- 6 Şubat 2018
- 11.206
- 14.571
- 298
Yani altı üstü öğretmen, şirket CEOsu değil ki
Kadın avukat, hakim, doktor, mühendis vb adam esnafsa olmaz. Ama kadın öğretmen adam esnafsa olur. Ülkemizdeki öğretmenler çok eğitimli kalifiye vs insanlar değiller maalesef. Gelir de ahım şahım değil, öğretmenim diye büyüklenen tipleri anlayamıyorum.
Bir universite mezunu olarak lise ile universite mezunu arasinda cddi bi fark goremiyorum onemli olan kafa yapilarinizEvet hanımlar , fikirlerinize ihtiyacım var.
Eğitim seviyesi eşit olmayan iki insan evlenirse ilerde bu durum sıkıntı çıkmasına sebep olur mu ?
Diyelim ki bi talibiniz var , yaşam tarzı kültürel yapısı size ve ailenize gayet uygun , tanıdığınız herkes tarafından da iyi oldukları söylenen , kötü alışkanlıkları olmayan birisi.
Tüm kriterlerinize uyuyor ama ,
Tek sıkıntı siz üni mezunusunuz atıyorum öğretmen olacaksınız , karşıdaki kişi lise mezunu esnaf kendi işinin patronu.
Bu durumu sorun etmeyip bi görüşme şansı verir miydiniz , yoksa evlilikte her konuda denklik önemli diyip direk olmaz mı derdiniz ?
Manevi değer mi kaldı?
Hersey para oldu,mal,mülk ve dış görünüş oldu
Yazıklar olsun.
Keske herkes sizin gibi düşünse.
Aynen öyle cok dogruAma sonradan da karsilarindaki insan olmadigina yaniyorlar.
Ama sonradan da karsilarindaki insan olmadigina yaniyorlar.
Kesinlikle katılıyorum o kadar çok okumuş ama insan olamamış kişi gördüm ki Allah muhafaza yani .
Evlilik için "öncelikle" bakılacak kriterler değil bunlar bence de ..
Tanidigim en hasta ruhlu insanlar profesördü. Onun icin bence evlilik icin kriter diploma asla olamaz. Türkiyede artik alninin aki ile calisani nerdeyse adam yerine koymayacaklar bazilari diplomasi yok diye. Tabi ki kadinin yüksek maasi olsa kompleks edecek erkekler var,ama böyleleri genelde bastan ona göre es adaylarini seciyorlar.
Manevi değer mi kaldı?
Yazıklar olsun.
Ne yazık ki.. Üzücü bir durumO kadar haklısınız ki
İnsanlık , edep, ahlak para etmiyor ki
Varsa yoksa para, maaş, güzellik vb
İnsanlık öleli çok oldu
Teşekkür ederim tavsiyeniz için :)Ben univ mezunuyum kamuda calisiyorum esimde univ mezunu atanamadi esnaf bilmiyorum kafa olarak cok uygunuz bunda univin katkisi var mi birsey diyemem ama unuv mezunu o kadar sığ insanlar var ki anlatamam, ben sahsen tahammum edemiyorum oylesine....ama sana sunu soylemeliyim ki esnaf biriyle evleniyorsan tatilleri izin gunleri olmuyor malesefbunu iyi dusun derim biz esimle zorla ayarliyoruz bosluk ama maddi olarak memurdan daha fazla getirisi var tercih senin, ben esime univde asik oldugum icin soyle mi daha iyi olur dusunsem mi gibi birsey olmadi biran once is kurup evlendik
simdilil asik falan degilsin anladigim kadariyla o yuzden iyice dusun pazarlari falan kapatiyor mu? Sana zaman ayiracak mi? Biz cok sukur iyiyiz ama bu konu bizim icin cok sorun oluyor esim cok fazla fedakarlik yapmak zorunda kaliyor, sabah erken acip aksam gec kapatiyor ee bana zaman ayirmak icin de gec yatiyor ama maddi acidan daha iyiTeşekkür ederim tavsiyeniz için :)
İzin ve tatil konusu önemli bunu hiç düşünmemiştim
yaşam tarzı ve kültürel yapısı uyuyorsa sorun etmezdim sanırım, ama karşı taraf ileride edebilir. bunu gözardı etmeyin. ki erkeklerin çoğunlukla yaptığı şey bu.
her hafta mutlaka böyle bi konu açılıyor. cevaplar hep aynı.
üniversite okumak marifet değil. burada bi öğretmen hanım vardı, türkçesi çok bozuktu. eleştirilince de senede bi kitap okuduğunu, kitap okumaya ihtiyacı olmadığını söylemişti. al bu da üniversite mezunu.
yani eğitim tek başına kriter değil. kültür ve bilgi birikimi önemli. o konuda denkliğe bakmak lazım.
İki taraf da komplekslerinden arınmış dünya görüşü geniş insanlarsa olur. Ama kadın kocasını sen okumamissin cahilsin diye ezmeye kalkarsa, koca da aman okudun da ne oldu hih tarzı yorumlarla kompleks yaparsa olmaz.
Ben sorun olur diye düşünüyorum. Üniversite insanı bastan aşağıya degistirmese de taşrada okumadıysanız eger hayata bakış açınız illa ki degismis oluyor. Kaldı ki türk erkekleri bunu sorun haline getirmeye de cok meyilliler. Davul bile dengi dengineciyim ben istisnalar bunu bozmaz
Türkiyede su "ben okudum,xy okumadi" isini acayip abartiyorlar. Gercekten önemli olan manevi kriterleri inceleyin.
Ben denklik olması taraftariyim.Her üniversite mezunu ya da her lise mezunu bir olmasa da davul bile dengi dengine demişler .Ki bu eğitim durumu şimdi olmasa da sonradan çok problem oluyor kişi kendini ne kadar geliştirirse geliştirsin bir taraf ben üniversite mezunuyum diye söylenip duruyor diğeri ,kendi kendine eziklik hissedip bunu eşine yansitabiliyor vs vs
Bizde sorun olmadi :) ki esim kendine yediremedi aksam okuluna gitti ve mezun oldu
Ben univ mezunuyum kamuda calisiyorum esimde univ mezunu atanamadi esnaf bilmiyorum kafa olarak cok uygunuz bunda univin katkisi var mi birsey diyemem ama unuv mezunu o kadar sığ insanlar var ki anlatamam, ben sahsen tahammum edemiyorum oylesine....ama sana sunu soylemeliyim ki esnaf biriyle evleniyorsan tatilleri izin gunleri olmuyor malesefbunu iyi dusun derim biz esimle zorla ayarliyoruz bosluk ama maddi olarak memurdan daha fazla getirisi var tercih senin, ben esime univde asik oldugum icin soyle mi daha iyi olur dusunsem mi gibi birsey olmadi biran once is kurup evlendik
üniversite okumanın kişiye bilinç, kültür, ahlak, bakış açısı falan kattığına inanmıyorum.
Kendini geliştirmekle alakalı bir şey...
Benim babam lise terk esnaf.
İyi derecede Almanca, kendini idare edecek kadar Rusça ve İngilizce biliyor.
Almanca’yı tekstilci olduğu içim fuarlara gideceğim kafasıyla 1 senede Türkiye de yaşayan bir Alman dan öğrendi.
Diğer iki dili kendisi.
20 den fazla ülke gezmiştir. Kitap okur. Düzenli takip ettiği köşe yazarları var.
Yakın tarih ve siyasetle ilgilidir.
Üniversiteden mezun olup öğretmen olsaydı, bunlara ihtiyaç duymayacaktı ve öğrenmeyecekti.
Demem o ki kişiye bağlı.
Öğretmenlik derseniz, çok da matah bir şey değil... bilgi birikiminden etkilendiğim kaç öğretmen tanıdım acaba...
Eğer kültür denkliği varsa bence olur.
Üniversite belki eskiden fark yaratan bir şeydi de şimdi bilemiyorum,hiç öyle düşünmüyorum ben.Yani önde gelen birkaç üniversite dışında diyeyim.
Sorun olmaz. Çok sorun ediyorsan açıktan okusun adam. Okumuş adam olmamış insan da çok. Size uygunsa olabilir. Sonuçta ilkokul mezunu değil.
Bence hiç sorun olmaması gerekir, hele ki siz uyuştuktan sonra. Eşinizde entelektüel bir birikim aramıyorsanız hiç lazım değil nereden mezun olduğu. O mezun olanları da görüyoruz ayırca odunlukta sınıf atlıyorlar, ya da burunlar bir karış havada. Sizin gönlünüz ısınmışsa mesele orada biter bence.
Eğer kadın üniversite mezunuysa bence evleneceği kişi de üni mezunu olmalı,karşıdaki kişi ne kadar iyi olursa olsun denklik çok daha iyi
Eskidenmiş o universite mezununun farki olurmuş. buradaki konulari okudukca hep su gelirdi aklima, biz 400 kisi mezun olduk hep derdim bu hödükleri kizlar universite mezunu diye bi mok sanacak ilerde.
Kişiden kişiye değişebilen bir durum. Bizde hiç sorun olmadı ama bunu genele yaymanın doğru olmadığını düşünüyorum. Sizin için söylemiyorum fakat burada konular açıldıkça o kadar şaşırıyorum ki lisans mezunu olmazsa olmazlar, atanamadı diye evlenmeyenler. Bu kadar garantici yaşamak zor olsa gerek.
Yani altı üstü öğretmen, şirket CEOsu değil ki
Kadın avukat, hakim, doktor, mühendis vb adam esnafsa olmaz. Ama kadın öğretmen adam esnafsa olur. Ülkemizdeki öğretmenler çok eğitimli kalifiye vs insanlar değiller maalesef. Gelir de ahım şahım değil, öğretmenim diye büyüklenen tipleri anlayamıyorum.
Manevi değer mi kaldı?
Yazıklar olsun.
Bir universite mezunu olarak lise ile universite mezunu arasinda cddi bi fark goremiyorum onemli olan kafa yapilariniz
Evlilikte kadına ve erkeğe farklı roller biçen bı tipse, siyasi ve dini görüşü benimle aynı değilse olduramazdim
Aşk felan yok görücü usulü bi mevzu ama tanışıklık var.Bence bir cay icin, bir sure tamimaya
simdilil asik falan degilsin anladigim kadariyla o yuzden iyice dusun pazarlari falan kapatiyor mu? Sana zaman ayiracak mi? Biz cok sukur iyiyiz ama bu konu bizim icin cok sorun oluyor esim cok fazla fedakarlik yapmak zorunda kaliyor, sabah erken acip aksam gec kapatiyor ee bana zaman ayirmak icin de gec yatiyor ama maddi acidan daha iyi
Haklısınız tanımak lazımKişiye göre değişir. Gelişime açık, okuyan, öğrenmeye hevesli olan bir insan her şartta kendini geliştirir. Öte yandan üniversite mezunu olup da iki kelimeyi bir araya getiremeyen, Türkçeyi bile yazabilmekten aciz nice insanlar var.
Bunu da aday olan kişiyi iyi tahlil ederek anlayabilirsiniz. Dünya görüşü, hayat felsefesi, bazı güncel meseleler, yahut durum tahlilleri gibi meselelerle ilgili sorular sorup bu yönde sohbet gelistirirseniz az çok anlarsınız kendini geliştirmiş mi gelistiremis mi?
Sevgili durumu yok ki ortada yanlış anladınız sanırımSen prof doktor olsaydın düşün derdim ama şu durumda düşünme ayrıl
Sevgin yetersiz belli ki
Adamı harcama
Bu da farklı bi konu tabiMantık evliliğine karşıyım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?