Konu sahibi seni anladım. Yorumların hepsini okumadım ama anladığım kadarıyla çocuk geldiğinde sen de ister istemez önüne yemesi içmesi için bir şeyler veriyorsundur, gelip gidip bakıyorsundur iyi mi diye, evde birinin varlığı ister istemez seni tedirgin ediyordur. Rahat tuvalete giremeyebilirsin mesela. Evde donla dolaşmak istersin yapamazsın. Çocuk ya da yetişkin farketmez sonuçta insan yalnız kalmak ister evinde. Zaten haftada birkaç kez görüşüyormuşsunuz. Ekstradan çocuğun arayıp internet cafe gibi sizin eve gelmek istemesi fazla geldi bana. Bir çocuğu sığdıramadın mı diyenler olabilir, sığdıramamıştır yani herkesin kendi evi kendi özeli.
AdChoices
ADVERTISING
AdChoices
ADVERTISING
Tavsiyem internete bağlı oyun oynuyorsa interneti kapat. Açma. Modemin kablosunu falan çekebilirsin. O yaşta çocuk erkendir zaten, doğru dürüst muhabbet etmez. Yakın görse de pek içini dökmez, gerçek hislerini falan anlatmaz yani. Kimsenin çocuğuna da bakıcılık yapmak zorunda değilsin ayrıca, isterse kendi kardeşin olsun. Her çocuktan anne babası sorumlu.
Masaüstü bir bilgisayar ise bir kabloyu çıkarıp sakyalabilirsin. Bunu da sadece sen bilirsin. Eşine ya da başka birine söylemezsin, çocuk uğraşır uğraşır baktı olmuyor; evine geri gider.
Veya o geleceği zaman dışarda işim var evde değilim diyebilirsin, hemen hazırlanıp bi avm gezmeye, kahve içmeye gidip gelebilirsin.
Konuşmak istemiyorsan böyle şeyler deneyebilirsin.
Ayrıca bilgisayarı temelli ver diyenlere katılmıyorum. 13 yaşındaki bir çocuğun bilgisayarda oyun dışında bir işi yoksa neden bilgisayarı hediye edeyim ki? Sadece film izlemek için bile olsa mal benim malım, vermek zorunda değilim. Anne babası alabilir çocuğuna bir laptop ya da tablet.
Ayrıca eşinin çocuk sıkılıyor siye savunması da bana saçma geldi. Ne yani, senin görevin çocuğun can sıkıntısını geçirmek; onun gönlünü eğlemek mi?