Sorun annem...Ltfen bir akl verin :((

ZAKKUM7

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2009
44
-1
86
Ankara
slm :çok üzgünüm::çok üzgünüm:
babam öleli 9 sene oldu annem evlenmek istiyor ama bütün çocukları olarak biz istemiyoruz...
sebebi 9 yıldır gezmeye dolaşmaya para harcamaya alıştığı için bir erkeğin himayesine giremez... buna hepimiz çocukları olarak eminiz....
ve annemin son dediği laf-- kendimi asarım olmazsa --dedi
şimdi ne yapalım...
evlense bile anlaşamayıp geri geleceğine eminim.bir akıl verin bu durum da ne yapmamız lazım:sinifsinif::sinifsinif:

Bence hiç bişey cnm..
Babam öleli 5 yılı geçti ve annem çok yakında evlenecek.. Şu ana kadar kesinlikle onay vermiyordum.. Ancak hayat onun hayatı engellemek bana düşmez..
Neler bekliyor bizi hiç bilmiyorum..
Bütün kardeşler evli anladığım kadarıyla bırakın istediği gibi yaşasın o herşeyi tartmış biçmiştir..

cnm bence cocuklar anne veya babanın adına karar almamalı siz onu degil o sizi dogurup buyuttu ve herşeyi sizden daha iyi biliyodur ...
bence tepki yada tavır alacagınıza destek verin madem o oyle mutlu oyle yapsın ...

cnm bence cocuklar anne veya babanın adına karar almamalı siz onu degil o sizi dogurup buyuttu ve herşeyi sizden daha iyi biliyodur ...
bence tepki yada tavır alacagınıza destek verin madem o oyle mutlu oyle yapsın ...

evt haklısınız hayat onun hayatı ama iç yüzü çok karışık bir tane erkek kardeşim bekar babamdan kalan maşıda var eğer anlaşamazsa o maaştanda olacak kendiside 60 yaşında çocukları ile bile zor anlaşıyor....

kesinlikle ...
ya ne yapacak?!
senin ,abinin ,ablanın çocuklarına mı bakacak?!
bi hafta sende, bi hafta abinde, bi hafta ablanda mı kalacak?!
acaba damadım ne der ?acaba gelinim ne der? beni severler mi ?yoksa bana sinir mi olurlar ?
oraya otursam mı ?buraya yatsammmı ?rahat edemez!!!!
tek başına yaşamazsına gönlün razı olmaz...
eee bırakın kadını ya geri dönerse döner dünyanın sonumu ...insanları rahat bırakın ya...
evlenmek isterse evlensin..ne yani o yaşta kadın sevgili gibi mi dolaşsın . tewk başına mı hayatını devam ettirsin yani...

Sundugnuz sebeb cok sacma....kizmayin lüften...

9 yildir gezmeye dolasmaya aliskin olan bir kadin ayni zamandada bir yerde doymustur buna....Bence seve seve yine bir erkegin himayesine girmek istiyordur...hatta buna özlem bile duyuyordur...

Yanlizlik Allaha mahsus....kafasina göre gönlüne göre birini bulmussa neden evlenmesin?

Annenizin iyligni istiyorsaniz sevinmeniz lazim bence....a.s

Ayrica kos koca bir kadin bu....kararlarini kendi verebilir...Anlasamayip geri dönse bile ne fark ederki....kim sonuna kadar mutlu olurum zihniyeti ile evleniyor?

Bana kalirsa sizin endiseleriniz cok daha farkli....

yani evlenirse kardeşim maaşı alacak .annemde maaştan olacak...zaten kimseyle anlaşamıyor...diyosun? öyle mi
sen varsın..işte düşünüyorsun anneni ..düşünüyorsun ki bize soruyorsun ne yapayım diye...
bırak kendi haline geri dönerse kucak açarsın ..dönmezse zaten mutlu bi şekilde hayatı son bulur belki..yani mutsun öleceine mutlu ölür....

Son düzenleme:
evt haklısınız ama büyük kardeşlerim istemiyorlar ...
tabiki düşünüyorum çünki o benim annem huyunu bildiğim için belkide bu kadar tepki veriyorum hak veriyorum yalnızlık zor şey..

biliyormususn bence insanlar kendi hayatları ile ilgili kararları kendileri vermemliler..
mesela ben yeni doğum yaptım bebeğim büyüdüğünde bana bakmak zorunda değil bana danışmak zorunda değil evleneceği kişiyi hatta hayatını nerde nasıl geçireceğini bile danışmak zorunda değil...
çünkü;onu hayata getirdim diye hayatına müdahele etme gibi bi hakkım yokki...tamam ben evlat istedim yaptım doğuırdum ama bana baksın bana su getirsin sözümü dinlesin çalışsın maaşını bana versin diye değil....hayat onun hayatı dilediği gibi yaşar....
bence senin için annende öyle olmalı...hayat onun hayatı zaten herkes gibi isteyerek gelmemiş bu dünyaya ....birde evladına hesap verip sözünümü dinleyecek....

bebeğinizi allah bağışlasın analı babalı büyütsün....evt haklısın belki amabiz onun sonunu şimdiden biliyoruz o yüzden karşıyız olacakları şimdiden görebiliyorum....

bu kararı ancak onaylayabılır, annenızın mutlu olmasını dileyebılırsınız. baktınız adayı begenmedınız annenızle konuşursunuz, uyarırsınız ama hiç evlenme, yapayalnız yaşlan, bizim gönlümüz olsun diyemezsınız. yapayalnız yemek yemek, tv izlemek, gecelerı uyumak, tatıle gıtmemek, konuşamamak, guvenecegın bır dalı bile olmamak siz anlayamazsınız, yaşayan anlar. haksızlık etmeyın annenıze.

anneniz bu kadar aklına koyduysa bişekilde evlenecektir zaten. Bakarsınız hiç ummadığınız gibi olur herşey. Evleneceği adam onu çok mutlu eder,huyu suyu değişir...ne bileyim..Bence çok karşı çıkmanız anlamsız. Bırakın sonucunu yaşayarak görsün.ınşallah düşündüğünüz son gerçekleşmez. Sizde kardeşlerinizi ikna etmeye bakıp annenizin yanında olun bence

bebeğinizi allah bağışlasın analı babalı büyütsün....evt haklısın belki amabiz onun sonunu şimdiden biliyoruz o yüzden karşıyız olacakları şimdiden görebiliyorum....
valla annen 10 kere falan mı evlendi..nasıl böyle emindin şaştım doğrusu...vardır bi bildiğin

alkisalkisalkis

annenizin hayatıyla ilgili bu kadar önemli bir konuda peşin hükümlü olmamalısınız, bırakın dilediği gibi yaşasın, karar alsın. sadece bir hayat arkadaşı istiyor belliki...

hepiniz dediklerinizde çok haklısınız
belkı yaşayarak öğrenmek lazım ama inanın korkuyorum
çok ufak biryerde yaşamamızda bukorkuya etken
duruma bakılırsa onay vermek zorundayız
çünkü annem bizi silecek yok sayacak

Tam düsündügüm gibi....sizin endiseleriniz cok daha farkli

Millet ne der.? Bu yastan sonra evlenen bir kadina...

Maddi kaygilariniz var....kardesinizin maasi vs. vs...

Tabiki Annenizi paylasamama gibi birseyde söz konusudur ki bunu yine normal karsiliyorum bir yerde...

Varsayim gibi olacak ama belki ilerde miras ne olur gibi korkulara bile kapilmisinizdir...yada büyük kardesleriniz!!

Birakin....mutsuz olacaksa bile kendi karari ile oluyor.....

canım bence bırak istediği gibi yaşasın o bir anne eğer mutlu olmazsa en azından kendim ettim kendim buldum der ama engel olursanız sorun dahada büyür canına kıyacakmış kadıncağız.iş bukadar ciddi demekki belki herşeye yeni baştan başlamak istiyor tekrar muttlu olmak istiyor bir can yoldaşı arıyor belli bence ona destek olun karşı tarafa bunu hissettirin ki olurda incitmek isterse yalnız olmadığını bilsinler size düşen mutluluk dilemek evlatlar evlenirken genelde ailesinin fikrini sormuyor bile bu devirde anne babalarıda anlamak lazım diye düşünüyorum

siz annenizin ne yaşadıggını bilemezsinizki evet geziyordur ama rahat degildir ben kendimden biliyorum ne kadar annenize göre yaşım küçükte olsa yaşadıgım sorunları anlatamam aileme annenizde sizi üzmemek için anlatamıyordur,allah korusun gecenin bir yarısı hastalansa bir bardak su verecek biri yoktur yanında belkide yalnızlık allaha mahsusdur canım biraz daha ılımlı bakmaya çalışın bence bu karar birden alınacak kararda degildir zaten uzun zamandır düşünüyordur anneniz diye düşünüyorum açıkcası.hakkınızda hayırlı olması dileğiyle...

bence de canım annenin kararına saygı duymaktan başka yapılacak bir şey yok
madem böyle bir karar vermiş bırakın uygulasın mutlu olur ya da olmaz bu onun kararı
ama sizi dinlese yapmadığı şeyden dolayı sizleri suçlucak ve kendınızı sorumlu hıssedıceksınız
bence bırakın istemesenız bile köstek olmayın her zaman destekçi olun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…