Sorunlu kaynana

asyacom

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2023
2
2
1
Merhaba. 1 yıllık evliyim. Eşimle çok severek her türlü zorluğa katlanarak evlendik. Her şey güzel giderken kaynanam sürekli benimle yarış haline girmeye başladı. Kocam bana bişi yapar baban da bana yapardı vs vs. Eltim var sürekli onu bana över.Yok bizimkilerin ailesi çok iyi yok bizimkiler şunu almışlar buraya gitmişler vs vs.Sürekli bir laf sokmalar her konuda onu üstün tutmalar. Eşimin yanında yapmaz genelde ben tek olunca annesiyle beraber gelirler üstüme. Çok yoruldum.Her yerde beni kötülüyor. Onun bu yaptıklarını eşime diyorum annesine tek laf dedirtmiyor yine suçlu ben oluyorum. 8 aylık bebeğim var çocuğuma dahi laf ediyor yok ağzı şöyle burnu böyle. Her işlerine eşim koşuyor her başları sıkıştığında bizi buluyolar. Eltim ve eşine bişi demek yok. Hiç görüşmek konuşmak istemiyorum ama eşimi kaybetmemek için mecburen katlanıyorum. Çok yoruldum nasıl davranacağımı bilemez oldum. Ne yapabilirim?

"Babanda bana yapardı" gibi cümleleri yarış içinde demiyordur. Hoşuna gidiyordur, gençlik anıları aklına geliyordur. Sohbet amaçlı söylüyordur. Bunda kötü bir şey yok bence.

Sizi kötülediğinden eminseniz, yalnızken size davranışları farklı ise, o zaman mesafeli olmaya çalışın.
Sizde ona eşiniz yokken aynı şekilde davranın. Eşinize de sürekli şikayet etmeyin. Yoksa dır dır yapan insan olursunuz.

Eşin seni kaybetmemek için ne yapıyor? Bunu kendine sor cevap sende. Fazla fedakarlık, fazla vefasızlık getirir. Annesine tek laf söyletmiyor ama size laf söyleniyor o zaman bunu düşünmesi gereken sensin neden buna izin veriyorum diye ayrıyetten şundada hatalısınız eşinize söylemeden sizin kendi haklarınızı koruyup, cevap verip, sınır çizmeniz lazım.

Çok ciddi bir problem yok gibi. Bunalmışsınız bence küçük bebek kayınvalide falan. Lohusalık da devam ediyor belki. Farklı insanlarla mı görüşmeye çalışsanız biraz?

Bir senelik evlilikte nasil sekiz aylik bebeginiz oluyor ona takildim ben. Ne yaparsa yapsin annesini sikayet etmeyin sizde onun yaninda annesine cok iyi davranin o yokken mesafe koyun.
Hızlı yazınca hatlar karıştı. Açıklık getireyim 2021 temmuzda evlendim. 2022 Haziran bebeğim oldu

Kendinizi kisilik olarak tüm bu olaylardan cekmeniz lazim. Kayinvalidem (aramizda bir sorun yok) mesela bana baskalarini övse benimle alakali bir durum olarak görmüyorum. Ah ne güzel masallah der gecerim. Ayni sekilde baskalari hakkinda söylenenleri. Cünkü cidden: Kayinvalide olsun baskasi olsun kendime olan bakis acimi degistiremez. Yani diyelim bana beceriksiz dese "Gercekten beceriksizmiyim" diye sorgulamam bile. Cocuguma laf ettirmem oy ayri. Cocuklarimin yaninda haklarinda negatif konusulmasina hic izin vermedim. Kompleks vermek istesem kendim yaparim Hakkinizda özel seyler anlatmayin. Havadan sudan konusun. Annesini size konusmaktan baska bir sorun yoksa esinize sikayet edip durmayin. Yok zarari varsa mesafenizi koymaniz gerekir

Sabır başka birşey yok.Birazda eşinizin tutumu önemli.

Ay o kadar doğru bir yorum ki resmen yaşadım bunu

Aman he de gec. Soguk davran yuz bulamasin

eşimi kaybetmemek için mecburen katlanıyorum.

Özellikle şu cümle ekseninde konuşmak istiyorum.
Eşinize karşı annenin şu davranışları beni kırıyor ben mi yanlış anlıyorum acaba deseniz eşinizi kaybeder misiniz?
Bu kadar pamuk ipliğine bağlı ise zaten bu denli koşullu bir sevgi içinde bulunmayın derim.
Babanda bana yapardı cümlesinde ben kötü bir enerji almadım. Her birimiz geçmişe dair örnekler veririz. Lisedeki bi çocuğa ya bizde okulda şöyle yapardık desek onu kıskandığımızdan değil hey gidi günler demek için kurarız bu cümleyi.

Elti meselesine gelince o kadarına bakmayacaksınız. Bu kıyaslamalar hep olur, olacak. Şöyle ki size iş koşuyorlarsa birinde gidersin diğerinde müsait olmazsın vs.. Bunları da politik davranarak çözersiniz zamanla. Zaten hamilelik, evlilik, bebek derken daha birbirinizle sağlıklı zaman dahi geçirememişsinizdir. 3,5 senelik evliyim daha yeni rayına oturuyor bazı şeyler. Ancak bu noktada eşimin katkısı da yadsınamaz. Aradaki sorun teşkil eden şeyleri çözmeye odaklandı. Ben kırıldığımda kavga gürültüsüz anlattım yeri geldi ağladım. Keza annesi de ona anlatmıştır. İkimizinkinşmde birbirimize duyurmadan o bağı sağlamaya çalıştı.

Madem eşinizin yanında böyle davranmıyor o zaman onunla birlikte gidip birlikte dönün.
Baş başa vakit gecirmemeye çalışın bahaneler bulun
Yani eşinize de öyle politik olun gitmek istemiyorum değil de çeşitli bahanelerle gitme sıklığını azaltın.
Başkalarını övmeye başladığı zaman da kalkıp uzaklaşın mutfağa lavaboya gidin sohbeti kesin yani soğuk yapın he he deyip geçin kendi kendine konuşsun dursun
Tek takıldığım bebek öldü bebeğime laf ettirmezdim asla.
Çok canımı sikarsa caktirmadan ses kaydı alırdım sanırım.

Eşinize annesini şikayet etmeyi kesin öncelikle. Ne kadar kötü de olsa annelerine laf ettirmezler maalesef. Bu sorunları kendiniz çözmelisiniz. Mesela üstte de yazıldığı gibi tek gitmeyin oraya, eşinizle birlikte gidip dönün. Ben yokken de gideceksin diye zorlamıyordur herhalde. Gittiğiniz zaman da bir kulağınızı tıkayın saçma sapan sözlerine. Başkalarını övdüklerinde umursamayın. Sizi sinirlendirmek istiyorlar belli ki. Siz de tam tersi ya evet onun şu huyu güzel, bu yemeği güzel haklısınız vs diyin geçin. Sinirlenmemeye çalışın, baktınız saçmalamaya başladılar bir anda kalkıp mutfağa gidin, sözlerini size duyuramadıkları için asıl onlar sinirlenmeye başlayacaklar. Çocuğunuzun kaşına gözüne laf ederlerse de size benzemiş demek ki diyin uyuz olsunlar. Ayrıca eşinizi kaybetmekten de bu kadar korkmayın. Bırakın kaybetme korkusunu o yaşasın. Sizin ayrılmayacağınızı bildiği sürece mutsuzluğunuzu önemsememeye devam eder.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…