annem kayınvalidem asla öyle yapmaz ona bıraktıgım zaman ne aklım kalır nede gelince sıkıntı çekerim
anneme bırakınca sorun çıkıyor 3 çocugum var 7-4-2 yaşlarında mecburen biyere giderken birini bırakmam gerekiyor üçüyle başedemiyorum ama çok sakin olmasına karşın annem sırf beni gittigime pişman etmek için bunu sürekli yapıyor biyere gitmesem evde işim olsada yapıyor '' durmadı ağladı , yemedi, heryeri karıştırdı '' bi alt katımda oturuyor ağlasa sesini duyar inerim ama sırf pişmen etmek için yapar
aaaa :1shok::1shok:inanmıyorum annemin ikizi varmış:lepi:annem kayınvalidem asla öyle yapmaz ona bıraktıgım zaman ne aklım kalır nede gelince sıkıntı çekerim
anneme bırakınca sorun çıkıyor 3 çocugum var 7-4-2 yaşlarında mecburen biyere giderken birini bırakmam gerekiyor üçüyle başedemiyorum ama çok sakin olmasına karşın annem sırf beni gittigime pişman etmek için bunu sürekli yapıyor biyere gitmesem evde işim olsada yapıyor '' durmadı ağladı , yemedi, heryeri karıştırdı '' bi alt katımda oturuyor ağlasa sesini duyar inerim ama sırf pişmen etmek için yapar
İnsanı öldürmek...
Bir insanı öldürmek sadece onun yaşamına son vererek olmaz o insanın kendisine güvenini yitirterek moralini bozarak motivasyonunu kaybetmesine sebep olarakta bir insanı öldürebilirsiniz. Çoğu zamanda öldürdüğünüzü farketmeden bir insanın yaşamına son verebilirsiniz. Önemli olan onun ruhen yıkımına sebep olmaktır bunu kötü niyetle de yapmazsınız .Eşimiz olsun çocuğumuz olsun en yakın arkadaşımız olsun o insanın ruhunu öldürmek yaşam enerjisini bitirmek onu ruhen öldürecektir. Çocukluk çağlarından itibaren bir insanın yaptıklarını hor görmek onu aşağılamak sen yapamazsın demek yaptıklarında kusurlar bulmak kişiliği ile oynamak insanlar arasında küçük düşürmek ben beceriksiz aptalın biriyim diye düşünmesine sebep olmak bir insanı öldürmese de sakat bırakmaya yeterli olacaktır.
O insan istediği kadar bunların aksini savunmaya kalksın ruhunu toparlayıp ayakta durmaya çalışsın artık bunu çok zor başarır, ruhen sakatlanmış örselenmiş bir insan olarak yaşamına devam eder insanı yaralamak kolay ama onun yaralarını sarmak çok daha zordur. Bu yüzden hiçbir insanı yaralamamaya gayret etmeliyiz biz yaralıysak eğer geçmişten gelen yaralarımız hala kanıyorsa başka insanları da fark etmeden yaralarız. Bu nedenle önce kendi yaralarımızı sarmaya çalışmalı arkasından yaralı olan insanların yaralarını iyileştirmeye çalışmalı, onlara destek olmalı özgüvenlerini yükseltmeye motivasyonlarını arttırmaya gayret etmeli , bunların hiçbirini yapamıyorsak hiç olmazsa onların yanında olmalı dertlerine ortak olmalıyız.
Ancak böyle yaptığımızda onlarda yaşama bağlanacak kendilerini daha mutlu ve huzurlu hissedecek kendilerinden hoşnut olacaklardır.
Uzm.Dr. R.Sabri YURDAKUL
aaaa :1shok::1shok:inanmıyorum annemin ikizi varmış:lepi:
ne kadar güzel anlatmış benim halimi senağlamasenağlama ölmüş benimde bi yanım ne öldürenin haberi varrrrr ne ölenin
bu yastan sonra değişmez canım.menopoz sıkıntısı olabilir mi..takma fazla alttan al duyma..sagır olmak lazım bazen..basına bir şey gelse yine o koşar inan ki..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?