Sorgulayislar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

escuer

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2016
474
312
113
Tanistigim birilerine samimi davrandigim zaman neden degisiyorlar? Geri cekilip soguduklarini farkediyorum ve kendimi durmadan sucluyorum bir sey mi yaptim diye...

Çoğunlukla insanlar yeni tanıştıkları kişiler ile samimi olmak istemezler zira belirli bir süredir edindikleri hayat tecrübeleri onları geri çekilip insanları izleme ihtiyacı hissetmelerine sebep olur kısaca hayatımıza yeni giren insanları güvenli mesafede tutmak isteriz. Siz tanışır tanışmaz samimi davranıyorsanız muhtemelen sizin güvenli mesafe sınırını geçtiğinizi düşünüyorlardır.

Evet anliyorum.. halbuki aklimda kötu niyet yok böyle yaparken sonucta ya akrabalara ya da ailemize gelen yeni insanlar oldugu icin onlara kendilerini evde hissetmelerini istedigim icin böyle davraniyorum ama yinede canim acıyor

Evet anliyorum.. halbuki aklimda kötu niyet yok böyle yaparken sonucta ya akrabalara ya da ailemize gelen yeni insanlar oldugu icin onlara kendilerini evde hissetmelerini istedigim icin böyle davraniyorum ama yinede canim acıyor

Canın acımasın, bu seni sevmedikleri anlamına gelmez ama bundan bir ders çıkartmalısın. Yukarıda yazdığım gibi hızlıca canciğer olmak yerine bence sen de mesafeli ol ve insanların huyunu suyunu öğrenmek için gözlemle. Neticede hayatımız boyunca karşımıza binlerce insan çıkıyor. Gerek iş olsun gerek aile ve arkadaş ortamında eğer bu savunma mekanizmasını kullanmazsak canımız daha fazla yanar. Ne demişler bülbül güle, karga çöplüğe götürür. Gözlemleyip insanları tanıdığında onların bülbül mü yoksa karga mı olduğunu daha rahat anlarsın bu şekilde de canını sıkacak insanları uzak tutar, kafaca anlaştıklarını hayatına alırsın

Aklıma gelen ihtimalleri sayıyım. Illa bunları yapıyorsunuzdur demiyorum bu saydıklarım insanların yakın hissettiklerine iyi niyetle yapacağı ve farketmeden itici olabileceği davranışlar sadece.

- dertleşme adı altında çok fazla şikayet ediyor, negatif bir hava yayıyor olmak

- özel hayatta ilgili çok detay veriyor olmak veya karşıdakinin özel hayatını çok sorguluyor olmak

- karşı tarafın hayatına çok müdahale ediyor, sürekli öğüt/tavsiye veriyor olmak

Cok tesekkur ederim gercekten benden tecrubeli ve bildiklerini guzellikle anlattin bana icimi rahatlattin... sanirim insanlar bu yolu izliyor ve fazla samimi olmuyorlar bu sebepten.. benimle alakasi yoktur diye umuyorum ve bundan sonra ben de mesafeli olmaya kararliyim.. her ne olursa olsun.. onlar biraz samimiyet gösterdiginde yumusasam bile

bu ucunu de yapiyormuyum diye kendimi sorguladigimda ucunu de yapmadigimi fark ettim.. sadece cok guleryuzlu (belki fazla) davrandim.. cok guzel olmussun dedim.. bunlari hatirliyorum ve gördugumde selam veriyorum ama onlar daha rahatlar karsi karsiya gelirlerse selam verirler. Ben de rahat olmak istiyorum insanlara yaranmaya calisiyorum gibi.. ilk samimi olan onlardi aslinda bana sorular soran, arkadaslik gönderen, vs.. ama sonradan uzaklastilar sanki

Kesinlikle seninle alakası yok. Sen iyi niyetli ve hassassın onlar ise artık incine incine etraflarına duvar örmüşler mecburen. Bu yüzden sen de fazlasıyla incinmeden aynen verdiğin kararı uygula. Biri sana doğru kaç adım atıyorsa sen de o kadar adım at, daha fazla değil.

Cok tesekkur ederim Evet bundan sonra öyle yapmayi deneyecegim bakalim nereye kadar incinecegim yavas yavas ögrenecegim insan iliskileri..

Bu durumda siz de bir hata yok bence. Sizin de içiniz rahatsa hiç üzüleceğiniz, kendinizi değiştirmeye çalışacağınz bir durum yok demektir. Bazen insan eşten dosttan uzaklaşma moduna da girebiliyor durup dururken. Belki öyle bir içine kapanma dönemine girmiştir karşı taraf. Ya da ilişkilerde bir ton başka mevzu okuyor. Karşı tarafın ailesiyle, iş arkadaşlarıyla, komşularla fazla samimi olmaktan korkmak, ya da 'sen benim aileme uzaksan bende seninkilerden uzaklaşırım ' gibi misillemeler vs. Belki sizinle ve davranışlarınızla alakalı olmayan böyle bir durum vardır.

Cok tesekkur ederim Evet bundan sonra öyle yapmayi deneyecegim bakalim nereye kadar incinecegim yavas yavas ögrenecegim insan iliskileri..
Muhtemelen 20 li yaslardasiniz..30 li heleki 40 li yaşlara gelindiğinde insan ilişkilerinde kendinize bir duvar öruyorsunuz..Daha temkinli yaklaşıyor ve samimiyet kurma ggereksinimi duymuyorsunuz..Zamanla kurulacaksa kuruluyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…