Sorun bende mi? Yoksa hissediyor muyum?

hahah bazen bendede oluyor..bir soz duymustum..korktugun olursun diye..yani aklina gelirsede yogunlasma birsey olmaz de gec. birde bende sey vardir..birsey bekliyorsam birilerine anlatirsam olmaz..cogu zamanda cidden boyle oldu

Canım benim kafana takma biraz evhamlısın o kadar. Bende sorun var diye düşünme. Neden öyle oluyor biliyor musun her gün birbirinden farklıdır hiç bir zaman dört dörtlük olmaz illa ki kaza bela aksilik olacak sen düşünsende düşünmesende... çünkü her şeyi düşünemezsin illaki bişey olur.. sen panik yapılı olduğundan her zaman kafan böyle çalışıyor ve bir aksilik olduğu zaman da haliyle benden dolayı mı demeye başlıyorsun yok öyle bişey sil at kafandan onu. Bende çok paniğimdir mesela duş alırken kendi kendime düşünürdüm ya şimdi birden su soğursa ısınamazsam... bi bakıyordum soğuyordu sonra kendime kızıyordum sonra kafayımı yiyorum diye korkuyordum buna takmıştım aslında alakası yok

Selam kızlar,
Bir derdim var benim. Aklıma gelen başıma mı geliyor yoksa başıma geleceği mi hissediyorum anlamıyorum bu durumdan sıkıldım ne yapmalıyım?
Konu şu; diyelim arabayla bir yere gideceğiz eşim kullansin ya da başkası bir şey olcak gibi hissediyorum pimpirik oluyorum yani ve kaza yapiyoruz ya da kıl payı yirtiyoruz.Dağa cikiyorum diyelim dusmesem diyorum düşüyorum. İş yapiyorum elimi vurdurmayim acıyor diye düşünüyorum ya da a bak bu kez bi yere vurmadim diyorum pat vuruyorum. Bu bir bende oluyor. Başkasına düşününce tutmuyor.
Yapi olarak evhamliyim zaten böyle de olunca daha çok evham yapıyorum. Yok mu hal çaresi. Kurban mı kesmek lazım artık düşünce mi degistirmeliyim nedir biledim bir türlü.
Psikolojik bak beyin salak bir alettir ne desen ona inanır 5 gün sürekli hamileyim de ama inanarak de bütün belirtilerini yaşarsın hatta karnın büyür

Selam kızlar,
Bir derdim var benim. Aklıma gelen başıma mı geliyor yoksa başıma geleceği mi hissediyorum anlamıyorum bu durumdan sıkıldım ne yapmalıyım?
Konu şu; diyelim arabayla bir yere gideceğiz eşim kullansin ya da başkası bir şey olcak gibi hissediyorum pimpirik oluyorum yani ve kaza yapiyoruz ya da kıl payı yirtiyoruz.Dağa cikiyorum diyelim dusmesem diyorum düşüyorum. İş yapiyorum elimi vurdurmayim acıyor diye düşünüyorum ya da a bak bu kez bi yere vurmadim diyorum pat vuruyorum. Bu bir bende oluyor. Başkasına düşününce tutmuyor.
Yapi olarak evhamliyim zaten böyle de olunca daha çok evham yapıyorum. Yok mu hal çaresi. Kurban mı kesmek lazım artık düşünce mi degistirmeliyim nedir biledim bir türlü.
enerjiii...enerjiii....enerjiiiii :KK14:

hahah bazen bendede oluyor..bir soz duymustum..korktugun olursun diye..yani aklina gelirsede yogunlasma birsey olmaz de gec. birde bende sey vardir..birsey bekliyorsam birilerine anlatirsam olmaz..cogu zamanda cidden boyle oldu
Göz degiyor mu artık nedir bu oluyor evet olana kadar söylemem bende çoğu zaman cok isteğim bir şeyi 😃

Canım benim kafana takma biraz evhamlısın o kadar. Bende sorun var diye düşünme. Neden öyle oluyor biliyor musun her gün birbirinden farklıdır hiç bir zaman dört dörtlük olmaz illa ki kaza bela aksilik olacak sen düşünsende düşünmesende... çünkü her şeyi düşünemezsin illaki bişey olur.. sen panik yapılı olduğundan her zaman kafan böyle çalışıyor ve bir aksilik olduğu zaman da haliyle benden dolayı mı demeye başlıyorsun yok öyle bişey sil at kafandan onu. Bende çok paniğimdir mesela duş alırken kendi kendime düşünürdüm ya şimdi birden su soğursa ısınamazsam... bi bakıyordum soğuyordu sonra kendime kızıyordum sonra kafayımı yiyorum diye korkuyordum buna takmıştım aslında alakası yok
Evet gerçekten beyin durmadigindan dolayı rast geliyorda olabilir çünkü zaten sürekli düşünüyorum

Sadece bana oluyor demişsin evet sadece sana oluyor çünkü sen kendi kendini işliyorsun bu konuda, yukarıdaki arkadaş yazmış hanile olduğuna inanırsan belirtileri yaşarsın diye, aynen katılıyorum. Hatta zamanında bi haber okumuştum; adamın biri donduruculu bir tırın arkasında kapalı kalmış ve donarak ölmüş. Ama aslında dondurucusu çalışmıyormuş. Adam donacağına o kadar inanmış ki ölmüş. Ne kadar doğru bilmiyorum tabi ama seninki de aynı hesap. Başkalarının beynine işleyemediğin için sadece sana oluyor :) böyle şeyler aklına geldiğinde aman diyip geçersen başına da gelmiycektir eminim

Düşünce olarak,kafanızda sürekli risk analizi yapıp,olması istenmeyecek durumlara önlem almak için ,çabalayan bir insansanız.Bu durumlarla sürekli karşılaşırsınız.Tabiki bu yapı meselesidir,insanın elinde değildir.Ama,bakış açınızı değiştirip,biraz rahat bir insan olmaya çalışırsanız,aşırı kontrolcülüğü bırakmayı başarabilirseniz,herşeyin farklılaştığını göreceksiniz.Yani,işin sırrı relax olabilmekte.Bu tecrübeyle sabit olan bir tespitim.Fazla hayalci olmayın.Ama, herhangi bir meselede olabilecek iyi şeyler nelerse onları düşünün,odak noktanız öncelikle onlar olsun.

Düşünce olarak,kafanızda sürekli risk analizi yapıp,olması istenmeyecek durumlara önlem almak için ,çabalayan bir insansanız.Bu durumlarla sürekli karşılaşırsınız.Tabiki bu yapı meselesidir,insanın elinde değildir.Ama,bakış açınızı değiştirip,biraz rahat bir insan olmaya çalışırsanız,aşırı kontrolcülüğü bırakmayı başarabilirseniz,herşeyin farklılaştığını göreceksiniz.Yani,işin sırrı relax olabilmekte.Bu tecrübeyle sabit olan bir tespitim.Fazla hayalci olmayın.Ama, herhangi bir meselede olabilecek iyi şeyler nelerse onları düşünün,odak noktanız öncelikle onlar olsun.
O kadar güzel ozetlemissiniz ki. Risk analizini sürekli yapıyorum. Sonra önlemlerim bazen tutmayinca kendimj sucluyorum.
Tecrubeyle sabit demissiniz sizin tecrubeniz mi siz nasıl yendiniz bu kontrolculugu acaba?

O kadar güzel ozetlemissiniz ki. Risk analizini sürekli yapıyorum. Sonra önlemlerim bazen tutmayinca kendimj sucluyorum.
Tecrubeyle sabit demissiniz sizin tecrubeniz mi siz nasıl yendiniz bu kontrolculugu acaba?
Evet kendi tecrübem.Herşeyin düzgün yerli yerince olmasını istemek,kuralcı ve titiz olmak,mükemmeliyetçi olmak.Etrafındakilerin dertlerine sıkıntılarına karşı fazlaca duyarlı olmak.Bunlar benim normalde iyi gibi gözüksede,uzun süreçte takıntılı ve kötüyü üzerine çeken bir insan olmama sebep olmuştur.Ne zaman hiçbirşeyi değiştirmeye aslında benim çabamın yetmeyeceğini,yalnızca kendimi boşuna yorup,tüketmeme sebep olduğunu anladım.O zaman kendi bakış açımı değiştirdim.Herşey için geçerli bu.Olması gereken ne ise asgari ölçüde çaba gösterip,herşeye yetmeye çalışmamakla başla.

Sanırım çekim yasası dedikleri sizde tutuyor. Evrene negatif mesaj göndermiş oluyorsunuz ve size dönüyor. Pozitif olumlama yapmaya çalışın. Bazen neyi düşünürsek o oluyor ama genelde olumsuz düşündüğümüzde gerçekleşiyor.

Olması gereken ne ise asgari ölçüde çaba gösterip,herşeye yetmeye çalışmamakla başla.
Bunu deniyorum ara ara dur artık diyorum burası seni aşar her şeyi ustlenirsen yarardan cok cevreye de zarar. Onlar kendini is tamamlayamaz gibi görür vs vs (Yani genelde 1. Derece yakınlarım için olur yetmeye çalışmak.)Ailemde bunu der ara sıra bu kadar düşünme esimde artık bende kendimi bu şekilde telkin etmeye baslayayim bakalım. Umarim sizdeki gibi işe yarar bu kez.

Enerjınızı daha olumlu şeylere yöneltin olumlu olsun . Korktuğun başına gelir diye söylemiş zamanında büyüklerimiz.

Ben de mutfakta salatalık kesiyorum diyelim ınsallah elimi kesmem derim pat diye kesiliverir, birsey yerken ınsallah üstüme dökmem nasıl temizlerim şimdi derim pat dökerim, kavanoz elimdeyse ay elimden kaysa yere düşse mercimekleri nasil toplarım şimdi derim ve pat yere dökülür.. bu konuda ben de muzdaribim. Olumluyu çağırmak güzel düşünmek lazım elbette ama bu şey başka sanki kendi kendine düşünüyor zihnimiz alışacağız yapacak bişey yok :KK48:

Negatif düşünmeyin
Belki de algılarınız açıktır
Pozitif şeyler de oluyor mu böyle
Rüyalarınız çıkar mi

Bende de var o ya kötü bir sey gercekten aklima boyke kötü şeyler gelince direkt dusuncemi değiştiriyorum hemen tövbe estagfurullah diyorum hemen bi kac kez azaldi yani şükür sizde aklinizdan kötü bir sey gecince degistirmeye calisin

Tüm o çağırdınız şeyleri yaşamak için akla getiriyorsunuz haliyle de yaşıyorsunuz. Güzel düşünün. Güzel şeyler düşünemiyorsanız da düşünmeyi bırakın en kestirme :)

Back
X