- 5 Haziran 2015
- 4.838
- 8.457
- 158
Kardeşim ve eşi bu şekildeEvet hanımlar , fikirlerinize ihtiyacım var.
Eğitim seviyesi eşit olmayan iki insan evlenirse ilerde bu durum sıkıntı çıkmasına sebep olur mu ?
Diyelim ki bi talibiniz var , yaşam tarzı kültürel yapısı size ve ailenize gayet uygun , tanıdığınız herkes tarafından da iyi oldukları söylenen , kötü alışkanlıkları olmayan birisi.
Tüm kriterlerinize uyuyor ama ,
Tek sıkıntı siz üni mezunusunuz atıyorum öğretmen olacaksınız , karşıdaki kişi lise mezunu esnaf kendi işinin patronu.
Bu durumu sorun etmeyip bi görüşme şansı verir miydiniz , yoksa evlilikte her konuda denklik önemli diyip direk olmaz mı derdiniz ?
Yani altı üstü öğretmen, şirket CEOsu değil ki
Kadın avukat, hakim, doktor, mühendis vb adam esnafsa olmaz. Ama kadın öğretmen adam esnafsa olur. Ülkemizdeki öğretmenler çok eğitimli kalifiye vs insanlar değiller maalesef. Gelir de ahım şahım değil, öğretmenim diye büyüklenen tipleri anlayamıyorum.
Toplumdaki genel algı bu ama...Bunu ben de anlamıyorum...
Memur dedin mi ooooo oluyor...
Memur olunca hayatı kurtuluyor, memursa her yerde tek başına hayat kurabiliyor vs... fazla abartılmıyor mu bana mı öyle geliyor?
Kimseyi yada parayı küçümsemek için değil aa hayattaki tek şans memur olmak icin davranılmasını anlamıyorum.
Yeter ki memur ol ama git bilmem nerenin köyünde yaşa... nasıl iş aklım almıyor...
Toplumdaki genel algı bu ama...
Ben de memurum ve insanlar "aaa memursun işin garanti tuzun kuru" diye bakıyorlar
Ama işin içinde yaşanan sorunları kimse görmüyor
Amirlerin iki dudağı arasındasın kimi zaman
Ayrıca görevde yükselme olayı var ama o görevde yükselmek için gereken şartları sağlamıyorlar. Mesela ben yüksek bir puan alıp mühendislik kazandım ama göndermediler eee sonra da sen mühendis değilsin deyip aşağılıyorlar.
Memur kafası diye bir olay var ya, çoğunluk o kafada maalesef
Eş adayları ya da aracı olmak isteyenler de "bu kız memur kaçırma/kaçırmayayım" gözüyle bakıyor.
Evet öyle zaten. Yani akşama kadar memurların ne yaptığını ben biliyorum ama erkekler eve gidince eşleri önüne yemeklerini koyarlar, sabah eşinin ütülediği gömleği giyerler, ev işi kadınındır elini bir şeye sürmezler sonra da "ben çalışıyorum!"Ülke şartları ile de alakalı kabul ediyorum. Herkes istiyor ki garanti olsun. İşten çıkarılmasın, sosyal hakları en fazlası olsun... ama kendini geliştiren, buna fırsat arayan/bulan? Yok...
Üniversitede ne gördüyse o, KPSS genel kültüründe ne çalıştıysa o...
Memurların da bazıları yata yata çalışıyorken, bazılarının canı çıkıyor... ve aynı maaşa :) e hani adalet?
Ve evet, bu erkeklerin öğretmen eş ve memur eş arayışına da ayrı hastayım... sanki hayat arkadaşı degil hayat sigortası arıyorlar...
Evet öyle zaten. Yani akşama kadar memurların ne yaptığını ben biliyorum ama erkekler eve gidince eşleri önüne yemeklerini koyarlar, sabah eşinin ütülediği gömleği giyerler, ev işi kadınındır elini bir şeye sürmezler sonra da "ben çalışıyorum!"
Karşıma çıkanların bir kısmı eşi çalışmasın istiyordu ama memurum diye sesleri çıkmadı tabii anlaşamadık çünkü onlar evde paşa muamelesi görmek istediler!
Bir de memuriyette gördüğüm bir şey var ki (erkeklerde daha çok çünkü kadınların ev /eş /çocuk yükü de var) "memur oldum ben tamamım okumama gelişmek için çaba sarfetmeme gerek yok" Gerçekten mühendis de böyle, lise mezunu da ve bunu hep erkeklerde gözlemledim maalesef
Tanıyıp hayata bakış açısını öğrenmek lazım.Ben hiç sorun yaşamadım, hayatta bu kadar keskin çizgiler yok bence tamamen kişilerle alakalı.
Tüm arkadaslarımız ünv. Mezunu bir tek eşim ortokul mezunu.
Tüm çevrem sever sayar fikir alır, kendini geliştirmiş çünkü çok okur, büyük bir kitaplığımız var eşim. Sayesinde.
Hayata bakışı çok önemli bunu dikkate alın bence.
Kazançta önemli tabi, erkekler para konusunda daha çok takıntı yapıyorlar sanki, eşim benden çok kazanınca bilemiyorum bu kısmını ama genele bakarsak maddi konular daha büyük sorun oluşturuyor
2 universite mezununun mutlu olacağı garanti mi? biri universite bir lise mezunu olup da cok mutlu olan evlilikler cevremde var, ayrıca 4 yil universite mezunu olmak midir evliliği yürütenEvet hanımlar , fikirlerinize ihtiyacım var.
Eğitim seviyesi eşit olmayan iki insan evlenirse ilerde bu durum sıkıntı çıkmasına sebep olur mu ?
Diyelim ki bi talibiniz var , yaşam tarzı kültürel yapısı size ve ailenize gayet uygun , tanıdığınız herkes tarafından da iyi oldukları söylenen , kötü alışkanlıkları olmayan birisi.
Tüm kriterlerinize uyuyor ama ,
Tek sıkıntı siz üni mezunusunuz atıyorum öğretmen olacaksınız , karşıdaki kişi lise mezunu esnaf kendi işinin patronu.
Bu durumu sorun etmeyip bi görüşme şansı verir miydiniz , yoksa evlilikte her konuda denklik önemli diyip direk olmaz mı derdiniz ?
Haklısınız ama o öğretmen adına utandımher hafta mutlaka böyle bi konu açılıyor. cevaplar hep aynı.
üniversite okumak marifet değil. burada bi öğretmen hanım vardı, türkçesi çok bozuktu. eleştirilince de senede bi kitap okuduğunu, kitap okumaya ihtiyacı olmadığını söylemişti. al bu da üniversite mezunu.
yani eğitim tek başına kriter değil. kültür ve bilgi birikimi önemli. o konuda denkliğe bakmak lazım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?