- 28 Aralık 2016
- 1.861
- 4.712
- 133
- 40
Aynen hiç acımıyor abisinin emeklerine bu zamana çok zor gelmiş kayınbabam şimdide parasının kıymetini bilmiyor.Diyorum ya ne harcarsak kardır o halde kartın son limitine kadar harcayalım mantığı güdüyo bu amca ve ailesi.Tek çözüm dediğim gibi verilen maaşın belli olması ve herkes ne harcarsa kendini ödeyecek şeklinde bir kuralın konulması.Siz amcadan ziyade kayınpedernizi ikna etmeye bakın.Çünkü her şey onda bitiyor.Benim de kartımı ödeyen böyle biri olsa bende harcarım sonuna kadar hiççç affetmem:)))
Toplam 7 kardeşler 3 kardeş aynı anneden. Bu amcayla aynı anneden. Babane çok bilmiş bir kadın her zaman kayınbabama evlat bulunur eş bulunur kardeş bulunmaz diyomuş.Kayınpederiniz iki kardeşler mi belki de ondan bu kadar değerlidir kardeşi.
Eşimde bunca yıllık emek var onlar öyle yapıyor diye ben bırakıp gidemem. Çalışanlara karşı bana güvenip bu işi yaptıranlara karşı sorumluluğum var diyor.başka çaresi yok. o amca neden bu kadar rahat?? çünkü kayınbaba ona sınırsız hak vermiş. kendi evladını hiçe saymış. sanırım ben amcama asla böyle çalışmazdım. başka işe maaşlı girer gene çalışmazdım.
Babasız büyüdükleri için anneside bu sözü kayınbabama aşılamış. Her zaman arar o amcayı acındırır. Bu söz onların hayat felsefesi olmuş.Geçen bir söz okudum, diyor ki; "el kızı elde çok, evlat desen belde çok, ama kardeş gibisi yok Allah yok."
Sanırım bu tiplerin düşünce tarzı bu. O tiplerin de kardeşleri arkadan bıçaklar da bıçaklar yine de kardeşim derler. Çare peek yok gibi. Ben olsam bana ne der keyfime bakardım. :)
Durduğu bir şantiye yok. Devlet memuru işine gidiyor çalışsada çalışmasada hakkı var. Evini komple yeniledi onun eşya borcunu da biz ödüyoruz. Biz evlendik bize ev dizildi diye onun eşine de yeni ev alındı içi komple yeni eşyayla dizildi.Yapacak bir şey yok sonuçta ne olursa olsun o şantiyelerde işte kayınbabanızın eşiniz onun oğlu ama işçi konumunda. Sonuçta eşinizde kazanıyor değil mi bir şekilde o kadar şantiye o kadar özveri kaç saat çalışmalar mutlaka karşılığını alıyordur amcanıza kayınbabanızın yaptığı onun tasarrufunda olan birşey zaten durduğu şantiyenin karından alıyormuş sizinkiyle bir alakası yok eşinizde taa oradaki şantiyenin de işleriyle ilgilenmiyordur. Yok biz onun almasını istemiyoruz deme lüksünüz yok şu an ancak ileride olabilir kayınbabanız yokken.
Babane inanılmaz yapışık bir kadın çatkapı bana gelir bütün odalarıma girer mutfaktaki yiceklerime bakardı. Baktım böyle olmayacak bi kere geldi kapıyı açmadım eşimde telefonlarına bakmıyor.Tek careniz hisseleri satmak, sonrasinda batar zaten o is.
Esiniz de kardeslerini dusunuyor da bu davranisinda biraz babasini andiriyor sanki.
Bu kardesler de buyuyunce sirkete ortak mi olacaklar da is batarsa kardeslerim napar diye endiseleniyor.
Okumuyor mu bunlar, hepsi meslek sahibi olur kendi yaginda kavrulurlar iste.
Evlat, es bulunurmus da kardes bulunmazmis.
O niyeymis millet boyuna doguruyor.
İnsanin evladindan daha kiymetlisi olabilir mi yaa.
O babaanne bunlari derken sizin kayinpederi etki altina almak icin demis de "siz aslinda benim icin ikinci plandasiniz" anlami da ortaya cikiyor.
Azcik kivrak fikirli olup su lafla babaanneyi terskose yapmak lazimmis da iste....
Babane bu lafı her toplantıda söylüyormuş genel her zaman söylediği bir laf. Kendiside kardeşlerine çok düşkün.Tek careniz hisseleri satmak, sonrasinda batar zaten o is.
Esiniz de kardeslerini dusunuyor da bu davranisinda biraz babasini andiriyor sanki.
Bu kardesler de buyuyunce sirkete ortak mi olacaklar da is batarsa kardeslerim napar diye endiseleniyor.
Okumuyor mu bunlar, hepsi meslek sahibi olur kendi yaginda kavrulurlar iste.
Evlat, es bulunurmus da kardes bulunmazmis.
O niyeymis millet boyuna doguruyor.
İnsanin evladindan daha kiymetlisi olabilir mi yaa.
O babaanne bunlari derken sizin kayinpederi etki altina almak icin demis de "siz aslinda benim icin ikinci plandasiniz" anlami da ortaya cikiyor.
Azcik kivrak fikirli olup su lafla babaanneyi terskose yapmak lazimmis da iste....
Maaş işine yanaşmıyorlar böyle daha rahatlarına geliyor.Bence eşin şöyle bir öneri atsın herkes belirli bir miktar maaş alsın şirketten geri kalan kar da biriktirilsin.Biriken parayla da dükkan alınır ya da yatırım yapılır yine oradan gelen para da bölüştürülür.Bu şekilde yangından mal kaçırır gibi kim ne harcarsa kardır mantığı üderseniz işiniz çok zooorrr.Kazanılan paranın da bereketi olmaz.
İnşallah bir gün kendi inşaat işini kurar eşin. Cüzdanlar ayrılınca sorun kalmaz. Ancak böyle rahatlarsınız. Ne sinir amca ve kp.Merhaba hanımlar,
2 yıl öncede buna benzer bir konu açmıştım tekrar fikir almak ve içimi dökmek istiyorum. Bu konuyu neden bu kadar takıyorsun diyebilirsiniz ama en büyük sıkıntımız eşimle nişanlandığımızdan beri bu sorun.
10 ay önce evlendim küçük bir şehirde yaşıyoruz. Eşim babasıyla çalışıyor. İnşaat işiyle meşguller. Kayınbabamlar büyük bir şehirde yaşıyorlar yazın burdalar kışın tekrar büyükşehirdeki evlerine dönüyorlar.
Kayınbabam sık sık buraya gelir gider işler sebebiyle.
Burdaki bütün şantiyelerden eşim sorumlu bu nedenle iş yükü çok ağır en ufaktan en büyük soruna kadar eşim ilgilenir gece onikiye kadar telefonu hiç susmaz. Sabah 5'te uyanır işinin başında olur. Kayınbabam daha çok işlerin kazanç kısmıyla ilgilenir. Bir işçi arayıp bi sıkıntısını dile getirse sinirlenir telefonu kapatır.
Asıl meseleye gelecek olursam kayınbabamın bir erkek kardeşi var bütün masraflarını biz karşılarız evini arabasını kayınbabam alır çocuklarını kayınbabam okutur. Bu her zaman böyle olmuş. Kendisi çok lüx düşkünü bir adam herşeyin en pahalısını alır en iyi şekilde gezer yer içer hiç acımaz.
Biz geçen yıl çok zor zamanlar yaşadık iflasın eşiğine geldik bu amcanın durduğu şantiyeden çok büyük zarar ettik. Hala oranın borçlarını kapatmaya çalışıyoruz.
Amca geçen yıl şantiyeyi bıraktı bizim bulunduğumuz şehire döndü. Eşime baban zaten iflas edecek bana maaşım yeter dedi çekti gitti. Aynı zamanda devlet memur kendisi. Geçmişte de bir defa iflas etmişler o zamanda öyle demiş bize hiç bir yardımı olmamış.
Eşim yeni işler aldı çok büyük bir özveriyle çalıştı ve o darboğazdan kurtulduk. Amca durumlar düzelince kayınbabamla tekrar barıştı yine kazancımıza ortak oldu.
Şuan eşim amcasıyla konuşmuyor. Kayınbabam her fırsatta bu amcayı eşime över sürekli konusunu açar eşimde amcanın yaptıklarını söylese de kayınbabam hiç oralı olmaz. Kardeşim giderime değil gelirime ortak diyor.
Eşim şuan güneşten kapkara oldu eve gelir ayakta duracak hali olmaz. o bu kadar fedakarlık yaparken amcanın oturduğu yerden hak sahibi olması çok zoruma gidiyor.
Kayınbabam eşime senin nasıl çalıştığının farkındayım ama oda amcan ömür boyu bakmak zorundayım sende böyle kabul et dese inanın yine sesimizi çıkarmıcaz.
Asıl üzüldüğümüz nokta eşimin başarısını görmezden gelmesi.
Durum düzelecek gibi değil ama yinede paylaşmak istedim...
Babane bu lafı her toplantıda söylüyormuş genel her zaman söylediği bir laf. Kendiside kardeşlerine çok düşkün.
Bir evladın ölse yerine nasıl başka evlat konulabilir anlayamıyorum.
Bizde bunu çok düşündük fakat eşim şirket ortağı olduğu için borçlar bizide etkiliyor bu nedenle çekip gidemiyoruz.
2 tane daha amca var onlarda bizden ne koparsa kar ama kendileri asla bizim için bi harcama yapmazlar.İnşallah bir gün kendi inşaat işini kurar eşin. Cüzdanlar ayrılınca sorun kalmaz. Ancak böyle rahatlarsınız. Ne sinir amca ve kp.
Bizde yeni kart çıkarttık yüksek limitli artık ondan harcama yapacağız.Gemileri yakmaktan baska careniz yok.
Kayinbabaniz da amcayi affediyorsa yarin bir gun evladini da affeder.
Hele de torun fln gelirse duramaz yani.
Yoksa siz cok yipranirsiniz. Emegim var birakamam diye diye omur gecer duzelecekmis gibi durmuyor cunku.
Esiniz resmiyette ortak olmasina ragmen kârda payi da yokmus gidip muhasebeden para aliyormus.
İnsan bunu nasil sindirebilir hic aklim almadi.
Ben genelde kinciyimdir.
Tum kredi kartlarinizi siz de sirkete baglasaniz, zaten iflas eder onunu arkasini dusunen yok cunku en azindan ben yedim ben harcadim dersiniz.
İflas edince de esinize ayrilmasini soylersiniz, kurtarmasin yani durumu.
Eee butun isi o yurutuyor diye de cevre onu taniyor biliyor.
Uzun lafin kisasi kendi sirketini kendi kursun, ne baba ne amca ne kardes herkes onundeki taslari kendi dizsin.
Kardeşine ne harcama yaptığını bize asla söylemez biz çalışanlardan etraftan duyuyoruz. Amcanın kayınbabasının üzerine yaptığı gizli gayrimenkuller varmış herşeyi hesaplamış parası var ama yinede küsüp gittiği halde geri döndü.O zaman kazancı bölecekler, kp kendi parası ile baksın kardeşini sizi neden ortak ediyor ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?