Sorun kimde?

bizim türk adetlerinde maalesef yuva kurmak icin 50 kisi karisiyor. yok söz alisverisi, yok nisan alisverisi. hersey vicik vicik yasanacak. sonrada diyolar neden aile kavgalari ve bosanmalar cok fazla var. 

yuva kurmalari icin rahat birakmiyorsunuz ki gencleri! madem evlenecek yasa geldiler, e bi zahmet kendi esylarini da kendileri secebilsinler! yok secemiyorlarsa, evlendirmeyin. bu kadar basit! 

benim annem de cok zor bi insandir bu konuda, kardesim evlendiginde aynen bunlari yasadi. ben kendimde hic bir adeti uygulattirmadim.  

burda sizin annenize alisveris esnasinda cevap veris tarziniz cok önemli. sert degil ama belirgin bi sekilde isteklerinizi söyleceksiniz. mesela "annecim, senin sectigin güzel, ama ben bunu daha cok begendim. bunu istiyorum." ve noktayi belirgin sekilde koyacaksiniz. gevelemeden. ay may öf pöf olmayacak.  

taktik önemli. 

Aslında teyzemin beğendiğini aldırmaya çalıştılar teyzemi dinliyodu.

Her iki tarafinda ailesini karistirmasi yanlis zaten kendin begen al bosver sende sorun yok ama aileler hep kendilerince olsun isterler

basta nasil cizgiyi koyarsan, öyle gider.  

ileride senin cekirdek aile yasamina da saygi duymazlar, evine, yasamina, esinle gezmelerine, ne zaman cocuk yapacaginizi vb. seylere karisirlar. 

neden annenizden bekliyosunuzki bu ceyiz alma islemlerini
yasiniz 25 olmus girin bi ise calisin kendi istediginiz bardagi kendiniz alin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…