- 6 Ağustos 2010
- 3.382
- 59
- 158
- Konu Sahibi mic13jasmin
-
ne olursa olsun bebeğinizi asla bırakmayacaktınız tek başına ,daha kötüsü de olabilirdi ,ben kızımı evde iş yaparken bile ana kucağında göğsümde taşırdım ağladığı zaman ,asla bırakmadım ,hiç bağırmadım ona ,onun bi günahı yokki ,ne yaptığının farkında değil ki ,hiç tasvip etmedim yaptığınızı ,ne olursa olsun sinirlerinize hakim olup o şekilde davranmalıydınız ,sanki eşiniz bana haklı geldi ,bakın işi bırakıp eve geldğinde bile telefonu kesilmyior ,sizde istese bırakıp gelebilri diyorsunuz ,emin olun onların işi bizden daha zor ..
böyle zamanlarda en iyi bebekten yarım saat uzaklaşmak
markete falan gitmen bile yetecektik....
sakinleşince daha iyi olcak herşey emin ollll
bebeğinizi doktora neden götürmediniz? mama sandalyesinden düşmüş,kafasını masaya çarpmış üstelik de kafası morarmış. ya beyninde bir kanama olursa allah korusun. ihmal etmeyin ne olur.
arkadasim allah yardimcin olsun.
bencede aksatma durumun var ise hemen doktora git.
bende depresyondaymisim hatta oyle boyle degil bayaga agir bir depresyon geciriyormusum.
yasadiklarinin bircogunu yasiyorum yasadim.
cocuguma karsi hic verimli olamiyorum.
psikologla tam 3 saat oturup konustuk bircok seyden anlattim anlattim dinledi cok iyi geldi.
sakin ihmal etme ben 2 ay depresyonda olmadigimi dusunerek gecti. sonra buraya bir konu actim bazi arkadaslarin tavsiyesiyle psikologdan randevu almistim bugun gittim psikolog tam 3 tane ilac yazdi.
arkadasim inan seni cok cok iyi anliyorum. yasayan anlar zaten yasamayan anlamaz bu durumu.
hic uzme kendini insallah o ilaclari alirsan duzelirsin. ben bugun basladim. kendimi daha mutlu daha aktif hissediyorum su an. dunya yikilsa umrumda degil yani.keske daha once gitseymisim bir doktora.
sende mutlaka ilaclara basla emzirdigin icin almak istemiyorsun anliyorum ama bebegine karsi verimsiz olmaktansa bence ilaclarini al cunku bu durum ciddi. yadsinacak bir sey degil.
doktorum her dogum yapan 5 kadindan 3unun bunu yasadigini soyluyor. kimi agir geciriyor belli olmuyormus benim gibi kimide hafif atlatabiliyormus. daha da ilerlememesi icin mutlaka doktor sart tedavi sart.
senin icinde bebegin icinde cok onemli.
benimde esimle sorunlarim var aslinda tum kilit nokta o.ister istemez tum olumsuzluklar anneye yansiyor annede elinde olmadan bebegine yansitiyor.
burada bir cok yorum yazilcak goruceksin bazilari guzellikle yaklasirken bazilari cok cirkin ithamlarda yorumlarda bulunabilir sakin kafana takma seni ben ve benim gibiler anlar.
konusmak istersen mesaj at.
Bizde bazen birbirimize giriyoruz eşimle sinirler geriliyor..benimde bebeğim açtı uykusuzdu gazdı derken çok ağlıyordu bugün dr a götürdüm kakasını farkedip parazit çıktı,şükür ilaçlık bişey ..
kendine gel arkadaşım her evde oluyor bu dönemlerde..benimde eşim aynen çyle işine düşkün bende en çok buna bozuluyorum ve tartışmalar bundan dolayı oluyor..ama bebeğin sağlığı herşeyden önemli..önceliğimiz hep o olmalı..
Lütfen bir daha cocugunuzu yanliz birakmayin.
Ister depresyon olsun, ne olursa olsun o bir bebek, sizde annesi....
Bebegin sansi varmiski beyinde hasari olmamis veya baska kötü birsey.
Allah korumus.
çok geçmiş olsun arkadaşım belli ki dinlenmen lazım kırgınlığını anlıyorum ama 5 senedir hiç bu kadar ciddi trtışmamışsanız eminim kendii affettirecek bişiler yapar.
bebişine geçmiş olsun ilaçlarını ihmal etme,kendini değersiz görme sen bebeğin için en değerlisisin bu dünyada...
öncelikle Allah çok sabır versin diyorum..benim.çocuğum yok ama kardeşimin çocuğuda aynı senin anlatıkların gibi.(biz altı üstlü oturuyoruz).yeğenimde doğduğundan beri problemlerle uğraşıyorlar..ilk önce anne sütünü ememedi sürekli kendini boğduruyoru ve ağladı zaman morarıp kas katı kesiliyordu..hergünleri böyle geçiyordu..anne sütü ancak 3 ay verebildi ve oda sadece geceleri uykusunda alıyordu.gündüzleri ne mümkün almıyordu.birde çok gazı vardı oda ayrı bir dert.denemediğimiz yönten kalmamıştı.sürekli kusmasından dolayı doktora görtürdüler ve reflü çıktı.onun için bir sürü ilaçlar kullandı.şu an 10 aylık ama kilo desen 7 kilo civarında.birde çok harketli.durduğu yerde durmuyor..biz hatta hiperaktif olabileceğinden şüpelendik..oda 4 yaşında sonra anlaşılıyormuş..doğru düzgün uyku desen yok .çocuk yarım saat uyor.kendini kurmuş gibi yarım saat sonra kalkıyo..uyku problemi hala var.bizim gelin bu çocuğu uyutacağım zaman strese giriyorum diyor..zekasında bir problem yok.hatta onun için ayrıyeten çocuk nöroloji doktoruna görtürdüler.herşeyi çabuk kavrıyo..ama gel ne anne nede baba dinlenemiyor..kaç kere bizim gelin ağlamaktan sinir krizlerine girdi.şöyle bir durum var kardeşim eşine yardım.abla inan gece kaç defa kalkıyorum mama hazırlıyorum diyor.annesi çocuğu sallarken oda mama hazırlıyormuş.başka türlü durmuyo diyo..düşünsene kardeşin birde sabah işe gidiyor.abla 1-2 saatlik ukkuyla işe gidiyorum diyor..
çookkk sabır işteyen birşey.kardeşime ve geline diyorum.Allah geri dönüşü olmayan başka dertler vermesin genede buna şükredin diyorum..evde ben,annem,babam ,kardeşim hepimiz bu çocuğa bakmaya çalışıyoruz..bizm gelin diyo zaten siz olmasanız ben kafayı yiyeceğim diyor..başka yapabileceğiniz birşey yok çünkü.iananırmısın ben şu an çocuk olsun diye bir sürü para döküyorum..daha da olup olmayacağı belli değil..
arkadaşlar hepinize olumlu/olumsuz yorumlarınız ve ilginiz için teşekkür ederim. Allah hepimize sağlık, huzur ve mutluluk versin
Bu arada Bayramınız Kutlu olsun.
Sevgilerle,
okurken sanki ben yasadım çok zordur eminim yaa..Allah tüm annelere güç versin..hamile kalması bi sroun,olunca onun sorumlulugu ayrı...Allah hepimizin yardımcısı olsun...kardeşimde lohusalık sendromu yaşamıştı aşırı sinirlenip aglıyodu herkese kızıyodu..normalde de biraz sinirli bi yapısı var ama lohusayken onu tanıyamıyorduk üzülüyodum hep agladıgı için..uyku uyuyamıyodu falan çok zor ya.Bebeğinizi yanlız başınıza bırakmanıza kimse hak vermez tabi ki ama sizi o kadar iyi anlıyorum ki.
İnsan gün boyunca ağlayan bir bebekle yaşayınca, gece gündüz uyumayınca artık sinirleri dayanmıyor,
neden ağladığını bilmemek ve çare olamamak, ne yapsan susmaması çok zor bir durum.
İnsan bazen bırakıp kaçası geliyor, ama kimse olmuyor yanında, şöyle 5 dakika tut diyecek.
Ben yaklaşık 2 hafta yaşadım sizin yaşadıklarınızı, sinirlerim öyle geriliyordu ki. hele de dinlenemeyince.
Bırakıp tuvalete gidemiyorsun, tuvalete gidip gelene kadr katıla katıla ağlıyor, yemek yiyemiyorsun yine aynı şekilde.
Hayatın tamamen bitmiş durumda.
Siz aylarca yaşamışsınız bunu, Allah güç ve sabır versin.
Sizin sakin ve dinlenmiş olmanız lazım ki bebeğinize bakabileseniz, onu sakinleştirebilesiniz.
Bu durumda eşinze çok iş düşüyor, eşiniz şöyle birkaç saat bakabilse ve siz dinlenseniz, insan güç topluyor o zaman.
Allahım bebeğinize sakinlik versin, siz iyi olunca o da daha iyi olacaktır inş.
Bu arada bebeğiniz pek uyumuyor sanırım, benim ki de o huysuz zamanlarında çok az uyuyordu,
sanırım uykusuzluktan da bu kadar huysuzlanıyordu, şimdi gündüz uykusuda uyuyor ve daha sakin şükür.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?