Sorulara cevap arıyorum siz olsanız ne dersiniz?

Olmuyor dıyın , zaten az cok tahmın edıyorlardır
Paylasmamak sızı sıkar, paylasmak sızden bısey eksiltmez . Ben çevremle paylaşmıştım durumu mu , açıkçası pozıtıf enerjı aldığımı düşünüyorum . Dedıgım gıbı 7 senede zaten az cok fark edıyorlardır olmadığını , ısrarla sormak kendı ayıpları ama utandır onları , olmuyor cocugumuz . Dua edın bıze de

milleti susturmak kolay olmuyor yorulacaksın ama herkese bir cevap vermek zorunda kalıyoruz canım ne yaızkki,
ama sen hazıran ayına kadar yemene içmene herşeyine dikkat et
rabbim kucagunu doldursun inşallah isteyen herkese versin

Kimse o pskolojiyi anlayamaz yasamadıkca maalesef insanlarida susturamazsınız.. çareniz en güzeli görüsmemek..

Yıllar önce bir arkadasimin da sebebsiz interfiliteden çocuğu olmuyordu. Eşinin ailesi tarafından cok sevilen biri olmadı hiç bir zaman çünkü oğluna almak istedikleri kız kayınvalidesinin eltisinin kardesinin kızıydı.
Gel zaman git zaman kayınvalide bu durumu sorun haline getirmeye basladi.
Etrafındaki herkese gelinimin çocuğu olmuyor diye anlatmaya başlamış.
Akraba gunleri oluyordu bunların senede bir defa toplandiklari.
Haremlik selamlık eşliğinde yemekleri yenirmis.
Kadinlarin topluca oturduğu sofrada arkadaşımın durumu üzerine guzellemeler yapılırken kayınvalidesinin eltisi dönüp arkadaşıma neden çocuğun olmuyor diye üst perdeden alay varı konuşmuş (kız kardeşinin kızı alınmadığı için malum arkadaşımı sevmiyor) arkadaşım da diyor ki artık o kadar kötü hissettim ki, biliyorum ki ağlasam ekmeklerine yağ surecegim.
Dönüp oğlunuz demek ki iyi si....mis beni deyince suratları öyle bir hale geldi ki diyor hepsine kal gelmiş masada fhjahdhs ,

Sana fikrini sorduk mu?
Sana ne?
Doğursam rahatlayacak mısın, sen kendi işine baksana.
Aferin, doğurdun da başın göğe mi erdi?
Niye özelimi sorup duruyorsun? Sorma.
Hayırlısı dedik işte, kıt mısın daha ne soruyorsun?
He biz yapamıyoruz, kocanla gelin gösterin nasıl yapıyorsunuz!
Vb.

Tersleyin geçin ve muhatap almayın ISSIZZ
Sıkmayın canınızı, ağzı olan konuşuyor ama diğer konuda verdiğiniz örnekler dehşetti, ben hayretler içinde kaldım; öyle konuşan insanlardan lütfen uzak durun. Ciddiyim, cahillik ötesi konuşmalar onlar, bir kale almazsınız iki kale almazsınız ama sürekli duymak "Bi beceremediniz mi?" vs. bunlar insanı çileden çıkarır bir noktadan sonra, ben dayanamam şahsen.

Hayatın her kademesinde, sürekli bir şeyleri soranlar-burnunu sokanlar-muhabbeti/karşısındaki kişi ile iletişimi bundan ibaret sananlar oluyor. Bizim milletin kültürü bu, iki bacak arasına odaklı. Evlilik sorarlar, üreme sorarlar, tek çocuk olmaz ikinciyi yap derler... Derler de derler.

Hamile kalmazdan önce, soruyorlardı "Çocuk düşünüyor musunuz?" diye. Hayılısı, bakalım deyip geçiyorduk.
Çocuğum oldu, ikinciyi sorar oldular... "Düşünmüyorum" dedim ve öğütler başladı.
"Tek çocuk olmaz, kardeş şart"
"Sonra çok pişman olursun"
"En az iki çocuk"
"Çocuğun yalnız kalacak"
"Yaşı ufakken yap aradan çıksın"
vs...
"Düşünmüyorum" dedim olmadı.
"Ya hayırlısı, sonra bakarız" dedim olmadı.
"Sen bakıvereceksen doğurayım" dedim olmadı.

Sonra;
"Sana mı soracağım, sana ne?" dedim.
"Senden fikir isteyen oldu mu? Sana niye battı?" dedim.
"Düşünmüyorum dedim, neresini anlamadın, Türkçen mi yok?" dedim.
"Sen misin memleketin seksten sorumlu bakanı? Yeni mi atadılar?" dedim.
Bir rahatlamışım, bir rahatlamışım ki sorma.
Verin lafı gitsin, gerisini düşünmeyin. Yeni çevreler edinin, gezin tozun yaşayın...
Her şey zamanını bekler, olacağı varsa olur.
Şu cahillerin arasına oturup, dinleyip, düşünüp kederleneceğinize, bi deliriverin rahatlayın.

Ohhh.. Ben rahatladım burada

benim de en yakın arkadaşım 6 senelik evli ondan 2 sene sonra evlenen kızkardeşi çocuk sahibi oldu ama onun hala yok
bi kere bile sormadım niye diye
bana ne
belki istemiyorlar belki olmuyor bana düşmez ki bunu sorgulamak
çok yakınım olduğu ailem de tanıdığı için geçen babaannem sordu niye yok çocuğu diye oldum olası çocuk sevmezdi istemiyorlar muhtemelen dedim kapadım konuyu
ne densizler var ya kime neyse
siz de istemi,yoruz çocuk biz böyle iyiyiz deyin açıklama falan yapmayın sakın hele hele tedavi sürecinizi hiç anlatmayın

Bu süreçte moralin çok önemli olduğunu siz daha iyi bilirsiniz, saçma sapan insanlar için hiç sıkmayın canınızı.Olmuyor diyin, sanane diyin, çocuk düşünmüyoruz diyin ama kendinizi içten içe yemeyin.

valla bravo ağzına sağlık arkadaşının fazlasıyla haketmişler

Bende nerdeyse 7 yıllık evliyim ve başından beri hamile kalamiyorum,3 başarısız asilamamiz mevcut mesela,ama bunu eşim, ben ve yakın arkadaşlarimiz dışında kimse bilmiyor.2019 sonu için tüp bebek düşünüyoruz ama bunu da kimse bilmiyor.cok soran oluyordu eş ailesi,sülalesi beni geriyorlardi sürekli,ama hep kv sıkıştırdım ben çok soruyorlar,çok konuşuyorlar, bunaltiyorlar bizi, niye susturmuyosun akrabalarını vs vs. oda iletmiş olacak ki akrabalarına,3 yıldır kimse ağzını açıp bebek meselesini naptınız diye hiç sormuyorlar.cok rahatım ne zamandır şükür. kayinvalidenizi bu konuda sürekli sıkıştırıp baskı yapabilirsiniz bu konuda kimseyle konuşmak istemiyorsaniz o mesajı alır zaten susturur akrabalarını.kendi sülalenizde boyleyse yine bu durumda da annenizi sıkıştırabilirsiniz.

Ne cavap verilir bilemedim- bende 32 yasindayim ve cocugum yok.
bazen insanlar -sohbet olsun diye- soruyor. acik acik konusuyorum derdimi anlatiyorum.
benim icin cokta özel bir konu degil- baya güzel tavsiyelerde aldim bu sayede.

"Nasip", "kısmet" ya da çok canına tak ediyorsa "size ne" diyebilirsin. Allah tez zamanda sağlıklı bir beniş versin kucağına.

Nasip kismet dedim birine..
Allah isterse nasip eder kalbine o isteği de verir dedim..
Allah herkese verse sana vermez dedi bana eve geldim çok ağladım...
(Bunu demesinin sebebi çocuklara yaklaşmıyorum başkasının çocuğunu sevemiyorum.. elim ayağım dolanıyor nasıl seveceğimi bilemiyorum hepsi o anda bana bakıyor..) kimse derdimi bilmiyor bilmeden yargılıyor...

Lüzumsuz insan çok maalesef. Kimsenin yanında zaafını, açığını belli etmemek gerekiyor. Hep ordan vuruyorlar çünkü seni.

Ağzını yediğim ne güzel çakmış lafı :)

Benim de kistten dolayı olmuyor, bunu gizlemiyorum herkes biliyor o yüzden bana çocuk yapmıyor musunuz? neden çocuk yok? hamile misin? soruları gelmiyor. genel de kistini ne yaptın derler duruyor derim ve konu kapanır.

tabi ki siz söylemek istemiyor olabilirsiniz ama söylerseniz baskı azalacaktır, bir de insanlar saf değil ki artık anlamışlardır..

allah isteyen herkese nasip etsin inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…