Sorum "Anne"lere

Evladınızdan çok eşinizi mi seviyorsunuz?

Babaannem geldi aklıma.. Yanında birileri varsa ve o an aramışsak nasıl güzel konuşur, yavrumlu filan.. Ama tek başına ise buz gibidir.. Yıllar sonra babam da itiraf etti, annem öyle diyerek.. Bir kızı ve iki oğluna karşı öyle değil.. Kalan üç evladına da böyle davranıyor . Hatta bir amcam için onu hiç sevmiyor derler.. Ne oldu? Karaciğer hastası, o sevmediği amcamın karaciğeri uydu.. Ondan nakil bekliyor şimdi.. Eskiler öyle imiş. anlamak güç.. Anneniz mecbur evlatlık vazifesini yerine getiriyor

İkisinin yeri ayridir. Cocugum 3,5 yasinda su anda elbette bana annemden daha fazla ihtiyaci var,o yuzden birakip gidemem. Ama cocugum 20 yasina gelmistir,annem oncelikli hale gelir cunku yaslanmistir ve bana ihtiyaci vardir. Sizin durumunuz da o sekilde,anneannenizin annenize ihtiyaci daha fazla. Gereksiz kapris yapiyorsunuz.

Gerçekten olabiliyor yani enteresanmış. Evlattan çok eşi sevmek benim mantığımın alabileceği bir şey değil vallahi.
Koca sevicilik diye bir illet var iste ona tutulmus benim kayinvalide. Gercekten cok ilginc,aklin mantigin kabul edemeyecegi bir sey. Psikiyatristin dusuncesi “sadece senin zannettigin seye karsi bagimlilik duymak” cayirda bayirda gordugun cicegi koparirken de benim olsun en cok ben seveyim dusuncesi hakim oluyormus bu kisilerde. Yani “oglum kizim evlenecek gidecek artik benim olmayacaklar,anam babam da ölecek nasilsa,ama kocam gitmrz bir yere,o yuzden en cok onu sevmeliyim” seklinde bir dusunceymis.

Enteresanmis.

Muhtemelen anneniz annesinden ilgi ve övgü bekledigi icin gözüne girmek icin herseyi yapiyor :/ sevgisiz büyüdüyse ... hayattaki tek amaci herzaman kendini annesine sevdirmeye calismak ama bilmiyorki bu mümkün degil ....

Bence yaşından kaynaklı, yarın bir gün anneanne göçtüğünde; vicdanen rahatsız olmak, tek bırakmak istemiyor olabilir.
Siz nasıl bir evlatsınız peki? Farkında olmadan yaptığınız hatalar olabilir mi, istemeyerek kalp kırma vs?
Diğer evlatlarına ve torunlarına daha fazla değer verdiğini sergileyen bir anneye, hala gözü gibi bakan bir anneniz var.
Kalbinin güzelliği ortada. Bu kadında evlat sevgisi olmaması gibi bir durum olamaz

Anneniz ananenize yükcül hissediyordur ananeniz de hasta modunda geziyordu kadın bırakıp gelemiyordur
Ayrıca s*ç yüze geç dize derler bakmayanlara daha çok kıymet veriliyor bizde de durum aynı ordan biliyorum ki sevilmeyen evladın çocukları da sevilmez ananenizde de durum böyledir
Anneniz tabi ki sizi seviyor ama diğer tarafta ki de kendisine bu yaşına getirmiş annesi napsin kadin yuklenmeyin annenize lütfen

Teknik olarak evlat ölümsüzlük anlamına geldiği, yaşamın devamı olduğu için içgüdüsel olarak özellikle primatlarda yavru önceliklidir.Diğer türlerde de yavru önemlidir ama insan türünde insan beyni ve duyguların çok dallı olmasından dolayı biraz daha üst bir noktadadır.Bir ceylan kendine saldıran aslanı yavrudan uzaklaştırmak için şaşırtmaya çalışabilir ama iş son noktaya geldiğinde kendi canını ön planda tutacaktır.İnsan da ise çoğunlukla yavru için anne canını rahatlıkla verebilir.Dokuz ayda bir ya da iki yavru üretebildiği için de insanlarda yavru çok kıymetli bir konumdadır.Neyse aslında siz başka bir şey soruyorsunuz.Kırılmışsınız ve karşılaştırma yapma yoluna gitmişsiniz.

Anneniz muhtemelen annesinin az vakti kaldığını düşünüyor olabilir, ya da hep böyle annenizi ikinci plana atmışsa anneanneniz şimdi taktir toplamak sevgisini kazanmak istiyor olabilir.Açık bir dille beklentinizi dile getirin.Belki tavrı değişir.

Bazı analar öyle.Ben olsam çocuğuma koşarım darda kaldığında.sağlıklıysam tabii...Onun dışında hiçbir şey kabul edilemez.

Annenize kırılmamanızı öneririm.

Şu an sizinle annesi arasında bir tercih yapmıyor. O yüzden annesini tercih etti diye düsünmeyin.

Annesi yaşlı bir kadın ... onun neye ağladığı ya da üzüldüğü önemli mi? Belki aklı başından gidiyor zamam zaman.. belki doğru yanlış ayrımı yapacak kadar bilinçli değil. Ve belki gerçekten annenizi sevmiyor... sizin tavsiyeniz nedir. Bakmasin mı kadın annesine?

Kardeşlerim bakmıyor diye ben de mi bakmayayim. Yapamam. Mümkün değil.. Allahtan korkarım.

Çocugum yok. Eşimi gerçekten çok severim. Ama annem babam başka. Annem babam sırtımda dursun. Sırtımda taşırım. Ama yine de yeterince rahat edemediler diye üzülürüm.

Ben de annemden çok sevgi görmedim. Anneannem zaten buz gibi bir kadındı.

Ama ben beni sevdiklerini bilirim
Rahmetli anneannem beni her gördüğünde bana harçlık verirdi.

Ablam doğduğunda eve gelinlik gibi süslü bir beşik yollamiş. Annem halen anlatır.

Demekki bizi seviyordu ama gösterme şekli farklıydı.

Allah rahmetini bol eylesin.

Siz gençsiniz. Kendinize bakarsınız. Toparlarsınız.

Ama öteki yaşlı bir kadın.

Allah sıralı ölüm versin. Hiçkimse annesinin cenazesi başında büyük bir acıya çok büyük bir vicdan azabının eşlik etmesini istemez.

Size tavsiyem o güne yatırım yapın.

Çocuklarım bir yana, dünya bir yana.
Ama onların büyüyüp de yavruları olduğunu görürsem, torunlarımı çok daha fazla sevebilirim küçük olmalarından kaynaklı.

Gerçi çocuklarını ve torunlarıno göstermelik seven, içinde böyle güzel duygular barındırmayan insanlar tanıyorum.
Torunu annesini üzüyor diye küçücük çocuklara sinir olan, 40 yaşındaki kızına hala hakaretler yağdıran kadınlar da mevcut.

El mahkum kötü de olsa evlatları bakacak, sonuçta anne diye sırtlarında taşıyacaklar.

Her şeyin temeli, kalbinizin büyüklüğü ve iyi insan olabilmek.

Aşk başka bir şey eşim de öyledir sonuçta en sonunda yine birbirimize kalıcaz. Ne evlat kalıyor ne anne baba

kesinlikle katılıyorum buna haklısınız ne yazık ki..
Evlat büyüyor ve bir süre sonra çatışmaya başlıyorsunuz, kendi evladınızla ..
Kızı/erkeği kesinlikle yok bu işin.
Eğer eşinin aldatma/şiddet gibi zararlı huyları yoksa, ömürlük yanında :)

Konu sahibi B Bir iki Dort , gereksiz takıntı yapmışsınız, muhtemelen annanenizin daha çok bakıma ihtiyacı var.
Yaşlandıkça çocuklaşıyormuş insan!.. Surat astı diye atamaz ya ? Siz olsanız atar mısınız?
Bence kıyaslamanız yersiz olmuş.

insanlar genelde hep itildigi kisiye yaranmaya calisirlar-
anneanne onunla ilgilenmeyen cocuklarina senin annende onu gözardi eden annesine yaranmaya calisiyor- bak sana bile gelmis- sende annen ilgi vermedigi icin konu acmissin :)
Dünyanin cirkin düzeni bu.
yaranma derdi

Benim babam çok hasta neredeyse haftanın beş günü acildedir bazı dönemler.. Annem doğumuma kendi ameliyatından bir hafta sonra geldi. Zaten diken üstündeydi kadın. Sonra babamın yine kötüleştiği haberi geldi annem napayım kızım dedi tabi ki git anne dedim. Bu arada doğumum çok zor geçti 1.5 ay sonra ayağa kalkabildim.. Ama hasta biri söz konusu olunca annm tabi ki hastanın yanında olsun. Bence biraz esnek olun.

Sevgi kiyaslamalari tabikide cok cok farkli..
Oncelik her zaman icin evlatlarim. Annemin yeri de baska..
Ama esim bambaska sonucta herkes kendi yuvasini kurup kendi ailesini kuruyor ve oncelikler degisiyor..
Evladimi dunyalara degisemem ama onceligmde esimdir cogu zmana

Annemi çok çok seviyorum,kıymetlimdir.
Ama çocuklarımı kimseye değişmem, onlara olan sevgimi tarif etmem mümkün olmaz.
Seçim yapılmaz da hangisinin önceliği varsa onun yardımına koşarım. Ama çocuklarım annelerinin varlığını her zaman hissetsin isterim.
Annem bana hâlâ yardımcı, 31 yaşındayım, hâlâ elim ayağım annem...
Ben de öyle olmak isterim.

Sizin anneniz de bir evlat.
Ve annesinden yeterince sevgi görmemiş bir evlat. Sanırım onun içinde kalan şeyler var.
Siz yanlış anlamayın, onu anlamaya çalışın.
Belki konuşabilirsiniz de, çok makul öneriler gelmiş.

Evladımı daha cok sewiyorum
Anneme sorsan o da 3.cocugumu daha cok sewiyorum der muhtemelen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…