sonunda kocam da cinnet geçirdi :(

ablamın bebeklerinin yaşları birbirlerine çok yakın büyütürken çok zorluklar çekmişti bizde yanında yoktuk yardımcı olamamıştık hiç arardı ağlardı tlfnda annem giderdi biraz rahatlardı ablam bence ailenizden destek alsanız daha çabuk atlatırsınız bu durumu gibi geliyor bana ama siz iyi değilsiniz ki sadece bebeğe anne sütüyle yardımcı olamazsınız sevgiye ve şefkate de ihtiyacı var bebeği tek başına bi odada bırakmaya kadar gelmiş olay sonrada olan olmuş bence bir doktora görünün derim ben eşinizden de yardım isteyin bunun için

Bizde bazen birbirimize giriyoruz eşimle sinirler geriliyor..benimde bebeğim açtı uykusuzdu gazdı derken çok ağlıyordu bugün dr a götürdüm kakasını farkedip parazit çıktı,şükür ilaçlık bişey ..
kendine gel arkadaşım her evde oluyor bu dönemlerde..benimde eşim aynen çyle işine düşkün bende en çok buna bozuluyorum ve tartışmalar bundan dolayı oluyor..ama bebeğin sağlığı herşeyden önemli..önceliğimiz hep o olmalı..

konu sahibi doğum sonrası depresyon geçiriyor. onun elinde olan birşey değil yani...normal psikolojide olan birisinden bahsetmiyoruz. psikiyatristten profosyonel bir yardım alması lazım. ayrıca herkesin durumu, ailevi ilişkileri de bir değildir. kendinizle bir tutmayın

böyle zamanlarda en iyi bebekten yarım saat uzaklaşmak
markete falan gitmen bile yetecektik....
sakinleşince daha iyi olcak herşey emin ollll

her sinirlendiğimde bir yerlere gitme şansım yok. bebekle dışarı çıkmak istesem bir kabus. arabasında durmak istemez. kucak için çok ağır.11kg bir de çok hareketli. sabit tutamıyorsunuz.çok yoruyor beni.

bebeğinizi doktora neden götürmediniz? mama sandalyesinden düşmüş,kafasını masaya çarpmış üstelik de kafası morarmış. ya beyninde bir kanama olursa allah korusun. ihmal etmeyin ne olur.

daha önceden de yataktan düşmüştü. bu yüzden doktor film falan çektirmeye gerek duymadı. birkaç saat uyutmamak durumunu gözlemlemek dışında birşey yapmamız gerekmedi.

size de geçmiş olsun

çok teşekkür ederim. tabi ki birbirine zıt birçok yorum olacaktır. ama nasrettin hocanın olayı gibi. çatıdan düştüğünde, doktordan önce ' bana damdan düşen birini getirin' demiş. halden ancak o anlar diye :)))

geçmiş olsun. bazen ağlamalarının nedenini anlayamayabiliyoruz. sonra,aslında rahatsız olduklarını görmek çok kötü...

Lütfen bir daha cocugunuzu yanliz birakmayin.
Ister depresyon olsun, ne olursa olsun o bir bebek, sizde annesi....
Bebegin sansi varmiski beyinde hasari olmamis veya baska kötü birsey.
Allah korumus.

çok geçmiş olsun arkadaşım belli ki dinlenmen lazım kırgınlığını anlıyorum ama 5 senedir hiç bu kadar ciddi trtışmamışsanız eminim kendii affettirecek bişiler yapar.

bebişine geçmiş olsun ilaçlarını ihmal etme,kendini değersiz görme sen bebeğin için en değerlisisin bu dünyada...

Evime en fazla 2 dakika uzaklıkta ablamın evi var ve 2 çocuk biri 2 yaşında diğeri 1.Şimdi ablamı çok çok tebrik ediyorum.Çocuklar düşebilir falanda böyle yalnız bırakmak hiç iyi olmamış.Başına bir şey gelseydi kendinizi hiç affetmezdiniz.Ablam onları parka götürüyor,gezdiriyor.Onlar da gayet ağırlar yani.Neyse ben en iyisi susayım.Umarım biraz büyüyene kadar sabırlı olabilirsiniz.Gerçekten kolay değil

öncelikle Allah çok sabır versin diyorum..benim.çocuğum yok ama kardeşimin çocuğuda aynı senin anlatıkların gibi.(biz altı üstlü oturuyoruz).yeğenimde doğduğundan beri problemlerle uğraşıyorlar..ilk önce anne sütünü ememedi sürekli kendini boğduruyoru ve ağladı zaman morarıp kas katı kesiliyordu..hergünleri böyle geçiyordu..anne sütü ancak 3 ay verebildi ve oda sadece geceleri uykusunda alıyordu.gündüzleri ne mümkün almıyordu.birde çok gazı vardı oda ayrı bir dert.denemediğimiz yönten kalmamıştı.sürekli kusmasından dolayı doktora görtürdüler ve reflü çıktı.onun için bir sürü ilaçlar kullandı.şu an 10 aylık ama kilo desen 7 kilo civarında.birde çok harketli.durduğu yerde durmuyor..biz hatta hiperaktif olabileceğinden şüpelendik..oda 4 yaşında sonra anlaşılıyormuş..doğru düzgün uyku desen yok .çocuk yarım saat uyor.kendini kurmuş gibi yarım saat sonra kalkıyo..uyku problemi hala var.bizim gelin bu çocuğu uyutacağım zaman strese giriyorum diyor..zekasında bir problem yok.hatta onun için ayrıyeten çocuk nöroloji doktoruna görtürdüler.herşeyi çabuk kavrıyo..ama gel ne anne nede baba dinlenemiyor..kaç kere bizim gelin ağlamaktan sinir krizlerine girdi.şöyle bir durum var kardeşim eşine yardım.abla inan gece kaç defa kalkıyorum mama hazırlıyorum diyor.annesi çocuğu sallarken oda mama hazırlıyormuş.başka türlü durmuyo diyo..düşünsene kardeşin birde sabah işe gidiyor.abla 1-2 saatlik ukkuyla işe gidiyorum diyor..
çookkk sabır işteyen birşey.kardeşime ve geline diyorum.Allah geri dönüşü olmayan başka dertler vermesin genede buna şükredin diyorum..evde ben,annem,babam ,kardeşim hepimiz bu çocuğa bakmaya çalışıyoruz..bizm gelin diyo zaten siz olmasanız ben kafayı yiyeceğim diyor..başka yapabileceğiniz birşey yok çünkü.iananırmısın ben şu an çocuk olsun diye bir sürü para döküyorum..daha da olup olmayacağı belli değil..

3te eve geldi eşim.önce konuşmadım hiç
akşam üzeri birşey olmamış gibi davranmaya ,konuşmaya çalıştı.kısa cevaplar vererek konuşuyorum şimdilik. dışarı çıkartayım sizi hava alalım dedi.çıktık . oturup konuştuk yarım saat. bayramdan sonra doktora gidiyorum. önümüzdeki 1 hafta içinde günde 1, 2 günde 1, 3 günde 1 şeklinde emzirerek emzirme dönemini bitiriyorum.ilaçlarımı kullanıyorum.

eşim 8 e kadar bebekle ilgilenince bana hak vermiş.bebek ağlarken , canım oğlum neyin var bebeğim diye sevip sakinleştirmeye çalışsa da onun bile sinirlerinin gerildiğini anlattı.
bizim bebeğin rutininden az çok bahsedeyim size

gece 3 kere uyanır normalde. 1-2 kere gider geliriz idare etmeye çalışırız. susmaz yatağa aramıza alırız. sabah 6-6,5 gibi uyanır.yarım saat debelenip mızmızlanıp durur.mecbur yataktan düşmesin diye sürekli tetikte kollarız. bazen önceki gün çok yorgun olunca sabah hiiiç dinlenememiş oluyorum.ha uyumuşum ha uyumamışım. güne 1-0 yenik başlıyorum.
huysuz olunca mecbur kalkarız falan... onu bir odada bırakma şansım yok. bırakın arkamı dönmeyi, geri geri bile gitmeye çalışsam hemen basıyor yaygarayı.salonda oyuncaklarıyla oynasın diye bırakıyorum oyun parkına.ceeeee oynaya oynaya ancak bi koşu odasından emziğini alıp gelebiliyorum.5 sn...
tuvalete gitmemden nefret ediyor. kucağımda gidiyorum mecbur. ya da taaaaa eşim gelene kadar gidemiyorum.yemek yapamıyorum. yerde durmaz. yürütecinde durmaz.kucakta , her şeye atlar. hiç birşey yaptırmaz. evi bile temizleyemiyorum. elektrik süpürgesi fön makinesi gibi seslerden korkar çünkü. bunlara ait korkulacak bir şey de yaşamadı aslında önceden :S akşam olmaya başlayınca daha bir huysuzlanır. zaten gün boyu mızmızlanmış olur. uykusu gelir ama uyumamak için herşeyi yapar.yatağına yatırırım taklalar atar yuvarlanır ağlar. ayağımda sallarım yana atar kendini. hamağına atarım aşağı sarkar (((( bazen düşünüyorum sağır olsaydım belki herşey çok daha kolay olurdu mızmızlanma duymayınca :S
bunları eşime anlattığımda anlamıyor doğal olarak. sanki çoook basit bir şeymiş ama ben çok rahat adammışım da yapmıyormuşum gibi geliyor ona. çok birşey istemiyormuş kendisi... yemek kokusu gelen temiz düzenli bir ev. güleryüzlü bir eş.
birşeyler vermeden almak Allaha mahsus...
evde sigara içirtmiyorum.doğal olarak,bebek var. o da işyerinde çayla içiyo. sigara diye gitti saat 09:30da. saate bakın. hala yok.iş yerinde geyik yapıyor. şimdi hala kocama hak veriyormusunuz. bu durumda olmamdaki en büyük sorumlu aslında kocam sanırım.

bebeginiz sanirim 10 aylik falan bence yeteri kadar emzirmissiniz sonucta sizinde hem bedenen hem ruhen saglikli olmaniz gerekir ki bebeginize biseyler verebilesiniz sizin yerinizde olsam emzirmeyi yavastan keser ek besine gecer ve alma gereken ilaclari alirdim ama esinizle konusup bi karar alin onunda yogun olmadigi günlerde bebekle esiniz ilgilensin ve siz kendinize vakit ayirin bi arkadasiniza gidin kahve icin,kuaföre gidin sadece tek basiniza yuruseniz bile size iyi gelicektir.Bide beni yanlis anlamayin ama gece gunduz uyumayan sürekli aglayan bir cocuk sanki sizi biraz kukla etmis gibi yani bi yerlerde bi seyleri yanlis yapmis veya yapiyo olabilirmisiniz?

Canim benim ALLAH yardimcin olsun.

Senin suan gecirdigin pis bir donem ama insaALLAH gececek butun bunlar.

Bebekler cok hassas varliklar anneyle bebegin bagi inanilmaz kuvvetli, sen ne hissedersen hisset bebegine aninda yansiyor.

Dogumdan sonra depresyon gibi birsey gecirdigin icin bebeginde iyi degil ve bunu maalesefki aglamakla mizmizlanarakla ifade ediyor baska secenegi yok ki garibimin.

Kendini suclu hissetmen cok normal (sandalyeden dustugu zaman) cunku ANASIN... daha otesi var mi? dedigim gibi kotu bir donemden geciyorsunuz ailecek bunu el el atlata bilirsiniz.

Sana gerekli olan esinin seni anlamasi ve sen ne kadar cabalasanda seni anlamasi imkansiz erkeklerin fitrati hayata bakisi bizimkisi gibi degil maalesef.

Sakin kafayla bir yolunu bulmalisin, belki bir aksam yemegine cikmak ve o sirada bunlari konusmak yararli olabilir (cocugunu gonul rahatliyla birakabilecegin biri vardir insaALLAH). Sakin kalmak cok onemli ama hic bir zaman ofkenin kimseye yarari olmadi olmazda. Eger bir yere yemege gidemiyorsan evde organize et. Ona rahatsiz oldugun konulari anlat hosuna gitmedigi davranislari uygun bir dille anlat en onemlisi SAKIN AMA SAKIN elestirme herseyi uslubunda yapmaya ozen goster canim...

Konusmakda kolay olmuyor bazen sonu kavgayla bitiyor, o durumdaysan mektup yazmayi dene. Hem icini dokersin hem rahatlarsin hemde faydasini gorursun diye umit ediyorum.

Yazini okuyunca cok uzuldum gercekten ALLAH yardimcin olsun canim...

Lütfen bir daha cocugunuzu yanliz birakmayin.
Ister depresyon olsun, ne olursa olsun o bir bebek, sizde annesi....
Bebegin sansi varmiski beyinde hasari olmamis veya baska kötü birsey.
Allah korumus.

:,(
evet Allah korudu

teşekkür ederim.inşallah birgün her şey yoluna girer

Umarım tüm çabalarınızın olumlu sonucunu alırsınız. zaten bu bebişler yok mu. olsa bir dert olmasa başka dert

arkadaşlar hepinize olumlu/olumsuz yorumlarınız ve ilginiz için teşekkür ederim. Allah hepimize sağlık, huzur ve mutluluk versin

Bu arada Bayramınız Kutlu olsun.
Sevgilerle,

canım benim de 15 aylık bir oğlum var.ağlamaz pek fazla ama uykusu çok azdır.gecede 4-6 defa kalkar.akşam 12 gibi yatar sabah 7-8 kalkar.öğlen de en fazla bir saat
uyur.yani büyük adam gibi hatta bizden bile azdır uykusu.aynen senin gibi çok yoruluyorum.bazen o kadar sinirli oluyorum ki kendimden bile nefret ediyorum.
ne annem ne k.validem bebek konusunda neredeyse hiç yardımcı olmadılar.annem lohusalıkta biraz yardım etti.k.validemin laf sokma dışında bir yardımını görmedim.
sadece 2 gün ateşler içinde yatmıştım da bakmıştı o da "benim k.validem hiç bebek altı değiştirmedi" diye söylenerek.hiç bu kadar yalnız bırakacaklarını düşünmemiştim.
Allahtan kocam işi gereği çoğunluk evde de o yardım ediyor.gece uyuması için 1-2 saat sallanması lazım bizimkinin eşim sallıyor o arada ben de nete falan girip kafa
dağıtıyorum.bir iş yapacaksam ona bırakıyorum.o da olmasa senden beter olurdum herhalde.senin yapacağın iş, durumun varsa yarım günde olsa bir yardımcı al yanına.
çocuğa bakmasa da temizlik yemek yapsa sana bol bol yeter.yoksa eğer ya anneni ablanı ya da 12-13 yaşında bebk seven kızlar olur ya akrabadan filan öyle birini
ayarlamaya çalış yanına.
çok tek başına kalmışsın senin suçun yok ki.birini bulmazsan yanına bu devran böyle gider malesef.

bebegim yok,oldugunda nasıl bir bebek olur ve sürekli aglayan durmayan bi bebek olursa nasıl bakabilirim şimdiden kestiremiyorum...bu yüzden olmadıgı için konuşmak kolay geliyo diye düşünme cnm ama en azından o halde aglarken ne kadar sinir olursam olayım onu bi başına bırakıp hemde mama sandalyesinde bırakıp gitmezdim...eşinde belki bunalmış olabilir ama o da kontrol saglayabilirdi..bebegin gözünün önünde o tarz hareketler yapılması iyi degil...bunlar sürekli olursa o çocugun gelecekte psikolojisini düşünemiyorum...ikinizde biraz sakin davranabilirsiniz...anlamaya çalışıyorum tabiki sizi..inş zamanla sizde ferahlarsınız bebeginizde daha sakin bi bebek olur...

Bebeğinizi yanlız başınıza bırakmanıza kimse hak vermez tabi ki ama sizi o kadar iyi anlıyorum ki.
İnsan gün boyunca ağlayan bir bebekle yaşayınca, gece gündüz uyumayınca artık sinirleri dayanmıyor,
neden ağladığını bilmemek ve çare olamamak, ne yapsan susmaması çok zor bir durum.
İnsan bazen bırakıp kaçası geliyor, ama kimse olmuyor yanında, şöyle 5 dakika tut diyecek.
Ben yaklaşık 2 hafta yaşadım sizin yaşadıklarınızı, sinirlerim öyle geriliyordu ki. hele de dinlenemeyince.
Bırakıp tuvalete gidemiyorsun, tuvalete gidip gelene kadr katıla katıla ağlıyor, yemek yiyemiyorsun yine aynı şekilde.
Hayatın tamamen bitmiş durumda.
Siz aylarca yaşamışsınız bunu, Allah güç ve sabır versin.
Sizin sakin ve dinlenmiş olmanız lazım ki bebeğinize bakabileseniz, onu sakinleştirebilesiniz.
Bu durumda eşinze çok iş düşüyor, eşiniz şöyle birkaç saat bakabilse ve siz dinlenseniz, insan güç topluyor o zaman.
Allahım bebeğinize sakinlik versin, siz iyi olunca o da daha iyi olacaktır inş.
Bu arada bebeğiniz pek uyumuyor sanırım, benim ki de o huysuz zamanlarında çok az uyuyordu,
sanırım uykusuzluktan da bu kadar huysuzlanıyordu, şimdi gündüz uykusuda uyuyor ve daha sakin şükür.

okurken sanki ben yasadım çok zordur eminim yaa..Allah tüm annelere güç versin..hamile kalması bi sroun,olunca onun sorumlulugu ayrı...Allah hepimizin yardımcısı olsun...kardeşimde lohusalık sendromu yaşamıştı aşırı sinirlenip aglıyodu herkese kızıyodu..normalde de biraz sinirli bi yapısı var ama lohusayken onu tanıyamıyorduk üzülüyodum hep agladıgı için..uyku uyuyamıyodu falan çok zor ya.

Oncelikle gecmis olsun
cok duygusal olmakla beraber soguk kanli olmaya calisiyorum bebegimle
mesela herhangi bir sorunu yoksa
(alti temiz, kendi temiz karni toksa..) ve hala agliyorsa
onu kendi haline birakmak sorun olurmu diye sordum doktora
cevabi su oldu
6-7 aylik olduktan sonra bebek her agladiginda kucaga alinmayacagini ogrenebilir
yani uyku duzenine koymak icin birakip aglasin
birinci gun 15-20 dakika aglayacak tek basina ara ara kontrol edilecek tabii
susmayacak ama olsun gidip onunla fazla konusmadan soguk durarak
uyutmaya calisacaksiniz
ikinci gun yarim saat tek basina aglamaya birakmak gerekiyormus ve yine ayni islem
ucuncu gun yine yarim saat
bir hafta boyunca bu sekil ve genelde cocuk oglen ve aksam uykusuna alisiyormus
bu doktorun soyledigi ama benim bebegim daha 49 gunluk cok kucuk oldugu icin
yalniz birakamam.. umarim daha ilerdeki zamanlardada bas edebilirim

cok bunaliyorsaniz yatagina birakin pencereyi acip nefes alin sakinlesin
sonra bebeginizi sakinlestirmeye calisin demisti ayrica doktor
senin bebegin 10 aylik bu yuzden boyle yapabilirsin sanirim
ve bence emzirmeyi birak ilac alman gerekiyorsa cunku gordugun gibi
bu yasadigin olaylar gibi patlak verebiliyo
ve kulagina pamuk tika bence
cunku aglama sesi insanin sinirlerini yipratiyor en azindan yuzde elli daha az duyarsin ve
sinirlerin ziplamaz..
esinde bir duzen oturtursun bence madem kendi isi
bebekte kucuk gelsin bir iki saat kalsin evde gunduzleri
dara gelince bagirip cagirmasini biliyor bu dara gelme konusunu anneler kucuk bebekleriyle hep yasiyorlar
sonucta..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…