sorun bende mi?

kedivekeder

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2015
182
136
103
merhaba. nasıl başlayayım bilemiyorum. ben sanırım biraz saf salağım. herkese sınırsız haklar tanıyor herkesi alttan alıyorum. birisi kötü yemek mi yaptı yerim ağzımı açmam ben yapsam etmedikleri laf kalmaz. birisinin doğum gününe elim boş gitmem ama doğum günüme bir insan hediyeyle gelmez (bu seneki doğum günüme gelenler hediye almadıkları gibi buzdolabı poşedi istediler eve yiyecek taşımak için) herkese maddi manevi yardımcı olmaya çalışıyorum. bir şeyi mi eksik hemen koşuyorum. hep onları dinliyor destek oluyorum. ama bir nebze karşılık görmek istemem çok mu? etrafım hep yalancı insanlarla dolu. işimden ayrıldım iş dönemince peşimde gezen arkadaşlarım bir nasılsın dahi demedi. ağlıyorum tekim seviniyorum tekim. yapayalnızım. kimseye kötülük etmem. iş konusunda bana zorbalık yapan müdüre işten ayrılırken dava açmadım yeni bebeği oldu diye. düzgün de anlatamadım ama ne bileyim. annemi üzmedim hayvanlara zarar vermedim kimsenin kalbini kırmadım ama hiç değer görmüyorum. nerede ne kadar kötü insan varsa beni buluyor çok yaralı hissediyorum kendimi

Şimdi şöyle siz kendinize değer vereceksiniz ki bir başkası da size değer versin. Örneğin yemek kötü mü nezaketen yemek gibi bir zorunluluğununuz yok. İstemediğiniz şeylere istemediğinizi söyleyebilmelisiniz. Size hediye gelmedi mi siz de götürmeyin. Ben kendi adıma ben iyiyim benim dışındaki herkes kötü görüşüne inanmıyorum ama madem bazı şeylerden memnun değilsiniz öncelikle kendinizi değiştirmekle başlayın. Hep verici olmak size yarar sağlamaz aksine zarar.

Bana kizacaklar ama.ne kadar iyi oldugunuz kimsenin umurunda degil. İnsanlara onlar istemiyorken bile yardimci olma peşinde olmayin, karsidaki nasil bir insan bilmeden 10 adim gitmeyin.

Her konuda bu kadar uyumlu olmaya calisan insani ben de sevmiyorum bu arada, insanin bir duruşu olur. Bu kotu biri olun, hayvanlara zarar verin demek degil. Yine iyi biri olarak, hayvanlara da zarar vermeden yaşayabilirsiniz. Ama herseye de "he he evet evet tamam tamam" diyen biri çok fazla yaranma kaygisi içerisinde gorunuyor disardan.

Kesinlikle katiliyorum. Ben de cok fedakar bir insanim ama hayirlarim hep vardir heybemde yeri gelince kullanirim gereksiz insanlari hayatimda barindirmam 1 oldu 2 oldu 3. Ye izin vermem. Fazla fedakarlik vefasizlik getirir diye bi soz vardir gercekten oyle kim neye layiksa oyle davranmali insan.

Sizde onlar gibi olun. Kırılması gereken insanıda kırın hic cekinmeyin.

dünya sizin gibi iyi insanların hatrına dönüyor...

önceden ben de sizin gibi sayılırdım diyebilirim. yani kalbimde kötülük tutamazdım, hala da tutamam hoş. ben ömrüm boyunca misilleme yapabilen,intikam alabilen biri olamadım. çünkü fıtratımda yok. sizin de yok. o yüzden isteseniz de yapamazsınız.

ancak değişebilirsiniz.

ben çok vericiydim zamanında,aynı bahsettiklerinizi yaşadım. bire bir aynılarını yaşadım. sonra sizin gibi kendime bu cümleleri kurdum, kulaklarım tüm bunları duyunca beynim idrak etti. kendime dedim ki otrera salak mısın?

ben insan kullanamam, vefasız olamam, kötülük yapamam evet,istediğim kadar uğraşayım ,yok olmaz çünkü yapımda yok. o zaman ne yapabilirim dedim kendime. yaptığım,insanları yapmaya alıştırdığım şeyleri artık yapmamakla başlayabilirim dedim.

son 2-3 senedir mizacımı modifiye ettim. çünkü benim kimsenin psikoloğu,yardımcısı,ana babası olmak gibi bir misyonum yok. benim de bir anne babam ,bir canım var. ağaç kovuğundan çıkmadım. bu dünyaya insanları mutlu etmeye gelmedim.

eğer karşımdaki insan buna değecekse,ben ekstralara giriyorum artık.

şöyle düşünün _____ 0 _____ : bu bir sayı doğrusu. siz hep eksi tarafındasınız. hep kendinizden ödün vererek yaşadınız. sıfıra çıkmak istediğnizde size değişti,nankör,bencil dediler değil mi? desinler,çünkü normali bu. siz kimse için kendinizden ödün vermek zorunda değilsiniz. hak eden insan olursa artı kısmına geçersiniz. ama bunu herkese yapmayın.

sizi joker eleman olarak görürler, ne de olsa cepte derler. yapmayın. ben zamanında gözümü açtım siz de açın.

hediye alacak kadar yakın hissetmiyorsanız kendinizi almayın, sözel olarak kutlayın geçin,size kötülük yapan adam sizden özür dilemedikçe eşyasını taşımaya yardımcı olmayın.

yani kendinizi kabul ettirmeye,sevdirmeye,birilerine yaranmaya çalışmayın. anladınız mı?

çünkü sonradan fark ettim ki sizin niyetiniz bu olmasa bile,dışarıdan bakan birine itici geliyor bu. şahsen ben de herkesle arkadaş olmaya çalışan insanlardan hoşlanmıyorum.

sevilmediğiniz ortamda bulunmaya çalışmayın, karşınızdaki size adım atmıyorsa siz de ona atmayın.

kendinize uygun insanlarla arkadaş olun. maalesef etraf bencil insan dolu,bir süre yalnız kalabilirsiniz,ben kaldım, iyi ki de kalmışım, çünkü sırf yalnız kalmamak için ben olmadığım biri gibi davranamam.

şu anda 1-2 dostum,3-5 arkadaşım var. yeter de artar.

kendini uyanık zanneden çakallar kendi habitatlarında koşturmaya devam edebilirler. benden uzak dursunlar yeter.

Sen kendine değer vermezsen kimse vermez.
Öteki konular hadi neyse de zorbalık yapan müdüre bebeği var diye acıdım kısmı acayip yani. Acık ve net eziksin. Özgüvenini artırmaya calış

Bana adım atmayana tırnağımı kıpırdatmam. Ne diye kendimi kullandırayım ki. Bana değer vermeyen, zor günümde yanımda olmayan babamın oğlu olsa tanımam. Kötü biri miyim? Hayır kendime değer veriyorum. Beni seven ve sevdiğim kişilere elimden gelenin fazlasını yaparım her zaman. Kadir kıymet bilene. Böyle olduğunda kimseden nankörlük görüp üzülmezsiniz bence.

Not: Bana adım atmadığı halde resmen koştuğum tek bir şey var. Sokak canları Allah'ım ölüyorum onlara. Siteye yeni yavru kedi düşmüş kaç gündür kendimi sevdirmek için yapmadığım şebeklik kalmadı Canlarını yediklerim..

Doğru. Ama bende bir de şöyle birşey var. Diyelim biri bana doğum günümde hediye almadı ama benim içimden geliyorsa ona alırım.o almadı bende almayayım bana ters geliyor mesela

Doğru. Ama bende bir de şöyle birşey var. Diyelim biri bana doğum günümde hediye almadı ama benim içimden geliyorsa ona alırım.o almadı bende almayayım bana ters geliyor mesela
yok canım ben ondan bahsetmiyorum. ben kesinlikle içimden gelirse alıyorum,ama karşılık beklemeden. yani o da bana alsın günü gelince diye almıyorum.

ama konu sahibi çok samimi olmadığı insanlara bile alıp ister istemez karşılık bekliyormuş ya. onu dedim.

teşekkür ederim ne güzel uzun uzun yazmışsınız. dediklerinizi dikkate alacağım çok sağolun

mesela birisine ezik demek ne kadar doğru?

Bence de konu sahibi ezik davraniyor. Nerden biliyorum? Bende eskiden böyleydim. Öz güven eksikligi bir kenara: Beni sevilmeye layik olmadigima inandirmislardi. Bende herkesin gönlünü yapmaya calisirdim. Evet ezikis. Cünkü baskalarin hakkimizdaki hükümünden korkarken, kendimizi ezmek, kendimiz olmaktan daha kolay geliyor. Konu sahibi de ayni. Iyi niyet bir yere kadar. Ve sunu da eklemek isterim: Insan sonuna kadar verici olabilir, ama yalnis insanlara olmamali

Bir zamanlar ben...
Acıyla tecrübe ettim,öğrendim.bana bir adım gelene bende bir daim gidiyorum.fazlasini asla yapamıyorum.
Artık keyfim ne isterse onu yapıyorum.
Evet halen iyi insanım , kimseye zarar im dokunmaz,kırmam,kötü söz söylemem ,kavgadan yana değilim,laf sokmam...
Am artık kendimden de odun vermiyorum.ben kendimi sevmeyi öğrendim.
İçi boş kalabalıklar ile olacağıma yanlız kalmayı tercih ediyorum...
Sizde değişin ,en özel en kıymetli kendinizsiniz....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…