Sorun nedir, belki de problemi ifade edemiyorum...

• Konu Sahibi Konu Sahibi ssometimes
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ssometimes canım ben diğer arkadaşlardan biraz farklı bakacağım olaya. Günümüzde bizlere hep çok iyi meslek en üst seviyeye ulaşmak rahat yaşam koşulları vs .. hep empoze edildi. Sen şu anda pekçoğunu başardın iş evllik konusuna geldiğinde bundada en üst seviye olsun mükemmel olsun istiyorsun. Hayal ettiğin öyle bir erkekki belli saygın bir işi olan, fiziki açıdan etkileyici, aile cevresi elit, maddi gücü gayet iyi, seni çok seven her konuda sana destek olan vs... Bu ne anlama geliyor?
Bunun anlamı senin kendinle barışık olmamandır. Yani insan karşısındakinden kendinde eksik olarak gördüğü seyleri ister. Evlilik zaten iki yarımın bir bütün olmasıdır. Bence sendeki en büyük sorun kendine güven eksikliğidir. Evlilik düşündüğün kişinin en küçük bir eksikliğini kendi eksikliğin gibi algılayıp başkalarının nazarında eksik, görünmekten korkuyorsun. Eğer kendine güvenirsen gerçekten kalbinin söylediği kişiyi kabul edersin :asigim: o her ne halde olursa olsun.

Son düzenleme:

alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis

Bence cok da 4*4 luk aramıyor normal orta halli birini arıyor.alkolik olmasın, başlarda cinsel yonden yaklaşmasin, e dini inancı olan birinin de inançlı birini aramasına kimse birşey demez.

Ayrıca bende pek boşanmiş biri ile evlenmeyi istemem.

tabi bir de bazı şeyler kişilik meselesi bazısı cabuk ısınır karşindakine bazısı zor aşik olur.zor aşik olan burçlar başak(ozellikle başaklar pek romantikte değiller) oğlak ve yaydır

bir arkadaşim var hem cok cok başarılı, yetenekli hem cok guzel hem tatlı dilli ki insanlık saygı sevgi herşey tam ben hiçbir eksik goremiyorum.

e hal boyle olunca o da biraz secici oluyor.Aslında cok da secici değil nazik anlayişli e tabi eğitimli bir beyfendi istiyor ama ortamına girdim yok adamlar daha guven veremiyor insana.

siz böyle düşündükçe kaybetmeye mahkumsunuz inanın. bu hayatta herkesin eksiklikleri vardır.önemli olan insanları o eksiklikleri ile kabullenmektir ve ben eminim ki siz eksiklikleri kabullenirseniz daha mutlu olursunuz. Hayatı takıntısız yaşamanız ümidiyle....

evlilik hep laylaylom değildir aşkından gebersende doğru değil dosdoğru insanı bulsanda bir takm problemler olacaktır masal dünyasında yaşamıyoruz kaydirigubbakcemile[/QUOTE]

Evet cnm. Aynen öyle....Hiçbirimiz mükemmel değiliz, düşe kalka deneyimlerle v.s öğrenmeye çalışıyoruz.....

bana bi arkadaşımı hatırlattınız.hala bekar.kiminin dişlerini beğenmez,kiminin ellerini.kendini işine verdi.kariyer de kariyer.aile ve evlilikle ilgili ne desem boş.
sana bi tavsiye,senin için önemli sadece birkaç kriter olmalı.herkese paranoyakça yaklaşmaktan vazgeç.gönülden sevmeyi istiyosan ona göre davran.ve evliilik her ne olursa olsun dünyadaki en güzel şeydir.

kimse 4*4 değildir herkesin evliliği kötü diye benimkide olmayacak ya belki en büyük kumarı oynuyorum kaynanamla ayını eve gidiyorum ama onları çok seviyorum ki bu böyle devam edecek bence biraz daha yüzeysel düşün

Şuan yanlız yaşamak huzurlu olmak mutluluk diyorsun, bunu ailenle yaşamaya devam ettiğinden ötürü dediğini varsayıyorum. Yarın öbürgün ayrıldıklarında yapa yanlız kalacaksın ve çok hayıflanacaksın. Belirli bir yaştan sonrada hiç bir talibin olmayacak ve hayatın keşkelerle geçecek. İnançlıyım müslümanım diyorsun ozaman başkalarını küçük görmemen gerekeni, yaratılanı yaratandan ötürü sevmen gerektiğinide biliyor olman gerek. Ozaman bildiğin şeyimi uygulayamıyorsun? Yoksa bilmiyormusun?

Herkesin kusurları vardır, senin kendinde kusur gördüklerini başkası kusur olarak görmeyebilir ama başkasına göre senin kusur olarak görmediğin şeyler kusur olabilir. Herkes herşeyin en iyisini, en güzelini ister. Ama çok az kişi bu isteklere ulaşır.

İnsanların yaşam tarzları zevklerini kıstas olarak kullanman çok yanlış ve böyle aramaya devam edersen bir sonucada ulaşamayacaksın, ömür boyu mutsuz olacaksın. Yaşında 30 a yaklaşmış durumda, şuan bir çok kişi bu yaşta anne olmuş durumda.

Birini başta sevmeyebilirsin, sana itici gelebilir ama tanıdıkça fikirlerin değişebilir. Sırf ön yargıyla yaklaşıp, bu böyledir ozman şöyle olur gibi bir yaklaşım çoğu zaman yaşanmaması gereken sonuçlar doğurur.

Bence daha anlayışlı olmalısın..

Evlenip aynı evin içine girmeden o kişinin sizin mükemmeliniz olup olmadığını asla anlayamazsınız zira evlilik bir kumardır,eğer evlenmek istiyorsanız mükemmelden ziyade aşkı arayınız tabiki seçici olunuz ama sapsız armudun, çöpsüz üzümün de evlendikten sonra çürük çıkma ihtimali var..

Gurbaa cım yeterince güzel demiş zaten üstüne bişey eklemeye gerek yok tam da duygularıma tercüman olmuşsun vallaa.

Valla ben hayatımı bu kadar düz bir çizgide yürütemezdim herhalde ilişkilerimizde tabiki bizde bazı kriterler arıyoruz ama sizin saydıklarınız normal her insanda olan şelyer görüyorsunuz herşey 4/4lük olsa bile illaki size hitap olmayan bi yanı çıkıyor..

Hepimizin karakteri özellikleri farklı kimimiz serrtir kimimiz duygusal ama siz çok şüphecisiniz böyle yaparsanız ilerde gerçekten yalnız kalacaksınız.

allahım ya bir sen 2. gurbaa bayılıyom sizin yorumlarınıza .....................

şimdi bi iki şey eklemek istedim eşimle evlenmeden önce biriyle çıkıyodum ama varya sorumsuz,ilgisizlik ne istersen var ama ben bunları bile bile ona aşıktım ailem artkadaşlarım onun bana göre olmadığını söylediklerinde sürekli tepki veriyodum ve benim o kadar değer verdiğim için uğruna neleri devirdiğim insan beni aldatmıştıı ..
kabullenmem hayli uzun sürdü ve eşimle tanıştımm ............ ve şimdi iyiki eşimle evlenmişim diyorum .......... hata yapsa bile, hep o geliyo aklıma diyorum ki; kendi kendime o daha kötüydü ........... o olsa daha fazlasını yapardı
o yüzden dilareme katılıyorum insan bazen hata yapmalalı
hakkında hayırlısı olsun umarım seninde gönül verebileceğin bi insan çıkar karşına unutma cnm hayat bir oyun a.s.

2 seçenek var aklımda;

ya narsizme yakalanmışsınız,

ya da kendinizde olmayan, özendiğiniz şeyleri karşınızdaki insanda arıyorsunuz. Aradığınız insanı bulamadığınız için, frekansı tutturamadığınız için, kimi alkolikti, kimi aşırı dinciydi, kimi işkolikti diye kılıf uyduruyorsunuz bence.

Fikrinizi beğenmedim. Okudukça beni rahatsız eden ve de hemfikir olmadığım unsurlar hissetim.

Bir gün birisini çok sevseniz ve de aşık olsanız .... evet işte budur !!! deseneniz..... o bey de size, alışkanlıklarınıza, geçmişinize ve de 3 yıllık ilişkinizi bahane edip FAZLA MANTIKSAL YAKLAŞARAK sizin yaptığınız gibi sizi istemese........................

tahmin edin ne kadar derin sarsılacağınızı... !

Düşünce biçiminizi değiştirmelisiniz bence...

aaayhhh bu ne yazdıklarını okudukça daraldım inan. Bu ne kadar seçicilik?
Sen her erkeğin istediği beklediği kadınmısın diycem kızacaksın darılacaksın belki ama diyecem yani sen O KADIN mısın? Yani her erkeğin arayıpta bulamadığı hayalini kurduğu?
Nasıl her kadının farklı beklentileri varsa erkeklerinde vardır. Yani seninde dikenlerin hataların kusurların vardır muhakkak!

Sende sorumluluk korkusu var bence. Belkide daha aşık olmadın yarın öbür gün aşık oduğun adamda senin cilvesizliğinden seni istemiycek? Nasıl olurdu sence? Hoş olmazdı bence...
Belkide şimdiye kadar kaç adamın hayallerini yıktın ikidebir yok onun sapı bunun çöpü diye diye bitirmişsin güzelim!
Neyse bunlar tabiiki kişiye özel şeyler ama madem burada paylaşmışsın bende yorum yazayım dedim.

Ben mesela 18imde evlendim eşime aşıktım halada öyleyim adam tanıdığım adam iyi bana çok ii davranıyor duyarlı çocuklarına iyi bir baba ama ben bu adamın çoraplarını çıkardığı gibi orada bıraktığını bilemezdim mesela.

Yani herşey yaşandıkça ama tabiiki dört duvar arasında yaşandıkça öğreniliyor. Huyu suyu asıl ozaman çıkıyor! Hani arkadaşın biri yazmış evlilik bir kumardır diye doğru gerçekten.

Sana herşeyin hayırlısını diliyorum arkadaşım.

bence bu kadar ince eleyip sık dokumak iyi deil.
hiç kimse mükemmel deildir, biz de mükemmel deiliz karşımızdaki kişiye göre, herkesin artıları eksileri olacak elbette.senin alkol almaman senin 4X4 lük olduğunu göstermez, belki senin karşındaki kişi de segilisiyle, eşiyle özel günlerde bir iki kadeh bişiler içmek isteyen biridir.sana göre doğru olan bi başkasına göre yanlış olabilir.önemli olan bir insanı doğrusuyla yanlışıyla kabul edebeilmek ve sevmektir.
tamam belli başlı bazı kriterler olabilir ama seninkiler çok fazla.
ve bana göre böle bi insan yok bu dünyada.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…