Bizde bunu çok düşündük fakat eşim şirket ortağı olduğu için borçlar bizide etkiliyor bu nedenle çekip gidemiyoruz.Eşinizin babasıyla işlerini ayırma durumu yok mu?
Babaları küçük yaşta vefat etmiş babadan kalan toprakları kardeşler arasında paylaşmışlar. Kayınbabam işleri kendisi büyütmüş kardeşini de okutmuş 15 yıl babane amcalar kaynanam beraber yaşamışlar. Kaynanam memur onun maaşıyla ev geçindirmişler. Kayınbabam sonradan iş sahibi olmuş.Eğer kayınpederinizin işinin sermayesi/ mülkü vs baba malıysa yani miras ise tabiki amca da gelire ortak olacak.Eşiniz ne kadar çalışırsa çalışsın kayınpederiniz ve amca patron eşiniz ise işçi konumunda olacak her zaman.
Eşimin sabit bir geliri yok muhasebeciden ne kadar alabilirse alıyor. Gelen toplu paradan birşey almıyoruz.Önceki konunuzu okudum kayınpederiniz çok dediğim dedik bir insanmış.Babası öldüğü için de kendisini aile reisi yerine koymuş kardeşlerime bakarım felsefesini güdüyo. İşiniz çok zor bu kayınpederle. Merak ettiğim eşinizin kazancı ne bu durumda.Babasından maaş mı alıyo yoksa kar bölüşülüyo mu?
Kayınbabam ve kayınvalidem evlendiklerinde durumları iyi değilmiş zamanla şansı yaver gitmiş iş sahibi olmuş kayınbabam. Bu amca dersaneye gidiyormuş o zamanlar. Bir sermaye koyup ortak olmamış. Öyle bir durum olsa zaten bizde birşey söyleyemeyiz.Ben mi kaçırdım bilemedim de amca bedavaya ortak olmuyordur herhalde di mi?
Sonuçta para koyuyorsa elbet o da kazanacak.
Tamam şimdi daha iyi anladım.Kayınbabam ve kayınvalidem evlendiklerinde durumları iyi değilmiş zamanla şansı yaver gitmiş iş sahibi olmuş kayınbabam. Bu amca dersaneye gidiyormuş o zamanlar. Bir sermaye koyup ortak olmamış. Öyle bir durum olsa zaten bizde birşey söyleyemeyiz.
Eşimde düşünüyor hep sıkıntılı stresli bayram geliyor işçilere para ödenecek şimdiden onun stresiyle boğuşuyor. Kayınbabam ve amca işçiye verilecek maaşı bile pek önemsemezler.bunu eşinizin düşünmesi gerekmiyor mu?
Kendisi muhasebecileri arayıp kartını ödetiyor telefonunu açmayan eleman olursa onuda tekrar kayınbabama şikayet ediyor. Kaç kere iflasın eşiğinden dönmüşler zaten ama yinede önlem almıyorlar.Ayrıca kart ödemelerini de herkes kendi karşılamalı maaşıyla.Bu soruna dur demeniz lazım yoksa yine iflas edersiniz.
Aslında eşimin ne kadar çalışkan olduğunun farkında ama amcayı küçük düşürmemek için asla bunu dile getirmiyor.Tamam şimdi daha iyi anladım.
Kayınpeder kardeşini düşündüğü kadar kendi evladını düşünse aslında tüm bunlar yaşanmaz.
Öyle birşey yaparsa köprüleri tamamen yakmamız lazım o kadar çirkinleşmek istemiyoruz. Birde başka kardeşleri var yaşları küçük ilerde onlar ne olacak onuda düşünüyor.eşiniz madem kazanmıyor ama hayatını oraya harcıyor hisselerini satıp eline geçenle bişeyler yapsın.
Öyle birşey yaparsa köprüleri tamamen yakmamız lazım o kadar çirkinleşmek istemiyoruz. Birde başka kardeşleri var yaşları küçük ilerde onlar ne olacak onuda düşünüyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?