şort giymeme izin yok ..

muserliebrar

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2013
108
0
46
İstanbul
15 yasindayim .... bu formda hep ailemle ilgili yazdin yine yaziyorum . . Bugun alisverise ciktik kucuklugumden beri sortlara bayiliyorum ama 1 kere bile giymeme izin olmadi cok cok ozeniyorum ben bunu nasil gecire bilirim .. bu konular yuzinden onlara kin tutuyorum ozgur olmak istiyorum tamm bi sıkılik olmali ama sort da ne var ki ..sifir kol veya askili biside giyemiyorum

Çok küçüksün.
Şu anda ailenin himayesi altındasın.
Yapabileceğin pek bir şey yok.
Kabullenmelisin.

Ben de senin yaşlarındayım. Ailem abartı sıkmaz ama onlarla yaşadığım onların yaşam tarzına uymak zorundayım. Ben de istediğim şeyleri onların da beğeneceği şekilde giyiyorum. Mesela şort yerine daha bermuda gibi şeyler ya da askılı giyince üstüme hırka giyiyorum.

sortlari cok kisa degilde biraz daha normak bermuda gibi dizlerde falan ustune de askili falan degilde dusuk kollu kolsuza yakin ve yavas yavas ben babami oyle yavas yavas alistidim pat diye olmuyo boyle seyler biraz sabirli ol canim

Canım özellikle bu yaşlarda böyle hissetmen çok normal.. Annen baban keşke anlayısla karsılayabılse ama az daha büyü istedıgın gibi giyinirsin :) Askılı giyip üzerine çok şık yarım bermudalar giyebilirsin mesela.ya da kısa kot ceket fln . İlla giyecem dıyosan dısarda cıkartırsın belki hevesini alıp vazgecersin:)

Su an yapilcak birsey oldugunu sanmiyorum. Ailenin 40 yillik dusuncesi, cocuklarinin tavriyla degismez bence. Sen ilerde ailenden ayrilip kendi ayaklarinin ustunde durunca giyersin. Simdilik evde giyip keyfini cikarmakla yetinecen.

Uzuldum canım ya ama ilende işte iyliğini dusundugu için bunu yapıo ama çok buyuk kotuluk yapıolar farkında degil.umarım sen oyle olmasın ama okadar kotu orneklerini gordumki ben bu durumun ailesi izin vermeyip dışar univeRsiteye gidip açılan saçılanlar ozgur kalıp bunun dozajını ayarlayamayanlar neler neler..

Biraz da nerede yaşadığına bağlı olabilir bu.
Mesela taksim, beyoğlu..
Ne bileyim öyle yerlerde ben de çok giyemem, kendim istemem.
Ama yazlık rahat yerlerde giyilebilir, yavaş yavaş alıştırırsın.

ufacık meselelerde bile kin tutuyorsun ailene kendi deyiminle nasıl bir mizaçtır bu anlayamadım.Bence psikolojik olarak yardım almalısın diğer konularınıda biliyorum..

ufacık meselelerde bile kin tutuyorsun ailene kendi deyiminle nasıl bir mizaçtır bu anlayamadım.Bence psikolojik olarak yardım almalısın diğer konularınıda biliyorum..

25 yaşında birinden bahsediyo olsaydık bence cok dogru bir tespit olurdu sizinkisi.o yaş her turlu hormonun tavan derecede salgılandıgı yaştır ofke sinir cinsellik şiddet eğilimi hepsi bu donemde artar yani genç kızımızın durumu gayet normal.sadece herkezin bu dönemi atlatış şiddeti farklıdır

Evet buyuk kotulugu yaptiklarinin farkinda degiller.. cogu sorunu sıkılıklari yuzunden yasiyorum erkek arkadasa(sadece okulda gorusme seklinde) bile karisiyolar diger yasitlarimi ozeniyorum hemde cok

Biraz da nerede yaşadığına bağlı olabilir bu.
Mesela taksim, beyoğlu..
Ne bileyim öyle yerlerde ben de çok giyemem, kendim istemem.
Ama yazlık rahat yerlerde giyilebilir, yavaş yavaş alıştırırsın.

taksim beyoğlu en rahat yerler ? Ümraniye desen tamamda

canım bak anlıyorum seni, ama sende şunu düşün. ne aileler var biliyomusun. sen aileni baskıcı görüyosun ama daha baskıcı aile görmemişsin.. sana hikaye anlatmıyorum, ya da doğuda fln yaşanan şeyi.. bizzat şahit olduğum, üstelik çok sık karşılaştığım şeyi söylicem sadece. öyle aileler var ki, kızlarına başını örteceksin diyor, sebep? dinle fln ilgisi yok isteklerinin. mahalleli dedikodu yapmasın diye. kızın saçı açık olursa o mahalle arkasından konuşurmuş.. düşün daha neler var..

benim bi arkadaşım vardı ortaokulda, kız çok çalışkandı.. sınavlardan fln hep çok yüksek puanlar alırdı.. neyse birgün hiç unutmam sıradan bir sohbet esnasında bu notlardan, çalışkanlığından mevzu açıldı. kız dediki ben mecburum yüksek not almaya.. düşük almam söz konusu bile değil, ailem bu konuda çok katı...

ve son olarak sana benim ailemden bahsetmek istiyorum. ben bir atlet, üstünede yarım kollu bolero giymiştim bir kez. çok sıcaktı, normalde öyle renkli atletleri sadece kısa kollu gömleklerin altına giyerim yazın.. neyse birgün onu giydim ve o gün pikniğe gittik.. duymadığım hakaret kalmadı, bizim ailemize yakışmaz, bu ne hal vs. vs..

sonra akşamında mısır almıştık, düdüklüde mısırı pişiriyoduk evde. derken kaza işte düdüklü tencere patladı birden.. işte su taştı, kapağı fırladı.. neyse ki hiçbirimize bişey olmadı.. ve şooooook, o an ne duydum ailemden dersin? bu düdüklü tencere senin yüzünden patladı. sen bugün öyle şeyler gibi giyindin, erkekler sana baktı.. günaha girdin hep, o yüzden Allah bu düdüklüyü patlattı.. senin yüzünden, seninnn

bu anlattığım bu zamana kadar yaşadığım binlerce şeyden sadece bir tanesi.. o yüzden derim ki, şortmuş şuymuş buymuş boşver ve haline şükret....

Kapri giyebilirsin ablacim

Sirf sort giyemiyorum diye ailenden nefret etmen tam bi ergen davranisi:))
Ilerde buna cok guleceksin.

18 yasina gel guzel bi unv kazan giy sortunu

Zaten o yaslarda giyiliyo.benim artik kisa sortlari giyesim gelmiyo :)

Nefretim tek bundan olusmuyo ki hepsi birikiyo tamam haklisiniz illa giymek zorunda degilim ama ozeniyorum belki 1 kere giysem bile gecicek bu heves..elalem ne der diye yasamam istemiyorum

:))-tesekkur ederim

Ups haklisiniz ama iste istemeden ozeniyorum ben kimsenin ne dedigini onemsemek istemiyorum .. benim hayatim elalemi ilgilendirmez ki ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…