Merhaba. 1 yıllık evliyim. Eşimle çok severek her türlü zorluğa katlanarak evlendik. Her şey güzel giderken kaynanam sürekli benimle yarış haline girmeye başladı. Kocam bana bişi yapar baban da bana yapardı vs vs. Eltim var sürekli onu bana över.Yok bizimkilerin ailesi çok iyi yok bizimkiler şunu almışlar buraya gitmişler vs vs.Sürekli bir laf sokmalar her konuda onu üstün tutmalar. Eşimin yanında yapmaz genelde ben tek olunca annesiyle beraber gelirler üstüme. Çok yoruldum.Her yerde beni kötülüyor. Onun bu yaptıklarını eşime diyorum annesine tek laf dedirtmiyor yine suçlu ben oluyorum. 8 aylık bebeğim var çocuğuma dahi laf ediyor yok ağzı şöyle burnu böyle. Her işlerine eşim koşuyor her başları sıkıştığında bizi buluyolar. Eltim ve eşine bişi demek yok. Hiç görüşmek konuşmak istemiyorum ama eşimi kaybetmemek için mecburen katlanıyorum. Çok yoruldum nasıl davranacağımı bilemez oldum. Ne yapabilirim?
Merhaba. 1 yıllık evliyim. Eşimle çok severek her türlü zorluğa katlanarak evlendik. Her şey güzel giderken kaynanam sürekli benimle yarış haline girmeye başladı. Kocam bana bişi yapar baban da bana yapardı vs vs. Eltim var sürekli onu bana över.Yok bizimkilerin ailesi çok iyi yok bizimkiler şunu almışlar buraya gitmişler vs vs.Sürekli bir laf sokmalar her konuda onu üstün tutmalar. Eşimin yanında yapmaz genelde ben tek olunca annesiyle beraber gelirler üstüme. Çok yoruldum.Her yerde beni kötülüyor. Onun bu yaptıklarını eşime diyorum annesine tek laf dedirtmiyor yine suçlu ben oluyorum. 8 aylık bebeğim var çocuğuma dahi laf ediyor yok ağzı şöyle burnu böyle. Her işlerine eşim koşuyor her başları sıkıştığında bizi buluyolar. Eltim ve eşine bişi demek yok. Hiç görüşmek konuşmak istemiyorum ama eşimi kaybetmemek için mecburen katlanıyorum. Çok yoruldum nasıl davranacağımı bilemez oldum. Ne yapabilirim?
"Eşimi kaybetmemek için " şu kavramı cıkarın aklınızdan lutfen, eşiniz size deger vermiyorsa sizin bu cabanız bosa, hani saygısızlık edın demıyorum ama kendinize deger vermezseniz kinse size deger vermez
Eşin seni kaybetmemek için ne yapıyor? Bunu kendine sor cevap sende. Fazla fedakarlık, fazla vefasızlık getirir. Annesine tek laf söyletmiyor ama size laf söyleniyor o zaman bunu düşünmesi gereken sensin neden buna izin veriyorum diye ayrıyetten şundada hatalısınız eşinize söylemeden sizin kendi haklarınızı koruyup, cevap verip, sınır çizmeniz lazım.
Bu sitede pek çok konuda gördüğüm bir ifade var. 'Birçok zorluğu aşarak evlendik.' belki de kilit cümle budur. Belki de zorlamamak gerekiyordur.
Zorluktan kasıt nedir eşle mi problemler yaşandı? Kayın aile ile mi? Maddi sorunlar mı? Her konuda uyumu yakalamış insanlar bile evlilik sonrası türlü sıkıntı yaşarken daha en başımdan insanı yoran/yıpratan ilişkileri evlilikle taçlandırmak için zorlamasak mı?