dünya sizin gibi iyi insanların hatrına dönüyor...
önceden ben de sizin gibi sayılırdım diyebilirim. yani kalbimde kötülük tutamazdım, hala da tutamam hoş. ben ömrüm boyunca misilleme yapabilen,intikam alabilen biri olamadım. çünkü fıtratımda yok. sizin de yok. o yüzden isteseniz de yapamazsınız.
ancak değişebilirsiniz.
ben çok vericiydim zamanında,aynı bahsettiklerinizi yaşadım. bire bir aynılarını yaşadım. sonra sizin gibi kendime bu cümleleri kurdum, kulaklarım tüm bunları duyunca beynim idrak etti. kendime dedim ki otrera salak mısın?
ben insan kullanamam, vefasız olamam, kötülük yapamam evet,istediğim kadar uğraşayım ,yok olmaz çünkü yapımda yok. o zaman ne yapabilirim dedim kendime. yaptığım,insanları yapmaya alıştırdığım şeyleri artık yapmamakla başlayabilirim dedim.
son 2-3 senedir mizacımı modifiye ettim. çünkü benim kimsenin psikoloğu,yardımcısı,ana babası olmak gibi bir misyonum yok. benim de bir anne babam ,bir canım var. ağaç kovuğundan çıkmadım. bu dünyaya insanları mutlu etmeye gelmedim.
eğer karşımdaki insan buna değecekse,ben ekstralara giriyorum artık.
şöyle düşünün _____ 0 _____ : bu bir sayı doğrusu. siz hep eksi tarafındasınız. hep kendinizden ödün vererek yaşadınız. sıfıra çıkmak istediğnizde size değişti,nankör,bencil dediler değil mi? desinler,çünkü normali bu. siz kimse için kendinizden ödün vermek zorunda değilsiniz. hak eden insan olursa artı kısmına geçersiniz. ama bunu herkese yapmayın.
sizi joker eleman olarak görürler, ne de olsa cepte derler. yapmayın. ben zamanında gözümü açtım siz de açın.
hediye alacak kadar yakın hissetmiyorsanız kendinizi almayın, sözel olarak kutlayın geçin,size kötülük yapan adam sizden özür dilemedikçe eşyasını taşımaya yardımcı olmayın.
yani kendinizi kabul ettirmeye,sevdirmeye,birilerine yaranmaya çalışmayın. anladınız mı?
çünkü sonradan fark ettim ki sizin niyetiniz bu olmasa bile,dışarıdan bakan birine itici geliyor bu. şahsen ben de herkesle arkadaş olmaya çalışan insanlardan hoşlanmıyorum.
sevilmediğiniz ortamda bulunmaya çalışmayın, karşınızdaki size adım atmıyorsa siz de ona atmayın.
kendinize uygun insanlarla arkadaş olun. maalesef etraf bencil insan dolu,bir süre yalnız kalabilirsiniz,ben kaldım, iyi ki de kalmışım, çünkü sırf yalnız kalmamak için ben olmadığım biri gibi davranamam.
şu anda 1-2 dostum,3-5 arkadaşım var. yeter de artar.
kendini uyanık zanneden çakallar kendi habitatlarında koşturmaya devam edebilirler. benden uzak dursunlar yeter.