Sorun kardeşim nolur yardım edin!!!!!!

senilk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2014
348
182
73
Hanımlar kardeşim 18 yaşında bu sene üniversiteyi kazandı.sevgilisi 28 yaşında evlenmek istiyor daha önce bu çocukla 2 yıl önce kaçmıştı ama çocuk kardeşimi ogün benim eve geri getirmişti karakolluk olmuştuk hatta kardeşime çok nasihat ettik oku dedik kendi ayakların üzerinde dur dedik 2 sene ses çıkarmadı aslında gizli gizli görüşmeye devam ediyorlarmış nasıl olduysa ben eşimle tatile gittiğimde annemlere kabul ettirmiş çocuk ailesiyle bayramın son günü gelmiş tanışma amaçlı.
Ya ben şimdi kardeşime ne diyim bana hala söylemediler eşimden duydum babam anlatmış okumuyacaksa kendi bilir demiş babam.
Ama ben üzülüyorum istanbulda üniversite kazandı iyi bir bölüm hemde şimdi gidip hayatını mahvetcek çocuk ilkokul mezunu laf anlatamıyorum kardeşime pişman olucaksın diyorum anlamıyor.bari okulunu bitir sonra evlen diyorum takmıyor beni.
Biz 4 kız kardeşiz çok şükür hepimiz üniversite bitirdik işimizi elimize aldık koca eline bakmıyoruz ama bunu anatamıyoruz sonradan sorun çıkar kültür farkınız var diyoruz anlamıyor.
Babamda tekrar kaçar diye bu sefer vericek.
Sizce haksızmıyım ne yapabilirim yardım edin allah aşkına

anne babanızzda iş bitiyor. okul bitsin öyle diyecekler. bir söz olur. üniversite bitincede evlenirler.
çocuk ilkokul mezunu . feci bir eğiıim farkı var aralarında. o yüzdende bu artmasın diyye okumasını istemiyordur.
mesleği ne bu adamın.

Son düzenleme:

yani 16 yaşındayken bu adamla kaçtı öyle mi, bende bu gidişle kardeşinin sonunu hayırlı görmedim,
güzel bir bölüm kazanmışta üstelik, bence sen bu adama cephe alır gibi konuşma öyle konuşursan adam daha cazip olcak gibi onun için
yok mu lafını sözünü dinleyeceği hatrı olan biri önce okulunu oku sonra evlenirsin diye konuşsun öyle biri varsa çevrenizde

18 yaş evlilik için çok erken ama gözü karalık için ideal yaş bu durumda siz ve aileniz ne soylersenız soyleyin o aşkının peşinden gidip sizi düşmana belleyecektir. Çok dikkatli davranmanız gerekiyor
bazılarının okuma kapasitesi yoktur! istemiyorsa ısrarcı olmayın
zorlama ile hiçbirşey elde edemezsınız bu kadar ısrarcı olmanızdaki amaç kardeşinizin iyiliği mi yoksa görüştügü kişinin ilk okul mezunu olması size uymaması mı önce bunu anlatın kardeşinize sizi kıskandı beni diye bile düşünüyordur o yaşlarda hepimiz kavak yellerinde yaşadık aileniz neden size degilde eşinize soylemiş demek ki sizin fevri tepkiler vereceginizden dolayı olayın dısında mı tutmak ıstıyorlar

çocuk tekstil işçisi bide akşamları çalışıyor bide üvey kaynanayla aynı apartmanda oturacak.
Sevgilisi eşimden 2 yaş büyük.
Eşimde kardeşin evlenirse kesinlikle aynı ortamda bulunmam öyle adamla evine dahi gidemezsin diyor haklı sebebleri var kaçtığında çocuk kardeşimi bizim kapının önüne bıraktı eşim çocuğu tartakladı biraz çocuk arkasına bakmadan kaçtı eşim böyle insanlarla işim olmaz diyor.eşim çok yalvardı kardeşime oku sana istediğin herşeyi ben alıcam ben okutucam seni dedi söz verdi şimdi kazandın nasıl hayatını karartır diye kızıyor bide eşimle tartıştık akşam sen karışamazsın görüşmeme biz sahip çıkalım çocuğun gözünü korkutalım diyorum bana en son bize söylüyorlar demekki bizim düşüncemiz önemli değil diyor off off çok kötüyüm

Yazik ediyor gelecegine .. Tabiki sen haklisin bencede oncelik okulu meslegi olmaliydi..

Ama bence Anne ve Babanizla konusmaniz lazim okul bittikten sonra olur desjnler en azindan bu arada belkide ayrilmis olurlar.. söz yapsinlar istiyorlarsa ama okul bitmeden evlilik dusunmesi cok yanlis...

yok okuma kapasitesi var bu sene ders çalışmamasına rağmen ist.üniversitesini kazandı babamın eşime söylemesinin sebebi aynı yerde çalışıyorlar fevri değilim annem diğer kardeşlerim amcalarım teyzelerim kimse kabul etmiyor ama bizimkine anlatamıyoruz.
çocuğun eğitimi sorun değil sadece kendi hayatını karartıyor düşünsenize lise mezunu iş bulup çalışamıyacak koca eline bakacak zor geçinecek.kendi ayakları üzerinde duramıyacak üniversite haytını göremiyecek gençliğini yaşayamıyacak çocuk bide kıskanç istediği yere gidemiyor şimdi böyle olan evlendikten sonra ne olur.

16yasinda kiz kacirmaktan cezaevine girmesin diye geri gelmistir...

Baban dogru dusunmus bence de.
Soz kesin fakat okul bitmeden evlilik olmaz desin.
Ikna olmus gibi fakat mesafeli durun.
Uni.deyken de dusunceleri degismiyorsa evlenirler zaten.
Madem hata yapmakta israrci birakin cekecegini kendi gorsun.
Yasak koydukca ask tatli gelir...

Sizin konunuz bana ayaz diye bir uye vardi onu hatirlatti onun konularini okursaniz size baya yardimci olur
İnatlasmayin okula goturun gosterin sevgiliisine okul garantisini verin okulu bitsin yasi kucuk diye beklemesini soyleyin dusmanca yaklasmayin aman 16 yasinda kacan yine kacar sizin gozetiminizde gorussunler

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

o konuyu nereden bulabilirim.bende öyle düşünüyorum okula bir başlasa belki vazgeçer vazgeçmese de en azından bir mesleği bir işe sahip olmuş olur sonra zaten istediğini yapsın

o konuyu nereden bulabilirim.bende öyle düşünüyorum okula bir başlasa belki vazgeçer vazgeçmese de en azından bir mesleği bir işe sahip olmuş olur sonra zaten istediğini yapsın

Konusunu hatirlayan link verir belki mobil oldugum icin bulmam cok zor

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Üniversitede fikirler değişiyor o arada yaş da ilerleyecek.En azından bazı kriter ve prensipler edinir kendine aradigim bu mu hayatta diye soracak vakti olur. Ama okula gitmeye niyeti yoksa zor işte.

yarın olsa da beklenen gün olmaz

Bir uye vardi kardesi sevgilisiyle evlenmek istiyordu.Yanlis hatirlamiyorsam ailesi okul bitince evlenmeleri konusunda uzlasmisti.Bunlar ikisi de uni ogrencisiydi sanirim.Sizin durum daha vahim.Kimseyi egitim durumuyla dislamiyorum yanlis anlasilmasin.Kardesiniz tozpembe bir dunya goruyor.Maalesef hic bir sey onun dusundugu gibi olmayacak.İlerde nasilsa okuturlar diye beklenti icindedir bu hiic olmayacak.Ev isi kaynana baskisi ev idame ettirmek hele bir de cocuk ! 18 yas cok kucuk.Ondan 2-3 yas buyugum ama o yasimda dusunduklerimle simdinin hic alakasi yok.Koca bekler kariyer beklemez hayat beklemez.Bundan 5 sene sonra diplomadiyla iyi isler bulmak yerine 2 cocukla 23 yasinda hayatij yukunu kaldirmaya calisiyor da olabilir.Basaranlara saygim var ama hicbir mantik bunu onaylamaz bu cagda.Hayatini heba etmez insallah.Cunku hayat kisa tozpembe degil.Pismanliklar yasamasin.16 yasindaki kiza bakan 26 yasindaki adam pedofildir benim gozumde.İnsallah dogru yolu bulur kardes.Ayni okulda okuyorum gelecegini yakmasin

çok pişman olur çok

ama babanda haklı ya kaçarsa tekrar

en azından nişanlansın devametsin okuluna be bilim:26:

Laf anlamıyorsa bırakın evlensin,yaşayarak görsün evlilik hayatını siz şimdi ne söylerseniz söyleyin laftan anlamıyacak,çünkü o evlenmeyi kafasına koymuş bir kere.

bakalım yarın annemlere gideceğim en azından şimdi söz nişan yapalım okul bitince düğün şartı koşalım diyeceğim.
cevap veren herkese teşekkür ederim.
gerçekten o yaşlarda herşey tozpembe oluyor

çocukla konuş caydırmaya çalışın
çocuktan bi yamuk görse geri adım atardı

yasak arzu uyandırır hele o yasta; aile karsısında durdukca daha da ona yonelecek .. Ben olsam tamam kızım bu cocuk kabulumuz bizim damadımız der ;gerekirse söz nişan takarım ama bizimde ana baba olarak sartımız okulu bitirmen evlilikte hemen sonra olacak derim.. secilen kelimeler özenli olursa yumusar kabul gormek onu biraz olsun dindirir. Kuvvetle muhtemel okurken kendi vazgececektir; yok gecmeZse dünyanın sonu değil benim eskiden calıstıgım yerdeki patronum yani bir üstüm ilkokul mezunu yapmadığı iş kalmamıs cok ama cok degerli bir insandı o zamana dek sanardım ki üniversite hersey demek ama sonra anladım ki kendini yetiştirebilmek hersey cocuklarını daha harika yonlendiren bir baba tanımadım kendi babamda dahil , esine keza cok saygılı deger verir pür neşe kültürlü insan ilişkileri harika zeki bambaşka bir insandı ben üniversite mezunuyum istanbulda okudum ve girmesi oldukca zor bir bölümden mezunum buna ragmen fikrim bu yonde değişti ama evet istisnadır fakat olmaz değil işte.. kendi kızım istese vazgecsin diye elimden geleni yaparım evet ama onun yanında olarak karsıma alırsam kontrolumden cıkar olmazsa da olmaz dünyanın sonu değil ilerde benim normlarıma uyan biriyle evlenip nutsuzda olabilir sonra keskesi olur ve suclayacagı da ben olurum mesela yada artık kimse engel olan

önemli olan zaman tanıyın ona ama bu arada yanında gibi olun zaten tercihlerini ilerde belirleyecek muhtemelen vazgececek aradaki farkı görünce

acı ama hatasını yaşarak görecek maalesef..
siz ne kadar üstelerseniz ters tepki yapacak..
dua edinde şuan sadece nişanlansınlar ve bu nişan kısa sürmesin..belki o süreçte uyumsuzluklarını görme şansı olabilir..hatta siz ailesi olarak çaktırmadan gözüne sokmadan aralarındaki farkı görmesine yardımcı olun..nasihatla değil..örneklerle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…