Sorun hem eşimde hem bende

kelebekmkelebek

Evli , Mutlu , ikiz annesi ❤️
Pro Üye
Anneler Kulübü
14 Mart 2008
6.066
5.232
723
Merhaba arkadaşlar ,
Ben bir yıl önce doktora gittim neden korunmadığı halde hamile kalamıyorum diye film ultrason kan hormonu sonuçları vs herşey normal dedi doktor eşim gitti ileri hareketliliği %10 çıktı tüp bebeğe karar verdik bu ay başladık Acıbadem’e gidiyorum adetimin ikinci günü gittim polikistik olduğumu öğrendim şok geçirdim çünkü adetim 28 de bir gelir şişkin değilimdir yumurtlama dönemlerimi bilirim akıntım olur nasıl oldu anlamadım iğnelere başladık cumartesi kontrole gittim doktorum şuan aşırı cevap vermeye doğru gidiyorsun dediii Gonal f menapur kullanıyorum bir de cetrodite ekledi. Yarın tekrar kontrolüm var bu nasıl pko bilen arkadaşlar yardımcı olur musunuz

Daha yeni pko hakkında bir kitap aldım okuyorum ona binaen şöyle diyebilirim. Demek ki pko sizde önceden beri genlerinizde varmış ama yeni kendini göstermiş. Hormonlar temiz çıktığına göre daha ileri seviyede değildir. Her insanda pko farklı şekilde kendini gösterdiği gibi her bir kişinin hayatı boyunca da semptomlar değişkenlik gösterir. Hayat tarzınıza biraz dikkat ederek daha fazla ilerlemesini engelleyebilirsiniz. Hafif egzersizler, organik beslenme, uyku saatlerine dikkat etme, bol su tüketme, iki öğün arasında 4-5 saat geçirme gibi düzenlemelerle pko hafifliyor.

Bende şuan tüp bebek tedavisindeyim pko değilim ama aynı iğneleri kullanıyorum senle inşallah olur pkolu olup tüp bebekle çocuğu olanlar var canım endişe etme stres yapma yeterki stres cok etkiliyo cünkü inşallah ikimizde güzel haberler alırız

Çok teşekkür ederim cevabınız için evet hormonlarda sorun yok kan değerlerimde gözükmüyor alttan muayene edince gördü doktorum beslenmeme dikkat etmeye başladım ama korkuyorum belki transfer ertelenirse diye işte
İnşallah rabbim isteyen herkese versin bizleri de unutmasın. stres yapmıyordum aslında ama şuan kafam karıştı iğneler nasıl etki yapıyor sende karnım şişti benim göğüslerim çok hassas ve kaşık ağrım var acaba pko dan dolayı mı

Merhaba canım hangi doktorda tedavi görüyorsun?
Bende acıbadem de tedavi oldum..
Daha önceki gittiğim jinekologlar herşeyin normal rahim filmin normal dediler.. Tüp bebek doktoru daha bakar bakmaz bu normal değil dedi şok oldum yıllardır normal diyerek oyalamıştı diğer doktorlar bizi.. 5 yılım gitti..
Hidrosalpenks var sende dedi ameliyat oldum gerçekten de doğruymuş..
Senin doktorun ismi ne?

AYnen bana da öyle dediler canım. Herşey normal dediler hep senin dediğin gibi doktorum daha saniyesinde bildi. Acıbadem de Nicel Taşdemir e gidiyorum ben senin doktorun kimdi

Canim bende pkoyum ama hamileyim once klomenle denedik olmadi inofolicle kaldim ben birazcik zaman aliyo ama imkansiz degil tedavine bak mutlaka olucaktir cnm

Canim bende pkoyum ama hamileyim once klomenle denedik olmadi inofolicle kaldim ben birazcik zaman aliyo ama imkansiz degil tedavine bak mutlaka olucaktir cnm
İnşallah canım çok sağol. Ama sanırım aşılama ile denediniz bizim öyle bir şansımız yok eşimin sprem sayısıda düşük

Acıbadem bursa şahin zeteroglu..
Benim 1. Tedavim negatif ile sonuçlandı..
Yarın 2. Tedavimin sonucu belli olacak..
Senin konunu da takip ediyorum..
Pozitif olduğunu hissediyorum.. Umarım öyledir
Haber et, yaz mutlaka.. Aklımdasın

Mahalledeki bir ablamda da pko var ve yıllardır doğum kontrol hapı kullanıyordu adetini düzenlemesi için
Yeni evlendi 3ay oldu, geç olur diye hemen çocuk istediler ilk ay olmadı ikinci ay oldu şimdi 1,5 aylık hamile
Yani demem o ki pko çocuk olmasına engel değil sadece geç olmasına sebep oluyor

Bir doktor demişti ki bana öyle hastalar geliyor 2 tane peşpeşe çocuk olmuş ama pko lu olduğunu bilmiyor..
Doktor bana dediki senin normal yolla çocuğun olur tek tüpüm var ama olur dedi..
Olmadı...
Yani demem o ki rabbim ol desin hiç bir şey engel değil.. dua edelim başka hiç bir şey gelmiyor elimizden hayırlısı olsun inşallah..

BEn hiç bilmiyordum zaten ilk kez bir hafta önce öğrendim üstelik fakülte de gittim doktora yine Acıbadem de gittim jinekologa ama bilemediler ya da yeni oldu bilmiyorum tüp bebek doktorum bildi

bende pcoluyum her doktorda direk söyledi. Zaten Lh hormonu fsh den yüksekse yüksek ihtimal pco diyorlar bide ultrasonla destekliyorlar tabi. Bende hem pco hemde çikolata kisti mevcut. Eşimdede problemler vardı. İkimizdede problem olmasaydı ben sadece pcolu olsaydım beklerdim hamilelik için tüp bebek hemen yaptırmazdım şahsen. Bu sitedede çok fazla hamile var pcolu olan. Pcolu olduğum için çok yumurtam oldu tüp bebekte benim. Ohss denilen bir durumla karşılaşma olasılığı yüksek sadece. Bende taze transfer olamadım dondurulmuşlarım var beklemedeyim trasnfer için. Umarım sizinde güzel haberlerinizi alırız

Teşekkür ederim inşallah hepimizin olumlu güzel haberleri olur. Benim hormon değerlerim yüksek değil işte sorun orda :) lh ve fsh ve amh çok normal adetlerim düzenli şüphelenecek hiç birşeyim yoktu adetimin ikinci günü muayenem de söyledi Doktorum bende şaşırdım. Neden taze transfer olmuyor her pko lu da böyle mi durum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…