Sonunda kara haber geldi

caldion78

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2009
1.035
10
158
İstanbul
ewt bekliyordum zaten bugün olmassa yarın mutlaka yine gelecekti o kadar tartışmaya rağmen hala ne yüzle gelebiliyor anlamıyorum daha 2 ay önce kocamla boşanma evresine kadar gelmişdik kimin mi tabiki kaynanamın yüzüne hem annesi hem babası hem amcası yengesi kuzenleri hepsi aynı anda gelecekler oysa bayramda tatil planlamıştık yine beni ikna etti kocam söylediğine göre onada emri vaki oldu biras ...2 tane bebişim var biri 20 biri 7 aylık bide o kadar insana hizmet offf nasıl kalkacam altından bilemiyorum siz olsanız ne yapardınız acaba arkadasımamı gitsem arada onları bırakıp evde çok mu ayıp olur yoksa ...

Ben bişi anlamadım bayramda büyükde toplanılır, yer kayınvalidenizin evi olmalı, neden size geliyorlar ki..

Bi sebep var ise size gelmeleri için evden gitmek ayıp olur haberiniz olmasa geliceklerinden tatamda bile bile olmaz bence..
çocuklarınız küçükler daha malum onlarla oyalanıp çok yüz göz olmazsınız onlar hizmetlerini etsinler kendileri ama öncesi tatlı, yemek hazırlığı var dimi..
Emrivakilerden oldum olası nefret etmişimdir..

''Onunda kara haber geldi '' yazmışsınız ben

''onunda kara haberi geldi'' okudum ve ödüm koptu.

Eşiniz sizi ikna ettiyse yapacak birşeyiniz kalmamış

durumu kabullenin bence sorun haline getirip kendinize eziyet etmeyin.

Evde misafir varken arkadaşa gitme fikri hoş değil...

Neolursa olsun ev sahibine yakışır şekilde davranın

Ben bişi anlamadım bayramda büyükde toplanılır, yer kayınvalidenizin evi olmalı, neden size geliyorlar ki..

Bi sebep var ise size gelmeleri için evden gitmek ayıp olur haberiniz olmasa geliceklerinden tatamda bile bile olmaz bence..
çocuklarınız küçükler daha malum onlarla oyalanıp çok yüz göz olmazsınız onlar hizmetlerini etsinler kendileri ama öncesi tatlı, yemek hazırlığı var dimi..
Emrivakilerden oldum olası nefret etmişimdir..

cnm biz 8 saatlik mesafedeyiz 2 ay önce ordaydık ve kavgayla döndük yani bizim gelmiycegimizi biliyolar sonrada hepsi planlaşmışlar bizde toplanacaklarmış
aslında sende haklısın acaba elimimi öpmeye gelir ki kaynanama elimi uzatsam mı acaba :)

Son düzenleme:
eşinle barışmak düşüncesindeysen tüm sülale niye geliyorki anlamıyorum.evliliği yaşayan sen ve eşin.barışmak istemiyosan git bi yerlere herşeyin bittiğini gelmemesi gerektiğini msj olarak eşine at .telefonunuda kapat

''Onunda kara haber geldi '' yazmışsınız ben

''onunda kara haberi geldi'' okudum ve ödüm koptu.

Eşiniz sizi ikna ettiyse yapacak birşeyiniz kalmamış

durumu kabullenin bence sorun haline getirip kendinize eziyet etmeyin.

Evde misafir varken arkadaşa gitme fikri hoş değil...

Neolursa olsun ev sahibine yakışır şekilde davranın

sonunda die başlık atmıştm ama yalnış yazmısım
aslında o kadar büyük bi problem deil de üzüldüm işte tatil planımız falan vardı tabi kaynanayı da görmekte istemiyorum o ayrı bi mesele sonra yaklasık 10 kişinn yemegi bulasığı yatagı canım sıkıldı birz işte

cnm biz 8 saatlik mesafedeyiz 2 ay önce ordaydık ve kavgayla döndük yani bizim gelmiycegimizi biliyolar sonrada hepsi planlaşmışlar bizde toplanacaklarmış
aslında sende haklısın acaba elimimi öpmeye gelir ki kaynanama elimi uzatsam mı acaba :)

Aslında doğru olanı herkes otursun oturduğu yerde 8 saat ne kalkıp geliyosun bree kaynana..
Telefonlada yarım ağız bi bayramlaşırdınız olur biterdi..
çözüm arayalım bakalım..
Gelicekler yani bi şekilde eşiniz okeyi vermiş..
Evden kaçamazsınız..
fazla hazırlık yapmayın hazır bi tatlı alırsınız mesafeli durusunuz üstünüzde bi yük gibi şimdi çok iyi anlıyorum sizi
(kaynana bnm evime gelir iken evvel zamanında kimin evinde kalıyorsa o evde toplanılırdı) az çok biliyorum çok kötü bi durum..
Siz temizleyip evinizi mecbur hazırlık yapıyorsunuz onlar gelip yiyip içip dağıtıp gidiyorlar sonra gezmelerine siz arkalarını toplamakla ancak iyi geliyorsunuz..

Sen elini uzat bacım yinede ayy ne çok sevilen bi gelinim dee teeeeeeeee 8 saatt ötelerden elimi öpmeye geliyolar diye bide böbürlenn:1:

insanlar neden bu kadar anlayışsız oluyor bilmiyorum, iki bebeği olan kadının evine yatıya gidilir mi, birinden biride siz napıyosunuz demez mi
yapcak bişey yok canım, katlancaksın artık, bu saatten sonra gelme de denmez
eşinin hatası olmuş, hayır demeyi öğrenmeli, hayır demek saygısızlık değildir, yerinde kullanılır, bunu öğrenmeleri uzun sürüyo malesef

ya açık konuşucam nedir bu kaynana kaynata görümce elti vs vs bilmem ne topluca gelmeleri.Gelinleri ne olarak görüyolar merak ediyorum aaa bu ne ya gidin büyüklerin evine öpün ellerini sonra herkes kendi işine.Rahat bırakın eşleri yaa. ALlahtan benim öyle sorunlarım yok aman aman:52:

Ben olsam hiç istifimi bozmam gelsinler onlar geldikten sonra ne yapılcaksa yemek iş güç vs onlarında eline ver ve birlikte yapın, çocuk hastaydı vs uydur bişi tutuştur ellerine hatta kaynanandan rica et anne sen pilavı yapsan olurmu diye, mesajı alırlar heralde bu şekilde.

Aslında doğru olanı herkes otursun oturduğu yerde 8 saat ne kalkıp geliyosun bree kaynana..
Telefonlada yarım ağız bi bayramlaşırdınız olur biterdi..
çözüm arayalım bakalım..
Gelicekler yani bi şekilde eşiniz okeyi vermiş..
Evden kaçamazsınız..
fazla hazırlık yapmayın hazır bi tatlı alırsınız mesafeli durusunuz üstünüzde bi yük gibi şimdi çok iyi anlıyorum sizi
(kaynana bnm evime gelir iken evvel zamanında kimin evinde kalıyorsa o evde toplanılırdı) az çok biliyorum çok kötü bi durum..
Siz temizleyip evinizi mecbur hazırlık yapıyorsunuz onlar gelip yiyip içip dağıtıp gidiyorlar sonra gezmelerine siz arkalarını toplamakla ancak iyi geliyorsunuz..

Sen elini uzat bacım yinede ayy ne çok sevilen bi gelinim dee teeeeeeeee 8 saatt ötelerden elimi öpmeye geliyolar diye bide böbürlenn:1:

aslında eşim bana sordu babasına bi bukete soruyum tatile çıkcaktık demişş... bilirim şimdi hayır desem ki canı gönülden istiyorum hayır demeyi 2 gün sonra surat asacak bana bi annemi babamı getirttirmedn diycek ki aramızda yani düzeldi bozulmasın istiyorum ama her geldiklerinden sonra yataga düşüyom onlara hizmet etmekten bulaşıklarını yıkamaktan ee gücsüzüm üst üstte iki sezeryandan cıktım hastalansam bebişlere kim bakacak tek derdim bu aslında sonra kaynanaya bişi yaptırmakistemiyom ev işi falan bu seferde evi benmsiyor herseyi kendi düzenine göre yapıyo tabi çenede acılıyo haliyle anlıycanız böle arkadaşlar

erkekler için çok normal bir durum ama. annesi, babası, kardeşi, abisi, onların eşleri, çocukları toplansın; vıcık vıcık bir ortam oluşsun; kendi karıları da kendi evinde hizmetçi konumuna düşsün. kadın dinlenmek mi istiyormuş, başbaşa mı kalmak istiyormuş, bebeği mi varmış, hali mi yokmuş, hiiç umurlarında olmaz! pes!

şimdi söyleseniz bir dert, söylemeseniz bir dert. karşı çıksanız bir dert çıkmasanız bir dert. çıkmasanız hep kendi bildiğini okuyacak, doğru yaptığını düşünecek, bayramda plan yapmışken iki küçük çocuğu olan kadının başına bir araba insanı sarmak normal sanacak. karşı çıksanız da tadınız kaçacak. benim de böyle dertlerim oluyor da kimi zaman, vardığım sonuç şu: erkekler eğitilemez, öğretilemez...

aslında o kadar büyük bi problem deil de üzüldüm işte tatil planımız falan vardı tabi kaynanayı da görmekte istemiyorum o ayrı bi mesele sonra yaklasık 10 kişinn yemegi bulasığı yatagı canım sıkıldı birz işte

Valla canım haklısın ama gelmemelerini sağlayamazsın eşin onaylamış.

Sende hiiç keyfini bozma,özel şeyler yapma mesela gelsinler hep birlikte yaparsınız.

Rahatlık sağlama yani evinde,topluca gelme olaylarını bende sevmiyorum çocuk olsun olmasın ağırlaması zor iş

Valla canım haklısın ama gelmemelerini sağlayamazsın eşin onaylamış.

Sende hiiç keyfini bozma,özel şeyler yapma mesela gelsinler hep birlikte yaparsınız.

Rahatlık sağlama yani evinde,topluca gelme olaylarını bende sevmiyorum çocuk olsun olmasın ağırlaması zor iş

cnm benm kaynanayla hiç konuşmuyorum konuşmamda zaten gelsin otursun yesin içsin yatsın ve gitsin konuşmam sorduklarına bile cvp vermiyorum bişi sorduğu zaman ya yere bakarım yada başkasına döner konuşurum öle yani o halen arıyo tlf da acmıyorum hala konuşuyo neden mi sadece bak oğlum ben iyiyim ben arıyom konuşuyom karında bütün kabahat dedirtttirmek için biliyorum beni günahı kadar sevmez çünkü ben yalakalığığı sevmem bi insan hakkında ne hissediyorsam direk söylerim yalan konuşmam bunun o ikili oynaması beni mahvediyor serefli bi şekilde küs kalsa konuşmasa erkek gibi kadınmış diycem amma oda yok hep oyun hep oyun

Canım neler yaşadın bilmiyorum ama kendi kaynanamla yaşadıklarımdan yola çıkarsam ve kendimi senin yerine koyarsam:

Kaynanamı hal ve hareketlerimle rahat ettirmezdim.Tamam yüzüne bişey söylemem ama gözümün ucundan bile memnuniyetsiz olduğumu anlar..

Misafir gelmiş gibi değil normal günlük yapıyormuş gibi yemek pişirirdim.Mesela sadece çorba ve kızartma..

Çok özen göstermem,tatlıyı en basitinden ve de hazır alırdım..

Komşumla balkondan konuşurken "tamam,misafirler gitsin seninle oraya gideriz,kusura bakma sözümde duramadım malum,misafirler geldi" diyerek rahat vermezdim..

Kısacas kaynanama da o yanına taktığı akrabalara da dirlik vermez,diken üstünde oturturdum..

Çünkü,KOSKOCA KADIN BAYRAMDA EVİNDE OTURUR,ELİNİ ÖPTÜRMEYE GİTMEZ.

Çünkü bayramda büyükler evlerini boş bırakmaz,el öpmeye gelenler iki dünya bir araya gelse kapıdan dönmez.

Çünkü anneanne,babaanne sıfatındaki insanlar bayramda çocuklar gibi kapı kapı gezmez,akrabalarını da giderken peşine takmaz (malum,fare giremediği deliğe kuyruğuna teneke bağlayıp öyle girmeye çalışırmış)

Ayrıca o ne fikirsiz,ne hafif akrabalardır ki bayramda kendi çoluklar çocukları,kendi yakınlarını evlerinde ağırlamak yerine kaynananızın peşine takılıp bayram günü insanlara kendilerini ağırlatıyorlar?

Zaten azıcık düşünceli olsalar bayramda hanım-hatun evlerinde otururlar..Kovalanmış gibi evlerinden kaçıp el öptürmeye çalışmazlar.

Son düzenleme:
erkekler için çok normal bir durum ama. annesi, babası, kardeşi, abisi, onların eşleri, çocukları toplansın; vıcık vıcık bir ortam oluşsun; kendi karıları da kendi evinde hizmetçi konumuna düşsün. kadın dinlenmek mi istiyormuş, başbaşa mı kalmak istiyormuş, bebeği mi varmış, hali mi yokmuş, hiiç umurlarında olmaz! pes!

şimdi söyleseniz bir dert, söylemeseniz bir dert. karşı çıksanız bir dert çıkmasanız bir dert. çıkmasanız hep kendi bildiğini okuyacak, doğru yaptığını düşünecek, bayramda plan yapmışken iki küçük çocuğu olan kadının başına bir araba insanı sarmak normal sanacak. karşı çıksanız da tadınız kaçacak. benim de böyle dertlerim oluyor da kimi zaman, vardığım sonuç şu: erkekler eğitilemez, öğretilemez...

:46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46:

kızlaar hayret bu bayram önce kimin ailesine gidilcek tartışması konusu açılmadı

bu el öptürme merakı nedir anlamıyorum

biz gidicez, kaynanam 450 km ilerden şimdiden elini hazırlamış uzatmış beni bekliyodur
:27::1:

cnm benm kaynanayla hiç konuşmuyorum konuşmamda zaten gelsin otursun yesin içsin yatsın ve gitsin konuşmam sorduklarına bile cvp vermiyorum bişi sorduğu zaman ya yere bakarım yada başkasına döner konuşurum öle yani o halen arıyo tlf da acmıyorum hala konuşuyo neden mi sadece bak oğlum ben iyiyim ben arıyom konuşuyom karında bütün kabahat dedirtttirmek için biliyorum beni günahı kadar sevmez çünkü ben yalakalığığı sevmem bi insan hakkında ne hissediyorsam direk söylerim yalan konuşmam bunun o ikili oynaması beni mahvediyor serefli bi şekilde küs kalsa konuşmasa erkek gibi kadınmış diycem amma oda yok hep oyun hep oyun

Kötü kayınvalideyle başetmesi zor canım ya bende çok mücadele ettim halada ediyorum.

Benimkide içten içe yürütür oyunlarını bana karşı,yüzüme karşı melek gibi davranır

arkamdan yapmadığını bırakmaz...Umursamamayı öğrendim,o nasıl davranıyorsa bende ona aynı şekilde davranıyorum.

Bir kahve içimlik bile görüşmek istemem hatta o derece yani.

Eşinin tavrı çok önemli bu tarz konularda,eşin ailesine karşı mesafe koymayı başaramadığı sürece üzülen hep sen olursun.

Sen eşinele aranı tamamen düzeltmeye bak,bir şekilde senden taraf olmasını sağla.

Ne derece büyük sorunlarınız oldu tam bilmiyorum ama genel bir yorum oldu benimkisi

kızlaar hayret bu bayram önce kimin ailesine gidilcek tartışması konusu açılmadı

biz gidicez, kaynanam 450 km ilerden şimdiden elini hazırlamış uzatmış beni bekliyodur

Ay sorma canım ya benim kaynanamın da huyu bu.

Daha bizi karşıdan görür görmez elini uzatır..

İlk zamanlar önce sarılmak için hamle yapardım,kazık gibi uzanmış bir el bulurdum..

Benim annem-babam normalde elini öptürmez hiç,bayramlar haricinde..

Ayy daha karşıdan uzatmıyor mu o eli..

Deli oluyorum deli..

:1::1: evet evet önce kimin ailesine gidilecek tartışması henüz evlerde başlamadı demekki

Bayramım zehir oldu konuları açılacıktır ama eminim ...

Çok üzücü ama işte her bayram yaşanan aynı sorunlar bunlar :)

biz aynı şehirde olduğumuz halde arefe günü kayınvalideme gidip bayram sabahına birlikte uyanacakmışız :)

ne kadar romantik ve düşünceli bir kayınvalidem var değil mi...

Ama tabii ki çok bekler asla yatılı kalmaya gitmem.

Back
X