• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sorun kimde?

Namename

Guru
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2012
1.955
2.332
333
Öncelikle merhabalar,
Hemen konuya giriyorum.
4 aylık nişanlıyım düğünüm seneye.Dün bir alışveriş merkezindeydik nişanlımla annemle teyzemde ordaymış.Annem aradı şu mağazadayım gel bardak takımı alalım dedi.Nişanlımla gittik.Beğendikleri modeli gösterdiler onu pek beğenmedim.Sonra ben beğendiğim modeli gösterdim.Aralarında 50tl fark var yok.
Bana kendi istediklerini aldırtmaya çalışıyolar e ozaman alın diyorum ama yüzün düştü beğenmedin diyolar bana kızıyolar.Bende en sonunda madem benim beğendiğimin önemi yok niye beni çağırdınız dedim.Bu sefer annem sana hiç bişey almıyorum dedi.Bende almazsan alma dedim nişanlımla çıktım.
Akşam eve geldim yaptığın neydi diye sordum yok istediğini adam gibi söylemiyosun senin annende yok teyzende yok.Onun teyzelerine hürmet ediyosunda kendi teyzene etmiyosun.Diyorum ona ki onun teyzesi bişeye karışmıyo illa benim beğendiğimi alın demiyo. Bağırmaya devam etti bende ensonunda elime geçen parfüm ne varsa attım kırdım kriz geçirdim.Şuan benimle konuşmuyo.Bu sabah doktor randevum vardı orda da anlattım doktor sende sorun yok dedi.
Tarafsız olarak bide size soruyorum.Bu arada mobilya alışverişine hiç birinizi götürmücem bardakta bunu yapan mobilyada neler yapar dedim onada alınmış.

kıskanmış annen biraz eşit davranmaya çalışsam göstermelik
yada annene onun ailesini yeni tanıyorum ondan böyle desen

Kıskançlık oldu zaten onda nişandan sonra.Babamı kaybedeli 1,5 sene oluyo ondan sonra epey değişti.Bunaldım artık 4 ay burnumdan geldi.

Mobilya bardaktan daha önemli bardak sıkılırsın yenisini alırsın kırılır yenisini alırsın mobilya öyle değil.

Git nişanlınla ne beğeniyosan onu al

Öyle yapıcam bundan sonra.Bi de ben ona al demedim ki kendi çağırdı.E madem benim istediğimi almıcaksın beni niye çağırıyosun.

Evlenmek için yeterli olgunluğa sahip olmadığınızı düşündüm hem sizin hemde nişanlınızın...
Çocukca davranışlar yapmışsınız.

Hangi davranışım çocukça acaba?
Benim beğendiğimi almıyosan kendi istediğini al diyorum gayet sakin şekilde kalabalığın içinde sana hiç bişey almıcam diye bağıran annem.Ordan uzaklaştığım için mi çocuk oldum.

Çocukça bir davranış görmedim ben açıkçası.Annenizle teyzeniz niye kendi beğendiklerini zorla size de beğendirmeye çalışıyor ki?Saçma yani onu kullanacak sizsiniz onlar değil.Kendi paranız birikiminiz varsa kendiniz alın annenize aldırmayın bence.Parasından dolayı kendi beğendiği daha ucuz olanları aldırmaya çalışır size demedi demeyin.

Yani siz haklısınız. Büyüklerin görüşleri alınır, değer verilir ama yine de son karar size aittir. O ev sizin ve sizin zevkinize göre döşenmeli.
Ama annene kızma konusuna haklı değilsin. O senin annen ve psikolojik olarak düşün onu eşini kaybetmiş ve gerçekten kızınıda evlendiriyor zor olsa gerek. Anneler gerekten baş tacı... Heleki onca zorlukla sizi büyütmüş bu yaşa getirmiş eminim oda çok duygusal şu sıralar. Her şey gider, bardak gider o bu gider ama anne giderse geri gelmez. Üzmeyin onu güzellikle istediğiniz zaman söyleyin. Basit bardak vs gibi şeylerin yeri dolar bazı zamanlar ufak şeylerde annenizin zevkini beğenmiş gibi yapıp alın ve kullanın merak etmeyin bu gibi şeyleri evlendikten sonra da değiştirirsiniz. Büyük eşyalar elbette ki siz seçersiniz. Ama anneniz şunu beğendim dediği zaman siz de diyin ki evet bende çok beğendim ama hayalimde ki buydu annecim bunu almak istiyorum vs şeklinde konuşursanız daha iyi olur. Kendi açınızdan düşünün eşinizi kaybettiniz kızınız evleniyor bunlar bir anne için hiç basit değil biz çocuklar iyi düşünemiyoruz. Ve şunu unutmayın insanlar yaşlandıkça çocuklaşır..

Bir bardak icin annenler ne diye o kadar diretiyor. Kullanacak olan sensin sonuçta. Ha aradaki para fazla geldiyse illa kendileri uygun fiyatlı birşey beğencektiyse seni oraya hiç çağırmamaları lazımdı. Cocuk gibi azarliyor anneniz evde soyledikleri cidden sinir krizi gecirmelik kendimi yerinize koydum cidden patlardim

Öyle yapıcam bundan sonra.Bi de ben ona al demedim ki kendi çağırdı.E madem benim istediğimi almıcaksın beni niye çağırıyosun.

benim annemde aynısını yaptı canım
annen birde diktatör kadın olabilir
küçük olayları büyütmeyin
bir de annen nişanlısı var diye yapmış olabilir
bence annenin gönlünü al hata sende değil
benim için sen değerlisin ailem değerli önemli bir anda gerildim gibi konuşabilirsin

Çocukça bir davranış görmedim ben açıkçası.Annenizle teyzeniz niye kendi beğendiklerini zorla size de beğendirmeye çalışıyor ki?Saçma yani onu kullanacak sizsiniz onlar değil.Kendi paranız birikiminiz varsa kendiniz alın annenize aldırmayın bence.Parasından dolayı kendi beğendiği daha ucuz olanları aldırmaya çalışır size demedi demeyin.
Okulum yeni bitti 4 aydır iş arıyorum.Birikimim var aslında ama kendi almak istedi.

Bir bardak icin annenler ne diye o kadar diretiyor. Kullanacak olan sensin sonuçta. Ha aradaki para fazla geldiyse illa kendileri uygun fiyatlı birşey beğencektiyse seni oraya hiç çağırmamaları lazımdı. Cocuk gibi azarliyor anneniz evde soyledikleri cidden sinir krizi gecirmelik kendimi yerinize koydum cidden patlardim
Çok teşekkür ederim.Kendimi sorunluymuş gibi hissediyodum.

Okulum yeni bitti 4 aydır iş arıyorum.Birikimim var aslında ama kendi almak istedi.
Kendi alırsa kendi beğendiklerini ve ucuzları alır size söyleyeyim burdan belli oldu yani.Sizin beğendiğinizi 50 tl fark olmasa alırdı mesela bence.

Bence annenız kaprisli bile olsa nişanlınızın yanında aileni küçük düşürmemeliydin

Back
X