Sorun bende mi ?

Glikoz

DİNE
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2008
604
1
316
44
Ankara
bu gün çocuklarıma bayram için kıyafet almaya gittik küçüğü anneme bıraktım alışveriş yaptık çocuklarla giy-çıkar zaman alıyor haliyle , yemek yedik , saçlarınıda kestirim diye kuaföre girdik nerdeyse bir saat bekledik
ama çok sevinçliydim kuzularıma yeni ciciler almıştım saçlarını kestirip dışarda bişeler yemiş eğlenmiştikte taki eve gelene kadar kapıyı açar açmaz annemdeki tepki asık bir yüz ve sert bir ses tonuyla '' bi gitsen nezamana gelcen '' bende gülerek '' aynı bu saatte gelirdim dedim '' sölylene söylene mutfaga gitti içeri girdim hala söyleniyo '' anne ne oldu oğlum durmadımı '' dedim yok durmamış başı şişmiş ama abğırarak söylüyor bende sinirlendim burnumdan getirmesen rahat etmezdin zaten diye çıkıştım ama hep aynı şeyi yapıyor ve ben deli oluyorum çok geç te kalmadık ve oğlumda skin bi çocuktur karnı tok oldugu sürece ağlamaz yemekte seçmez
ve annem hep böyledir yaptıgım hiç bir şeyi begenmez beni insan yerine koyup değerde vermiyor eşim bana karışmaz güvenir çünki ama annem asla sordum bu gün neden böyle yapıyorsun üzülüyorum diyecek oldum dinlemek istemedi lafları ağzıma tıkıştırdı resmen ama anlattım derdimi bu kez anlamıyorum kendimi ona hala ıspat edebilmiş değilim
en son söyledigi şey se canımı çok acıttı yanına gittim anne özür dilerim küs olmak istemiyorum seninle dedim
'2 UMURUMDA BİLE DEĞİL İSTERSEN KÜS HİİİİÇ KONUŞMA '' dedi

umurunda değilmiyşim beni hiç sevmiyormusun önemsemiyormusun diye sordum '' umurumda değilsin '' dedi

biraz zaman geçincede sanki bişey olmamış gibi o gün olanları anlatmeye başladı gelde delirme arkadaşlar sorun bendemi anlamıorum gerçekten annem heç böyle tutarsızdır ama ne yapsam begenmez benim yanımda hep başkalarını över onları metheder bana gelince bi pislikmişim gibi bakar dayanamıyorum artık ve ben 30 yaşında evli üç çocuk annesi biriyim hala kendimi anlatamıyorum bende varım insanım diyemiyorum bu beni çok üzüyor

eşin seni sevdikten sonra sana güvendikten sonra çok da dert etme canım...önyargıyla yaklaşmak istemiorm tanımam etmem kayınvalideni ama belki de o da gezmek istiyor seninle kimbilir afrası tafrası bu yüzden belkide..ben de erkek arkadaşıma kızdığım zaman o benim için ne kadar önemli de olsa onu ne kadar sevsem de onun canını acıtmak için umrumda değilsin derim..sonra sinirim geçince normale dönerim..belki kayınvaliden de böyledir..

canım anne annedir kandır candır.dayanacaksın.yuvan ayrıymış bir şey olmaz.al gönlünü bence haklısın ama anne işte akan sular durur anne deyince...keşke bir güzel hediye de annene alsaydın bayram için..

kullancacagını bilsem alırdım ama şimdiye kadar aldıklarımı hiç üzerinde görmediğim için almadım

belki onunda tam sinirli olduğu bir ana geldi canım sana patladı ne dersin...
birde anlayamadım annenmi?
kayınvalidenmi?

Canım annen belki kendini ters ifade ediyordur. Bir sinirle söylemiştir. Malesef bu tarz örnnkeler bende biiyorum. Çok acı ama annen idare ediceksin artık. Çocukların için bişeyler yapıp mutlu olmuşsun bunları düşün...

Çok acil durum olmadıkça çocuğunuzu bırakmayın o zaman...bir iyilik yapıcaksa insanın burnundan getirmesi hiçte hoş değil..Ayrıca o onun torunu siz kızısınız can kan yani...
Bir annenin bu şekilde davranması hiç hoş değil çok saygısızca,örnek olması gerekirken bu şekilde davranması gerçekten garip.Çok kınadım ve ayıpladım açıkçası.

annem kayınvalidem asla öyle yapmaz ona bıraktıgım zaman ne aklım kalır nede gelince sıkıntı çekerim
anneme bırakınca sorun çıkıyor 3 çocugum var 7-4-2 yaşlarında mecburen biyere giderken birini bırakmam gerekiyor üçüyle başedemiyorum ama çok sakin olmasına karşın annem sırf beni gittigime pişman etmek için bunu sürekli yapıyor biyere gitmesem evde işim olsada yapıyor '' durmadı ağladı , yemedi, heryeri karıştırdı '' bi alt katımda oturuyor ağlasa sesini duyar inerim ama sırf pişmen etmek için yapar

bazı kişilerin karakterleri böyledir ben de bu tür insanları anlamam nedense...bağırırlar laf sayarlar yerden yere sokarlar sonra da hiç birşey yokmuş gibi davranırlar...

anneler nedense çocuklarına laf saymayı eleştirmeyi normal görürler.kırılacağımız akıllarına gelmez.

o zaman bırakma canım benim annem bana çocuğumu bırakınca tafra yapacaksa bir daha bırakmam.

anneme benzettim...maalesef benim annem de aynı senin annen gibi...2 kelime konuşamayız ben herkesle çok iyi anlaşırım ama bir tek annemle anlaşamadım

canımsın ya üzülme, Allah rızası için annelik mertebesi hatırına katlanacağız yapacak birşey tatlım

aaaa :1shok::1shok:inanmıyorum annemin ikizi varmış:lepi:

bu yastan sonra değişmez canım.menopoz sıkıntısı olabilir mi..takma fazla alttan al duyma..sagır olmak lazım bazen..basına bir şey gelse yine o koşar inan ki..

min'cim altlı üstü oturuyoruz uzak olsa sıkıntı çekmem ama mecburiyet işim olunca bırakıyorum
sardunya_zakkum keşke annelrimizin iyi gönleri benzeseydi annemin ikizinin oldugunu bilmek bile ürpertti
üvercinka biliyorum aynı şeyi bende yaparı elbettem ama sürekli eleştirilmek sürekli laf sokmak canım yanıyor artık kendi hakimiyetinden başka birşeyi kabul etmiyor ve bu durumdan maalesefki en çok çocuklarım etkileniyor kızım anne kavga etmeyin ne olur diyor

ne kadar güzel anlatmış benim halimi senağlamasenağlama ölmüş benimde bi yanım ne öldürenin haberi varrrrr ne ölenin

annemi çok seviyorum

ama onun huylarına benzer anneler oldugunu bilmek üzdü açıkcası allahtan ben yanlız değilim mişim iyi ki varsınız :enbuyukkk:

ne kadar güzel anlatmış benim halimi senağlamasenağlama ölmüş benimde bi yanım ne öldürenin haberi varrrrr ne ölenin

inan bu yazıyı okuduğum an annem geldi aklıma, üzülme bak ben hiç aldırış etmiyorum ama eskiden senin gibiydim ben üzülüp ağladıkça daha çok gelirdi üzerime abartırdı...son ben artık aldırış etmemeye başlayınca düzelmedi ama biraz toparlar gibi oldu

canikom sana tavsiyem anadır kalbini kırma ama yaptığı tavırlardan etkilendiğini belli etme ve zaten etkilenme de artık, ben öyle üzülür ağlar gönlünü almaya çalışırdım tersler küser suratını günlerce asar hayatımı cehenneme çevirirdi

Annen sadece sana karşı mı böyle davranıyor canım. Kardeşlerin varsa onlara ve babana karşı tavırları farklı mı?
Bazı kişiler söylenmeyi-hesap sormayı alışkanlık haline getirmişlerdir ve yaptıklarının farkında bile olmazlar.
Söylesen öyle olmadıklarını iddaa ederler.
Fazlaca beklenti içindedirler - bu beklentilerini açıklamak yerine bağrınıp dururlar.
Annene - senden neler beklediğini sorabilirsin. Bir evlat olarak kendi bildiğim doğrularla seninle böyle bir
ilişki içindeyim ama senin evladın olarak benden beklediğin şeyler olabilir ve ben bunları farketmediğim
için yerine getirmiyorumdur. Seni mutlu edemediğimin farkındayım ama nasıl mutlu edeceğimi bilemiyorum
gibi bir konuşma yapabilirsen annenin bu davranışlarının altında yatan nedenleri öğrenebilirsin belki de.
İçimizden geldiği gibi davranmak bazen karşımızdakinin hiç istemediği bir
davranış biçimi olabiliyor. Onun ne istediği de önemli. Karşımızdakinin ne istediğini bilmek bizim
işimizi kolaylaştırır aslında. Kimbilir belki de istediği minik ama anlamlı bir sevgi sözcüğü veya bir busedir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…