• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sorun bu defa benim galiba

kan sayımı yanında d vitamini b 12 tiroid hormonlarına da baktırmak lazım ama..

14 yaşında kız..
ergen triplerinde muhtemelen.
sizi o da yoruyor mu?

yani.. kullanıcı adınız bile cocuklarımcanlarim :)
çocuklarınıza da sorumluluk verin.
(yorumcu burada ahkam kesmektedir, başına ne geleceğini bilmemektedir :)
hafta sonlarınız nasıldır?

Çocukların kocaman maşşallah sana ihtiyacı yokki onların.benim 7 yaşındaki kızımın bile bana yardımı oluyor.ayrıca anane de babaanne de neden kalmıyorlar.bu kadar bağımlı yetiştirmeyin kendinize.

İşte tam da böyleyim bu huyum beni daha da çok yoruyor.

Bende de o karakter var.O yüzden ben anladım hemen sizi... fakat törpüledim biraz o yönümü
Konunuzu görünce 2 gün önce yaşanan bir sohbet geçti aklımdan... :KK54:
bir komşum geldi bana, çokta sevdiğim bir ablamdır.
kendisi 50 yaşında hayat dolu bir kadın (hasta ve devamlı nükseden bir rahatsızlık, malum hastalığı k.)
Bak dedi bana bir şey olursa yada olmasa bile sakın bu söylediklerimi unutma !!
ablam demişti diyeceksin bir gün dedi.
Hayatımda yaptığım tek ve en büyük pişmanlığım şudur.
Her şeyi çekip cevirme, hayatı kontrol etme çabam, yetişmek için sarfettiğim o efor , eşime çocuğuma gösterdiğim emek...
hep acele ettim oluruna bırakmadım, hayatı kontrolüm altında tutmaya çalıştığım için çok pişmanım dedi ve ekledi...
Sakın bunu yapma kızım dedi..... ben birşeyleri eksik yapsam da bu düzen gidecekti çocuğum büyüyecekti eşim hala aynı ne değişti. ben hasta oldum dedi. inanırmısın öyle bir çook çokk pişmanım deyişi vardı içime işledi...
Lütfen sizde bu yazdıklarımı unutmayın. Bende unutmayım küpe yapalım kulağımıza....
Sağlığımız en büyük hediye...
herşeyi tam yapmak zorunda değiliz. Fırsatları ve anları değerlendirmeye bakalım

Sabah yatakları toplamayın mutfak masası da kalsın kahvaltidan sonra bozulacak gıdaları dolaba koyun yeter yarım saat farkeder burdan ...

Hayatinizin bazi donemlerinde sanki normal gibi. 39 yasindasiniz, cocuklar buyumus, artik kendi islerini kendileri halledebilir duruma gelmisler. Kendi keyfinize daha cok vakit ayirsaniz, cocuklar evdeyken esinizle bi yuruyus, bi yerde bi cay kahve, nebilim onlarsiz biraz zaman gecirince belki esinizi aslinda ne cok ozlediginizi farkedeceksiniz. Belki daha cok arzulayacaksiniz esinizi bu sayede.
Caresiz dertler vermesin Rabbim, hayatinizin duzeni guzel masallah, daim olsun.

Amin çok teşekkür ederim. Çocuklar evet büyük ama bir arada olunca biraz kaba olacak belki ama kedi-köpek gibiler sürekli itişme ve ağız dalaşı halindeler. O yüzden pek yalnız bırakamıyorum, hadi onları da alıp gidelim diyoruz hani öyle sakin kalsalar tamam ama gittiğimiz yerde de mutlaka kavga edecek bir sebep buluyorlar kendilerine.

Hayatinizin bazi donemlerinde sanki normal gibi. 39 yasindasiniz, cocuklar buyumus, artik kendi islerini kendileri halledebilir duruma gelmisler. Kendi keyfinize daha cok vakit ayirsaniz, cocuklar evdeyken esinizle bi yuruyus, bi yerde bi cay kahve, nebilim onlarsiz biraz zaman gecirince belki esinizi aslinda ne cok ozlediginizi farkedeceksiniz. Belki daha cok arzulayacaksiniz esinizi bu sayede.
Caresiz dertler vermesin Rabbim, hayatinizin duzeni guzel masallah, daim olsun.

ay var ya acayip heves ettim şuanda.
benimkiler küçük erkenden de yatıyorlar, resmen yıllardır gece gezmesi denen şeyi unuttuk.

cocuklarimcanlarim cocuklarimcanlarim o yüzden sana evde yapılacak hobileri önerdim, başka bir şey aklıma gelmedi çünkü.
halbuki çocuklar büyük çıkın çıkın gezin dimi ya :KK200:

Amin çok teşekkür ederim. Çocuklar evet büyük ama bir arada olunca biraz kaba olacak belki ama kedi-köpek gibiler sürekli itişme ve ağız dalaşı halindeler. O yüzden pek yalnız bırakamıyorum, hadi onları da alıp gidelim diyoruz hani öyle sakin kalsalar tamam ama gittiğimiz yerde de mutlaka kavga edecek bir sebep buluyorlar kendilerine.
disiplin guzel seydir diyecegim bunada, birakin evde yesinler birbirlerini iste haha! gorun bakin siz evde olmadiginizda ne kavga edecekler ne gurultu. hatta ve hatta evde sizin yoklugunuz onlara nefes aldiracak, hoslarina bile gidecek!

kan sayımı yanında d vitamini b 12 tiroid hormonlarına da baktırmak lazım ama..

14 yaşında kız..
ergen triplerinde muhtemelen.
sizi o da yoruyor mu?

yani.. kullanıcı adınız bile cocuklarımcanlarim :)
çocuklarınıza da sorumluluk verin.
(yorumcu burada ahkam kesmektedir, başına ne geleceğini bilmemektedir :)
hafta sonlarınız nasıldır?

Açıkçası o daha fazla yoruyor ama kabul etmiyor, kardeşine bir bağırtısı var evde dışarıdan duyan öldürdü öldürecek zanneder. Bağırma kızım diyorum ben bağırmıyorum ya da bağırıyorsam da oğlun hakediyor o yüzden bağırıyorum laftan anlamıyor diye bağırıyor bu sefer, kızım kardeşin o senin diyorum kardeşimse kardeşliğini bilsin zaten niye oldu ne lüzumu vardı ki diye de ayrıca söyleniyor. Evde sükunet eşim evdeyken sağlanıyor desem yalan söylemiş olmam. Bazen özellikle kızıma nasıl davranacağımı şaşırıyorum. Klasik sen beni anlamıyorsun anne tripleri havalarda uçuşuyor. Arada fark ettim ki kardeşiyle ilgilenmemi de istemiyor. O yüzden olsa gerek babasıyla vakit geçirmek daha çok hoşuna gidiyor kendisi de söyledi bunu zaten. Arada baba-kız sinemaya filan gidiyorlar ya da geziyorlar birlikte vakit geçiriyorlar o zaman daha sakin oluyor ama bu seferde küçük oğlum baba sen zaten hep kızını sev hep kızınla tek git hiç benimle gitme diye trip atıyor :)

Çocukların kocaman maşşallah sana ihtiyacı yokki onların.benim 7 yaşındaki kızımın bile bana yardımı oluyor.ayrıca anane de babaanne de neden kalmıyorlar.bu kadar bağımlı yetiştirmeyin kendinize.

İnanın ben hiç bana bağımlı olsunlar istemedim hatta küçükken kızım kalıyordu alışık aslında ama artık hiç istemiyor sizi zaten akşamdan akşama görüyoruz o kadar da mı görmeyelim yani istediğiniz bu mu diye ergen triplerine giriveriyor hemen.

Çocuklar kocaman olmuş. Durmayacak küçük bebe değiller ki. Alıştırın bence anneanne de babaannne de kalmaya. Ben bi yaşından itibaren ara ara bıraktım çocuklarını alışsınlar diye. 5 yaşından sonra kalmaları gerektiği zamanlar da oldu. Alışkın oldukları için, hiç zorluk yaşamadım yaşamıyorum da. Siz anne babasınız evet, ama aynı Zamanda birbirinizin eşisiniz. Beraber başbaşa vakit geçirmek o kadar önemli ki.. 2 gün gidin dolaşın,kafa dinleyin, yenilenin gelin yani. Çocuklarınızla kalma konusunu konuşmanızı ve onları bu fikre alıştırmanızı tavsiye ediyorum. Birbirinize vakit ayırdığınızda herşey çözülecek gibi..

İnanın ben hiç bana bağımlı olsunlar istemedim hatta küçükken kızım kalıyordu alışık aslında ama artık hiç istemiyor sizi zaten akşamdan akşama görüyoruz o kadar da mı görmeyelim yani istediğiniz bu mu diye ergen triplerine giriveriyor hemen.
Çalışıyorsanız onlarda haklı bi yerde.şimdi biz eşimle diyoruz çocuklar iyice büyüsün bırakır gideriz diye ay bu seferde kalmayız derlerse.

Çalışıyorsanız onlarda haklı bi yerde.şimdi biz eşimle diyoruz çocuklar iyice büyüsün bırakır gideriz diye ay bu seferde kalmayız derlerse.

Umarım bizimkiler gibi zorluk çıkarmazlar. Kızımla hem anne-kız, hem iki arkadaş gibi olmak istedim. Aslında başardımda benden hiç gizlisi saklısı olmaz, hata da yapsa ilk önce benimle paylaşır bütün sıkıntılarını bana anlatır. 14 yaş tam deli-dolu zamanlarının başlama yaşı o yüzden çok dikkat ediyorum bende çok zıtlaşmadan fazla da taviz vermeden bu dönemi atlatmaya çalışıyorum. Şu an bizden ayrı kalma sıkıntımız dışında aramızdaki ilişki çok iyi gidiyor kızımda aynı şekilde düşünüyor durup durup bana sarılıp canım annem sen benim hem annem, hem arkadaşımsın diyor. Tamam ama bende arada nefes almak babanızla başbaşa kalmak istiyorum diyemiyorum :)

Umarım bizimkiler gibi zorluk çıkarmazlar. Kızımla hem anne-kız, hem iki arkadaş gibi olmak istedim. Aslında başardımda benden hiç gizlisi saklısı olmaz, hata da yapsa ilk önce benimle paylaşır bütün sıkıntılarını bana anlatır. 14 yaş tam deli-dolu zamanlarının başlama yaşı o yüzden çok dikkat ediyorum bende çok zıtlaşmadan fazla da taviz vermeden bu dönemi atlatmaya çalışıyorum. Şu an bizden ayrı kalma sıkıntımız dışında aramızdaki ilişki çok iyi gidiyor kızımda aynı şekilde düşünüyor durup durup bana sarılıp canım annem sen benim hem annem, hem arkadaşımsın diyor. Tamam ama bende arada nefes almak babanızla başbaşa kalmak istiyorum diyemiyorum :)
Ay evet ya.o yaşlarda nasıl olcaz acaba.bizim büyük daha 7 yaşında küçük 20 aylık.maşallah allah bize de o yaşları görmeyi nasip etsin.ama kızınız anlayacak yaşta.madem aranızda iyi uygun bir dille söyleyebilirsiniz bence bunu.

Back
X