ama ben küs değilim
senede 1 ya da iki defa gidip 1 saat oturuyorum bayramlarda o kadar. kendini üzdüğüne değmez
nişanlılık bitmiş bak evlenmişsin

Ahh evladım boşver diyecemde olmuyor işte,içte kalıyor bunlar unutamıyorsun aklından çıkmıyor elbette..
Sende haklısın nefretini kinini yaşıyorsun şu anda,düşünme bunları artık sen eşine sarıl tutunmaya bak artık..
Boşver k.valideyi kendi kendine konuşsun dursun takma bile..
Arana mesafe koyarsan daha huzurlu olursun inan.
Ağlama sakın lütfen,üzme bizleride ..

Mesela aklima saçma sapan düşünceler geliyor üZülüyorum ya. Kullaninca aklima gelmeyecek mi
valla doktor değilim
sadece kendi tecrübemden yola çıkıp söyleyebilirim
babamla çok sorun yaşıyorduk, ilaç desteği aldığım dönemde dediklerine "yav he he" moduna gelmiştim :)

Ablacim mesafe koyduğum için dedi böyle zaten. Diyorum ya takma ama olmuyor. Daha dün eşime , gelecektim de hastayim demiş. Sanki davet ettim. Lan daha evleneli 1 ay olmuş vicdansiz. Gelip ne halt yiyecen demedim. Azıcık düşünce olsa demez.
Ayy ben napiyim ben kafayı bozmayimda kim bozsun.
Neyse gerekirse ilaç kullanırım salak gibi dolanirim ama şunlar aklıma gelmesin de.
Benim cozumum hep eşimde abla. O kadar çok şey icimde kaldı ki eşim benim yerime ailesine benim ıcimdeki herşeyi dokse ben bu tedavi gormeyede gitmezdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…