sorun kimde bilmiyorum

erkeğin kadın üzerindeki haklarını bi okursak, anlarız hakkı mıdır değil midir.....
bende 6 yıldır iş hayatındayım, ve genelde çoğu yerde tek bayan çalıştım, ama eşim çocuk olana kadar çalışmama karışmadı,
çocuk olunca bence erkeğin, çocuğumuzu sen bak istiyorum demesi en doğal hakkı... uyup uymamak kişinin elinde tabiki, ben uymadım, ama istemek en doğal hakkı, bu sözümün hep arkasında duracağım..

valla ben bu kanıda değilim,
çalışıyorsun, akşam saat 6 dan sonra evdesin, nasıl çok iyi ev hanımı oluyorsun ??
çalışan anne adayları hep şikayetçi, koşturmaktan, evine yeteri kadar zaman ayıramamaktan, o yüzden yazdığına katılmıyorum,
bende öyleyim çünkü, çalışıyorum iyi bi annemiyim, çocuğuma kendim bakamıyorum diye hayıflanıyorum...

Erkeğin böyle bir hakkı olamaz,çalışmak veya evde oturup çocuğuna bakma kararı almak sadece kadının hakkıdır.

Eğer bu şekilde evlenirsen o evlilik yürümez , bu itimal değil kesin.
Kadın çalışmak zorunda.Erkeğin elinde bakmak kadar kötü bişey yok.
Ayrıca işini seçememek nasıl birşey,?
Başvurduğun yerleri beğenmiyor diye çalışmamak ?
Neden okudun ozaman.?
Senin aklın başında olduktan sonra nerede çalışacağın bir şey değiştirmez.
Ama sen daha şimdiden kendi kararlarını veremiyorsan zaten evlenince eve mahkum üç kuruş para bekleyen bir kadın haline gelirsin.
Ayrıca evde oturan ve bir şeyle meşgul olmayan kadın kocasına sarar.
Bence evlenmeden önce bunları çok iyi düşün ileride çok sıkıntı çekersin adamın bu zihniyeti yüzünden.

eşinin maaşı iyiyse çalışma o zaman, ben kamudayım, heleki şarktayım şimdi işyeri 5 dk mesafede 5te çıkıyorum 5 geçe evdeyim, yemeği 7de falan yiyoruz birlikte hazırlıyoruz eşimle, ya da onun spora gittiği günler ben hazırlıyorum o topluyo, iyi ev hanımı olmak evde hiç toz olmaması her daim bal dök yala olmasıysa iyi ev hanımı değilim haftada 1 gün temizlik yapıyorum bu konuda çok iyi olmak gibi bi derdimde hiç olmadı, yemek konusuda benim için sadece aç kalmamak anlamına geliyo,çocuğum olduğundada ücretli izin 6 ay olucak diyolar, ücretsiz 2 yıl iznimide kullanıcam akabindede kreşe gidicek çalışmasamda çocuğumu kreşe yollardım zaten kendi yaşıtlarıyla sosyalleşmesi bakımından
bu konu aslında herkesin hayat tarzına göre değişiyo, herkes nasıl mutluysa öyle yapacaktır tabiki ama bende "ben" duygusu çok güçlü galiba, dünyada yalnız kalsamda kendime bakabileceğimi bilmem gerek, bu konuda konu sahibi durumdan rahatsızki konu açmış yoksa bilemezdik nişanlısı kimlere ne kadarlık hediyeler alıyo ve konu sahibine burun kıvırıyo

Erkeğin böyle bir hakkı olamaz,çalışmak veya evde oturup çocuğuna bakma kararı almak sadece kadının hakkıdır.

hayret ediyorum gerçekten,
eski evlilikler neden daha uzun solukluydu şimdi iyi anlıyorum, çünkü kadınlar azcık erkeğin sözüne saygı duyardı,
ama şimdi öylemi, hep kendi bildiğimiz olsun, sonuç boşanmalar had safhada...

evliliğin uzun soluklu olması genelde kadınların sinik olmasına bağlıydı, sen bide o kadınlara sor ne çektiler, hayat evliliği sürdürmekten ibaret değil ki, kişi önce kendi hayatının sorumluluğunu almalı kendi hayatının öznesi olmalı sözde öznesi değil

aynı düşüncelerdeyiz iyi ev hanımı olmak her daim tertemiz evin olması dolapta 3 çeşit yemek ve sürekli ikram olması değil bana görede evim pis değildir ama eşimle karşılıklı 2 sohbet edip güzel vakit geçirmek en güzel ev hanımlığıdır bana göre, veyahut çalışmak zorundaysam gün boyu çocuğumla ilgilenip onu ben büyütemeyebilirim ama akşam evde olduğum 3 saatte ona en kaliteli zamanı verebilirim, evet belki herşey yarım olur hiçbir konuda tam mükemmel olmam ama en azından kendine güvenen kendi ayakları üzerinde durmasını bilen bir anne olurum ve bence mutlu bir insan karşısındakine de mutluluk verir sürekli, karşıdan birşey almaktansa verici olmayı bilir...

Alakası bile yok, eski evlilikler uzun sürerdi çünkü adamlar adam gibi adam olurdu, kadınların işlerine karışmazlardı. Yeni türedi bu yok sen kadınsın evinde otur çocuklara bak, çalışma vs. Çünkü erkeklerin gözü korktu artık kadınların bilinçlenmesinden

erkeğin eline bakmak kadar kötü bişey,,,,,
Allahım ya, neresi kötü,
erkek diyorsa çalışma, bu görev benim, neden kötü olsun, ondan ihtiyaçlarımız olan parayı istemek,,
valla çocuğum 1yaşına kadar çalışmadım, ama eşimden isterken hiç çekinmedim, kötü demedim,
çünkü onla evlenmeye karar verirken BİRolduk. onun parası, benim param.

neden daha uzun biliyormusun eskiden kadınlar bu kadar kendi ayakları üzerinde duramıyordu erkek dövse de sövse de aldatsa da kadının gidecek yeri yoktu çalışmıyordu kendine güveni yoktu, ama şimdi öylemi kadın kendini ezdirmiyor hakkını arıyor ve aileler de bilinçli bu yaşına kadar gözüm gibi baktığım kızıma elin adamı el kaldırırsa gel kızım arkandayım diyor , yani eşini kıymetini bilmeyen erkek müsvedderine kalmıyor artık meydan

Bende bazen hayretle okuyorum burayı,

Bir kadın anne olduğunda maddi sıkıntısı yoksa zaten bebeğine kendi bakmayı,onu kimseye emanet etmemeyi tercih edecektir.

Rabbim bizede erkekler gibi akıl fikir vermiş çok şükür,bide üstüne bizlere annelik içgüdüsü vermiş.

Bebeğine bakmak için kadının işi bırakması gerekip gerekmediğine erkek neden karışacak ben hala anlamadım.

bence bi insanın çalışıp çalışmamasına kocası karışamaz bu konuda tavrım çok nettir
evet nişanlın çok iyi maaş alıyor istediğin hayatı sunuyor sonra ne olacak

yeri geliyor insanın babası annesi bile laf söylüyor para veriyor diye
değil ki el oğlu

ha ha hayy, güleyim bari, adam gibi adammışlar,
kadınlar dayak yediği halde adamlara ses çıkarmazdılar, erkeğimiz derdiler, ben çok işittim bu yaşanmışlıkları,
ama şimdiki gibi olsa, kadın çalışıyor kendi ayağının üstünde duruyosa, eşi bırak tokat atmayı, kötü bi laf etse, hemen boşanma davası aç,
çünkü güçlüyüm, çalışıyorum, param var, ona ihtiyacım yok, oluyor..

sen öyle görmüşsün ne mutlu sana,ben babamın anneme içiyosan benim çorbamı içiyosun dediğini duymuş insanım dilerim duymazsın böyle bişey, belli ki kendi kafanda bi eş bulmuşsun evliliğinde bu sayede uzun sürer endişelenme ama ben nemesis olarak asla eşiminde bana o tarz bi cümle kurabilmesi ihtimalini göze alamam,bunu göze alamayacak kadar çok seviyorum eşimi, beşerdir şaşar içinden gelmedende olsa ters bi laf eder masalım biter

avet aynen öyle oluyor ve bu sence kötü birşey mi ... yarın öbürgün kızını kocası dövse sövse katlan kızım kocandır mı diyceksinn,,

yok arkdaş yok bu devran böyle sürer gider bazı bayanları anlamıyorum gerçektenn ,

sen şimdi neyi savunuyosun bizde dayak yiyelim susalım mı, bu mu, yeter ki evlilik yürüsün

Bence kendi cümlelerinizle çalışmanın ne kadar önemli olduğunu vurgulamış oldunuz. Ben de sizin bakış açınıza çok güldüm açıkçası, erkek dövsün, sövsün, kadını köle gibi kullansın ne ala memleket

peki bunu neresi kötü :26:

kadınların güçlenmesinden rahatsız olan bi hemcinsimiz
yalnız şunu unutuyosun çalışıyosa olsa bi kadın kolay kolay yuvasını yıkmaz, çünkü para belki var ama bu toplumda dul kadın klişeside var, bu çekinceyi yaşayan kadınlar var, çalışmak sadece erkeğin kendine çeki düzen vermesi açısından bi caydırıcı olabilir yoksa aklı başında hiçbi kadın seni boşarım demez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…