şort giymeme izin yok ..

Her insanın yapısı farklıdır, özenebilirsin tabiki kimi giymek ister giyemez kimi bir engel yokken giymez, yapısal birşey bu. Bir arkadaşım vardı okuldan, ailesi rahattı bu konularda, giyime bir kısıtlama getirilmediği halde giymezdi, babası tekstilde çalıştığı için güzel güzel elbiseler, şortlar getirir, o da akrabalarına, arkadaşlarına verirdi.

Şuan aile' nin himayesi altındasın, mecburen onların istediğine uymak zorundasın. Belirli bir yaşa ve olgunluğa gelince ailenin kısıtlamaları azalacaktır diye düşünüyorum. Ben bunu bizzat kendi ailem de gördüm, benim babam ki taktığım küpeye, aynaya baktığım süreye kadar karışırdı, ama şuan ne giyimime ne makyajıma, ne de gezmeme karışır.

Ben de 16 yaşındayım, bana da izin yok maalesef. Bırak şortu göğsü hafif açık şeylere bile izin yok. Ama özgür olmak için okumamız gerekiyor. Bir de benim babamdan neler çektiğimi bilemezsin. Ailene kin tutmak için benim yaşadıklarımı yaşaman gerek ki bir şort yüzünden kin tutulmaz. Hala da çektiriyor babam. Umarım benim yaşadıklarımı yaşamazsın bu yaşta. Şort nedir ki

aslında ailelerin fazla baskıcı tutumu doğru değil.
çoluk çocuk baskıyla bunalınca daha çok dışarı yöneliyor
hatırlıyorumda aynı şekilde baskı gören arkadaşlarımı ünv ilk yılında tanıyamaz olmuştum
giyim tarzları anında değişmiş, saçları sapsarı olmuş, elde mutlaka sigara, hemen bi erkek arkadaş edinme telaşı..
o baskı üstünden kalkınca abartılı bi özgürlük arayışı
baban biraz daha tadında olsa senn gelecekteki karakterin için çok daha iyi olurdu
bi ergen hamur gibidir,nasıl yoğurursan öyle bi yapısı olur

Ailenin üzerinde kurduğu baskı hoş değil ancak şu an yapabileceğin bir şey yok gibi görünüyor.
Üniversite kazanıp kendi ayakların üzerinde durmaya çalış ki, o zaman içinde kalanları yaşama şansın olsun.
Tabii kötü yönde ve abartarak olmasın bu.

Tamam her insanın zevki,tercihi farklıdır ama giymeseniz ne olacak ki yani? Kimi ailenden ayrılınca giyersin istediğin gibi demiş ama doğru gelmedi bana nedense .Üniversiteye gidince birden açılıp saçılan kişilerin bana ne kadar itici geldiğini,kendi gibi olmadığını hatırladım okuyunca.Ben 33 yaşındayım, ben de liseden itibaren şort giymedim,askılı hiç giymedim.Üstelik kendi tercihimdi.Kapalı bir insan da değilim bu arada,o yüzden değil yani.Giymediğim için bir şey de kaybetmedim.Bunu bu kadar dert etme.

Oturduğunuz çevre , akrabalarınız , kültürünüz buna uygun değil demekki ailenin kafa yapısını değiştiremezsin.

Sahiplenme içgüdüsüyle böyle davranıyolar büyüyünce istediğini giyersin..

Sokaktq kisa sort giymeye zaten utanirim ha etiler sariyer bebekte oturuyorsan giyebilirain ama ya diger semtler uygun degil
Ben dizlerde sort giyiyorum uzun sort :)

Her insan farklıdır, sizin giyip giymemeniz kendi tercihiniz olduğu gibi, giymeyi istemekte bir insanın kendi tercihi olmalı bence. O genç, üniversite okuyan insanların yapmak isteyip yapamadıkları o dedikleriniz, kendileri gibi gelmiyorlar diyorsunuz ya, halbuki tam tersi şimdi gerçeğin ta kendisiler. Ailesi istemediği için, engel koyduğu için yapamadıklarını, uzaklaşınca yapıyorlar. Bence bunun için bir çocuğa baskı ve dayatmayla birşeylerin yaptırılmaması gerekiyor.

Şu an olgun bir ergen olarak kendimden 3-4 yaş küçük çocuklara bakıyorum da ne kadar saçma şeylere takıyorlar... Kardeşim de öyle. İnat mı inat o da 15 yaşında. Alt tarafı bi şort, giymesen ne olur ki. İlla muhalefet edeceksiniz :) Kapri giy ne bileyim. O şortlar kilot gibi zaten. İzin vermeyen giydirtmeyen ailelere helal diyorum. Ergenlerimize de akıl fikir diliyorum Allahtan

Benim ailemde şorta izin vermiyor ama ben illa giycem diye tutturmuyorum.Hem iyiki de izin vermiyorlar dışarda karşı cinsi görmüyor musun nasıl bakıyolar ? Sadece onda değil bir pantolon bile giysek aynı şekilde bakıyorlar bir de şort düşün... Arkadaşların dediği gibi muhafazakàr yerde de yaşıyorsan çok abest kaçabilir.Diz altı falan giy demişler eminim ona da izin vermiyolardır.Bence takmana gerek yok gayet gereksiz bir takıntı kısa kol giy,pantolon giy.Şort giyince ne olcak yanii ? Belli içinde bir heves kalmış. Ailelere de kızıyorum bazen madem böyle yapacaktı ne bilyim daha küçük yaşlarda izin verseymişler keşke en azından şuan hevesini alırdın... Ha bir de okuyacağım üniv.de özgür olcam düşüncesine sakın kapılma.Neler dönüyor ''özgür olcam'' uğruna ...

Size katılıyorum kesinlikle. Böyle izin vermeyen değil de kızına kendini koruma bilinci verebilen aileler çoğalmalı. Yolda çıplak kol, bacak ve göğüs görmekten gına geldi artık.

Sort dedigimde cok kisa istemiyorum ki yani az dizimin ustunde olsun bana yeter dizimin ustunde olan hic biseyi giymeye iznim yok ustume olan baskidan daraliyorum tayt da cok yapisiyo mus diye izin yok etegide ben giymem giysem o da diz altinda.. bi tek pantolon..

Canım sen bir kere şu şortu (çok kısa olmasa bile) aklından çıkar ... Anladığım kadarıyla aile yapın öyle izin vermezler yani vermesinler de boşver. Takıntı yapabileceğin o kadar çok şey var ki ne bilyim niye şort? Bir şeylerle ilgilenmeye bak bence. Hem pantolona izin veriyolarmış,onunla da gayet şık olunabilir,aynı şekilde çok şık elbiseler giyebilirsin hafif diz altı altına da sandalet çok güzel duruyolar bence :)

Kuzum benim baskidan daralmani anlayabiliyorum, kolsuz/ sifir kol giysilere izin olmamasini zaten anlayamiyorum.

Soyle soyleyeyim, sort giysen , iznin olsa bile , 1 kez giyer, 2. kez giymezsin, erkeklerimiz cogunlukla ac ve abaza olduklari icin yiyecek gibi bakarlar ve rahatsiz olursun. Yani sort yasagindan bir sey keybetmiyorsun Istanbul'un %90 muhitinde sortla gezemezsin, rahatsiz ederler. Keske boyle olmasa ama bizim ulkemiz de boyle iste...

Birazcik daha sabret, universiteye basladiginda, ailenden ayrilip kendi hayatin oldugunda istedigini giyersin.

bu yaşlarda böyle özenmeler olur bende öyleydim kısa etek şort falan ama büyüynce bunlar çok anlamsız geliyo ve kendinde giydiğinde rahat etmiyosun bi yere giderken ergenlik döneminde benim babamda karışırdı kıyafetimeı ama şimdi yazlıkta giyiyorum hiç bişey demiyor zaman ilerleyince alışıyorlar yeni genç kızlık döneminde onlarda panik olabiliyo normal cnm hepsi koruma amaçlı ama bi dene istersen otobüsle bi yere giderken şort falan giydiğinde çok rahatsız oluyosun bakışlardan o yüzden ben sadece yazlıkta giyiyorum

yerim ben senin derdini .. Bu şekilde kısıtlanmış olacağını düşünme bence neden böyle olduğunu düşün.Ailen kapalı bir aile ise haklı olarak senide o şekilde yetiştirmek isteyeceklerdir birkaç sene sonra zaten özgürlüğüne kavuşacaksın sonsuza kadar aile himayesinde kalmayacaksın ama şu an için onların himayesindesin ve onların kurallarına hepimiz gibi seninde uyman gerekiyor sıkıntı yapmadan.Yok eğer ailen açık ise o zaman da yine oturup neden diye düşünmeni tavsiye ederim.Yaşadığın şehir muhit şortu kaldırırmı? askılıyı kaldırırmı? bende senin yaşlarında iken ailem son derece açık ileri görüşlü bir aile olmasına rağmen istanbulun en nezih semtlerinden birinde oturuyor olmamıza rağmen beni şort askılı giymemem konusunda uyarırlardı. O zaman bende kızardım giymek isterdim ama şimdi anlıyorum onları gayet iyi.Gösterişli bir genç kızdım ve çok dikkat çekiyordum e tabi şort askılı vs giyince ister istemez kocaman adamlar bile dönüp bakıyordu belkide sende böylesindir.Hiç bir anne baba 15 yaşındaki güzel gösterişli kızlarına kocaman kocaman adamların bakmasından hoşlanmaz.Birde bu yönden düşün.

Yasadigim yerde gayet herkes sort felan giyiyo maalesef ailem kapali beni de buna cekmeye calisiyolar ama ben farkliyim

Kin tutulacak bi konu degil ki bu izin yoksa giyme ne var şortta bu kadar giymek istiyosun ... ama zaten böyledir yasak olan seyler daima daha cazip gelirr ..

bitanem daha o kadar küçüksünki ailen belkide bu tarz giyimlerden hoşlanmıyordur ailene sakın kin tutma her anne baba evladının iyi olmasını ister belki sana güveniyolardır ama inan insanlar o kadar kötü niyetli olmuşki eskisi gibi hiç güvenilecek bir ortam yok tabiki heveslerin olacak ergenliktesin bi ailen var bugünlerinin tadını çıkar özgür olmak istiyosan bence derslerine sıkı bir şekilde çalış güzel bir bölüm kazan mesleğini eline al kendi kazancını sağla Allah nasibederse önünde koca bir hayat var hem özgürlük bence şort giymeyle falan sağlayabileceğin birşey değil öpüyorum seni.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…